fatih kısaparmak balon baskılı balon Şehit Oldum Anne... - Tunahan Bozkurt - 22.10.2007 - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şehit Oldum Anne... - Tunahan Bozkurt - 22.10.2007

Mu-Alim
10-22-2007, 20:50
Anne bugün on ay oldu oğlun asker olalı. Şafak 150 yani. Az kaldı be anacığım, ağlama sakın tamam mı? “Oğlum uzakta” diye üzülme, bana büyüklerim vatanı korumamı emretti, bundan büyük onur mu olur anne, gurur duymalısın benimle. Vatan bize emanetmiş anne, öyle söylüyor her sabah komutanım, bir de “vatan sana canım feda” diye haykırıyoruz her sabah. Bu vatana can feda edilmez mi anne! Çok özledim anne buz gibi pınarımızın suyuna karpuz koyup, közde çay demleyip içmeyi… Bir de Ayşe’yi anne,çok özledim onu,selam söyle olur mu? Varır varmaz kırk gün kırk gece düğün yapacağım ona, söyle o da üzülmesin.
Önceki gece yine yıldız sesleriyle uyandık anne, yıldız değillermiş, silah sesleriymiş anne. Karakolu basmış teröristler, Aydınlı Musa ile Urfalı Cemal’indi nöbet sırası; öldürmüşler Recep ile Cemal’i. Cemal’in şafak 23’tü anne…
Hatırlarsın anne, babam ava götürmek isterdi beni, ben de silah sesinden çok korktuğumdan gitmek istemezdim babamla. Burada silah sesleri aşımız oldu anne; ama ben hala korkuyorum, çok korkuyorum anne. Alışamadım silah sesine. Bir de bu teröristleri anlamıyorum anne. En yakın arkadaşımdı Yusuf, bilirsin, ortaokuldan. Geçen gün Yusuf’un cesedini getirdi silah arkadaşlarım anne. Yusuf, dağa çıkmış okuldan sonra, vatana saldırıyormuş anne. Oysa bütün arkadaşlarımız yaramazlık yaparken Yusuf’la ben İstiklal Marşı’nı haykıra haykıra okurduk Cuma günleri ders bitiminde. Ben öğretmen olmak isterdim, Yusuf ise “polis olacağım ben” derdi hep. Yusuf, polis değil terörist olmuş anne. Annesine söyleme olur mu, çok üzülür sonra…
Anne bir gün o kadar zor geçiyor ki burada. Sakın yanlış anlama anne, gurur duyuyorum kendimle, yurdumuzun savunması bana emanet edildiği için; ama silah sesleri hiç durmuyor be anacığım. Geçen yine saha taraması için Buzul Dağı’nın her yerini dolaştık. Mayın detektörünü kullanıyordum, en önde. Her an mayına basıp da paramparça olma korkusuyla saatlerce gezmek nasıl bir duygu anne, biliyor musun? Hele bir de hemen her gün bir arkadaşını kaybediyorsan ya da bir arkadaşın yaralanıyorsa? Çok korkuyorum anne… Çok korkuyorum…
Yine operasyona çıktığımız bir gün burun buruna geldik teröristlerle, göz gözeydik anne. Karşında bir insan seni öldürmek için can atıyor… Can almak nasıl bu kadar kolay olabiliyor anne? Gelince anlat bana bunu anne, tamam mı? Bir de saçımı okşa anne dizine yatırıp. Burada komutanlarımız bize çok iyi bakıyorlar; ama saçımı okşamıyorlar. Seni çok özledim anne… Bir de, çok korkuyorum anne silah seslerinden…
Dün gece saat 00.00 oldu, biz de koğuşlarımıza geçtik, uyumak için. Ben de Ayşe’ye mektup yazıp yattım hemen. Rüyamda bir ülke gördüm anne; insanlar barış içinde yaşıyorlardı. Kimse kimseyi öldürmüyordu anne o ülkede. Yusuf da polis olmuştu hem, Manisa’da yunus olarak görev yapıyormuş, “ ne hırsız kaldı sayemde, ne arsız” diyordu telefonda. Celal tezkeresini almış, bana mektup yazıyordu Urfa’dan, “tertip gel de ortak olalım senle,” diyordu. Biz de Musa ile nöbet tutuyorduk; ama silah sesi yoktu anne. Çok rahattım o yüzden, arada bir Recep’e uyarsam kaçamak yapıp birer Samsun içiyorduk. Aramızda kalsın, babama söyleme anne, o hiç sevmez sigarayı da sigara içeni de, değil mi?
Rüyamdan yine silah sesleriyle uyandım anne; ama bu sefer çok yakından geliyordu silah sesleri. Hemen kalktık, silahlarımızı kuşandık. Dışarı vardığımızda on arkadaşımızın yerde kan revan içinde yattığını gördük anne, Siirtli hemşerim Mehmet de yerdeydi anne. Kanlar içinde yatıyordu, son bir çabayla bana “saklan hemşo, arkanda” diyebildi ve Mehmet de şehit oldu anne. Ne yapacağımı şaşırmıştım, tam arkamı döndüm ki göz göze geldik bir terörist ile. Birkaç saniye kadar bakıştık önce, sonra hemen silahıma davrandım anne. Ama o da çoktan silahı doğrultmuştu bana. Ölüm geldi o an aklıma anne; ama hiç korkmadım bu kez biliyor musun anne? Vatan bana emanetti ve vatana canım fedaydı anne benim. Sonra şehit olacaktım, peygamberin aguşunda uyuyacaktım hem, niye korkacaktım ki, değil mi? Bir el ateş ettim anne teröriste, o bana iki el ateş etti. Öldürdüm teröristi. Babam hep “ okuyun da vatana millete hizmet edin.” derdi; ben okuyamadım anne; ama o teröristi öldürdüm. Bu da bir vatan hizmeti değil mi anne… Ben de vatanıma hizmet ettim değil mi anne? Etmedin deme ne olur anne, çünkü bir daha öyle bir fırsatım olmayacak; teröristin açtığı iki el ateşin biri yüreğime, diğeri ciğerime saplandı anne… Oracıkta can verdim anne; hiç bağırmadım, sessiz sedasız öldüm anne. Şehit olmuştum çünkü; şehitler ölmez, değil mi anne?
Anne senden bir isteğim olacak son kez, artık Ayşe’ye düğün de yapamayacağım, dizine de uzanamayacağım. Anne ne olur oradaki Yusuf’lara söyle, çıkmasınlar dağa, burada bir tek ölüm var anne, ne kurtuluş var, ne özgürlük. Bir tek ölüm var anne, Yusuf’ları kandırıyorlar anne, söyle kanmasınlar. Bak Kürt diyorlar, biz de Kürt’üz; ama hepimiz Türkiyeliyiz değil mi anne? Polis olsunlar, öğretmen olsunlar, doktor olsunlar; ama dağa çıkmasınlar anne, vatana ihanet etmesinler; yarın öbür gün onlara emanet edilecek vatan, onlara söyle ağlatmasınlar analarını, Yusuf’un annesini ağlattığı gibi…
Hakkını helal et anacığım, oğlun emin ellerde, merak etme…

akzeinebu
10-22-2007, 20:51
Ya zor tutuyorum zaten kendimi hbrleri izleyince duygulanıyorum bunu okuyuncaa :'( :'( :'(
ellerine yüreğine sağlık canım çok güzel+ :-\

sidre
10-22-2007, 21:14
anne gıbı hıseettım kendımı :'( yuregıne saglık kardesım :'(

Mu-Alim
10-23-2007, 14:02
Arkadaşlar ilginiz ve hassasiyetin için çok teşekkür ediyorum...

bennur
10-23-2007, 16:03
:'( :'( :'( Allah razı olsun...Gerçekler böyle değil mi?Hep bunları yaşattırdılar bizlere..Hesabını artık vermeliler...Ya da bir durduran olmalı :'(

Mu-Alim
10-25-2007, 13:12
Bennur Zeynep ve Sidre;

tekrar teşekkürler yazıya olan ilginizden ötürü...

sidre
10-25-2007, 13:13
Bennur Zeynep ve Sidre;

tekrar teşekkürler yazıya olan ilginizden ötürü...
biz tesekkurederız bızımle paylastıgın ıcın

GÜLseven
10-25-2007, 15:43
MAALESEF YAŞIYORUZ BUNLARI,KİMSENİN SUÇU YOK!!! TÜRK EVLADI OLDUKLARI İÇİN ,VATANLARINI HAKKIYLA KORUDUKLARI İÇİNDİR ONLARIN SUÇU(!)

TUNAHAN ÇOK GÜZEL,DUYGULU VE GERÇEKLERİ YANSITAN BİR YAZI...O GÜZEL YÜREĞİNE,EMEĞİNE,ELLERİNE SAĞLIK +1

Mu-Alim
10-25-2007, 15:55
MAALESEF YAŞIYORUZ BUNLARI,KİMSENİN SUÇU YOK!!! TÜRK EVLADI OLDUKLARI İÇİN ,VATANLARINI HAKKIYLA KORUDUKLARI İÇİNDİR ONLARIN SUÇU(!)

TUNAHAN ÇOK GÜZEL,DUYGULU VE GERÇEKLERİ YANSITAN BİR YAZI...O GÜZEL YÜREĞİNE,EMEĞİNE,ELLERİNE SAĞLIK CANIM...+1

Yazıyla ilgili güzel yorumun için tebrikler,
Benle ilgili güzel yorumun için de teşekkürler ve sevgiler ;)

nuh
10-25-2007, 16:03
eyvallah abi yüreğinden dökülen bu yazılar herkezin ortak paydasıdır. yüreğine emeğine kalemine sağlık

Ayşe_Berra
10-25-2007, 16:03
Bir de Ayşe’yi anne,çok özledim onu,selam söyle olur mu? Varır varmaz kırk gün kırk gece düğün yapacağım ona, söyle o da üzülmesin.
Her an mayına basıp da paramparça olma korkusuyla saatlerce gezmek nasıl bir duygu anne, biliyor musun?
… Can almak nasıl bu kadar kolay olabiliyor anne? Gelince anlat bana bunu anne, tamam mı? Bir de saçımı okşa anne dizine yatırıp. Burada komutanlarımız bize çok iyi bakıyorlar; ama saçımı okşamıyorlar. Seni çok özledim anne…
. Ben de Ayşe’ye mektup yazıp yattım hemen.
Anne senden bir isteğim olacak son kez, artık Ayşe’ye düğün de yapamayacağım, dizine de uzanamayacağım. Hakkını helal et anacığım, oğlun emin ellerde, merak etme…[/color]

Tunahan sen beni bitirdin kardeşim.. :'( :'( o kadar gerçekki hepsi,hele yukarda aldıgım cumleler bu vatanın asker yolu bekleyen bir Ayşe'si olarak hep duyduğum,mektuplarda okuduğum cümleler..Çok etkilendim..Gözyaşlarım durmuyor inan,hele telefon beklemenın,postacı yolu gözlemenin,acaba şuan ne yapıyor demenin nasıl bir duygu oldugunu birebir yaşayınca dayanamıyor insan..Göz pınarlarında hep iki damla yaş hazır bekliyor akmak için..Senin askerinin olması önemli değil,her askerde seninmiş gibi yüreğin yanıyor çünkü..Ne diyeyim ki daha..Senin cümlelerinde bizim hayallerimiz vardı,belki o yüzden yüreğimde bu kadar yankılandı..Sen beni ağlattın,Rabbim seni hiç ama hiç ağlatmasın..rabbim hiç bir anayı evladından,hiçbir sevdalıyı sevdasından ayrı koymasın..Dayanmak çok zor.. :'( :'(

Kac begenı eklenır buna bılmıyorum ki..Yüreğine,eline sağlık..Sol yanındakı cevahır hıc sonmesın..

nuh
10-25-2007, 16:05
Bir de Ayşe’yi anne,çok özledim onu,selam söyle olur mu? Varır varmaz kırk gün kırk gece düğün yapacağım ona, söyle o da üzülmesin.
Her an mayına basıp da paramparça olma korkusuyla saatlerce gezmek nasıl bir duygu anne, biliyor musun?
… Can almak nasıl bu kadar kolay olabiliyor anne? Gelince anlat bana bunu anne, tamam mı? Bir de saçımı okşa anne dizine yatırıp. Burada komutanlarımız bize çok iyi bakıyorlar; ama saçımı okşamıyorlar. Seni çok özledim anne…
. Ben de Ayşe’ye mektup yazıp yattım hemen.
Anne senden bir isteğim olacak son kez, artık Ayşe’ye düğün de yapamayacağım, dizine de uzanamayacağım. Hakkını helal et anacığım, oğlun emin ellerde, merak etme…[/color]

Tunahan sen beni bitirdin kardeşim.. :'( :'( o kadar gerçekki hepsi,hele yukarda aldıgım cumleler bu vatanın asker yolu bekleyen bir Ayşe'si olarak hep duyduğum,mektuplarda okuduğum cümleler..Çok etkilendim..Gözyaşlarım durmuyor inan,hele telefon beklemenın,postacı yolu gözlemenin,acaba şuan ne yapıyor demenin nasıl bir duygu oldugunu birebir yaşayınca dayanamıyor insan..Göz pınarlarında hep iki damla yaş hazır bekliyor akmak için..Senin askerinin olması önemli değil,her askerde seninmiş gibi yüreğin yanıyor çünkü..Ne diyeyim ki daha..Senin cümlelerinde bizim hayallerimiz vardı,belki o yüzden yüreğimde bu kadar yankılandı..Sen beni ağlattın,Rabbim seni hiç ama hiç ağlatmasın..rabbim hiç bir anayı evladından,hiçbir sevdalıyı sevdasından ayrı koymasın..Dayanmak çok zor.. :'( :'(

:'( kelimelerin bittiği yerde boğazın düğümlendiği yerde gözyaşları konuşur

Ayşe_Berra
10-25-2007, 16:09
:'( kelimelerin bittiği yerde boğazın düğümlendiği yerde gözyaşları konuşur

:-[ :'( :'( :'(

toprak44
10-25-2007, 16:19
çok güseldi ben ağlayamam hiç ama bunu okuyunca gözlerim doldu paylaşım için saol benden +1

Mu-Alim
10-25-2007, 16:35
Ayşe42;

Evet,bizimki anlamaya çalışmak sadece;oysa sen fiilen yaşıyorsun bunu...Asker yolu gözlüyormuşsun...Allah'ım tez zamanda kavuşturur inşallah...

Ben kendi yazımı okuyunca gözyaşı dökmedim;ama seni anlamanın verdiği rahatlık içimi boşaltmama vesile oldu,teşekkürler...

Nuh kardeşim ve toprak44;

sizlere de ayrıca teşekkürler...

Ayşe_Berra
10-25-2007, 16:49
Ayşe42;
Evet,bizimki anlamaya çalışmak sadece;oysa sen fiilen yaşıyorsun bunu...Asker yolu gözlüyormuşsun...Allah'ım tez zamanda kavuşturur inşallah...
Ben kendi yazımı okuyunca gözyaşı dökmedim;ama seni anlamanın verdiği rahatlık içimi boşaltmama vesile oldu,teşekkürler...

Amin kardeşim inşallah..Tüm hasret cekenleri..Suna emın ol zaman zaman insan kendi hissettiğini bile dökemiyor kelimelere..Öyle garip ki mesela özlediğini söyleyemiyorsun hasretin büyüdükçe,anlatamıyorsun özlemi..kelimeler kifayetsiz kalıyor ama dediğim gibi çok güzel bir anlatımdı ,belki aylardır hissettiklerimi en güzel anlatan yazıydı diyebilirim..Allah seni ağlatmasın..

Mu-Alim
10-25-2007, 16:51
Teşekkürler,kimse ağlamasın acı çekerek...

nuh
10-25-2007, 19:13
siz böyle yazışırsanız ben ağlarım ama :'( abi akıttın gözyaşlarımızı gene ayşe ile beraber allah razı olsun

Seyy@h
10-25-2007, 19:28
emeğiniz için teşekkürediyorum okumuştum fakat yorum yazmamıştım ;)

havva55
10-25-2007, 19:42
çok güzel br yazı gerçekten llerine emeğine yüreğine sağlıkk..çook kötüü oldum okurkenn..+1

EpiVaTeS
10-25-2007, 19:47
ALLAH bu vatan için canını veren Şehitlerimiz rahmet eylesin bizide onlarla beraber kol kola olmayı nasip etsin...

subcomandante
10-25-2007, 20:05
çok güzel olmuş tunahan abi...

Ayşe_Berra
10-25-2007, 20:17
siz böyle yazışırsanız ben ağlarım ama :'( abi akıttın gözyaşlarımızı gene ayşe ile beraber allah razı olsun

Kardeşim insan bazen cok zor durumda kalıyor..Mesela ben kendi cevremdekilerle konusamıyorum.Çünkü herkes aynı şeyi hissediyor,herkes aynı olayları yaşıyor..Burada çok daha rahat ifade edebiliyorum kendimi..Bazende böyle gözyaşı dökmeden olmuyor işte..Ama sen hep gül hiç ağlama,temiz yüzünden gülücük,yüreğinden mutluluk eksik olmasın..

protest
10-26-2007, 02:10
burada bir tek ölüm var anne, ne kurtuluş var, ne özgürlük. Bir tek ölüm var...

Yusuf gibi zawallı bir arkadaşımdan endişeleniyorum

serkan yücel
10-26-2007, 02:41
Gerçekten insanın gözyaşlarını tutamayacağı bir paylaşım olmuş ve şuan benimde tutamadığım gibi :'( :'( :'( :'( paylaşım için teşekkürler...+1

Kırık_Çocuk
10-26-2007, 02:45
eline sağlık

Mu-Alim
10-28-2007, 15:18
Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum...

vuslat_19
11-09-2007, 13:19
keşke o teroristlerde bu yazıyı okuyabilselerdide ne yaptıklarını anlasalardı
çok güzel bir yazı tuna saol +1

Ayşe_Berra
01-12-2008, 02:40
Bugün içim o kadar çok acıdıki..küçük bir video hazırlıyordum daha doğrusu hazırlamaya çalışıyordum senden izinsiz bir kaç cümlesini kullandım.
O saat itibariyle bir şeyler durdu sanki bende..
Tekrar yüreğine sağlık Tunahan,sen beni birkez daha ağlattın ama sen sakın ağlama.. :'( :'(

Mu-Alim
01-12-2008, 02:44
Bugün içim o kadar çok acıdıki..küçük bir video hazırlıyordum daha doğrusu hazırlamaya çalışıyordum senden izinsiz bir kaç cümlesini kullandım.
Tekrar yüreğine sağlık Tunahan,sen beni birkez daha ağlattın ama sen sakın ağlama.. :'( :'(

"Mesajlarıma yazılan cevapları göster"e tıklatıp karşımda "şehit oldum anne" başlığını görünce hemen dedim ki " off ya Ayşe yine üzülmüş."

Dostum;

Ağla; ağlamak güzeldir;ama sakın umuttan mahrum etme kendini. Bak ne diyor adamın biri;

Bir gün 24 saat değil, en az 25 saattir. Çünkü mutlaka birileri bir yerlerde en az bir saat sizin için yaşıyordur, sizi düşünüyordur.

İşte önemli olan bir yerlerde birilerinin senin için yaşadığından emin olmak. Bundan eminsen, üzülmeden ağla dostum ;)

Ayşe_Berra
01-12-2008, 02:50

"Mesajlarıma yazılan cevapları göster"e tıklatıp karşımda "şehit oldum anne" başlığını görünce hemen dedim ki " off ya Ayşe yine üzülmüş."

Dostum;

Ağla; ağlamak güzeldir;ama sakın umuttan mahrum etme kendini. Bak ne diyor adamın biri;

Bir gün 24 saat değil, en az 25 saattir. Çünkü mutlaka birileri bir yerlerde en az bir saat sizin için yaşıyordur, sizi düşünüyordur.

İşte önemli olan bir yerlerde birilerinin senin için yaşadığından emin olmak. Bundan eminsen, üzülmeden ağla dostum ;)

Eminim,umudum da var ama zaman zaman tükenen bir umut..Yaşamın kıyısına geldiğini elinden her şeyin alındığını hisseder ya insan öyle bir şey..

O an kızıyorum kendime aslında güçlü bir iradem vardır ama bazen dayanamıyorum işte..

Sürekli okusamda yazıya yorum yazmamın nedeni bu değildi aslında.Hiçbir yazını okumadığımı varsayarsak ben sadece bu yazından bile çok şey öğrendim,yaşamıma kattım.VE buna ihtiyacı olan bir çok kişi var diye düşünüyorum.Tek kelimeyle okunmaya değecek muhteşem bir yazı..Tekrar kalemine sağlık ,sol yüreğinin altındaki cevahir hiç sönmesin DOSTUM!!!

(Ayrıca yazından 3-4 cümle kullandım,hakkını helal et.İnşallah göreceğin bir video olacak birazda onun için ekledim)

Mu-Alim
01-12-2008, 02:56
Helal-i hoş olsun dostum, ne demek. Merakla bekliyorum videoyu.

Ama ben inanmak istiyorum şimdi sana, senin umudunun hiçbir zaman bitmeyeceğine, senin güçlü bir insan olduğuna, yarın yaşayacağın güzellikleri düşünüp hemen şu dakika elini gözüne götürüp gözyaşlarını sileceğine ve son bir hıçkırıkla O'nun adını mırıldanacağına ve sonra "iyi ki varım, iyi ki varsın" diyeceğine O'nu düşünerek...

Yoksa sadece kendini üzmekle kalmazsın, bilesin...

Ayşe_Berra
01-12-2008, 03:21
Helal-i hoş olsun dostum, ne demek. Merakla bekliyorum videoyu.

Ama ben inanmak istiyorum şimdi sana, senin umudunun hiçbir zaman bitmeyeceğine, senin güçlü bir insan olduğuna, yarın yaşayacağın güzellikleri düşünüp hemen şu dakika elini gözüne götürüp gözyaşlarını sileceğine ve son bir hıçkırıkla O'nun adını mırıldanacağına ve sonra "iyi ki varım, iyi ki varsın" diyeceğine O'nu düşünerek...

Yoksa sadece kendini üzmekle kalmazsın, bilesin...

Elimi gözlerime bu mesajı okuduğum saniye götürmüştüm,ama senin bana inanmak istemen ve sonrasındaki cümlelerin inan o iki damlanın tekrar akma nedeni oldu..Dediğim gibi zaman zaman tükensede inan ayakta tutan tek şey belkide umut...

Bir yandan da kızıyorum kendime,bu yazının bana ne kadar çok şey kattığını yaşama daha sıkı bağlandığımı,elimdekilerin kıymetini kaybetmeden anlama fırsatı verdiğini daha öncede belirtmeme ve bilmeme rağmen sanki inadına bunları elimin tersiyle itip umutsuzluğu seçiyorum ve bunun arkasına sığınmaya çalışıyorum..İnan bunları bu şekilde açıklamak bile zor..

Şuan yürekten İnanarak diyorum ki;yarınların ne kadar güzellikle geldiğine,yaşayacağım güzel vuslatlara ve ebedi dostluklara inanıyorum..Biliyorumki hayat benim verdiğimi bana verecek.Bundan sonra umutsuzluk yok,ağlamak var ama üzülmek yok..

Ve son hıçkırıkla diyorum ki; "İYİ Kİ VARIM, İYİ Kİ VAR VE İYİ Kİ VARSIN DOSTUM.." Yürekten söylenen yüreğe gidermiş,yüreğimdeki duygu ve dualarla söyledim bunu.Hep gül Dostum,iyi ki varsın..

Ayşe_Berra
01-13-2008, 02:00
Yine,yeniden birdaha;"İYİ Kİ VARSIN DOSTUM.." ;)

kralfk
06-19-2008, 13:18
paylaşım için sağol

Mu-Alim
10-05-2008, 11:45
O gün 13 şehidimiz vardı; Dağlıca'daydı...
Bugün ise 15 şehidimiz var; Aktütün'de...

Fark eden hiçbir şey yok...

Duygu'Seli~
10-05-2008, 13:49
Yürekçe bir yazı..
Bir solukta okudum..
Emeğinize sağlık..

Mu-Alim
10-06-2008, 02:11
Evet, yürekçe bir yazı...Yazanın eline sağlık..;)