fatih kısaparmak balon baskılı balon sizce? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sizce?

Beritan
08-24-2008, 02:15
sevdiğin kişi uzakta olunca sevgi azalırmı?
yani gerçekten gözden uzak gönülden ırakmı olur?

evet oylardan sonra yorumlarınızda alim :)

Hüdaverdi
08-24-2008, 02:24
Hayır azalmaz sevgi.Tabi insanına göre değişir.
Kimisi 'sevdiğim uzak doya doya vakit geçiremiyorum' diyip sevdiğinden ayrılır,kimisi 'sevdiğim uzak,acaba beni aldatıyormudur' korkusuna kapılıp ayrılmak ister,kimisi 'sevdiğim uzak,nereden duyacak ki aldatırım' diyip abuk subuk işlere bulaşır.Seçenekler çoğaltılabilir.

Mesela benim sevdiğim Ankara'da,ben İstanbuldayım şuan.Ne sevgim azaldı,ne ondan şüpheleniyorum,ne de altakma denen pis işe elimi yüzümü bulaştırıyorum.İnsan karşısındakine güvendikten ve karşısındakine güven kazandırdıktan sonra gerisi kolay.Ayrıca bana göre insanın sevdiği uzak olursa o kadar hayırlı olur,hem kötülükten yani nefsine uymaktan uzaklaşmış olur hem de sevgi bana göre hasret çekmektir-özlemektir,özlendikçe ve özledikçe sevgi daha da artar :-*

İnsanların ne yapıp yapmayacağı belli olmaz.Herkese güvenmek zor bu devirde :-*

Beritan
08-24-2008, 20:42
güncelleme ...lütfen yorumda alayım ::)

Beritan
08-24-2008, 20:52
Ümmü seleme , sevginin uzağı yakını olurmu bilmem ,sevgi her ulaştığı yeri sevgi seline cevirir. Sevgi ile donatılmış iki gönlün ayrı diyarlarda olması birbirlerine beslediği sevgiyi kaybetmesine imkan sağlayacağını düşünmüyorum , yalnız Allah için sevme , rızaya endeksli sevgi besleme olduğu sürece , hayat ve sosyal boyut insanların içine öyle girmişki madde gözü ile hiç bir sevgiyi hiç bir bedende sabit kılamassın , içinde farklı bir ruhu yaşatan öteler ötesi hesaba inancı tam ruhların ,sadakat ve şefkat kahramanı olması kacınılmaz olur.

abi bana görede sevgi asla ama asla mesafe tanımayan bişeydir...ama zaman kötü zaman derim..şimdi bir toplumda konuşunca duyduklarıma hayret ediyorum ve ak gençliğin yorumunuda merak ediyorum....yorumlar için teşekkürler

cartman
08-24-2008, 20:52
Eskiden olsa evet derdim nihayetinde gorusmedıkce aranizdaki baglar da kopuyor ama simdi uzaklari yakin eden cok sey var :)

Beritan
08-24-2008, 20:56
Eskiden olsa evet derdim nihayetinde gorusmedıkce aranizdaki baglar da kopuyor ama simdi uzaklari yakin eden cok sey var :)

mesela....uzaklar yakın olmasa nolurdu?

cartman
08-24-2008, 20:58

2 sene gorusmedıgın ınsanları dusun ayni mi sence ona karsi duyarlılıgın :-\

Beritan
08-24-2008, 20:59

eğer seviyosam benim aynı olur...
hiçbir eksilme olmaz...aslında sevgi sadakat işidir...

cartman
08-24-2008, 20:59

eğer seviyosam benim aynı olur...
hiçbir eksilme olmaz...aslında sevgi sadakat işidir...

Bence gozden irak gonulden ırak ;)

Beritan
08-24-2008, 21:03
böyle düşünen en yakın arkadaşımı kınıyorum...o yüğzden bu konuyu açtım aynı fikirden kişiler varmı merak ettim ;)
ama ne yalan söyliyim şaşırttınız...annenizden uzak olsanız sevginiz azalırmı yada babanızdan kardeşinizden ..

Beylerbeyi
08-24-2008, 21:08
böyle düşünen en yakın arkadaşımı kınıyorum...o yüğzden bu konuyu açtım aynı fikirden kişiler varmı merak ettim ;)
ama ne yalan söyliyim şaşırttınız...annenizden uzak olsanız sevginiz azalırmı yada babanızdan kardeşinizden ..

bence gözden uzak olan gönülden de ırak olur. mesela almanyada yaşayan bir genç, yıllardır türkiyede yaşayan ve uzun zamandır görmediği annesini kaybederkenki üzüntüsüyle, ömrü boyunca annesiyle yaşamış bir gencin annesini kaybederkenki üzüntüsü bir değildir.

bu arada üçüncü şıkkı anlayamadım. "kesinlikle çok saçma". :-\

Beylerbeyi
08-24-2008, 21:10
"evet" i ilk ben tıklamışım :) şaşırdım.

cartman
08-24-2008, 21:13

Anne baba bence ornek olamaz onların sevgisi uzaklastıkca degerini bilirsiniz sevginiz artar :) Ama ben normal bir arkadas icin soylemistim uzakta oldukca baglarınız kopar buna baglı olarak ona karsi hisslerinizde hassasiyet kalkar diye dusunuyorum :-\

Beritan
08-24-2008, 21:13

bence gözden uzak olan gönülden de ırak olur. mesela almanyada yaşayan bir genç, yıllardır türkiyede yaşayan ve uzun zamandır görmediği annesini kaybederkenki üzüntüsüyle, ömrü boyunca annesiyle yaşamış bir gencin annesini kaybederkenki üzüntüsü bir değildir.

ben öyle düşünmüyorum ama tabi sizin düşüncenizede saygı duymakla kalırım :-\

e yani şaşır abi :)

Ruh-i zar
08-24-2008, 21:14
hiç başıma gelmediği için bilemicem ???

ama azaltmaz heralde gerçekten sevdikten sonra...

Beritan
08-24-2008, 21:14

Anne baba bence ornek olamaz onların sevgisi uzaklastıkca degerini bilirsiniz sevginiz artar :) Ama ben normal bir arkadas icin soylemistim uzakta oldukca baglarınız kopar buna baglı olarak ona karsi hisslerinizde hassasiyet kalkar diye dusunuyorum :-\

ama kalkmamalı sadakat ne diye lugata girmiş...? :(

Beritan
08-24-2008, 21:15

emin ol benimde başıma gelmedi ama düşüne biliyorum.. :)

Ruh-i zar
08-24-2008, 21:19

emin ol benimde başıma gelmedi ama düşüne biliyorum.. :)
bende düşünüyorum

biraz amiyane bi tabir olcak kusura bakmayın ama bekara karı boşamak kolay derler :)

ne söylesem varsayım olcak

Beylerbeyi
08-24-2008, 21:22

mesajlarından anladığım kadarıyla sevdiklerinden uzak kalmamışsın. bende uzak kalmadan önce öyle düşünüyordum ama uzaklaştıktan sonra işler değişiyor. mesela üniversiteden önce can-ciğer olduğum, yediğimin içtiğimin ayrı olmadığı arkadaşlarımla arama mesafe girince ipler esneyebiliyor. yine seviyorum arkadasları ama eskisi gibi olmuyor. ama aynı durum eşim için geçerli olmaz. evli biri olsaydım ve eşimle aramda bir müddetlik mesafe olsaydı sevgim azalmazdı :)

Beritan
08-24-2008, 21:26

mesajlarından anladığım kadarıyla sevdiklerinden uzak kalmamışsın. bende uzak kalmadan önce öyle düşünüyordum ama uzaklaştıktan sonra işler değişiyor. mesela üniversiteden önce can-ciğer olduğum, yediğimin içtiğimin ayrı olmadığı arkadaşlarımla arama mesafe girince ipler esneyebiliyor. yine seviyorum arkadasları ama eskisi gibi olmuyor. ama aynı durum eşim için geçerli olmaz. evli biri olsaydım ve eşimle aramda bir müddetlik mesafe olsaydı sevgim azalmazdı :)

şu soruyu değiştirim o zmaan ya nişenlı yada sözlü olsaydın..

Beylerbeyi
08-24-2008, 21:28

şu soruyu değiştirim o zmaan ya nişenlı yada sözlü olsaydın..

tabiki azalmazdı. o papua yeni gine de ben sibiryada olsam yine fark etmez ;D" msn de görüşürdük sevgimizi katlardık :D

Beritan
08-24-2008, 21:31
yada şöylede diyim...siz askerde olsanız sözlünüz yada nişanlını...vs...sizi sevdiğini sanıyosunuz ama tellle de konuşuyosunuz msn de..ama o kişi o sırada başkasını sevdiğini düşünüyor( bana göre edepsizliktir) ve bunu size söylemiyor ne yapassınız?

Esra KAÇ
08-24-2008, 21:33
Kesinlikle azalmaz.Aradaki mesaferler özleme dönüşür buda sevgiyi artırır.Zaten kişi karşısındakini sevmiyorsa onun sevgisi yakınında olsada farketmez.Burda asıl önemli olan gerçekten sevebilmek.Gerçekten sevdikten sonra hiçbir sebeb sevgiyi azaltmaya yetmez.

Beylerbeyi
08-24-2008, 21:35
yada şöylede diyim...siz askerde olsanız sözlünüz yada nişanlını...vs...sizi sevdiğini sanıyosunuz ama tellle de konuşuyosunuz msn de..ama o kişi o sırada başkasını sevdiğini düşünüyor( bana göre edepsizliktir) ve bunu size söylemiyor ne yapassınız?

canı cehenneme

Beritan
08-24-2008, 21:35

canı cehenneme

işte ....bende bunu diyiyorum... :(

Kesinlikle azalmaz.Aradaki mesaferler özleme dönüşür buda sevgiyi artırır.Zaten kişi karşısındakini sevmiyorsa onun sevgisi yakınında olsada farketmez.Burda asıl önemli olan gerçekten sevebilmek.Gerçekten sevdikten sonra hiçbir sebeb sevgiyi azaltmaya yetmez.

işte başkanım :-*

şeriatçı
09-27-2008, 02:48
Gözden ırak olan gönülden de ırak olur demişler ama bazen uzakta olunca sevgi daha artabiliyor. Belki yanında olsa o kadar tutkuyla sevmeyeceksin ama özlem bazen sevgiyi perçinliyor.

güliş
09-27-2008, 03:06

Aynen katılıyorum başkanıma :evet:

MelekTube
09-27-2008, 03:18
hayır azalmaz.. :)

AY IŞIĞI
09-27-2008, 12:46
Bencede kesinlikle azalmaz benim uzakta olan çok arkadaşım var ve hepsiylede bi şekilde görüşüyorum.Özellikle belirtmek istediğim insan gerçekten seviyorsa sevildiğinide biliyorsa hasret çekmek güzeldir çünkü sonunda büyük bir özlemle kavuşma anı vardır tadı doyumsuz olur.Gözden ırak olan gönüldende ırak olur sözü bence vefasızlar için söylenmiştir diyorum:lipsrsealed: bir insan gerçekten seviyorsa her zaman yürekte hissedilir ne kadar uzakta olsada.

Ak_Kelebek
09-27-2008, 12:56
Hayır azalmaz..! Gerçek bir sevgyse bu azalmıyor gün geçtikçe daha da çoğalıyor özlemle,hasretle sevginin tadına doyum olmuyor...

EniGma
10-14-2008, 19:24
kesinlikle çok saçmayı işaretledim sevgi mekan ve uzaklık tanımaz ki..
yakın olunca daha çok da sevmem uzak olunca daha az da sevmem...
onun için saçmadır diyen şıkkı işaretledim...

aşk-ı ilahi
10-14-2008, 20:22
Alıntı:
Ümmü_seleme
yada şöylede diyim...siz askerde olsanız sözlünüz yada nişanlını...vs...sizi sevdiğini sanıyosunuz ama tellle de konuşuyosunuz msn de..ama o kişi o sırada başkasını sevdiğini düşünüyor( bana göre edepsizliktir) ve bunu size söylemiyor ne yapassınız

neyi anlamaya çalışıyosun anlayamadım...???

seni tanırım..sen bi yerlere mesaj verme durumundasın..ama kime...?:thinking1qs1:

ama bazen mesafeler araya mesafe koyabiliyor...

bencede canı cehenneme.....:angry:

Neşe
10-14-2008, 22:07
kesinlikle çok saçma sevgi mekan tanımaz

Neşe
10-14-2008, 22:07
kesinlikle çok saçma sevgi mekan tanımaz