fatih kısaparmak balon baskılı balon onuncu yıl marşı - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : onuncu yıl marşı

scheriff30
08-27-2007, 12:59
bakalım ne olacak

Mu-Alim
08-27-2007, 13:04
Ben 10.yıl Marşı'nın özellikle bestesini çok seviyorum;ama daha önce de dile getirdiğim gibi içinde geçen "demir ağlarla ördük,ana yurdu dört baştan..." ifadesi 2007 yılında biraz komik...Zira,insanlığın aya çıktığı bir dönemde "yurdumuzu demir yolu ile örmenin" bir övünç kaynağı olamayacağını,bu kısmın değiştirilmesinin doğru olacağını düşünüyorum..

mesudum47
08-27-2007, 13:23
Ben 10.yıl Marşı'nın özellikle bestesini çok seviyorum;ama daha önce de dile getirdiğim gibi içinde geçen "demir ağlarla ördük,ana yurdu dört baştan..." ifadesi 2007 yılında biraz komik...Zira,insanlığın aya çıktığı bir dönemde "yurdumuzu demir yolu ile örmenin" bir övünç kaynağı olamayacağını,bu kısmın değiştirilmesinin doğru olacağını düşünüyorum..

Marşın adı 10.yıl marşı ve cumhuriyetin 10. yılı için iyi birşey idi...

Hasan ERBEK
08-27-2007, 13:24

o zaman neden hala günümüzde çalınıyor?10. yılda kalmalı idi ;)

Mu-Alim
08-27-2007, 13:26
Mesudum47;
ondan bahsediyorum ben de..günümüze uyarlanması gerekiyor;yok uyarlanmayacaksa da çalınmaması söylenmemesi daha münasiptir diyorum.

mesudum47
08-27-2007, 13:26

o zaman neden hala günümüzde çalınıyor?10. yılda kalmalı idi ;)

bak işte bu konuda haklısın....

parabol
08-27-2007, 14:36
o marsta sadece yurdumuzu emır aglarla orduk yazmıor..genel turk tarıhıne uyan cok ovuc dolu soz var..harıka sozler..tamam o halde sız soleyın bugunun nesıyle ovuncez..turkıyenın dort bı yanında uzay uslerımı var..yada ne dıcez..yemyesıl turkıyeyı betona dondurdukmu dıcez..gunumuzun ovunulecek neyı kaldıkı..

yınede baska mars yazılsa dahı bu mars orjınal kalmalı...veya hepsı aynıkalmak sartıyla bır kıta daha eklenıp bugunden bahsedılebılır

scheriff30
08-28-2007, 14:01
fikir üretelim arkadaşlar bu konu önemli bence

scheriff30
09-03-2007, 13:08
herkez fikrini söylesin

CAGLAR
09-08-2007, 00:03
bu ulkenın manevı degerı var yenı mars ne demek bız turk gencı olarak atalarımızın soyledıgı marsı sehıt duserken nasıl yenı bır mars bu anketı yaparken dusundunmu?NE MUTLU TURKUM DIYENE M.KEMAL ATATURK < LAZKOPAT>

akzeinebu
09-08-2007, 02:15
yaa biz sözdee ileri görüşlü bir ülkeyiz malum laikler öle diyo yaa madem ileri görüşlülüğü savunuyoruz o zaman niçin sürekli 10.yıl marşımızı söylüyoruz cumhuriyetin 84 yılını geride bıraktık insaf diyorum ayrıca ben 10.yıl marşınıda sevmiyorum arkadaşlar sebebi bana kalsın bence türkiyenin bugünkü şanına yakışır bir marş yapılabilir belki gerçi hoş ben istiklal marşımız üzerine başka bir marş tanımam ama 10.yıl marşının sürekli söylenmesinden iyidir bence... saygılarmla...

Parantez
09-08-2007, 22:34
şimdi biz yeni marş yapsak bu 10. yıl marşının yerine desek derlerki 10. yıl marşımızı bile değiştrdıler laiklik elden gidiyor bilmem ne .. boşverin kalsın 10. yılımızı iyi anlatıyor.. şimdi bizde bi beste yaparız nolcak..?? bu yıllara özel :
RÜTBEMİZ ŞANIMIZDAN
DAMARDA KANIMIZDAN
KENDİ ÖZ CANIMIZDAN
GEÇTİK MEMLEKET İÇİN..
HERŞEY MEMLEKET İÇİN HERŞEY TÜRKİYE İÇİN

hayat
09-10-2007, 20:54
bence gerek yok

bu bize hiç hatırlayamadımız gecmişi hatırlatıyor

pont
09-10-2007, 21:11
bence gerek yok

çok haklısın.

ayrıca,diğer partilerden arkadaşlar da giriyor bu foruma.
hükümetimiz(özellikle başbakanımız) laiklerin endişelerini boşa çıkarmak için,onlara güven vermek için bu kadar uğraşırken böyle bir başlık açmanız doğru değil.bunu gören 'laiklik elden gidiyor' diye bağırmaya başlar.başka marş yapabiliriz.

10.yıl marşı olduğu gibi kalsın.gayet güzel bir marş ;)
biz de 84.yıl marşı yaparız

Onlybullet34
09-11-2007, 00:27
bence gerek yok

Yani Tarihe Saygı İçin En Azından.

loneliness
09-11-2007, 00:31
75. Yıl Marşı

CUMHURİYETİMİZİN 75. YIL MARŞI

Selam yüce milletim
Selam ebedi yurdum selam selam
Selam şanlı bayrağım
Selam kahraman ordum selam selam
Bin yaşasın milletim
Bin yaşasın devletim
Yetmişbeşinci yıla erdi Cumhuriyetim

Yüceltir Türk milleti
Atatürküm seninle
Atam bıraktığın
En büyük eserinle

Güneş gibi parlıyor
Yurdumuza hürriyet
İnanç oldu bizlere
Ulu Cumhuriyet

Senin sonsuz hakkın var
Minnetle anacağız
Senin eserlerini her an
yaşatacağız
Bizler Cumhuriyetin
Sahibi bekçisiyiz
İşte 65 milyon
Atatürkün sesiyiz.

zaten yazılıyor ancak..

Fazla ilgi görmüyor ve onuncu yıl kadar iyi yazılamıyor..

sidre
09-11-2007, 00:45
gecmıs o kadar guzel o kadar yureklı anlatılıyorkı mısralarda bız onlar gıbı olupda yenı bır mars cıkartamayız gıbı gelıyor bana ::)

scheriff30
09-11-2007, 19:15
şimdi arkadaşlar bu şanlı tarihimizi gözden geçirirken tarihimizin şan kokan her sayfası bizim fakat 1900 lü yıllarla 2000 li yıllar takdir edersinizki farklı eğer rahmetli atatürk hayatta olsa acaba biz hala 10. yıl marşınımı dinlerdik yoksa 83. cü yıl marşımızı vizyona koyup coşmaya başlamışmıydık mantığımız daima ilei olan bu partinin her konuda aktif olması kanatindeyim lütfen bu konu hakkında fikirlerinizi beyan edin ciddi işler bunlar yerimizden değil tarihin bu günlere taşıdığı şanlı türk ulusunu takımları bazında marş bestelenip türbünlerde bağırılan marşlar bile yenilenirken ulusal egemenkiğimiz ve icraatlerimizi anlatan bu tür marşlarıda çoğaltmamız ve halkımızla paylaşmalıyız umarın siz değerli forum üyeleri arkadaşlarımda bana katılıyordur düşüncelerinizi lütfen paylaşın

KARAHANLI
09-11-2007, 19:42
...

parabol
09-11-2007, 23:27
Şöyle bir şey söylemek isterim: 10. Yıl Marşı'nı İstiklâl Marşı'nın yerine koymak isteyen o kadar çok kişi var ki. Aruz ölçüsü ile yazılmasının, eski dil kelimeler içermesinin bunda katkısı var. Bu marşlar çok fazla kullanılmamalı düşüncesindeyim. Ulusal Marş olarak yapmak isteyen çok ama bence 100. Yıl Marşı'nı beklemek daha doğru olur. Her 10 yılda 15 yılda bir marş da yapılmamalı görüşündeyim.
Saygılarımla...

bencede katılıorum..bı anlamı kalmaz zaten..durup durup marsmı yazılır..bencede yuzuncu yılı beklemek lazım..hem bence Ataturkun olumunden sonra ovunulecek bıse yok..sagcının solcuyu solcunun sagcıyı polısın her ıkısını vurdugunu mu yazıcaz marsımıza yada tup yag kuyruklarınımı yazcaz..ama emın olun bu hukumetle 100. yıl marsına yazılacak cok sey olacak..