fatih kısaparmak balon baskılı balon Sarıgül: AKP değil AK Parti - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sarıgül: AKP değil AK Parti

Necip Fazil
07-09-2007, 16:41
http://image.haber7.com/haber/2495.jpg

Ekovitrin Medya Grubu Başkanı Kamuran Abacıoğlu, geçtiğimiz günlerde bir otomobil bayiiinin açılışında uzun yıllardır tanıştığı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile karşılaştı. Koyu bir sohbetin yapıldığı açılışta, konu tabii ki seçimlerdi. Abacıoğlu, fırsat bu fırsat diyerek Sarıgül'ün nabzını yoklamak istedi ve art arda soruları sordu. Ama Sarıgül'ün cevapları karşısında çok şaşırdı. Niye mi?

İşte sorular ve siyaset dünyasını kızıştıracak, CHP'yi ise karıştıracak şok cevaplar...

- Sizce CHP, ne kadar oy alır? Yüzde 20'yi aşar mı?

- Sarıgül: CHP, yüzde 18'den fazla oy alamaz. Alacağı en fazla yüzde 19'dur. Bu durumda CHP'nin 110 veya 115'ten fazla milletvekili de çıkarması mümkün değil.

AKP değil AK Parti

- AKP ne yapar?

- Sarıgül: AKP değil AK Parti.

- Evet doğru AK Parti. Gayriihtiyarı AKP demiştim.

( Bilindiği gibi AK Partililer AKP ifadesini kesinlikle kullanmıyor. Bazı kesimler ise Adalet ve Kalkınma Partisi kelimelerinin kısaltılmışı olan AKP ifadesini kullanıyorlar.)

AK Parti, 370'i bile bulabilir

AK Parti'nin yüzde 40'ı aşıp aşamayacağı belli değil. Tahminime göre AK Parti 300 milletvekili çıkaracak. Şunu da söylüyorum ki eğer Güneydoğu'da bağımsızlar barajı aşamazsa AK Parti'nin milletvekili sayısı 370'i dahi bulabilir.

Sarıgül'ün bu sözleri karşısında biraz daha şaşıran Abacıoğlu'nun son sorusu ise şu oldu:

-Peki ne olacak bu CHP'nin hali?

CHP'yi zalimlerden kurtaracağız

- Sarıgül: CHP'yi zalimlerden kurtarmak için var gücümüzle çalışacağız. Kurtaramazsak, bir dahaki seçimlerde kendi partimizi kuracağız ve 400 milletvekiliyle biz iktadar geleceğiz.

merve
07-09-2007, 17:02
chp nin bi geçmişi var ama bu geçmişe bakarak şuan chp ye oy verilmez...

bence milletvekili sayısı 380 civarı olur (inşallah)

Necip Fazil
07-09-2007, 17:04
Son cümle de yüksektenn uçmuş...

Siyasetin bir cilvesi olsa gerek ama Baykal'dan daha fazla oy alacağı kesin ... Kaliteli muhalefet bizede yarar ...

VesseLam

Hasan ERBEK
07-09-2007, 17:26
amma yaptın.ikinci baykal faciası.

tozkaldiran
07-10-2007, 19:21
doğru söze ne denir...

mesudum47
07-10-2007, 19:23
bu adamın nasıl olacağı belli olmaz ama baykal dan iyi olacağı kesin...

nuh
07-10-2007, 20:19
evet kaliteli muhalefet en azından baykaldan iyidir cumhurbaşkanlığı seçimi içinde meclise girerdi keşke sarıgül seçilseydi zamanında

duman
07-10-2007, 21:26
Sayın Sarıgül objektif bir yaklaşım içerisnde durumu özetlemiş. Son cümlesini temennisi olarak algılıyorum. Kendisine siyasette başarılar dilerim. Baykaldan daha iyi bir siyasetçi olacağına inanıyorum...

altan akdeniz
07-10-2007, 21:36
nasıl biri olduğunu bilmem ama baykaldan iyidir daha samimi muhalefet yapar kesin
ayrıca 350 değil allahın izni ile 400
DURMAK YOK YOLA DEVAM

kardelen007
07-10-2007, 22:43
zaten baykal böyle devam ettkçe bşkanın değişmesi kaçnlmaz chp ye oy verecek tandklarımın çoğu baykalı sevmylr.bernce sarıgül baykaldan daha demokrat gözüküyo şu anda en azından...zaman neyi gösterir bilinmez tabi

Bîçâre
07-12-2007, 16:10
Al birini, vur ötekine.

izmir
07-12-2007, 18:07
sarıgül dense baykalı tercih ederim ALLAH baykala uzun ömürler versin

tuğra_26
07-12-2007, 18:12
kendisini çok takdir ettiğim bence dürüst kişilerden birisi...

merve
07-12-2007, 19:34
dürüst mü ???

sarıgül mü???

anatolia
07-12-2007, 19:40
evet kaliteli muhalefet en azından baykaldan iyidir cumhurbaşkanlığı seçimi içinde meclise girerdi keşke sarıgül seçilseydi zamanında

katılıyorum o zaman çok istemiştim sarıgülün seçilmesini

ergin
07-12-2007, 20:11
İyi bir iktidar için kaliteli bir muhalefete itiyaç var. Sistemi tıkamak yerine iktidarı sürekli diri ve uyanık tutmaya mecbur kılacak muhalefet Mustafa Sarıgül çevresinde toplanabilir. Türkiye ve Türk siyaseti Mustafa Sarıgül önderliğindeki bir CHP ile kazanır. Ve bence hiç olmadığı kadar iktidara yaklaşırlar.

mesudum47
07-13-2007, 05:00
dürüst mü ???

sarıgül mü???

açıkçası ben de bu konuda hem fikir sayılırım....

baykal'dan iyi olması iyi olduğu anlamına gelmez

nuh
07-13-2007, 12:47
en azından diyorum sarıgül olsaydı cumhurbaşkanını seçerdik, ama belli olmaz ya belki yine seçemezdik dış güçlerin oyunu olmadığı ne belli ki

murselyavuz
07-16-2007, 02:44
arkadaşlar bence sarıgül gerek kişilik bakımından gerekse vitrin açısından gerekse dinamiklik açısından Baykal'dan bir adım ileridedir...
ve bence bizim daha dinamik olmamız daha çok çalışmamız için bize yolları tıkayan bir muhalefetten ziyade bize doğru yolu gösteren, bizi doğru yolda destekleyen
sürekli açık aramak yerine açıklarımızı kapamaya çalışan bir muhalefete ihtiyacımız var...
ve bence bu Sarıgül ile başarabileceğimiz bir şey...
Zira zaten Baykal ile başaramıyoruz...

AKmetalci
07-16-2007, 02:48
yigidi oldur hakkını ver.baykal bı agac dıkmedı yurduma sarıgul şişli yi paristen guzel yaptı.nasıl erdoganım ıstanbulu yucelttıyse oda şişliyi yucelttı.calısan ınsanı takdır ederım.gorusu onemlı degil.

pessimisticidea
07-16-2007, 12:00
birazcık realist olmak lazım
seçim kampanyalarında çok filimler döndü
3 4 partili bi meclis olabilir bu da 380 400 falan getirmez
ne de olsa milletimiz uyanık(!)bikere sokulduğu delikten çıkmayı öğrenemedi..

jandarma
07-16-2007, 12:21
Sarigül ilimli birisi.

Bu haberi okuyunca Ertugrul Günay aklima geldi.

Haber icin tesekkürler.

ergin
07-16-2007, 14:32
Sarıgül zeki bir siyasetçi. Sizce neden AKP değil de Ak Parti diyor? Ak partililerin ona sempati duyması için. Peki neden sempati duymasını istiyor? Ak partinin içinde sol eğilimli olan seçmenleri gözüne kestirdiği için. Düşünsenize Memlekette her 100 kişiden 40 aşkın insan Ak Partiye oy veriyor. Kim olursa olsun iktidara gelmek için AK partiden oy koparması gerekli. Ak partiyi vurması gerekli. Seçmenin %50 yi aşın kısmı merkez diye tabir edilen siyasi dilimin içerisinde. Baykal kadar aptal değil ve Ak parti için uzak tehditler arasında yer alıyor, ve göreceksiniz seçimin hemen ertesinde tekrar gündeme gelecek. Baykal'ın yaşı altmış küsür oldu. Ve artık devrilme vakti geldi de geçiyor. Onu sadece Sarıgül devirir.
Çok partili siyasi hayatımızda CHP Sarıgül liderliğinde hiç olmadığı kadar yüksek bir oyla seçimlerden çıkar.