fatih kısaparmak balon baskılı balon Sizce arap devletleri ve hükümetleri güvenilir birer müttefikmidir ? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce arap devletleri ve hükümetleri güvenilir birer müttefikmidir ?

pRoff
08-08-2007, 20:17
Dinimiz ve yaşadığımız coğrafya etkisiyle yüzyıllardır içiçe olduğumuz arapların devlet ve hükümetlerine yakın geçmişte ki olayları da göz önüne alarak baktığımızda sizce arap devletleri ve hükümetleri güvenilir birer müttefikmidir ?

mavera,
08-08-2007, 21:25
su andaki kukla yönetimlerle yönetilen arap devletlerine güvenmek kurda, kuzu teslim etmek gibi birseydir..kardesleri filistinin gözleri önünde cektigi iskenceyi görmezden gelen arap devletlerinin bize yan cizmeyecegini kimse garanti edemez..
bakin halka yönelik bir ithamim yok ama yönetim bazinda bence arap devletine güvenmek hata olur..ama bu onlari tamamen dislayalim anlaminada gelmesin biz tevekkülümüzü yapalim sonrasi Allah kerim ;)

Benide_Kapatın
08-08-2007, 21:26
Ben kararsızım,,,

MHAKANM
08-13-2007, 00:00
hayır güvenilir değildir zaten en pis ırk araplardır bu yüzden peygamberimiz onlarla ilk önce iletişime geçmiştir en kötünün içinde islamı yaymaya başlamıştır peygamberler en çok bozulmuş olan toplumlara gelir

baskan16
08-13-2007, 00:33
hayır güvenilir değildir zaten en pis ırk araplardır bu yüzden peygamberimiz onlarla ilk önce iletişime geçmiştir en kötünün içinde islamı yaymaya başlamıştır peygamberler en çok bozulmuş olan toplumlara gelir

pis ırk lafı çok yanlış bir laf peygamber efendimiz (s.a.v) de bir arap olduğunu lütfen unutmayalaım

ak_kiz
08-13-2007, 01:54
hayır çünkü çok vicdanlı olsalar şuanki dünya durumunda bişeler yaparlardı

loneliness
08-13-2007, 01:58
hayır Çünkü aynı dil aynı ırk aynı dinden olan 10 larca arap ülkesi birbirlerini arkadan bıçaklıyorlar...
en azından filistin konusunda bir adım
koskoca mısır dahi bir şey yapamıyor....

sisyphe
08-13-2007, 14:35
Araplara saygı duyuyorum ama geçmişimizde okuduğumuzda güvenilmicek insanlar olduklarını görüyorum..Hükümetlerde,halk da güvenilir deil asla iş birliği yapmamalıyız..Bizi arkamızdan vurmayacaklarını kimse bilemez..

sedef
08-13-2007, 14:41
avrupaya çok özeniyorlar özenenler onun gibi olur
ırak ve islam konusunda çok pasifler
(coca colayı çok tüketiyorlar sinir oluyorum)

maviinsan
08-13-2007, 14:43
Bütüm arap dünyası kukla yönetimlerle yönetiliyor.Kuklalarla müttefiklik yapılmaz...Yanlızca dostane ilişkiler sürebilir.Mesela şu anda Suriye ile ilişkilerimiz gayet iyi.

EnSaR
08-13-2007, 19:45
araplara güven olmaz. Her an satılırsınız. Yaşayan bilir ;D

sedef
08-13-2007, 19:47
araplara güven olmaz. Her an satılırsınız. Yaşayan bilir ;D

mesela ne yaşadın anlatırmısın gerçekten merak ettim

EnSaR
08-13-2007, 19:53
çok küçük bir örnek. siyasettede bunlar aynı. Mesela arabistanın en büyük bankası Al-Ahli Bank. Sahibi aslen yabancı nereli olduğunu hatırlamadım. arap emirlerden biri bunun tüm servetine el koyuyor ve adamı kendi ülkesine gönderiyor. Tabi para ve banka şu anda emirin elinde. Anladın mı? Bunun gibi çok örnek var. anlat anlat bitmez bunlar.

sedef
08-13-2007, 19:56
çok küçük bir örnek. siyasettede bunlar aynı. Mesela arabistanın en büyük bankası Al-Ahli Bank. Sahibi aslen yabancı nereli olduğunu hatırlamadım. arap emirlerden biri bunun tüm servetine el koyuyor ve adamı kendi ülkesine gönderiyor. Tabi para ve banka şu anda emirin elinde. Anladın mı? Bunun gibi çok örnek var. anlat anlat bitmez bunlar.

hımm biraz servet düşkünleri yani

EnSaR
08-13-2007, 20:01

hımm biraz servet düşkünleri yani

servette var ama sadece o değil. Hertürlü pislik var yükseklerde. Yani kral ve emirlerde. içkiden tut eroine kadar kadın dersen herşey. Biz dinciyiz diyorlar ama bakma sen onlara (tabi hepsi değil bir çoğu ;D ) Hani Türkiye'de ki laikler varya onun gibi. ama burada forumda anlatılmaz. ;D

MHAKANM
08-13-2007, 21:34
peygmberimizin arap ırkından olması durumu değiştirmez peygamberimizi ayrı tutalım arapların genel ırkına bakalım ona bakarsan hepimiz tek insandan gelmişiz hepimiz hz.ademin çocuklarıyız araplar tarihte çok yalnış yapmışlar islamı kabul ettikten sonra bile hainliklerine devam etmiş fitne fesat çıkarmışlardır şu an aklıma gelmiyor ama sanırım hz. ömeri şehit etmişlerdi..

EnSaR
08-13-2007, 23:42
hain lawrence itinin evini kendi evlerinden daha temiz tutuyorlar ama Efendimizin doğduğu ev Harabe. İşte bu şerefsizler böyle. >:( :(

romakudüs
08-13-2007, 23:46
ben araplara peygamberimizin ırkı olmasından dolayı hakaret edilmesi taraftarı değilim ama onlarada güvenilir bir müttefik diyemem çünkü milliyetçilik duyguları okadar baskınki arap olmasına rağmen kendi soyundan olmayanlara ehemmiyet vermiyorlar zaten verselerdi kardeşlerini düşünselerdi şuanda müttefik olarak abd yi israili değil birbirlerini seçerlerdi

AKmetalci
08-13-2007, 23:47
dıni imanı para olmus bunların.hac ve umre zamanı yaptıkları ortada

MHAKANM
08-15-2007, 00:53
dıni imanı para olmus bunların.hac ve umre zamanı yaptıkları ortada
çok doğru söylemişsin kardeşim

sedef
08-15-2007, 01:29
çoğu osmanlı tarihi esrleri yıkıp yerine otopark yapmışlar türkleri çekemiyorlar yazık

ZAksu
08-15-2007, 01:50
Genelleme yapmak hoşuma gitmez yani bi ırka genel olarak laf söylemek hoş değil iisi vardır kötüsü vardır ama beni en çok üzen şey o topraklara müslüman olmayan giremiyo (bu çok güzel maneviyatn korunması için) ama müslüman olmayan çoğu markalar orda zaten Kabe'nin karşısında kocaman hilton oteli içinde çeşit çeşit amerikan yahudi ürünleri...

Fahrenheit
08-15-2007, 01:52
Genelleme yapmak hoşuma gitmez yani bi ırka genel olarak laf söylemek hoş değil iisi vardır kötüsü vardır ama beni en çok üzen şey o topraklara müslüman olmayan giremiyo (bu çok güzel maneviyatn korunması için) ama müslüman olmayan çoğu markalar orda zaten Kabe'nin karşısında kocaman hilton oteli içinde çeşit çeşit amerikan yahudi ürünleri...

yerli üreticiyi koruma yasası olmadığı için malları üretmektense dışarıdan almayı tercih ediyorlar..

ZAksu
08-15-2007, 01:59
Ya o zaman müslüman müslümanı kollasa müslüman müslümandan alsa.Mesela israilde yahudilerin filistinlilere yaptığı o kadar somut eziyetin yanı sıra müslümanları ambargo da etmişlerdi.Resulullah(s.a.v.) döneminde de müslümanlara yine abargo konmuştu.Ama neden biz müslümanlar olarak birbirimizi kollamayalım alışverişi birbirimizden yapmaya özen göstermeyelim ki.

Fahrenheit
08-15-2007, 02:01
Ya o zaman müslüman müslümanı kollasa müslüman müslümandan alsa.Mesela israilde yahudilerin filistinlilere yaptığı o kadar somut eziyetin yanı sıra müslümanları ambargo da etmişlerdi.Resulullah(s.a.v.) döneminde de müslümanlara yine abargo konmuştu.Ama neden biz müslümanlar olarak birbirimizi kollamayalım alışverişi birbirimizden yapmaya özen göstermeyelim ki.

müslümanın kendi imkanlarıyla 10 kuruşa ürettiği mal 1 kuruşa üretiliyorsa adamlar dinine bakmadan ordan alıyor..

ZAksu
08-15-2007, 02:05
Bu söylediğin sadece bi olasılık mı hakkaten öyle mi1
2. mesela demek istediğm orada bi burger king yerine atıyorum sultanahmet köftecisnn açılmasına daha kolaylık sağlasalar birbirini kollamaktan kastım bu.

Fahrenheit
08-15-2007, 02:11
Bu söylediğin sadece bi olasılık mı hakkaten öyle mi1
2. mesela demek istediğm orada bi burger king yerine atıyorum sultanahmet köftecisnn açılmasına daha kolaylık sağlasalar birbirini kollamaktan kastım bu.

söylediklerim gerçek üretici olarak çok gelişmiş bir müslüman topluluk yok herbiri dışarıdan idare etmeye çalışıyor ... üretim yapabilecek sistem bulmak yerine dışarıdan almayı tercih ediyolar...
------------------------------------------------
Arap topraklarındaki Türk tarih eserlerine saygı göstermeyenler türbeyi yıkanlar Türk köftecisi vs pek tercih etmezlerr
yinede orlarda Türk yemek restorantları vardı sanırım..

ZAksu
08-15-2007, 09:09
Var ama guzel ve önemli yerler çoğunlukla yabancı sermayede.
...
İşte sizin dediğnz noktaya aynen katılıyorum .

mülayim
08-15-2007, 12:22

lütfen ırkçılık kokan laflar etmeyelim

Ak_aracak
08-16-2007, 03:47
Kesinlikle hayır tarihimize baktığımza herşey apaçık ortadadır

ZAksu
08-16-2007, 12:01
Kesinlikle hayır tarihimize baktığımza herşey apaçık ortadadır

kesinlikle genelleme yapılmasına karşıyım.Zaten bir topluluk hakkında bir şey söylendiği zaman tüm topluluğun hakkına da girilmiş olur lütfen bu yüzden dikkatli konuşalım arkadaşlar.Selametle

oguzdesouza
08-16-2007, 13:11
:-\ :-\ :-\ :-\

EnSaR
08-16-2007, 21:37

Müslüman olmayan girebilir. Ama Mekke'ye giremez. Mekke'ye giderken yol ortasında Müslüman olmayanların yolları ayrılır. Onlar soldan devam eder.

Neyse konuyu şerefsizlere tekrar getireyim.

17 ağustos depreminden sonra arap itlerinin her cami önünde dağıttıkları kağıtları asla unutmam. Dağıttıkları kağıtta ''Allah Türkiye'yi vurdu'' ve ''Eğlencenin Sonu'' yazılı 5-6 sayfa. içinde Türkiye'de eğlence merkezlerinin resimleri, içki resimleri vardı. Tabi yıkıldıktan sonraki resimlerde koymuşlardı. Kanlar içinde yatan bir kişinin resminde ''eğlencenin sonu'' yazısı sadece bu itlerde olur. Türkiye'nin müslüman olmadığı ve daha birçok saçma iftiralar. >:(
Ama şimdi ben fransaya gidiyorum modası geçti. Ben Türkiye'ye gidiyorum modası var. ;) Türkiye'den hediye getirmek modadır. Arap sosyetesi için Türkiye'den gelen hediyeler artık çok çok önemlidir. Bu moda devam etse bile bunlardan müttefik olmaz adam olmaz. it itliğine devam eder...

aheste
08-16-2007, 21:46
bilmyrm bu devirde tek bildiğim babana bile güvenme.....

Ak_Kelebek
08-17-2007, 13:53
kesinlikle hayııııııııııııııırrrrrrrrrrrrrrrrrrr

duman
08-17-2007, 14:30
Tarih tekerrürden ibarettir. Geçmişte yapılanların gelecekte de yapılmayacağını söylemek buna inanmak fazla iyi niyet olur. Bizi onlara bağlayan tek şey şu an dinimizdir.

Onlybullet34
08-17-2007, 17:49
Değildir..Geçmişteki olaylar hiçte güzel değil..

EpiVaTeS
08-17-2007, 17:52
geçiniz Amerikan uşağı oldukları surece araplardan bi sap olmaz....

maviinsan
08-17-2007, 17:56
Liderlerinin birkaç istisnası hariç tamamı abd'nin kuklası..Eğer halkına hizmet eden bir lider çıkar toparlarsa belki o zaman daha geniş işbirliği yapabiliriz.
Suriye buna örnek mesela.Beşar Esat babasının yaptığı hataları yapmadı.ve şu anda Türkiye'nin Suriye ile arası gayet iyi.

EpiVaTeS
08-17-2007, 18:03
orası öyle Eskiler amerikancı idi şimdikilerde Ruslaşıyor al birini vur ötekine yanılıyormuyum...

AkSa- 34
08-17-2007, 23:16
TÜRK'ün TÜRK'ten BAŞKA DOSTU YOKTUR!!!!!!!!!!