Orijinalini görmek için tıklayınız : Selamun aleyküm
haritaci70
04-26-2008, 21:23
Herkese merhaba
Foruma yeni üye oldum her ne kadar uzun zamandır, Hatta oluşumundan bu yana Ak Parti yi desteklesem gönül versemde malesef teşkilatlan malarda görevler alamadım genelde bulunduğum şehirlerde tam organizasyonlar mevcut olmadı.
Tek temennim bu sanal ortamda böyle bir forum çatısı altında
Diğer partilerdeki gençlik oluşumlarının aksine
Okuyup,araştırıp,eleştirip saygı çerçevesinde bir sohbet ortamı kurmuş sizin gibi arkadaşların arasında bulunmak ve en güzeli sizin gibi insanlarla aynı davayı, aynı fikirleri savunmak,fikir telakkisinde bulunmak beni ziyadesiyle mutlu etmekte..
Bana gelince haritaci70 den de anlaşılacağı gibi haritaci yim
Zonguldak karaelmas üni jeodezi ve fotogrametri(harita ) müh. öğrencisiyim
Karaman lıyım ( konya karaman değil ısrarla söylüyorum 70 karaman)
İsmim ibrahim
22 yaşındayım
Heralde genel tanışma kaynaşma çerçevesinde söyleyeceklerim bunlar olsa gerek :)
Yukarda da belirttiğim üzere aranızda olmak beni mutlu etti
İnşallah daha güzel günlerde ülkemiz için daha aydınlık günlerde birlikteliğimizin devam etmesi temennilerimle
Hepinizi En kalbi duygularımla selamlıyorum
_Yeniden_
04-26-2008, 21:26
Hoşgeldiniz...İyi paylaşımlar diliyorum... :)
Düş Sokağı Sakini
04-26-2008, 21:27
tekrar hoş geldin meslektaşım. bende omü jeodezideyim, aramızda olman mutluluk verici. haritacılar çoğalıyor :-* kaçıncı sınıftasın bu arada.
haritaci70
04-26-2008, 21:30
tekrar hoş geldin meslektaşım. bende omü jeodezideyim, aramızda olman mutluluk verici. haritacılar çoğalıyor :-* kaçıncı sınıftasın bu arada.
Ya kardeşim orda okunur mu bee
O omü insanın ömrünü yer benim omü den bitane diplomam var yüksek okulu amasyada okumutum omü ye bağlıydı o zamanlar:):)
Samsunada çok gitmiştim
2. sınıf(intibak)
ENGİNEER
04-26-2008, 21:33
Hoşgeldin kardeş meslektaşız senlede...
ya haritacilar ne ise yariyor, birden herkesin haritaci oldugunu ogrenince merak ettim kusura bakmayin :D
bu arada hosgeldiniz, guzel vakit gecirmeniz tmennileriyle
EpiVaTeS
04-26-2008, 21:34
aleykumselam hoşgeldiniz aramıza ....
daimi olmanız dileğiyle....
Düş Sokağı Sakini
04-26-2008, 21:38
ya haritacilar ne ise yariyor, birden herkesin haritaci oldugunu ogrenince merak ettim kusura bakmayin :D
halk dlinde kaldırım mühendisliği olarak geçiyor. ;D hani şu yol kenarında bi aletten bakam adamlar var sarı bişi işte onun mühendisliği oluyor. aynı zamanda harita çiziyorlar, proje hazırlıyorlar. köprü baraj vb. büyük projeleri hazırlıyorlar. yol yapıyorlar, tünel yapıyorlar. ne bulursalar yapıyorlar kısacası :D
halk dlinde kaldırım mühendisliği olarak geçiyor. ;D hani şu yol kenarında bi aletten bakam adamlar var sarı bişi işte onun mühendisliği oluyor. aynı zamanda harita çiziyorlar, proje hazırlıyorlar. köprü baraj vb. büyük projeleri hazırlıyorlar. yol yapıyorlar, tünel yapıyorlar. ne bulursalar yapıyorlar kısacası :D
anladim tesekkur ederim ;D
aslinda anlamadim hangi sari sey?
_Yeniden_
04-26-2008, 21:40
Ben de mimar olmak istiyorum...Çok benziyormuş birbirlerine...Ama daha sonra iyi maaşla çalıştıklarını duydum haritacıların...Bilmem yala mı ? ;)
haritaci70
04-26-2008, 21:41
Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği
Yeryüzünün biçim ve büyüklüğününün ölçülerek standart haritalarda çizgiler halinde gösterilmesi, sualtı haritalarının yapımı, yeraltı ve yerüstü maden işletmeleri ile ilgili ölçme ve değerlendirme çalışmaları jeodezi ve fotogrametrinin inceleme alanına girer. Bu mesleğe sahip mühendislerin çoğu resmi kuruluşlerda görev alırlar. Özel olarak çalışma imkanı varsa da kullanılan alet ve araçlar çok pahalı olduğundan bunu bir kişinin sağlaması çok zor olmaktkadır. Jeodezi ve fotogrametri mühendisleri, Bayındırlık ve İskan, Tarım, Orman ve Köyişleri, Enerji ve Tabi Kaynaklar, Ulaştırma Bakanlıklarında, Tapu ve Kadostro ve Harita Müdürlüklerinde, belediyelerde görev alırlar. Jeodanizi ve Fotogrametri Mühendisliğine duyulan gereksinim son yıllarda giderek artmaktadır.
Programın Amacı: Yeryüzünün biçim ve büyüklüğünün ölçülerek standart haritalarda çizgiler halinde gösterilmesi, sualtı haritalarının yapımı, yeraltı ve yerüstü maden işletmeleri ile ilgili ölçme ve değerlendirme çalışmaları jeodezi ve fotogrametrinin inceleme alanına girer.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Üniversitelerin jeodezi ve fotogrametri bölümlerinde lisans öğretiminin süresi 4 yıldır. Öğretim süresince matematik ağırlıklı derslerden başka fizik, fotoğraf, ölçme ve yorumlama teknikleri, bilgisayar gibi jeodezi ve fotogrametri çalışmalarında gerekli tüm konular okutulmaktadır.
Gereken Nitelikler: Jeodezi ve fotogrametri mühendisliği eğitiminde başarılı olmak için matematik ve özellikle geometri, fizik, kimya, jeoloji ve biyolojiyle ilgili, bu alanlarda iyi yetişmiş, üstün bir akademik yetenek yanında özellikle sayısal düşünme ve uzay ilişkilerini görebilme gücüne sahip olmak gereklidir. Ayrıca, ölçmeler sırasında çoğu kez açık havada ve değişik iklim koşullarında çalışma gerektiğinden jeodezi ve fotogrametri mühendislerinin bedence sağlıklı olmaları ve açık havada çalışmaktan hoşlanmaları beklenir. Ölçme aletlerinin iyi kullanılabilmesi ve ölçmelerin hatasız yapılabilmesi bakımından el ve göz işbirliği, jeodezi ve fotogrametri alanında çalışacak kişilerde aranan önemli becerilerdendir. Jeodezi ve fotogrametri mühendisliği ekip halinde çalışmayı gerektiren bir meslek olduğundan bu alanda çalışan kimsenin sabırlı ve hoşgörülü olması da gereklidir.
Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Jeodezi ve fotogrametri bölümünü bitirenler "Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisi" ünvanına hak kazanırlar. Jeodezi ve fotogrametri mühendisinin görevleri, teknik ve hukuki görevler olarak, iki kısımda incelenebilir.Büyük arazilerin ayrıntılı ölçümlerinin yapılması, karayolları yapılacak arazilerin inşaat koşullarına uygunluk açısından ölçülmesi, yeraltı ve madencilik çalışmaları için konum, biçim, derinlik, hacim vb. konularda ayrıntılı bilgi verecek ölçümlerin yapılıp haritalarının çizilmesi, yer kabuğunda meydana gelebilecek ve baraj, tünel, köprü ve binaların yıkılmasına yol açabilecek yatay ve düşey değişmelerin ölçümlerinin yapılması jeodezi ve fotogrametri mühendislerinin teknik görevlerindendir. Ayrıca, denizlerin ve akarsuların derinliklerini, sığ yerlerini, tehlikeli noktalarını, akıntıları belirlemek; denizaltı ve denizüstü kabloları, yasak bölgeleri, balıkçılık sahalarını, savaş gemilerinin geçiş yollarını saptamak ve bunları haritalarda göstermek de jeodezi mühendisliğinin görevleri arasındadır. Şahıslara ait taşınmaz malların sınırları mevcut belgelere göre belirlenemediği zaman jeodezi ve fotogrametri mühendislerine bilirkişi olarak danışılır. Jeodezi ve fotogrametri mühendisleri verecekleri bilgilerle teknik yönden gerçeğe uygun sınırın saptanmasına yardımcı olurlar. Bu danışmanlık görevi jeodezi ve fotogrametri mühendislerinin hukuki görevlerindendir.
Çalışma Alanları: Ülke savunması, taşınmaz mal hukukunu güvence altına alan ülke kadastrosu, şehir imar planları, toprak dağıtımı, ormancılık, yol yapımı, sulama ve kurutma, elektrik ve etüd, coğrafi-jeolojik ve arkeolojik araştırmalar, vergileme, doğal afetlerden korunma vb. işler jeodezi ve fotogrametri mühendislerinin çalışma alanlarıdır. Bütün bu alanlarda yapılacak çalışmalarda jeodezi ve fotogrametri mühendisi, bilgisine başvurulan önemli bir teknik elemandır. Jeodezi ve fotogrametri mühendislerinin büyük bir çoğunluğu resmi kuruluşlarda görev alırlar. Özel olarak, çalışma olanağı varsa da kullanılan alet ve araçlar çok pahalı olduğundan bunu bir kişinin sağlaması çok zor olmaktadır. Jeodezi ve fotogrametri mühendisleri çalışmalarını büroda ve açık havada yürütürler.
Jeodezi ve fotogrametri mühendisleri, Bayındırlık ve İskân, Orman, Tarım ve Köy İşleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Ulaştırma Bakanlıklarında, Tapu Kadastro ve Harita Müdürlüklerinde, belediyelerde görev alırlar. Bunların bazıları hem harita yapan hem de kullanan kuruluşlardır. Jeodezi ve fotogrametri mühendisliğine duyulan gereksinme son yıllarda giderek daha çok hissedilmeye başlanmıştır.
Düş Sokağı Sakini
04-26-2008, 21:42
Ben de mimar olmak istiyorum...Çok benziyormuş birbirlerine...Ama daha sonra iyi maaşla çalıştıklarını duydum haritacıların...Bilmem yala mı ? ;)
para çokta, mezun olabilmek sorun ;D
haritaci70
04-26-2008, 21:53
Kardeş sen kaçıncı sınıftasın öyle mezun olabilmek sorun falan dyosun:):) dertlisin heralde
Düş Sokağı Sakini
04-26-2008, 21:55
Kardeş sen kaçıncı sınıftasın öyle mezun olabilmek sorun falan dyosun:):) dertlisin heralde
2 deyim ben daha. daha 4 senem daha var :( sen kaçıncı sınıftasın
haritaci genis aciklamali bilgi icin tskler
tum haritacilara basarilar diler, en yuksek notla diplomalarini almalarina dua ederim.
haritaci70
04-26-2008, 21:58
Ben bu seneyi geçersem ki allahın izniyle geçecem 3.sınıf olacam Sizin orası kaç yıllık 2 desin daha 4 senen var:):):
Düş Sokağı Sakini
04-26-2008, 22:01
Ben bu seneyi geçersem ki allahın izniyle geçecem 3.sınıf olacam Sizin orası kaç yıllık 2 desin daha 4 senen var:):):
bizde kalma yok altan alıyorsun kaldığın dersleri. yani 8 9 10 a kadar yolu var.2 senede uzatmalara sayıyorum (: sizde hangi desler var. bazıları değişebiliyor. bu dönemki derslerinizi merak ettim?
suskun_prenses
04-26-2008, 22:04
Tolay uzatmalrdasın ;D
Düş Sokağı Sakini
04-26-2008, 22:05
Tolay uzatmalrdasın ;D
ahanda bizim çatlak geldi ;D daha uzatmalara geçmedik. ama en az 2 gibi görünüyor :D
_Yeniden_
04-26-2008, 22:08
Tolay uzatmalrdasın ;D
ahanda bizim çatlak geldi ;D daha uzatmalara geçmedik. ama en az 2 gibi görünüyor :D
Ben seneye üniversiteye başlıyorum inşallah ama bu gidişle senden önce alırım diplomamı :)
Tolay uzatmalrdasın ;D
Ben seneye üniversiteye başlıyorum inşallah ama bu gidişle senden önce alırım diplomamı :)
;D ;D
haritaci70
04-26-2008, 22:10
bizde kalma yok altan alıyorsun kaldığın dersleri. yani 8 9 10 a kadar yolu var.2 senede uzatmalara sayıyorum (: sizde hangi desler var. bazıları değişebiliyor. bu dönemki derslerinizi merak ettim?
Kardeş ben dikeygeçiş öğrencisiyim bu sende intibak ım 18 kredi alıyorum 1 ve 2. sınıftan dersler alıyorum karışık yani:):)
Düş Sokağı Sakini
04-26-2008, 22:10
Tolay uzatmalrdasın ;D
bölüme ve üniversiteye bağlı bir şey. mesela geçen sene gayet iyi gidiyordum. ama bu sene sedat diye biri geldi, mahvetti bizi. tepe taklak oldu her şey. adam artık rüyalarıma giriyor, kendi manyak bizide manyak yaptı adam. ???
Düş Sokağı Sakini
04-26-2008, 22:12
Kardeş ben dikeygeçiş öğrencisiyim bu sende intibak ım 18 kredi alıyorum 1 ve 2. sınıftan dersler alıyorum karışık yani:):)
hmm anladım. senin işin biraz daha kolay, çünkü 2 senelikten gelenler daha tecrübeli oluyorlar, ama geçiş yapması sıkıntı oluyor. yapabilenlerde zaten bu işi kapmış kişiler ;) meslek lisesi çıkışlımısın?
suskun_prenses
04-26-2008, 22:14
kaynatmıcam olayı :P
cümleten Allah zihin açıklığı versin çabucak bitirirsiniz inş (tolay hariç :D o okulda kalsın ;D )
Düş Sokağı Sakini
04-26-2008, 22:15
kaynatmıcam olayı :P
cümleten Allah zihin açıklığı versin çabucak bitirirsiniz inş (tolay hariç :D o okulda kalsın ;D )
şuna bak hele çatlak. sen hala gitmedinmi çaykara ya bakayım. hastaneden beklyolardı en son seni ;D
YavuzSultanSelim
04-26-2008, 22:17
aleyküm selam hoşgeldiniz...
haritaci70
yok düz lise mezunuyum evet mesleki derslerde sıkntımız yok bizim zaten yazları falan da çalışıyorum:)
suskun_prenses
hani beraber gidecektik beni yanlız bırakmıyacaktın hastanede :'( sen olmazsan gitmem ben kime takılacam ;D
haritaci70
04-26-2008, 22:18
aleyküm selam hoşgeldiniz...
Hoşbulduk kardeşim eyvallah sağolsınız
Düş Sokağı Sakini
04-26-2008, 22:20
yok düz lise mezunuyum evet mesleki derslerde sıkntımız yok bizim zaten yazları falan da çalışıyorum:)
ahhh aslında meslek dersleri kolay. (kartoğrafya ile kadastro hariç ;D ) ama diğerleri zorluyor adamı. matematik diferansiyel proğramlama vb. derslerde epey sıkıntı var. aslında birazda bilerek kasıyorlar bizi. sizde nasıl tam bilmiyorum :-\
hani beraber gidecektik beni yanlız bırakmıyacaktın hastanede :'( sen olmazsan gitmem ben kime takılacam ;D
ben her yaz oradayım, bol bol takışırız senle (:
haritaci70
04-26-2008, 22:22
ahhh aslında meslek dersleri kolay. (kartoğrafya ile kadastro hariç ) ama diğerleri zorluyor adamı. matematik diferansiyel proğramlama vb. derslerde epey sıkıntı var. aslında birazda bilerek kasıyorlar bizi. sizde nasıl tam bilmiyorum
Valla kadastro ve kartografya falan çok kolayda
Ben diferansiyel denklemlerden istatistik ten tırsıyorum ve bunlarda meslek dersleri değil bizde yabancı dil konusunda zorluyorlar
Düş Sokağı Sakini
04-26-2008, 22:27
ahhh aslında meslek dersleri kolay. (kartoğrafya ile kadastro hariç ) ama diğerleri zorluyor adamı. matematik diferansiyel proğramlama vb. derslerde epey sıkıntı var. aslında birazda bilerek kasıyorlar bizi. sizde nasıl tam bilmiyorum
Valla kadastro ve kartografya falan çok kolayda
Ben diferansiyel denklemlerden istatistik ten tırsıyorum ve bunlarda meslek dersleri değil bizde yabancı dil konusunda zorluyorlar
istatistik zaten tam bir baş belası. kadastro ve kartoğrafya biraz ezber olduğundan yapamıyorum ben. ama genel olarak meslek dersleri kolay ve banko oluyor. özellikle ölçme dersi. tırsacağın bi kaç derste sayısal çözümleme varsa proğramlama, dengeleme hesabı, fotogrametri baba derslerdir. bunlardan geçersen. bide bunlara mat 1 2 3 4 ve fizik eklenirse okulu bitmiş say kardeş.
düşün bizde bu ve bunun gibi bir kaç derse, kontanjanı senelik 40 olan dersi 250 300 kişi alıyor. sınavları 3 anfide yapıyolar başka yer kalmıyor :(
haritaci70
04-26-2008, 22:29
Duygularıma tercüman olmak bu olsa gerek bilmukabele bizimkilerinde hiç farkı yok insan keşke afyonda okusaydım diyor hazırlık yok çokda zor değil dersler:):)
Düş Sokağı Sakini
04-26-2008, 22:34
Duygularıma tercüman olmak bu olsa gerek bilmukabele bizimkilerinde hiç farkı yok insan keşke afyonda okusaydım diyor hazırlık yok çokda zor değil dersler:):)
ahh onu bende çok dedim içimden. hocanın lafına uyduk puanı yüksek diye buraya geldik. yoksa afyon tutacaktı, diplomayı kasılmadan alacaktık. şimdi sürünüyoruz. sorun bende diyecemde, dönem uzatmadan diploma alan yok. senede 3 4 mezun verirmi bir bölüm. neyse artık uzatarakta olsa alacaz diplomayı. saten seneye yeni jeodozi bölümleri açılıyor, burdan hoca tranferi olacak. biz araştırma görevlilerine kalıyoruz, biraz hafifler diye beklentilerimiz var. Allah sizede kolaylıklar verirde inş. tez zamanda mezun olursunuz kardeşim..
Hoşgeldiniz :)
Hemen tanışıp kaynaşmışsınız Allah muhabbetinizi artırsın =))
Hoşgeldiniz :)
Hemen tanışıp kaynaşmışsınız Allah muhabbetinizi artırsın =))
ee haritaci olmanin faydalarindan biri de bu canim :D
Benide_Kapatın
04-26-2008, 23:10
Aleyküm selam hoş geldiniz.
Faydalı paylaşım ve yorumlarınızı bekleriz....
Hüdaverdi
04-27-2008, 10:50
ve aleykum selm hoş geldin aramıza :-*
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.