fatih kısaparmak balon baskılı balon Nihat Hoca SÜRPRİZİ - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nihat Hoca SÜRPRİZİ

ak_mavish
01-02-2008, 18:24
Nihat Hoca SÜRPRİZİ
http://www.internethaber.com/images/news/53583.jpg
02 Ocak 2008 Çarşamba 15:38
Ak Parti ve Nihat Hatiopoğlu'nu en gözde adayı yaptı. Hatipoğlu Parti'nin yaklaşan yerel seçimlerde adayı...
2009'da yerel seçimler yapılacak. Ak Parti Diyarbakır'a ayrı bir önem veriyor. Ve Doğu'nun Paris'inin başına sürpriz bir ismi düşünüyor: İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu...

Hükümete yakınlığıyla bilinen Takvim Gazetesi yazarı Bülent Erandaç'ın iddiasına göre Erdoğan'ın için Diyarbakır Belediye Başkanlığı büyük önem arz ediyor ve Erdoğan'ın, sevilen ilahiyatçı televizyon programları ile tanınan Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu'nu hazırladığı düşünülüyor.

Peki 2009'daki seçimlerde Doğu'da DTP'yi alt etmeyi kafasına koyan Erdoğan'ın Hatipoğlu'nu seçmesinin nedeni ne?

POPÜLER İLAHİYATÇI

Ünlü ilahiyatçının halk tarafından çok seviliyor olması ve bunun test edilip onaylanması en büyük etken. Son iki yıldır Ramazan aylarında ana haber öncesinde Star'da dini içerikli bir program sunan Hatipoğlu reytingleri alt üst etmişti. Kimsenin beklemediği bir reyting oranına ulaşan Hatipoğlu halk tarafından çok içten ve samimi bulunuyor.

Erdoğan da onun bu "popülaritesi"yle Diyarbakır'ı DTP'nin elinden almaya kararlı görünüyor.

internethaber

ak_mavish
01-02-2008, 18:25
bence süper...

mavera
01-02-2008, 18:31
cok alakasiz..toplumda sevilmek ayridir, isin ehli olmak baskadir..nihat hoca toplumda sevilen biridir ama bu isin altindan kalkacagini sanmiyorum..
heleki diyarbakir gibi birilerinin ideolijik kalesi olarak görülen diyarbakir belediye baskanligi tam bir atesten gömlek o yüzden diyarbakir icin bu isin ehli, o yörenin sorunlarina vakif, ak partiyle uyumlu calisabilecek birisi aday gösterilmelidir..

ak_mavish
01-02-2008, 18:40
Erdoğan'ın Diyarbakır fetih planı...

Yerel seçimlere 1.5 yıl kalmasına rağmen, AK Parti seçim çalışmalarını başlattı. Başbakan Erdoğan, özellikle DTP'nin 'kale' olarak gördüğü Diyarbakır'a özel ilgi gösteriyor. AK Parti'nin belediye başkan adayları bile dillendirilmeye başlandı. Diyarbakır'da ismi adaylık için en fazla geçen ise Nihat Hatipoğlu...

Diyarbakır'da her köşe başında adaylığı konuşulan Nihat Hatipoğlu AK Parti'den bu yönde bir teklif almadığını söyleyerek, "Geleceği Allah bilir ama şuanda öyle bir şey düşünmüyorum" diyor.

Fethi KAYA/Ahmet OCAKLI'nın haberi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2009 yerel seçimlerinde kesin olarak alınmasını istediği illerin başında, DTP'li Belediye Başkanı Osman Baydemir'in "Kalemiz" dediği Diyarbakır geliyor. Seçim tarihine daha 1 buçuk yıl olmasına rağmen AK Parti teşkilatları Diyarbakır Belediyesi'ni kazanabilmek için hummalı bir çalışma yürütüyor. AK Parti'nin Diyarbakır Belediyesi'ne verdiği önemi, partinin teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da, "Diyarbakır'ı İstanbul ve Ankara kadar önemsiyoruz" sözleriyle açıklamıştı.

AK Parti'nin Diyarbakır Belediye Başkanlığı'nı DTP'nin elinden alabilmesi için bölge halkının da yakından tanıdığı ve saygı duyduğu bir isimle sandığa gitmesi gerekiyor.

Seçimlere daha uzun bir süre olmasına rağmen Diyarbakır'da AK Parti'nin DTP'ye karşı seçimlere güçlü bir isimler gireceği söyleniyor. Diyarbakır’da kahvelerde ve dost meclislerinde AK Parti'nin adayı olarak konuşulan bir isim de var. Fısıltı gazetesi, tüm kesimler tarafından sevilen Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun Ak Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağını söylüyor. Nihat Hatipoğlu’nun Diyarbakırlı olması ise bu iddiayı güçlendiriyor.

SÖYLENTİLERDEN HABERİM VAR
Konuyla ilgili görüştüğümüz Nihat Hatipoğlu, Diyarbakır'dan kendisine de çok telefon geldiğini ve yaşanan söylentilerin kendisine sorulduğunu söyledi. "Benim böyle bir şeyden haberim yok" diyen Hatipoğlu, "Diyarbakır'dan konuyla ilgili bana da hayli telefon geldi." dedi. Politikayla ilgisinin olmadığını dile getiren Hatipoğlu, "Ben İslamı anlatmaya çalışan bir ilahiyatçıyım, bu pozisyonumu da korumak istiyorum. Böyle bir şaiya Diyarbakır'da çok yayılmış, zannediyorum, Diyarbakır halkının bize olan sevgisinden kaynaklanıyor." diye konuştu.

TEKLİF ALMADIM
Hizmet alanının televizyon programcılığı olduğunu hatırlatan Hatipoğlu AK Parti'den Diyarbakır belediye başkanlığı adaylığı için bir teklif almadığını söyedi. Daha önce değişik siyasi partilerden değişik teklifler aldığını ifade eden Hatipoğlu, şunları söyledi: "Öyle bir şey gündemimde yok benim. Halkın böyle bir şey düşünmesi de sevindirici. Demekki halk bizi seviyor, elhamdülillah. Ben ilahiyatçı olarak İslamı anlatıyorum ve bu görevimi yaptıkça, politikadan uzak duracağım. Geleceği Allah bilir ama şuanda öyle bir şey düşünmüyorum. Güneydoğu halkı dindar bir halktır, ona bu yolla gidilirse bölücülüğün önlenip birlik beraberliğin sağlanacağına da inanıyorum."

DİYARBAKIR'DA SON SEÇİMLERDE OLUŞAN TABLO
Diyarbakır, HADEP'le başlayan ve DTP'ye kadar gelen süreçteki partilerin kale olarak gördüğü bir şehir. 1995'ten itibaren seçimlere girmeye başlayan HADEP ve HADEP çizgisindeki partiler Diyarbakır'dan genel ve yerel seçimlerde yüksek oranlarda oy aldı. 22 Temmuz seçimlerinde ise HADEP'in 2002'de aldığı yüzde 56'lık oy oranı yüzde 46'ya düştü. AK Parti ise 2002 seçimlerinde aldığı yüzde 16'lık oy oranını yüzde 40'a çıkardı.

HADEP ÇİZGİSİNDEKİ PARTİLER HEP YÜKSEK OY ALIYOR
HADEP çizgisindeki partilerin aldığı yüksek oranlı oylar sadece genel seçimlerle sınırlı değil. 1994 seçimlerinde Refah Partisi'nden Ahmet Bilgin'in belediye başkanlığını kazanmasının ardından yapılan bütün seçimleri HADEP ve HADEP çizgisindeki partilerin adayları kazandı. 1999 seçimlerinde HADEP'li Ferudun Çelik yaklaşık yüzde 63 oyla belediye başkanı seçildi. 2004 yerel seçimlerinde ise SHP çatısı altında seçimlere katılan DEHAP'ın adayı Osman Baydemir, yüzde 59'luk bir oy oranıyla belediye başkanı seçildi. AK Parti'nin adayı ise yüzde 35 oy alabilmişti.

NİHAT HATİPOĞLU KİM?
1955'de Diyarbakır'da doğan Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu ilkoğukulu Diyarbakır, Siirt ve Malatya'da tamamladı. 1975'de Uşak İmam-Hatip Lisesi'ni ve Uşak Lisesi'ni bitiren Hatipoğlu, 1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni tamamladı. Hatipoğlu aynı Fakültede Hadis Ana Bilim dalında "Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü" adlı çalışmasıyla doktor, 2000 yılında da Doçent oldu. 1985-1987 yılları arasında Mısır'da Arapça üzerine eğitim gören Nihat Hatipoğlu, İmam-Hatip ve Kur'an Kursları Müdürlüğü görevlerinde de bulundu. Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı olarak görev yapan Hatipoğlu, değişik radyo ve televizyonlarda dini içerikli programlar hazırlayıp sundu. Halen Star tv'de haftalık programları devam deden Hatipoğlu, yurt içinde ve yurt dışında konferanslar veriyor. Nihat Hatipoğlu, evli ve 3 çocuk babası.

8SUTÜN

Mu-Alim
01-02-2008, 18:43
Nihat Hatipoğlu'nun belediyecilik konusunda bir rüştü olup olmadığını bilmiyorum ama sadece dini anlamda kazandığı "saygınlık" ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni idare edemeyeceğinden eminim.

ak_mavish
01-02-2008, 18:44
aday olursa kazanma ihtimalimiz yüksek olur bence..ama aday olmaz heralde.belki de bu haberler bilinçli çıkarılıyordur.halkın nabzını yoklamak adına.eminim en doğru aday bulunucaktır.(inş)
.

mavera
01-02-2008, 18:48
Nihat Hatipoğlu'nun belediyecilik konusunda bir rüştü olup olmadığını bilmiyorum ama sadece dini anlamda kazandığı "saygınlık" ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni idare edemeyeceğinden eminim.

Acikcasi diyarbakiri alalimda nasil olursa olsun mantigini kabul etmiyorum..Diyarbakira hakkini verecek bir belediye baskani aday gösterilmeli sirf toplumda seviliyor diye birini aday göstermek cok yapmacik olur...
Bu gibi adaylar zülfü livaneli(ist belediye baskanligina aday olmustu), naim süleymanoglu( kirac belediye baskanligina aday olmustu, ibrahim tatlises ve sebnem kisaparmak örneklerinde oldugu gibi tutmamistir..
fatma girik zamaninda sislide kazanmistir ama fatma girik degil kim olsa partiden dolayi kazanirdi...

LüGaT
01-02-2008, 18:49
Ben de bir an sevindim, çok severim Nihat Hoca'yı ama Nihat Hoca'nın yapacağı iş değil bence de...

Hangi siyasi kulvarda olursan ol Türkiye'de siyaset ayrıştırıcı, siyasette giren kişi taraflardan bir tarafın nefretini kazanıyor...

Nihat Hoca'mıza yakışmaz kanaatindeyim, onu herhangi bir polemikte ya da seçim meydanında düşünemiyorum :)

mavera
01-02-2008, 18:51
aday olursa kazanma ihtimalimiz yüksek olur bence..ama aday olmaz heralde.belki de bu haberler bilinçli çıkarılıyordur.halkın nabzını yoklamak adına.eminim en doğru aday bulunucaktır.(inş)
.

diyarbakiri kazanmak ugruna her yol mübahtir anlayisiyla aday gösterilecekse bence hic gösterilmesin daha iyi..sayin hatipoglu nun belediyecilikle iliskisi nedir, bürokrasiyi ne kadar bilir, diyarbakirda dogmak disinda iliskisi nedir, bölge sorunlarina ne kadar vakif ve partimizle iliskisi nedir!..
Bu arada nihat hocayi cok severim, sohbetlerine doyamiyorum bir istememe nedenimde siyasetin kirli carklari heleki diyarbakir gibi belli bir kesimin kalesi olarak gösterilen diyarbakirda hocamizi cok ama cok yipratir..

LüGaT
01-02-2008, 18:53
siyasetin kirli carklari heleki diyarbakir gibi belli bir kesimin kalesi olarak gösterilen diyarbakirda hocamizi cok ama cok yipratir..

Öyle..

ak_mavish
01-02-2008, 18:56
.

diyarbakiri kazanmak ugruna her yol mübahtir anlayisiyla aday gösterilecekse bence hic gösterilmesin daha iyi..sayin hatipoglu nun belediyecilikle iliskisi nedir, bürokrasiyi ne kadar bilir, diyarbakirda dogmak disinda iliskisi nedir, bölge sorunlarina ne kadar vakif ve partimizle iliskisi nedir!..
Bu arada nihat hocayi cok severim, sohbetlerine doyamiyorum bir istememe nedenimde siyasetin kirli carklari heleki diyarbakir gibi belli bir kesimin kalesi olarak gösterilen diyarbakirda hocamizi cok ama cok yipratir..

abi güzel diyosun ama doğu halkı senin kadar bilinçli değil.olaylara bu bakış açısından bakmıyorlar.daha önce karşılarına çıkarılar adaylar yetersizmiydi de kaybettik.dediğin gibi hem herkes tarafından sevilen hem de işin ehli bir aday lazım.inşallah öyle bir aday vardır.ilk duyduğum da çok güzel bir fikir gibi gemişti ama babam sağolsun mantıklı olmayacağını çok güzel anlattı ;) hayırlısı olsun..

loneliness
01-02-2008, 18:56
:o :o :o :o :o :o :o :o

Nihat Hoca mı??? Ordaki terörü ordaki sorunları İlahiyat bilgisi ile mi çözecek... Tanınmış olmak çok seviliyor olmak öyle bir ili yönetebileceği anlamına gelmiyor kanımca .. Bence uydurma bir haber >:( >:( >:( >:(

mavera
01-02-2008, 19:12
.

abi güzel diyosun ama doğu halkı senin kadar bilinçli değil.olaylara bu bakış açısından bakmıyorlar.daha önce karşılarına çıkarılar adaylar yetersizmiydi de kaybettik.dediğin gibi hem herkes tarafından sevilen hem de işin ehli bir aday lazım.inşallah öyle bir aday vardır.ilk duyduğum da çok güzel bir fikir gibi gemişti ama babam sağolsun mantıklı olmayacağını çok güzel anlattı ;) hayırlısı olsun..

kardes dogu halki o kadar bilinclendiki bunu son secimde gösterdi hakedene hakettigi degeri verdi..insallah yerel secimlerdede ayni bilincle oy kullanilacaktir..
dtp önceden odunu koysak secilir mantigini güdüyordu ama ak partinin son secim zaferinden sonra etekleri tutustu, populist cikislar yaparak halki kamplasmaya getiriyorlar onlarda biliyor diyarbakiri kaybettikleri zaman dtp fiili olarak bitecektir..

Necip Fazil
01-02-2008, 19:16
Herkeş işini yapmalı ... Ak Parti için canını dişine takan hizmet ehli insanlar var. Sırf popüler olduğu için bazı kişileri damdan düşer gibi listelere koymak hoş değil. Diyarbakır hizmet istiyorsa adresi biliyor.

VesseLam

Onlybullet34
01-02-2008, 19:18
Haberin gerçekliği bilmem ama Baydemir'den 100 kat iyi yapacağı kesin.Eleştiri dozunu iyi ayarlıyalım bence !.

Mu-Alim
01-02-2008, 19:21
Sırf kazanmış olmak için kazanmak Ak Parti anlayışıyla bağdaşmaz ki ben de bu haberin asılsız olduğunu düşünüyorum.

Çünkü biz her yanı kuşatmak için değil her yanı donatmak için geldik...

loneliness
01-02-2008, 19:21
Herkeş işini yapmalı ... Ak Parti için canını dişine takan hizmet ehli insanlar var. Sırf popüler olduğu için bazı kişileri damdan düşer gibi listelere koymak hoş değil. Diyarbakır hizmet istiyorsa adresi biliyor.

VesseLam

Kesinlikle Nihat Hoca gerçekten değerli birisi bir çok kişi onun sayesinde dinden bir şeyle öğrenmiştir onun eşşiz anlatımları ile dininie bağlanmıştır... Ama Diyarbakır gibi bir ili yönetmek için Dini bilgiden çok daha fazlasına ihtiyac var Akparti de mutlaka vardır bu isim...

Ve sadece Nihat Hoca değil belirlenecek olan tüm belediye başkan adayları içinde aynısı geçerli :) :)

Onlybullet34
01-02-2008, 19:23
Sırf kazanmış olmak için kazanmak Ak Parti anlayışıyla bağdaşmaz ki ben de bu haberin asılsız olduğunu düşünüyorum.

Kuşatılan bir yerdir bazı hain yerel yöneticiler tarafından ,biz orayı kazanmak istiyoruz dimi ?

Mu-Alim
01-02-2008, 19:26

Kuşatılan bir yerdir bazı hain yerel yöneticiler tarafından ,biz orayı kazanmak istiyoruz dimi ?

Sadece kazanmak olmaz diyorum Samet; birilerinin Diyarbakır'a "başkent" demesini engelleyip "Doğu'nun Paris'i" demesini sağlamak aslolan...Ve ben Nihat Hoca ile bunun sağlanamayacağını zannediyorum.Eleştiri yapmıyorum ayrıca.Nihat Hatipoğlu kendi alanında ehildir;ama belediyecilik konusunda ne derece etkindir,şüpheliyim diyorum.

ak_mavish
01-02-2008, 19:28

Sadece kazanmak olmaz diyorum Samet; birilerinin Diyarbakır'a "başkent" demesini engelleyip "Doğu'nun Paris'i" demesini sağlamak aslolan...Ve ben Nihat Hoca ile bunun sağlanamayacağını zannediyorum.Eleştiri yapmıyorum ayrıca.Nihat Hatipoğlu kendi alanında ehildir;ama belediyecilik konusunda ne derece etkindir,şüpheliyim diyorum.

merak ediyorum belediyecilik konusunda iyi olanlar kimler..mesela melih gökçek ya da mustafa sarıgül gibi isimler mi olmalıdır

Onlybullet34
01-02-2008, 19:30

Doğru haklısın da oraya seçilecek adayında çok iyi seçilmesi lazım.Kazanırsak bile başa baş geçecektir.Bende bu haberin doğru olduğuna pek inanmıyorum Nihat hoca böyle bir yetkiye girmek istermi bilemem ama zannetmiyorum.Bakalım hayırlısı.

mavera
01-02-2008, 19:35

merak ediyorum belediyecilik konusunda iyi olanlar kimler..mesela melih gökçek ya da mustafa sarıgül gibi isimler mi olmalıdır

o ikisine yeni isimler katabiliriz..kadir topbas, mehmet özhaseki, fyzullah kiyiklik,halil ürün, aytac durak, aziz duran,turgut altinok,idris güllüce,veysel eroglu,nuesret bayraktar,asim güzelbey, nihat zeybekci ama en güzel örnek istanbulu pisligin icinden cikartip yasanilabilir bir istanbul yapan Receb Tayyib Erdogan..

Onlybullet34
01-02-2008, 19:39

o ikisine yeni isimler katabiliriz..kadir topbas, mehmet özhaseki, fyzullah kiyiklik,halil ürün, aytac durak, aziz duran,turgut altinok,idris güllüce,veysel eroglu,nuesret bayraktar,asim güzelbey, nihat zeybekci ama en güzel örnek istanbulu pisligin icinden cikartip yasanilabilir bir istanbul yapan Receb Tayyib Erdogan..

Bunlardan birçoğu oraya yönetici olamaz tabi ki başbakanımız hariç.Dediğiniz gibi oranın durumunu iyi bilmeli ,oradaki havayı iyi bilmeli.Ve Bu seçim bir Milat Olacaktır ...

mavera
01-02-2008, 19:42
samet ben bunlari belediyecilere örnek olsun diye verdim orada aday olsun diye degil tabiki bu isimler gibi o bölgeyi yakindan taniyan , bölgenin sorunlarini bilen, bu isten anlayan adaylar bulunmaktadir..

Onlybullet34
01-02-2008, 19:45
samet ben bunlari belediyecilere örnek olsun diye verdim orada aday olsun diye degil tabiki bu isimler gibi o bölgeyi yakindan taniyan , bölgenin sorunlarini bilen, bu isten anlayan adaylar bulunmaktadir..

Pardon abi :-[ tabiki saydıkların çok iyi ve saygıdeğer belediyeciler.

ümitli_bekleyis
01-02-2008, 19:45
Haber ne kadar doğru bilemem ama okurken çok absürt geldi.Alakayı çözemedim.Zannetmem ki Partimiz böyle bir harekete girişsin.Ki ayrıca Sayın Hatipoğlu böyle bir şeye zaten sıcak bakar mı? -Bence bakmaz.Belli bir düzeni var.Kendi alanındaki profeyonelliğini zedelemek istemez kanımca ...Bu sorumluluğun altına girmez diye düşünüyorum.Girse bile hakkıyla çıkabilir mi o da ayrı bir konu..

ak_mavish
01-02-2008, 19:49
Erdoğan'ın Diyarbakır fetih planı...

TEKLİF ALMADIM
Hizmet alanının televizyon programcılığı olduğunu hatırlatan Hatipoğlu AK Parti'den Diyarbakır belediye başkanlığı adaylığı için bir teklif almadığını söyedi. Daha önce değişik siyasi partilerden değişik teklifler aldığını ifade eden Hatipoğlu, şunları söyledi: "Öyle bir şey gündemimde yok benim. Halkın böyle bir şey düşünmesi de sevindirici. Demekki halk bizi seviyor, elhamdülillah. Ben ilahiyatçı olarak İslamı anlatıyorum ve bu görevimi yaptıkça, politikadan uzak duracağım. Geleceği Allah bilir ama şuanda öyle bir şey düşünmüyorum. Güneydoğu halkı dindar bir halktır, ona bu yolla gidilirse bölücülüğün önlenip birlik beraberliğin sağlanacağına da inanıyorum."
8SUTÜN

düşünmüyormuş zaten ;)

ATmaCA53
01-02-2008, 21:59
bu arada herkesin görüşüne saygılıyım, ben çok sevindim belediye başkanlığına adaylığını koyduğu için inşallah başarılı olur bu benim görüşüm... :)

ak_mavish
01-02-2008, 22:01
bu arada herkesin görüşüne saygılıyım, ben çok sevindim belediye başkanlığına adaylığını koyduğu için inşallah başarılı olur bu benim görüşüm... :)

adaylığını koymadı sadece söylenti ;)

ATmaCA53
01-02-2008, 22:24

adaylığını koymadı sadece söylenti ;)

zaten koyarsa hiç fena olmaz, belediye başkanlığı ona yakışır diyorum ve başkada birşey demiyorum ;D ;)