Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigara İçenler Gelin Konuşalım
Üç mevsim
04-16-2008, 17:17
Arkadaşlar, Sağlık Bakanlığının çok güzel bir kampanyası var, 2 yılda bir düzenleniyor. 2006'da katılmıştım ama kazanamadım diye üzülerek yeniden sigaraya başladım. 1 ay boyunca paketi cebimde taşımama rağmen 1 tane bile içmemiştim. Sigarayı bırakmak zordur, ama imkansız değil. Sigarayı bırakmak için bir programa, bir vesileye ya da bir şeye ihtiyaç var işte. Sigara durup dururken bırakılmıyor.
http://www.hizliresim.com/2008/4/16/939.jpg
Sigarayla ilgili anılarımızı, sigaraya olan nefretimizi, bırakmak isteyip, istemediğimizi, sigara deyince aklımıza ne geldiğini burada paylaşabiliriz. Bir yerden başlamak lazım. İddia ediyorum bu kampanya çok işe yarıyor. Kendimden biliyorum. 2006'da babam, böyle bir kampanya başladı diye kulağıma çıtlatmıştı, sorumlu bir genç olarak hemen gereğini yapmıştım.
http://www.hizliresim.com/2008/4/16/976.jpg
Ben derim ki gelin bu Sigarasız Türk Gençliği Kampanyasına katılalım. Bir irade beyanında bulunalım. Sigarayı bırakırken veya bıraktıktan sonra yaşadıklarımızı da burada paylaşabiliriz.
Sigara içmeyenlerin sigaraya bakışını da merak ediyorum. Sigarayı unutmak için önerileri olan varsa hemen dikkate alalım
[b]Son başvuru tarihi olan 30 Nisan'a kadar en yakın Sağlık Ocağı'ndan form doldurularak başvuru yapılabiliyor.
Kampanyaya katılacak olanların 1-28 Mayıs tarihleri arasında sigara içmemeleri gerekiyor.
Yaklaşık 1 ay boyunca sigara içmeyenler arasında yapılacak olan çekilişle 1 kişiye 8000 YTL ödül verilecek.
(Ödülü kazanan talihlinin kampanya süresi boyunca sigara içip içmediğini belirlemek için test yapılacak ona göre :D)
_Yeniden_
04-16-2008, 17:19
İşte irade diye buna derim... :-*
Akıncı_Gençlik
04-16-2008, 17:37
Sigarama Dokunmayın Dumanı Tüttükçe imanım Artıyor!!!
;)
Üç mevsim
04-16-2008, 17:39
;)
Sen devam et kardeşim. No problem
politikaci
04-16-2008, 17:39
SİGARA İÇİYORSAN;; DEMEKKİ KENDİ HAYATINI DÜŞÜNMÜYORSUN HADİ KENDİ HAYATINI DÜŞÜNME BAŞKALARININ HAYATINI DUMANLARINLA TEHLİKEYE ATIYORSUN...
Akıncı_Gençlik
04-16-2008, 17:42
;)
Hükümet sigaraya zam yapmasın ödül falan istemeyiz :P
Ruh-i zar
04-16-2008, 17:42
ya sigara içmenin dinen bi sakıncası varmı gerçekten merak ediyorum...
mekruh olduğunu söyleyende var bi sakıncası olmadığını söyleyende...
ama bağımlılık yapıyor yani bu yönünüde düşünmek gerek...
içenler düşünüyomu merak ettim :-\
Sigara içen biri olarak, sigarayı bırakmak konusunda konuşmak istemiyorum...
Çünkü, sigarayı bırakmak istemiyorum...
Üç mevsim
04-16-2008, 17:49
Nusret bunu sen mi söylüyorsun?..
Evet çok mu garip???
Sigara sağlığa zararlıdır... ( Yasal Uyarı )
Ama ben bırakmak istemiyorum, ucunda bir ödül olsa bile... ;)
Üç mevsim
04-16-2008, 17:52
Evet çok mu garip???
Şaşırdım, tuhaf gerçekten, daha olgun biri olduğunu zannediyordum Nusret.. :(
_Yeniden_
04-16-2008, 17:52
Baykal bile fetva veriyorsa ben de veririm... 8)
İçmenin mekruh olduğu kanısındayım...Hatta bırakın mekruhu günah sayılabilir...
İnsan sağlığına birebir zarar veren herşeyi günah olarak algılarım ben...Evet yediğimiz yiyeceklerde, sebzelerde bile artık kimyasallar mevcut...Ama sigara insanın ömründen ömür çalıyor..
Bu can bize emanet olduğuna göre en iyi şekilde bakmakla mükellefiz...
Gelin bırakın şunu... ;D
Ak_Kelebek
04-16-2008, 17:53
Ama ben senin vücuduna zarar vermeni istemiyorum çünkü benim için çok değerli bir dostsun.. ??? ???
Evet çok mu garip???
Sigarayı bırakmak istememekle olgunluğun ne alakası var ki...
Bana bir açıklasa...
Ayrıca, ödül için sigarayı bırakmak bir olgunluk göstergesimidir...
Sigara sağlığa zararlıdır...( Yasal Uyarı... )
Ama ben senin vücuduna zarar vermeni istemiyorum çünkü benim için çok değerli bir dostsun.. ??? ???
Eyvallah, sen de öylesin ama ikiyüzlülük yapamıyorum... Bırakmak istemiyorum yahu...
Üç mevsim
04-16-2008, 17:56
Nusretçim o konuya birşeyler yazdık değil mi... Sigara durup dururken bırakılmaz dedik, bir vesile lazım dedik. Sigarayı bırakmak olgunluk ve erdem göstergesi değil mi arkadaşlar..
Nusretçim o konuya birşeyler yazdık değil mi... Sigara durup dururken bırakılmaz dedik, bir vesile lazım dedik. Sigarayı bırakmak olgunluk ve erdem göstergesi değil mi arkadaşlar..
Bu söylediklerinin hepsi, sigarayı bırakmak isteyenler içindir...
Bak yazdıklarımı iyi oku...
Ben bırakamıyorum demedim, bırakmak istemiyorum dedim...
Üç mevsim
04-16-2008, 17:59
Nusret birbirimizi kandırmayalım. Sigara, bırakılmak istenmediği için bırakılamaz. Ben çok mu isterdim sigara içmemeyi ama sigara içmememiz gerekiyor.
Nusret birbirimizi kandırmayalım. Sigara, bırakılmak istenmediği için bırakılamaz. Ben çok mu isterdim sigara içmemeyi ama sigara içmememiz gerekiyor.
Sigarayı bırakmak isteseydim, emin ol ''bırakmak istiyorum ama bırakamıyorum'' derdim... ;)
Ak_Kelebek
04-16-2008, 18:01
Evet çok mu garip???
Olgunlukla alakalı bir mevzu değil bence özgün aslında sigarayı önce beyinde bitirmek lazım ve gerçekten istemek lazım nusretinde dediği gibi eğer bırakmak istemiyorsa kişi başkalarının söylemesiyle zaten bırakmaz.
Akıncı_Gençlik
04-16-2008, 18:04
Olgunlukla alakası yok zannımca =) bazen en sıkı kankayı bazen hala sevilen sevgiliyi bırakmak gibi birşey çok kahrını çekmiş çok derdine ortak olmuş ve sana bi sürü sorun vermiş paranı sömürmüştür sonuçta baglanmışsındır bi şekilde çok zor birşey olsa gerek sigarayı bırakmak hiç denemedim düşünmedim bile nusretede katılıyorum bende bırakmak istemiyorum değil 8 bin 80 bin ytl ödül olsada
tayyipleyiz
04-16-2008, 18:05
Ne güzel demişsiniz; İradi bişeydir diye... Başlamak çoğu zaman İradi! olmasa da ; bırakmak iradi olsa gerek...
Öncelikle istemek gerekir ki, gerekirse yardım alınabilsin. Bu kadar tabana inmiş, herkesin çok kolay ulaşabildiği bir ... sigara. (İsmini de koyamadım...)
Ama toplum olarak acısını çektiğimiz, bu gidişle de çekmeye devam edeceğimiz bir tehdit.
Gerekli hassaasiyeti en azından gelecek nesillerimiz adına göstermeliyiz ki onlar bundan daha az zarar görsün.
Sayın Başbakanın başlattığı kampanya çok yerinde gelmişti. Ondan da bu beklenirdi. Velhasılı Kelam, özellikle geleceğimiz için tehdit olan bir... şeyden kurtulmalıyız, kurtarmalıyız diye düşünüyorum...
Üç mevsim
04-16-2008, 18:09
Ne güzel demişsiniz; İradi bişeydir diye... Başlamak çoğu zaman İradi! olmasa da ; bırakmak iradi olsa gerek...
Öncelikle istemek gerekir ki, gerekirse yardım alınabilsin. Bu kadar tabana inmiş, herkesin çok kolay ulaşabildiği bir ... sigara. (İsmini de koyamadım...)
Ama toplum olarak acısını çektiğimiz, bu gidişle de çekmeye devam edeceğimiz bir tehdit.
Gerekli hassaasiyeti en azından gelecek nesillerimiz adına göstermeliyiz ki onlar bundan daha az zarar görsün.
Sayın Başbakanın başlattığı kampanya çok yerinde gelmişti. Ondan da bu beklenirdi. Velhasılı Kelam, özellikle geleceğimiz için tehdit olan bir... şeyden kurtulmalıyız, kurtarmalıyız diye düşünüyorum...
Biz de aynı şekilde düşünüyoruz, onun için çabalıyoruz ama bazı arkadaşlar gururla 'sigarayı bırakmak istemediklerini' söyleyebiliyorlar, maalesef.
Biz de aynı şekilde düşünüyoruz, onun için çabalıyoruz ama bazı arkadaşlar gururla 'sigarayı bırakmak istemediklerini' söyleyebiliyorlar, maalesef.
Murat, laf çarpıtma...
Gururla söylemedik,sadece fikrimizi beyan ettik...
Ayrıca, birgün sigarayı bırakmak niyetinde olursam; bunu para için değil, hem kendimin hem de çevremdeki sevdiklerimin sağlığı için yaparım...
Daha fazla yorum yapmayacağım konuda...
Maksadını aşmaya başladı...
Üç mevsim
04-16-2008, 18:28
Babam da sigara içerdi eskiden, 4 yıl önceki Ramzan'da sigarayı bir bıraktı pir bıraktı. Helal olsun dedim..
Küçüktüm, babamın sigara içişine özenirdim, babamın dairesine giderdim kültablasındaki sigaranın dumanı ööyle süzülürdü ki, bakar bakar hayran kalırdım. İlk içtiğim sigarayı babamın cebinden kaçırmıştım. Baya küçüktüm.
Sonra babamın sigaradan aldığı her nefesten sonra dumanı üfleyişi beni bitirirdi. 'Ne zaman beyuyeceğum da sigara içeceğum' derdim hep kendi kendime. Yazın köyde, bizden bir kuşak büyük abiler toplanırdı otururlardı köyün çeşitli yerlerinde ölümüne(!) sigara içerlerdi, ne özenirdim var ya. Sonra zamanla ben de büyüdüm. Lise'de okulun lavabosunda arkadaşlarla beraber içtiğimiz sigralardan sonra bağımlı olduğumu hissetmeye başladım. Artık canım, yerli yersiz sigara istiyordu. Liseden sonra sigara tiryakisi olduğumu anladım.
Önceleri zat-ı muhteremden ayrılmayı düşünmüyordum. Ancak daha sonra bana zarar vermeye başladığı iyice anladım. Sigara içenlerin yüzü, normal insanlara göre daha esmerdir, bazen de daha soluktur.. Cildimi bozduğunu, yüzümde kırışıklıklar oluşturmak üzere olduğunu gördüm. Ondan sonra sigarayı bırakma fikri iyiden iyiye aklıma yerleşti...
Nusret onu sana söylemedim.. ;)
Üç mevsim
04-16-2008, 19:23
Dikkat: "'Bırak Kazan 2008 Ödüllü Sigarayı Bırakma Kampanyası' na ilgili başvuru formunu doldurarak katılanların tümü çekilişte dikkate alınacaktır. Fakat ödülü hak edebilmek için katılımcıların 1 Mayıs 2008 sabahı sigarayı bırakmış olması ve izleyen dört haftalık süre içerisinde yani 28 Mayıs 2008 günü bitimine kadar hiç içmemesi şarttır. Çekilişte kazananların kendilerine ve/veya tanıklarına bu şartın sağlanıp sağlanmadığı sorulacaktır. Talihli katılımcının kendisinin veya tanıklarının bu şartın gerçekleştiğini belirtmelerinden sonra kimyasal doğrulama testi uygulanacaktır. Sigara içmediği kimyasal doğrulama testi ile de anlaşılırsa talihli katılımcı ödülü hak etmiş olacaktır."
Sağlık Bakanlığı
(http://www.saglik.gov.tr/TR/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF1A9547B61DAFFE2AC 2619C8A57EBA6C1)
valla çok güzel bir öneri
ben günde iki paket sıgara içen bir insanım bu bana maddi açıdan günlük 10 ytl
ayrıca sağlık
avrupada sıgara içen bir insana böbrek v.s nakli bile yapılmıyor
bilhakis aynı yerde bu hayvana bile yapılıyor
dicem oki artık benimsemişiz ama bırakmak yada bırakabilmek ne güzel
insallah kardesim emeline ulasirsin
;)
haram olan birşeyle iman nasıl artıyor ??
http://www.youtube.com/watch?v=9XVZzQaJojg
izleyin tavsiye ederim ;)
Dini konularda diyanet dışındaki kaynaklara itibar edilmemesi gerekir diye düşünüyorum...
-----------------
....İslâm bilginleri sigarının dînî hükmü konusunda üç gruba ayrılmışlardır.
1- Sigara hakkında dinde açık bir hüküm bulunmadığını, açık bir yasak gelmediğini ileri sürerek, sigarının mübah olduğunu söyleyenler.
2- Bir grup İslâm bilgini ise sigara içmeyi doğru bulmamakla birlikte mekruh olduğunu söyleyenler.
3- Diğer bir grup ise sigara içmeyi özellikle tiryakilik derecesinde sigara alışkanlığını; sağlık açısından zarara ve ekonomik yönden israfa yol açtığı, nafaka yükümlülüğünü ihlal ettiği gerekçesiyle haram diyenler.
Sigara içmenin fıkhî hükmü başta zararı, israf ve nafaka yükümlülüğü olmak üzere çeşitli açılardan ele alınabilir. Böyle olunca sigara içmenin hükmü hakkında kesin ve genel bir hüküm vererek “haram” demek yerine, bu konuda bu açılardan bazı ayrımlar yaparak farklı durumlarda farklı hükümler vermek, her bir durumu kendi şartları içinde değerlendirmek daha doğru görünmektedir.
Hem içene, hem de o ortamda bulunan şahıslara ve çevreye verdiği zararlar, israf ve hakların ihlaline yol açabileceğinden, sigara içmenin kural olarak dinen “harama yakın mekruh” sayılması gerekir. Ancak, bedene verdiği zarar ilmen ve tıbben açıklık ve kesinlik kazanmışsa (ki böyledir), açık bir israfa ve kişinin nafaka yükümlülüğünü etkileyip, aile fertlerin ve bakmakla yükümlü bulunduğu kimselerin nafakasını kısmasına yol açıyorsa, zorunlu ihtiyaçları engelliyorsa, o takdirde sigara içmenin dinen de haram olduğu söylenebilir.
http://www.diyanet.gov.tr/turkish/sureliyayinoku.asp?sayfa=5&sayi=135
----------------------
İçenlerin de bir an önce bırakmasını diliyorum. Nikotin sakızı iyi bir yöntem, arkadaşım başardı. ;) :)
Üç mevsim
04-16-2008, 23:20
Sigaranın haram olabilme ihtimaline hiç inanmak istemiyordum ve 'mekruh' tur ya da o klişe tabirle 'harama yakın mekruh' tur diye düşünüyordum. Ancak son dönemde toplumda otorite olarak kabul edilen Cevat Akşit, Hayrettin Karaman, Faruk Beşer gibi Hocaların sigaranın haramlığı ihtimali üzerinde durmaları beni iyice düşündürmeye başladı.
Sigara konusunda edindiğim deneyime :D dayanarak söylüyorum düşünmek istemeyen veya düşünmeyen insanlar sigarayı bırakamaz..
Konunun dini boyutuna Diyanet kaynaklarından baktığımızda "nar" ın aynen yukarda yazdığı 3 görüşe ve sonrasındaki iki paragrafa rastlıyoruz.
sesli34 teşekkür ediyorum, Allah Razı Olsun
YavuzSultanSelim
04-16-2008, 23:59
kesin haramdır... bu kadar net konuşuyorum.
Allah'ın sana vermiş olduğu fizik bedeni sen hangi akla hizmetle zehirliyosun.
emanete hıyanet yapıyosun!
_Yeniden_
04-17-2008, 00:02
Kolayı şerbet sanma da :D
YavuzSultanSelim
04-17-2008, 00:03
ben koladan ölen görmedim :D
_Yeniden_
04-17-2008, 00:06
Olabilir...İçinde ne derece zarar verici maddeler olduğu ortada....Ölmesen de bilerek vücuduna zarar veriyorsun...
Dini konularda Kuran' a ve sünnete göre hüküm belirtmek için iyi bir alim olmak gerekir diye düşünüyorum...
Harama helal, helala haram demek insanı dinden çıkartır...
YavuzSultanSelim
04-17-2008, 00:40
Dini konularda Kuran' a ve sünnete göre hüküm belirtmek için iyi bir alim olmak gerekir diye düşünüyorum...
Harama helal, helala haram demek insanı dinden çıkartır...
sadece beyin olarak bir yorum yaptım. ama bu dini bilgiye emin yerden aldığımı bilmeni isterim nusret
Olabilir...İçinde ne derece zarar verici maddeler olduğu ortada....Ölmesen de bilerek vücuduna zarar veriyorsun...
Yok yok nusret sigarayı bırakır osman kolayı yine bırakmaz :D (bende zamanında aynı lafları söylemiştim ama nafile)
Yok yok nusret sigarayı bırakır osman kolayı yine bırakmaz :D (bende zamanında aynı lafları söylemiştim ama nafile)
Ben bırakmak istemiyorum...
Kendime zarar vermek hoşuma gidiyor belki yahu... :D
Annem gibisin..ben zevk alıyorum seviyorum size ne zararı kendime değil mi diyor..yanı bırakmasını değil istemek , teklif dahi edemiyorsun :D
YavuzSultanSelim
04-17-2008, 01:02
evet kimseyi zorlayamayız abim ablam da içiyo ben için diyorm :D
Üç mevsim
04-17-2008, 01:20
Yahu YavuzSelim İslam Alimleri bile kesin haram diyememiş, lütfen sevgili kardeşim. ;)
Yavuz, arkadaşlar da söylemiş ama ben bir kez daha belirteyim. Biz orada İslam Alimlerinin, Diyanet'in görüşlerine yer veriyoruz. Hüküm vermiyoruz. YavuzSultanSelim iyi niyetli olduğunu biliyorum ama böyle konuşman ulema mefhumuna saygısızlığa kaçar hafiften. ;)
Kırık_Çocuk
04-23-2008, 13:51
8000 ytl ye 2000 küsür paket winston soft geliiiiir :)
Üç mevsim
04-23-2008, 14:04
Winston Soft içiyosun öyle mi?..
1 ay ara verelim sonra 8000 lirayla bir ömürlük sigaramızı alırız ne dersin
Üç mevsim
04-23-2008, 14:08
Kampanya merkezi tarafından değerlendirilerek kayda alınan başvuru formları arasından noter huzurunda gerçekleştirilecek çekilişle 1 asil, 10 yedek talihli belirlenecek. Kuradan hemen sonra kazanan kişiyle temas kurularak, kampanya koşullarını yerine getirip getirmediği şahitlerle, testlerle teyit edilecek ve kazanana 8 bin YTL ödül verilecek.
Bırak-Kazan kampanyasının, 1986 yılında Finlandiya'da bölgesel olarak başladığı, o tarihten bu yana Dünya Sağlık Örgütü ve Finlandiya Halk Sağlığı Enstitüsünün desteği ile birçok ülkede iki yılda bir düzenlendiği belirtiliyor.
Türkiye'de de 1996 yılından beri Bırak-Kazan Kampanyaları yapılıyor. 2002 yılında düzenlenen kampanyaya ülke genelinde 98 bin 845, 2004 yılında 59 bin 909 ve 2006'da 107 bin 767 kişinin katıldığı ifade ediliyor.
Kırık_Çocuk
04-23-2008, 14:08
özgün bakanım
bak bakalım bana çıkma ihtimali varsa bu 8000 ben 1 ay içmeyim senlen kırışırız yap bi torpil :)
Sigara içenlere çok şey söylerim ama kalplerini kırmak istemiyorum. Biliyorum ki ne dersek diyelim onlar istemedikçe sigarayı kimseler bıraktıramaz.
25 yıldır sigara içen babam tam 5 aydır sigara içmiyor ve bıraktı şükürler olsun.
Kadim Sevgilerle...
Kırık_Çocuk
04-23-2008, 14:19
Adamın birine sormuslar
Niçin sigara içiyorsun?
-Benim için yanan bitek o var demişş.. :'(
Hıfz-ı lisan
04-23-2008, 14:21
Adamın birine sormuslar
Niçin sigara içiyorsun?
:D :D
fütüvvet
04-23-2008, 14:26
SİGARA İÇMEK HARAMDIR..
Üç mevsim
04-23-2008, 14:28
Ben istekliyim, heyecanlıyım kampanya gereği 30 nisan akşamı sigaraya son diyorum. 2 senedir arkadaşlara bunun lafını yapıyorum, iddialı iddialı konuşuyorum. Şimdi bırakmazsam olmaz. Kesin kararlıyım canım.
Kırık_Çocuk
04-23-2008, 14:29
SİGARA İÇMEK HARAMDIR..
Forumda saatleri harcamak da haramdır...
Black Metal daha mantıklı bir cevap bulabilirdin :)
Forumdan öğrendiklerini bir düşün ve tekrar söyle :-*
Kırık_Çocuk
04-23-2008, 14:41
Ben önyargıyla hüküm verildiğini düşünüyorum o yuzden boyle soyledim..
boyle bir cümle kullanabilmek için müctehid olmak gerek..
Hmm senin söylediğin "Forumda saatleri harcamak da haramdır..." cümesi ön yargının alası olsa gerek :)
Sigara konusunda söylenecek çok şey var aslında. Bunları açarsam bir çok kişinin kalbini kıracağımı biliyorum.
Fütüvvet ağabey din konusunda baya bilgili. Dediğine de katılıyorum. Dumana verilen para helal olabilir mi?
Kırık_Çocuk
04-23-2008, 14:48
Hmm senin söylediğin "Forumda saatleri harcamak da haramdır..." cümesi ön yargının alası olsa gerek :)
Sigara konusunda söylenecek çok şey var aslında. Bunları açarsam bir çok kişinin kalbini kıracağımı biliyorum.
Fütüvvet ağabey din konusunda baya bilgili. Dediğine de katılıyorum. Dumana verilen para helal olabilir mi?
onu sinirimden söyledim ki ya :)
yoksa bayağı bi zaman geçiriyorum bende..
Kırık_Çocuk
04-23-2008, 14:50
tamam uygunsuz olmus geri alıyorum :)
Hmm :) sinirlerine hakim olmak çok büyük bir iradedir.
Dikkatli Yaşayalım ! :-*
Kadim Sevgiler...
Üç mevsim
04-23-2008, 14:57
Sigaranın dini hükmü konusuna 3.sayfada değinmiştik. "nar", Diyanet'in Sigara hakkındaki düşüncesini aktardı orda, Diyanet'in kitabına baktım aynısı yazıyor. Hayreddin Karaman ve aynı seviyedeki ulema da sigaranın haramlığı üzerinde durulması gerektiğini söylüyorlar.
Kırık_Çocuk
04-23-2008, 15:01
onlar zaten önemli konular hakkında arastırma yapmıyor fetva yada görüş bildirmiyyor-ki yapsa da dikkate alan olmuyor yonetim bazında-
Sigarayı mı oturup haramlastırmıslar..önüne geleni Peygamber yapan kurukafa bin kısım ilahiyatçılara güven olmaz...
Adamın birine sormuslar
Niçin sigara içiyorsun?
:D :D :D Çok güzeldi.
Arkadaşlar, Kur'an'da eroin'de yazmıyor. Haram değil mi? Sigara sağlığa zararlı. Bunu dinimize göre hoş göstermek büyük hata!
DURMAK YOK
04-23-2008, 21:16
SİGARA İÇİYORSAN;; DEMEKKİ KENDİ HAYATINI DÜŞÜNMÜYORSUN HADİ KENDİ HAYATINI DÜŞÜNME BAŞKALARININ HAYATINI DUMANLARINLA TEHLİKEYE ATIYORSUN...
EVET KATILIYORUM...
Hüdaverdi
04-23-2008, 21:21
BIRAK-KAZAN KAMPANYASI
Sigara kullanımı, halk sağlığı açısından ciddi sonuçları olan küresel bir sorundur. Ülkemiz de, Avrupa Ülkeleri arasında sigara tüketiminde üçüncü sırada, dünya ülkeleri arasında yedinci sıradadır. 2006 yılında gerçekleştirilen Aile Yapısı Araştırmasına göre Türkiye genelinde 18 ve daha yukarı yaştaki bireylerin %33,4’ü sigara kullanmaktadır. Sigara kullanım oranı erkeklerde %50,6 iken, kadınlarda bu oran %16,6’dır. Bu oranlara göre, ülkemizde yaklaşık 17 milyon kadar sigara içen kişi vardır ve her yıl 100 bin kişinin sigaraya bağlı nedenlerle yaşamını kaybettiği tahmin edilmektedir.
Bu doğrultuda tütün ve tütün ürünleri ile mücadele alanında ilk uluslararası anlaşma olma özelliğini taşıyan “Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesi”nin Sayın Bakanımız Prof. Dr. Recep AKDAĞ tarafından imzalanmasının ardından “Ulusal Tütün Kontrol Programı ve Eylem Planı 2008-2012” hazırlanarak konu ile ilgili çalışmalara başlanmıştır. Buna ek olarak, amacı kişileri ve gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından, bunların alışkanlıklarını özendirici reklâm, tanıtım ve teşvik kampanyalarından koruyucu tertip ve tedbirleri almak ve herkesin temiz hava soluyabilmesinin sağlanması yönünde düzenlemeler yapmak olan 5727 sayılı “Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” 19 Ocak 2008 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmış olup 19 Mayıs 2008 tarihinde yürürlüğe girecektir.
Ayrıca tütünle mücadele çalışmaları kapsamında Genel Müdürlüğümüzce her iki yılda bir, ödüllü Bırak-Kazan Kampanyası düzenlenmektedir. Kampanyanın amacı; bir bırakma günü belirleyerek sigarayı bırakma fikrini oluşturmak, bırakmak isteyenleri harekete geçirerek yardımcı olmak, sigaranın zararları ve sağlıklı yaşam konusundaki genel bilinçlenmeye katkı sağlamaktır.
Bırak-Kazan Kampanyası, 1986’da Finlandiya’da bölgesel olarak başlamış olup o tarihten beri Dünya Sağlık Örgütü ve Finlandiya Halk Sağlığı Enstitüsünün desteği ile birçok ülkede iki yılda bir düzenlenmektedir. Ülkemizde ise 1996 yılından beri Bırak-Kazan Kampanyaları yapılmaktadır. 2002 yılında düzenlenen kampanyaya ülke genelinde 98.845 kişi, 2004 yılında 59.909 kişi, 2006 yılında ise 107.767 kişi katılım sağlamıştır.
Sigarayı bırakma konusunda en maliyet etkin yöntemlerden biri olan Bırak-Kazan Kampanyası, bu yıl 1–28 Mayıs 2008 tarihleri arasında düzenlenecektir.
Bırak-Kazan 2008 Kampanyası kuralları;
Kampanyaya en az bir yıldır sigara içen ve 18 yaşını doldurmuş herkes katılabilecektir.
Kampanyaya katılanlar başvuru formlarını tam olarak doldurup 30 Nisan 2008 tarihine kadar başvuru yerleri olarak belirtilen İl Sağlık Müdürlüklerine, Sağlık Grup Başkanlıklarına, Toplum Sağlığı Merkezlerine, Devlet Hastanelerine, Sağlık Ocaklarına, Aile Sağlığı Merkezlerine ve Sağlık Evlerine teslim edeceklerdir.
Katılımcıların, 1–28 Mayıs 2008 tarihleri arasında 4 hafta süre ile sigara içmemeleri gerekmektedir.
Katılımcılar tarafından 30 Nisan günü bitimine kadar başvuru yerlerine teslim edilen formların İl Sağlık Müdürlükleri tarafından 15 Mayıs’a kadar Kampanya Merkezine (Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire Başkanlığına) ulaştırılması gerekmektedir.
Başvuru formları, Kampanya Merkezi tarafından değerlendirilip kayda alınacaktır.
Noter huzurunda gerçekleştirilecek çekilişle 1 asil, 10 yedek talihli belirlenecektir.
Kuradan hemen sonra kazanan kişiyle temasa geçilip kampanya koşullarını yerine getirip getirmediği şahitlerce ve testlerle teyit edilecektir.
Kazanan katılımcıya 8000 YTL ödül verilecektir.
2009 yılı Mayıs ayında kampanya ile ilgili izleme değerlendirme çalışması yapılacaktır.
Hüdaverdi
04-23-2008, 22:10
Çok anlamsız,sadece 1 kişiye veriliyor ödül.
oturanboğa
04-23-2008, 22:29
8000 almak için sigaraya başlayıp sonra bırakabilirim :D :D :D
Hüdaverdi
04-23-2008, 22:32
:D :D :D güzel fikir valla ama valla çok az ya hiç değilse 1. ye 8 bin ytl
2. ye 4 bin
3. ye 2 bin
4. 1 paket sigara verseler :D
YavuzSultanSelim
04-24-2008, 14:02
:D :D :D güzel fikir valla ama valla çok az ya hiç değilse 1. ye 8 bin ytl
2. ye 4 bin
3. ye 2 bin
4. 1 paket sigara verseler :D
hala dalga geçiyo adam yaaaa :D
Hüdaverdi
04-26-2008, 06:08
Anketi doldururkende baya alay ettim inşallah kabul ederler :D
Bugün doldurdum verdim :-*
Hemşirelerle dalgaya alıyoruz 'para çıkarsa bize alırsın bir paket sigara' falan baya güldük :D
Hüdaverdi
04-26-2008, 09:12
Dün gittim sağlık ocağıdana,doldurdum formu verdim :-*
Dün gittim sağlık ocağıdana,doldurdum formu verdim :-*
Birde çıkıyormuş ;D
Hüdaverdi
04-26-2008, 10:28
İnşalla çıkar ama başvuru kabul ederler mi bilmem baya alaya aldım hemşirelerle güldük :D
Daldık sohbete 'çıkarsa bir kapet bize sigara alırsın vs' diyorlar :D
İnşallah çıkar :-X
İnşalla çıkar ama başvuru kabul ederler mi bilmem baya alaya aldım hemşirelerle güldük :D
Daldık sohbete 'çıkarsa bir kapet bize sigara alırsın vs' diyorlar :D
İnşallah çıkar :-X
Hayır sana değil ozgun_genc'e çıkacak. Eğer bu seferde çıkmazsa tekrar başlar sigaraya. Bıktık artık. Biz para çıkarsa ne yapacağımızı iki sene öncesinden kararlaştırmıştık.
Evet o para ozgunün hakkı. :)
Hüdaverdi
04-27-2008, 09:27
Öyle san ben herkesi ayarladım dua etmeleri için,özellikle bu cuma herkesi dua etmeye çağırdım bana çıkması için :D
Hatim indirmeleri içinde konuşcam bazılarıyla,kısacası tekbirli geliyorum :D
Benim hakkımı kimseye kaptırmam 8)
Kırık_Çocuk
04-27-2008, 12:27
şöyle tarafsız sağlam bi tüyo vereçek olan war mı?
Üç mevsim
04-27-2008, 18:20
Hüdaverdi harbi katıldın mı?. Helal olsun be kardeşim. Pek destek göremedik ama biz birbirimze yeteriz. Sana tavsiyem maden suyu alıyorsun tamam mı?.. Hani acıya, ondan işte. Az çok tutuyor, onun yerini...
Sizin bırakmanızda bir sorun. Hep iyi şeyler istiyorsunuz. Pastalar, börekler, çörekler..
Aşırı ilgi.. Aşırı sevgi.. Aşırı ve gereksiz alınganlıklar..
Bazen insanın,"Aman be keşke bırakmasaydı." diyesi geliyor. İşte bunlar hep sizin kuruntularınız. Sanki çok iyi bir şey içiyorsunuz da bırakınca da daha doğrusu ondan kurtulunca da titizlik yapıp etrafınızdakilerin,"Bırak bırak " baskılarından öcünüzü alıyorsunuz. >:(
acizane44
04-28-2008, 15:18
Geçengün sağlık Müdürlüğüne gittik evrak almaya bizede afişlerini verdiler Hastaneler başta olmak üzere heryere asılmalı bence belki bu fiyet bazı insanların kanına girebilir ;)
Hüdaverdi
04-28-2008, 16:08
Hüdaverdi harbi katıldın mı?. Helal olsun be kardeşim. Pek destek göremedik ama biz birbirimze yeteriz. Sana tavsiyem maden suyu alıyorsun tamam mı?.. Hani acıya, ondan işte. Az çok tutuyor, onun yerini...
Valla gözüm pek yemedi ilk sağlık ocağına girip katılmayı ama faturayı yatırıp eve dönerken 'ne kaybederim ki' diyip daldım sağlık ocağına :-*
Verdiler formu doldurdum katıldım.İnşallah yerekli yere ulaştırmışlardır çünkü pek bir bilgileri yoktu kampanya hakkında sağlık ocağı çalışanlarının.
Maden suyundan nefret ederim içemem asla :-*
İlk 1 hafta zor olur ama 1 haftadan sonra alışırım ;)
Valla gözüm pek yemedi ilk sağlık ocağına girip katılmayı ama faturayı yatırıp eve dönerken 'ne kaybederim ki' diyip daldım sağlık ocağına :-*
Verdiler formu doldurdum katıldım.İnşallah yerekli yere ulaştırmışlardır çünkü pek bir bilgileri yoktu kampanya hakkında sağlık ocağı çalışanlarının.
Maden suyundan nefret ederim içemem asla :-*
İlk 1 hafta zor olur ama 1 haftadan sonra alışırım ;)
Herşeyde bir hayır vardır diyorum ben. Bakarsın, 1 ayın sonunda Hüdaverdi sigarayı gerçekten bırakmış. ;)
ENGİNEER
04-29-2008, 13:19
Bi insan nasıl sigara ve içkiye bulaşır bilmiyorum... Özellikle uğraşması lazım...
İçenleri kınıyorum... 8)
Hüdaverdi
04-29-2008, 13:22
Valla sıkıntıdan içiyorum :D Para bana çıkarsa (on binde bir ihtimal) 6 milyar kenara 2 milyarı cebe atcam :D
1 milyarı kendime 1 milyarı bazı şeyler için harcıcam :-X
Üç mevsim
05-01-2008, 04:14
Bir kere Hüdaverdi o para bana çıkacak. Ben hep bunu söylüyorum. Bazen arkadaşlarım diyor ki; 'manyak mısın sen ya, nasıl bu kadar emin olabiliyosun' 'iyice sıyırmış bu 8 milyar diye diye, sonu pek hayırlı görünmüyo' "Şener Şen'in bi filmi vardı, Milli Piyango ona çıkınca 'ben kazanacam' diye bekleyen adam intihar etmişti, Şener Şen'de kafayı yemişti, ya o adam gibi olacaksın, ya Şener Şen gibi :D"
Abi bak mesele şu, kısaca özetliyorum:
Bu para bir kişiye çıkmayacak mı? Bir kişiye çıkacak değil mi..
O zaman o 1 kişinin şansı kaç %99, diğer tüm kişilerin şansı kaç %1
Hah işte o 1 kişi neden ben olmayayım. :-*
O 1 kişinin ben olmaması için hiçbir sebep yok. :)
Üç mevsim
05-01-2008, 04:21
Arkadaşlar başvuru süresi doldu. Kampanyaya katılan biz sağduyulu gençlerin yarından itibaren sigara içmemesi gerekiyor. Hüdaverdi ben bu kararlılığı sende görüyorum. Bakma benim hafife alır gibi konuştuğuma. Ben 2 yıl önceki geçen kampanyadan beri kendimi yönlendiriyorum. Yine zor olacak tabi ama, benden yana sorun yok, kendine dikkat et Hüdaverdi...
Elinda oynayacak bişey olsun; kürdan, misvak (hemen bir misvak al, evet evet ben aldım çok işe yarıyor) Alışverişimi de yaptım. Maden suları aldım, çekirdekler aldım. Artık onu istemiyoruz biz Hüdaverdi. Biz irade sahibi 'delikanlı ruhu'nu açıkça ortaya koyabilme cesreti göstermiş gençleriz. Sigaradan mı gözümüz yılacakmış pehh
Hüdaverdi
05-01-2008, 08:57
Valla öyle bir gaza getirdin ki kampanya olmasa bile bırakırdım daha önce o yorumu yazsaydın :D
Diyelim ki içtim şuan bir tane,ayın 28'inde belli olur mu ? İdrardan mı test edecekler ?
8 ytl çıkmazsa salla baş mı edecekler bizi yani ilgilenmicekler mi :P
Alt tarafı bir dal sigara neden teslim olalım ona dimi kır at :D
http://img501.imageshack.us/img501/2852/yumruklt7.gifYAŞASIN 1 MAYIS SİGARA BIRAKMA KAMPANYASI http://img501.imageshack.us/img501/2852/yumruklt7.gif
http://img501.imageshack.us/img501/9356/s3010051kp5.jpg
Paketimdeki son sigaralar :-*
(hala içilecek durumdalar iyice parçalayım bari) :D
Evet iyice lime lime et. Ben sizin iradenize sahip olup en azından bir ay sigara içmeyeceğinize inanıyorum.
Beş yıldır günde en az bir paket sigara içiyorum. Bu beş yıllık süre içinde tabi birkaç kez denedim sigarayı bırakmayı; ama bunlar hep dışsal güdülenmelerle ( babamın bırak demesi, birilerinin ödül vaad etmesi, arkadaşlarımın rahatsızlık dile getirmesi vs. ) oldu; böyle olunca da gerçekçi olmadı. Zaten Murat kendisi de söylemiş; önceki kampanyada bir ay içmedim, sonra tekrar başladım; yani ödülü alamayınca tekrar başlama ihtimalin var. Buradan şu sonucu çıkarıyoruz, insan bir karar alıyorsa bu kararı dıştan güdülenmelerle değil içsel olarak almalı. Yani "babam kızıyor" yerine, "param gidiyor" teşvikine daha çok inanmalı ve sigarayı bırakma kararını kendi içinde, kendisi için vermeli.
Sağlık Bakanlığı'nın bu kampanyası ile bir daha ömür boyu sigara içmeyecek sigara tiryakileri olduğuna inanmıyorum ben, Black_Metal'in şaka ile karışık söylediği "sekiz bin ytl'ye iki bin paket winston eder" sözüne inanıyorum ve yıllarca sigara içip sırf bu sekiz bin ytl'yi almak için bir ay hiç sigara içmeyen birinin, o ödülü aldığında, ödülün bir miktarını da sigaraya harcayacağını ciddi ciddi düşünüyorum.
Şimdi gelelim Murat'ın bırakma kararına... Ben derim ki benim birazdan sayacağım şeyleri daha çok düşün ödül yerine bu kararı alırken. Çünkü bu sayacaklarım insanın sadece kendisiyle ilgili... Ödül filan yok.;) Buyrun:
* Öncelikle maddi açıdan sağlanacak kar: Ben beş yılda günde bir paket sigara içtiğimi varsayıyor ve içtiğim sigaranın ( winston box ) ortalama fiyatını üç ytl olarak alıyorum, bu da 1825 günde 5450 ytl gibi bir para yapıyor. Yani beş yıl sigara içmek yerine her gün içer gibi 3 ytl'yi bir kenara bıraksaydım, beş yıl sonunda kaç insan doyururdum, iyi kötü bir araba alırdım, üniversite hayatımı rahat okurdum, daha neler neler...
* İtibar meselesi: Günümüzde sigara tiryakisi insanlar ikinci sınıf insan muamelesi görüyor. Birkaç yıl önce Antalya'da havaalanındayım. ( Yanlış anlaşılmasın, uçmak için değil, iş başvurusu yapmak için. ). Tabi sigara içiyorum ve orda da içesim geldi, sigara içme bölümü var dediler, gittim; üç insanın zor sığacağı bir yerde on kadar insan, ortalık duman altı, iğrenç bir yer... Adamlar orayı kasten öyle yapmışlar... Çok kötü hissetmiştim kendimi. Toplum sigara içeni ikinci sınıfa itiyor...
* Temizlik: Sigara içen insan beş vakit abdest alsa da, Paris'in en ciks "eau de toilette"lerini sıksa da, günde on beş kere dişlerini "ipana anti-tartar" ile fırçalasa da, günde bir paket sigara içiyorsa, sası sası kokmaya mecburdur. Kıyafetleri kokar, parmakları kokar, ağzı kokar...
* Muhabbetin içine etmesi: Çok sevdiğiniz bir muhabbet ortamındasınız. Yaşça sizden büyükler ve hürmet ettiğiniz insanlar var. Muhabbet koyu, hatta birileri AK Parti'yi eleştiriyor yanıbaşınızda ve sözün size gelmesi için sabırsızlanıyorsunuz, çünkü o adamı mat edeceğinize tüm yüreğinizle inanıyorsunuz. Derken birden beyin alarm veriyor "sigara" diye, kalkıp gidiyorsunuz sigara içmeye, geldiğinizde Ak Parti'nin kötü bir hükümet olduğu tezi kabul edilmiş bile...
Ve şimdi gelelim yukarıdakileri yazan benim bunları yazarken elimde sigara olduğu gerçeğine...Sigara konusunda benim iki farklı kişiliğim var: Birincisi yukarıda yazdıklarımı söyleyen yanım, diğeri başına buyruk olmayı çok seven, sigarayı sadece kendisi için düşünen yanım... İşte bu ikinci yanım hep ağır basıyor, sigaranın gerçekten zararlı olduğuna bir türlü kanaat getiremiyor... Şöyle bir mantık yürütüyor sigara içmeye devam ederken:
Tiryakilik düzeyinde sigara içen bilir kendini çok kötü hissettiğin bir anda, yalnızken, karanlıkta ya da ağlarken sigara içmenin ne anlama geldiğini. İşte tiryakilik düzeyinde yıllardır sigara içen ve sigarayı sadece fizyolojik bir tiryakilikten öteye geçirip ruhsal bir tiryakiliğe dönüştüren birisi için:
Sigara beden sağlığına zararlıdır, evet; ama ( yıllarca sigara içen biri için ) sigarasızlık da ruh sağlığına zararlıdır; beden sağlığının bozulması mı daha kötü, ruh sağlığının bozulması mı? Bence kesinlikle ruh sağlığının bozulması daha zararlıdır; dolayısıyla sigara öyle sanıldığı kadar da kötü bir şey değildir...
Son paragrafta yazdıklarımdan dolayı Nusret'i de Balck_Metal'i de benim anlattığım şekliyle sigara içen herkesi de çok iyi anlıyorum...
Çok uzun bir yazı oldu böyle bir konu için; ama benim düşüncelerim böyle sigara ile ilgili; kısacası kısa vadede sigarayı bırakmak gibi bir niyetim yok. Murat'ı da bu kararından dolayı kutluyor ve en kısa zamanda sigarayı bırakmak için ödüller yerine yukarıda saydıklarımı şiar edinmesini diliyorum. ;)
NOT: Sigaranın dini hükmü ile ilgili bir şeyler söyleyebilecek bir durumum olmadığını düşündüğüm için o konuya hiç girmedim...
ENGİNEER
05-01-2008, 14:39
[i][b]Eğer para ödülü olduğunu bilseydim 2 hafta önceden sigaraya alışır sonrada hemen bırakırdım...Para benim olurdu..Geç haberim oldu... (:
Hüdaverdi
05-01-2008, 15:08
Yok Emre öyle olmuıyor en az 1 yıl içmen lazımmış :-*
Ben 3-4 yıldır içiyorum 2 yıl hakkımı verirdim sana :D
----
Şehremini güzel olmuş yorumun :-* Ne zamandır bırakmak istiyordum ama çabalamıyordum,8 ytl için katıldım daha çok (şansım 80 binde 1) ama para çıksada çıkmasada bırakcam :-*
Kalbimde fena halde ağrılara sebep oluyor bu velet.
ENGİNEER
05-01-2008, 15:09
[i][b]Ama 1 yıl içtiğimi nerden anlıyolarmış ki?
Hüdaverdi
05-01-2008, 16:22
Bilmem,teknoloji sağlık alanında da gelişti anlarlar testlerden :-*
Belkide yanlış hatırlıyorumdur ama forumda öyle yazıyordu ???
Yok yok yanlış hatırlamıyorsun, bir yıldır içiyor olma zorunluluğu var; bir ay boyunca sigara içip içmediğini test edip ortaya çıkarabilen teknoloji kişinin ne kadar süredir sigara içtiğini de anlıyordur Emre ;)
:D
1600 pakette malboro eder
Marlboro firması ilk kurulduğunda işleri çok kötü gidiyomuş. Şirket iflasın eşiğindeyken bi adam gelmiş, “Satışları bir ayda 3 katına çıkarırım ama bunun karşılığında da şirketin yarısına ortak olurum. Yok çıkaramazsam ömrümün sonuna kadar fabrikada bedava tütün sararım” demiş.
Malbora’nın sahipleri zaten çıkmaz sokaktaymış, “Bi haftaya kalmaz batıcaz, kaybedicek neyimiz var ki” diyerek kabul etmişler teklifi. Adamın bunlardan tek isteği binlerce boş Malbora kutusuymuş. Zaten depoda milyonlarcası varmış, talebini karşılamışlar hemen. Sonra bizimki bütün paketleri tek tek ezmiş ayağıyla, gece 12’den sonra da hepsini uçaktan bütün Amarika’nın üstüne atmış.
Sabah millet uyanınca bi bakmış ki her tarafta boş malbuş kutuları. “Yav, bu sigara bu kadar çok içildiğine göre vardır bi hikmeti” diyerek tekel bayilerine akın etmişler. Şirket o ay 3 değil 5 katı satış yapmış. Taabi bizim adam da şirketin yarısına ortak olmuş. O kişi de Philip Morris’in ta kendisiymiş.
Necip Fazil
05-01-2008, 17:20
Bir sonraki yıl ödül kazanmak isteyen dostlarımıza duyurulur, elinizi çabuk tutup sigaraya başlayın : )
VesseLam
_Yeniden_
05-01-2008, 17:33
Mehmet seni çok kararlı gördüm...Bence bu parayı gerçekten hakediyorsun...Aslında para çıkmasa da yine en büyük ödülün sahibi sensin...Hayatını kurtarıyorsun fena mı? :-*
Hıfz-ı lisan
05-01-2008, 17:33
:)
Hüdaverdi
05-01-2008, 17:37
Hakediyorum tabi,benim sigara kırdığım nerde görülmüş ???
Arkadaşlara 'sigaraları kırdım' desem kıyamet kopacak korkusuyla camiiye koşarlardı :D
Bırakırım eminim,zararını görüyorum 3-4 aydır,birde elde bıraktığı o pis koku yok mu iğrenç :-*
Necip Fazil
05-01-2008, 17:41
Yahu insan ekmek yediği çanağa tükürür mü muhterem ? Tamam bir vefasızlık yapıp bıraktında, şimdi pis kokumu oldu yani ... Yapmayalım hala kullananlar var ;) :)
VesseLam
Hüdaverdi
05-01-2008, 17:43
Haklısın valla,yarın elim sigaraya uzanınca utancımdan yerin dibine girerim :P
Bıraksam bile kasımdan sonra başlıcağım kesin :-*
Üç mevsim
05-01-2008, 18:01
Tunahan bir ömür bırakma kararı aldığımdan ve inşallah uygulayacağımdan emin olabilirsin. Son mereti dün gece hüzünlenerek zıkkımlandım. Ne demek istediğini çok iyi anlıyorum. Ah o ruh hali yok mu?..
Öncelikle maddi açıdan sağlanacak kar: Babamın bırakma sebeplerinden birincisi sağlık ikincisi paraydı. Benim daha özel ve vurucu sebeplerim var. Herkes kendi sebebini belirlesin.
İtibar meselesi: :-)) İstanbul'dan Trabzon'a gelecektim. Uçmadan bi sigara içelim dedik. 'Sigara Odası' ndan içeri girdik. Aman Allahım, tam bir facia. Öyle iğrenç ötesi bir ortam öyle bir dumanaltı... Ben böyle şey görmedim. Sen de ilk defa görmüşsün.
Annem diyor durup durup: 'Yavu eskiden zsigara içenler kodaman adamlardi. Sigara içmek meziyetti. Şimdi oyle değil, şimdi sigarayi hen dusukler içeyi, bir an evvel birak şuni' Ne mutlu ki benim gibi bir oğlu var :D
Temizlik: Arkadaşlarımız hiç kusura bakmasınlar ama evet sigara kötü bir kokuıya neden oluyor, içenlere kötü gelmiyor tabi...
Tunahan: "Sigara beden sağlığına zararlıdır, evet; ama ( yıllarca sigara içen biri için ) sigarasızlık da ruh sağlığına zararlıdır; beden sağlığının bozulması mı daha kötü, ruh sağlığının bozulması mı? Bence kesinlikle ruh sağlığının bozulması daha zararlıdır; dolayısıyla sigara öyle sanıldığı kadar da kötü bir şey değildir..."
Tunahan senin bu hesap benim 8 milyar hesabına benzedi :D ;D
Üç mevsim
05-01-2008, 18:19
Arkadaşlar, büyük ihitmalle 29 Mayıs günü apılacak olan çekilişle 1 asıl, 1O yedek seçilecek. Talihliye önce telefonda, kurallara uyup uymadığı sorulacak. Sonra şahitlere yine telefonda bu kişinin 1 ay boyunca sigarayla olan muhabbeti sorulacak. Sözlü doğrulama alındıktan sonra (nerede olacağını bilmiyorum) yapılacak olan kimyasal doğrulama testinde idrardaki kotinin maddesine bakılacak...
Mesela geçenki kampanyada 1.asılı aramışlar, adam ben içtim teste gerek yok demiş. 1.yedek de ben içtim teste gerek yok demiş. 2. yedek kazanmıştı. Erzurumlu bir ambulans şoförüydü.
ENGİNEER
05-01-2008, 18:21
Bir sonraki yıl ödül kazanmak isteyen dostlarımıza duyurulur, elinizi çabuk tutup sigaraya başlayın : )
VesseLam
[i][b]Hemen başlıyorum (:
VesseLam
[b]Hemen başlıyorum (:
[i]Emreeeee :( :(
ENGİNEER
05-01-2008, 18:24
VesseLam
[b]Hemen başlıyorum (:
[i][b]Abla 8 bin ytl yi alıp sonra bırakıcam bak söz (:
Hüdaverdi
05-01-2008, 18:24
1 tane kural var oda içmemek,başka kuraldamı var yoksa ???
Sigara dumanındanda uzak kalmak lazım,gerçi 60-70 bin katılsa buna kazanmanın ihtimali yüzde sıfır :-X
VesseLam
[b]Hemen başlıyorum (:
[b]Abla 8 bin ytl yi alıp sonra bırakıcam bak söz (:
[i]yapma ablası kıyma kendine :'(
parayla saadet olmaz
ENGİNEER
05-01-2008, 18:28
VesseLam
[b]Hemen başlıyorum (:
[b]Abla 8 bin ytl yi alıp sonra bırakıcam bak söz (:
[i]yapma ablası kıyma kendine :'(
parayla saadet olmaz
Bende duygulandım şimdi bak başlamıyorum tamam :'(
Üç mevsim
05-01-2008, 18:34
1 tane kural var oda içmemek,başka kuraldamı var yoksa ???
Sigara dumanındanda uzak kalmak lazım,gerçi 60-70 bin katılsa buna kazanmanın ihtimali yüzde sıfır :-X
Lafın gelişi o, başka kural yok tabi ki.
Dumanlı ortamda kalmak testi etkilemez diye düşünüyorum. Ben geçen sefer ilk haftanın sonunda İnternet Kafeye gitmiştim, hava almak için ;D Abartmamak lazım tabi. Hüdaverdi Nasıl hesap yapıyosun sen.
Bak bir daha yapıyorum tamam mı. Bizim hesabımız böyle:
Bu parayı bir kişi kazanmayacak mı? Evet bir kişi kazanacak
O halde o bir kişinin kazanma şansı kaç? Yüzde 99
Hesap diye buna derim ben. İşte bu :-*
Ama kırışabiliriz sorun değil o kadar dert etme, sen yabancı değilsin. :)
Hüdaverdi
05-01-2008, 18:39
O kadar iyi niyetlli bakamıyorum,sonuçta on binlerce kişi katılıyor ;D
Anma cimrilermiş,sadece 1 kişiye ödül hemde 2 yılda bir.
İnsan her yıl yapar.
2. kişiye 4
3. kişiye 2 milyar verir.
Hemde her ile ayrı kampanya olmalı ;D
Cimri bu sağlık bakanlığı cimri ;D
Üç mevsim
05-01-2008, 18:49
Siz de Sigarayı Bırakabilirsiniz
Sigarayı bırakanların sayısı her gün giderek artmaktadır. Siz de sigarayı bırakarak daha sağlıklı bir hayatı seçin!
Sağlıklı bir hayata doğru attığınız bu ilk adım için tebrikler.
Arasıra Sigara içme İsteklerine Karşı Dikkatli Olun
Sigaradaki nikotin, eroin ve kokain gibi bağımlılık yapıcıdır. Sigarayı bıraktıktan sonraki ilk birkaç hafta en zor zamanlardır. Vücudunuzda nikotin eksikliği ortaya çıkar. Konsantre olun. Kısa bir süre sonra SİGARA İÇMİYOR olacaksınız.
Sigarayı Bırakma Rehberi
Hüdaverdi
05-01-2008, 18:52
Hocam gel senle duman avcıları klübüne katılalım :D
Üç mevsim
05-01-2008, 18:53
Hocam gel senle duman avcıları klübüne katılalım :D
Aynen var ya. Şarkılar söyleyip koşar coşarız. Sen baksana, nası durumlar. Napıyosun
Hüdaverdi
05-01-2008, 18:56
Her gece tv'lerde klipleri çıkıyor,yaşlı amcanın dinin birine sen birine ben oturur şarkılar türlüler söyler sigara içenlerin ağzını burnunu kırarız :D
Havalar iyi iyi,tatlı şeyler yiyip içince canım sigara çekmiyor,bu yüzden bu sabah gittim süt ve 1 kalıp yağlı peynir aldım,bu sayede uzak durcam,benim taktiğim bu :-*
Senin ki nedir ?
Üç mevsim
05-01-2008, 19:01
Süt ve yağlı peynir mi? :D ;D O ne ya. Böyle bir taktik ilk defa görüyorum.
Ben şimdilik Maden suyu çekirdek. Koyuyorum buzluğa bir soğuk oluyo var ya. Yakıyo boğazlarımı. Sana müstehaktır ula Murat diyorum ne vardı da alıştın bu merete.
Hüdaverdi
05-01-2008, 19:07
Valla bana iyi geliyor peynir ve süt.Sütlü ürünleri boğazımdan geçirince sigara içesim gelmiyor,özellikle süt :-*
Sütüna rdından ne zaman sigara yaksam sigaranın pis tadı çıkıyor ortaya,bu yüzden sütlü ürünleri kulllanıyorum,yararlıda hem :-*
Birisi şey demişti: ''bir fırt çek,sonra bir bardak dolusu suyun içide kamış koy,dumanı kamıştan suyun içine bırak,o zaman sigarayı bırakırsın' demişti ama denemedim.Sigaranın dumanının kirliliği suda belli oluyormuş ve su simsiyah oluyormuş,denemdim sen bir dene istersen :-*
Üç mevsim
05-01-2008, 19:39
Olur olur denerim. Bu süt olayı kafama yatmaya başladı.
Ya ben en çok da şuna bozuluyorum. Mesela maç yapıyoruz. Defansta oynamak durumunda kalıyorum, takımın beyniyim. O halde oyun kurucu olmalıyım. Orta sahanın ortasıdır benim asıl mevkim. Oyun kurarım, top dağıtırım, takımı kontrol ederim (oyun sistemini bozmamalar için) asist yaprım, sık sık deparlarla rakip savunmaya dalarım... dı. Tabi bunları yapamıyorum, bunları yapmak için iyi koşmak gerekiyor. Koştuğum zaman da kötü oluyorum. Bunu kendine nasıl yapabiliyorsun, diyorum kendi kendime. Ben bunu kendime yediremedim. Onun için çok ciddi ve gerçekçi bir karar almak durumundaydım. Artık düzenli koşulara başlıyorum. En kısa zamanda mevkime kavuşmak istiyorum.
Hüdaverdi senin neyin var. Kalbim ağırıyo diyosun, nasıl bir ağrı bu. Nedir yani?..
Hüdaverdi
05-02-2008, 14:29
Öyle valla,ben pek sevmam alı saha maçını ama oynadımı hemen tıkanıyorum,bu yaşt böylesine tıkanmak insanı baya rezil ediyor desem yeridir :-*
Uzun zamandır olmuıyor ama bir ara uzun bir süre kalbime ani ağrılar giriyordu,acı bir ağrı,sanki birsi sıkıyormuş gibi.Nefes almak zorlaşıyor,sigaradan olduğunu düşünüyorum,neyseki olmuyor artık ama bazen yoklamıyor değil.
Üç mevsim
05-02-2008, 15:03
Akşam biraz darlandım ama şimdi rahatım. Düzenli ve sağlıklı yaşamaya karar verdim. Sigara rehberinde düzenli yürüyüşler yapın yazıyor ama yürüyüş bizi kesmez ben koşulara başlıyorum Hüdaverdi...
Üç mevsim
05-29-2008, 16:57
Günler çabuk geçiyor, hayat işte kendini idame ettiriyor. Bırak Kazan 2008 dün akşam itibariyle bitti. Bugün çekiliş yapılması gerekiyor galiba herhalde merakla bekliyorum. 8.000 ytlyi ben alacağım. Bunu daha önce söylemiştim galiba çok iddialıyım, kendime güveniyorum, gözüm Sağlık Bakanlığı'nın sitesinde her an duyuru yapılabilir.
Hüdaverdi ne iradesiz adammışsın be. Hani söz vermiştik millete. >:(
Neyse ben şu parayı bir alayım da hayırlısıyla
acizane44
05-30-2008, 10:35
Bizim hastaneye başvuru sayısı almış gitmiş herkes binbir ümitle para çıkacak mı diye bekliyor günde kaç telefon gelir bilinmez sonuçlar için sıraya girenler bile var inşallah parayı aldıktan sonra içilmez ;) ;)
Üç mevsim
05-30-2008, 14:39
Bizim hastaneye başvuru sayısı almış gitmiş herkes binbir ümitle para çıkacak mı diye bekliyor günde kaç telefon gelir bilinmez sonuçlar için sıraya girenler bile var inşallah parayı aldıktan sonra içilmez ;) ;)
Acizane siz sağlıkçısınız, haberiniz olabilir, size sorayım. Çekiliş yapıldı mı? Ne zaman yapılacak? Neden duyuru yapılmıyor?
Üç mevsim
05-31-2008, 19:29
Sağlık Bakanlığının tütün ve tütün mamullerinin zararlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlediği ''Bırak-Kazan'' kampanyasında 8 bin YTL'lik ödülü Mardinli serbest meslek sahibi Abdülkerim Alkan kazandı.
Alkan, ödülünü sigarayı bıraktığını gösteren bazı testlerden geçtikten sonra alacak. Sağlık Bakanlığında ''Bırak Kazan'' kampanyasına katılanlar arasında noter huzurunda yapılan çekiliş sonunda 1 asil ve 10 yedek üye belirlendi.
En fazla katılım sağlanan ilin de 16 bin 20 başvuru ile Aydın olduğunu açıklanı. Aydın 2004'te de liderdi.
Noter huzurunda yapılan çekiliş sonucunda 1966 Mardin doğumlu serbest meslek sahibi Abdülkerim Alkan asil, 10 kişi de yedek talihli olarak belirlendi.
YavuzSultanSelim
06-04-2008, 01:23
eee nerede sigara içenler :D
Üç mevsim
06-04-2008, 01:32
Valla ben bıraktım Yavuz diğerleirni bilmem...
YavuzSultanSelim
06-04-2008, 01:35
Helal olsun... Alkışlıyorum :) birde +
akgenclik56
06-04-2008, 14:45
Helal olsun... Alkışlıyorum :) birde +
yarın başlar yeniden :D :D
(inşallah başlamaz) ;) :-*
beni yasakta etkilemedi hala içiyorum ama biraz azalttım :)
Kırık_Çocuk
06-14-2008, 11:23
Artık sigara içemiyorum midem bulanıyor :'( :'(
Üç mevsim
06-14-2008, 22:34
Black hayırdır?..
Ben şimdi çok rahatım.
1 ay 15 gün oldu
Artık koştuğum zaman bunalmıyorum, hızlı yürümekten daralmıyorum, bir güvercin gibi sekiyorum anlayacağınız.. :D
Kuşlar gibi hafif hissediyorum kendimi, çok mutluyum...
Artık sigara içemiyorum midem bulanıyor :'( :'(
helal olsn darısı başıma
Necip Fazıl
06-16-2008, 17:26
Bırakamıyorum yaaaaaa :'(
Akmehmet_Akif
06-18-2008, 14:24
herkez kazanıyormu parayı kimler kazanıyor?
Sorunun cevabı için ilk sayfaya ve de bu sayfanın yani 9. sayfanın en üstüne bakman gerekecek. :)
EpiVaTeS
06-18-2008, 14:32
Ben Sigara içiyorum ...
Bırakamıyorum...
En önemli toplantılarda bile sigara içmeden duramıyorum ne yapmam lazım... 8)
acizane44
06-18-2008, 20:47
herkez kazanıyormu parayı kimler kazanıyor?
Çok geç kaldın ;D
evren_kentli
07-01-2008, 03:17
Eyvallah, sen de öylesin ama ikiyüzlülük yapamıyorum... Bırakmak istemiyorum yahu...
[/quote]
AYNEN istemiyorum
;)
Hükümet sigaraya zam yapmasın ödül falan istemeyiz :P
Aslında bu bir ödüldür ama anlayana :-X
Ben Sigara içiyorum ...
Bırakamıyorum...
En önemli toplantılarda bile sigara içmeden duramıyorum ne yapmam lazım... 8)
Bi kere bırakıcam diyeceksin orda bitecek :-*
yokya adam parayı alır tekrar başlar ne olcakki bence işe yaramaz o kadar parayada yazık sigara girşi üretimi yasaklanmadan tamamıyla bu iş bitmez zamda olsa alıyor millet aslında zam derken herşeye zam yapılıyor sigaraya çok istisna 2-3 yılda bir anca yapılıyor paso zam yapsınlar sigaraya daha iyi ama deidğim gibi yine içerler
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.