fatih kısaparmak balon baskılı balon SIZCE TURKIYEDE KILISELER KAPANMALIMI? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SIZCE TURKIYEDE KILISELER KAPANMALIMI?

CAGLAR
09-16-2007, 13:34
BENCE ATALARIMIZ NE YAPTIYSA ONU YAPARIM FATIH SULTAN MEHMET H.Z ORNEK ALIRIM

maviinsan
09-16-2007, 13:38
Olur mu öyle şey.Kiliseler kapatılamaz.Bu,atalarımızın yaptıklarına da aykırıdır

maviinsan
09-16-2007, 13:39
Atalarımız kiliseleri kapatmadı hiçbirzaman.Sadece bir şehri fethettikleri zaman o şehrin müslüman şehri olduğunu göstermek için,şehrin en büyük kilisesini camiye çevirmişlerdir.Onun dışında kimsenin kilisesine sinagoguna el sürmemişlerdir.

zeynep_akcin
09-16-2007, 13:42
BENCE ATALARIMIZ NE YAPTIYSA ONU YAPARIM FATIH SULTAN MEHMET H.Z ORNEK ALIRIM

kesinlikle katılıyorum.....bizim dinimiz zorlama dini değildir kiliselerin kaldırılması ise zorlamaya dayatmaya girer......

mavera,
09-16-2007, 13:43
kiliselerin kapatilmasi yobazliktir!...bir kisinin din özgürlügüne kimse karisamaz..isteyen kilisesine gider, isteyen camisine, isteyen havrasina..
eger böyle birsey olursa bu fasizmden baska birsey degildir..olaya birde diger yönden bakalim avrupa daki camiiler kapatilsa tepkimiz ne olur??..
o kiliseler kapaninda insanlar müslüman mi olacak??..

kayısıkentli44
09-16-2007, 15:23
yaa herkes istedigi gibi ibadetini yapmalıdır...
eger avrupada camiler kapansa biz nasıl bir tepki verirdik düşünmek gerekio

zhrzr
09-16-2007, 15:36
nedn kapansın
o zamn fransa da almanya da ingiltere de camiler kapansın
öle şey mi olur ya..

parabol
09-16-2007, 15:42
bence boyle bır baslıgın atılması bıle cırkın??
bızım dınımız hosgoru dınıdır..herkesı kım olduguna bakmadan kabul eder..nedemek kılıseler kapatılsın..oyle sacmalık mı olur..

mavera,
09-16-2007, 15:45
bızım dınımız hosgoru dınıdır..herkesı kım olduguna bakmadan kabul eder..nedemek kılıseler kapatılsın..oyle sacmalık mı olur..

kesinlikle kardesim..ak parti gibi özgürlükcü bir partinin forumunda böyle bir basligin tartisilmasi bana görede cok ama cok yanlistir..bunun düsünce özgürlügüyle filan alakasi yok bu fasizm kokan bir düsüncedir ;)..
basligi acan arkadasi tenzih ederim ama burada yanlis anlamalara neden olacagi icin bu basligin kapatilmasi taraftariyim..
baksaniza bir oy cikmis kiliseler kapatilsina ve o oyu atan arkadas nedense fikrini beyan etmemis..lütfedip neden kapatilmasi gerektiginide yazsaydi ya ;)

Parantez
09-16-2007, 15:46

bncedeeee ;)

toprak44
09-16-2007, 16:51
islam dini hoşgörü dinidir herkeste düşüncesinde özgürdür biz sadece iiyi anlatabiliriz

suskun_prenses
09-16-2007, 16:53
ğer islam dini hoşgörü dini ise ve bizde zorlama yoksa bence kaldırılmamalı

pRoff
09-16-2007, 16:56
Müslüman bir ülkeysek kapanmamalı . . .

MHAKANM
09-18-2007, 00:15
hayır tarihimize saygısızlık olur fatih sultan istanbulu fethederken ilk olarak din özgürlüğünü sunarak gayrımüslümlerin güvenini kazanmış ve osmanlı 600 sene dünyaya hükmetmişti adaletiyle saygısıyla ,onlar nekadar bizim dinimize hakaret edip saygısızlık yapsada biz onlar değliz bizim özgürlük anlayışımız lafta kalmaz biz her zaman her kezin dinine saygı gösterir ve ibadethanelerine zarar vermeyiz biz osmanlının devamıyız

sidre
09-18-2007, 00:18
bu ulkede klıselere kapanırsa dıger ulkelerdede camılerın kılıtlenmesı gerekır ;)

o yuzden kapanmasın

ismet
09-18-2007, 19:12
kiliseler kapatılırsa ülkemiz laik ülke olmaktan çıkar ama çoğunluk müslüman olduğu için 10 tane cami varsa 2 tane kilise vardır 1 tane sinagog vardır. herkes özgürse herkes istediği dini benimseyebiliyorsa onlarada ibadet yerlesi açılması gerekli bakın atalarımız ne yapmış biz de onu yapalım

büyükdoğu
09-18-2007, 19:17
Peygamber efendimiz Kiliselerin camiye çevrilmesine de karşıymış..Ama ecdad yapmış..Yapmış ama onlara da her türlü hakkı tanımış...

akp4ever
09-18-2007, 19:25
kapanmamalı ama gizli gizli bodrum katlarında da olmamalı...

parabol
09-18-2007, 19:27
kılıselermı bodrum katta..valla hıc duymadım ..turkıye mımarısı cok dıkkatcekıcı ve acık olan olan kılısıler var..

mavera,
09-18-2007, 19:34

son malatya cinayetinden sonrada bu olay cok gündeme geldi..belli bir kesim misyonlerligin yayildigini kiliselerin bodrum katlarina tasindigini söylerken, diger bir kesimde bu tür haberlerin diyaloga balta vurmak amacli oldugunu söylüyor..
Türkiye de yasamadigim icin olayini vahamiyetini bilmemekle beraber, deprem zamani sakaryada incil arasi 100 dolar dagitildigina sahit olmus biriyim ;)

loneliness
09-18-2007, 19:40

evet arkadaşa katılıyorum... bodrum katlarında gizli gizli ayinler yapıldığını misyonerlerin çalışdığını biliyoruz....

Kafes
09-18-2007, 19:46
gizli gizli olmamasi icin denetim altinda tutulmalilar ve kiliselerinin yapimi icin de guzel bir butce ayirilmali.

mavera,
09-18-2007, 19:55
gizli gizli olmamasi icin denetim altinda tutulmalilar ve kiliselerinin yapimi icin de guzel bir butce ayirilmali.

evet sonucta laik bir ülkeyiz ve diger dinlere mensub kisilerde dinlerini özgürce yasamali..ama ben hala daha diyanet islerinin imamlari atamak disinda ne is yaptigini tam olarak anlamiyorum ??? ???..
kilisiler, diyanetin kapsamina girmiyor mu acaba!

loneliness
09-18-2007, 19:57

evet sonucta laik bir ülkeyiz ve diger dinlere mensub kisilerde dinlerini özgürce yasamali..ama ben hala daha diyanet islerinin imamlari atamak disinda ne is yaptigini tam olarak anlamiyorum ??? ???..

evet girmiyor.. aslında tüm dinler diyanet tarafından yönetilmeli...

mavera,
09-18-2007, 20:00

evet girmiyor.. aslında tüm dinler diyanet tarafından yönetilmeli...

orasi öyle kardes eger devlet denetimi altina girmezlerse yukaridaki örneklerle karsilasmamiz hicte anormal degi!..

Kafes
09-18-2007, 20:02
evet haklisiniz, bence de diyanet isleri yahudi ve hristiyanlarin ihtiyaclarina cevap verebilir nitelikte olmali. nedense onlar kendi baslarina istediklerini yapabiliyorlar.. bize gelince diyanet sunu sunu dedi deniyor.

mavera,
09-18-2007, 20:08
aslinda diyanetin alani nedir, ne is yapar bunlarin tartisilmasi gerekiyor ya..laik bir devlette diyanet isleri!..yok hadi diyanet isleri diye bir kurum kurdun, onun verdigi fetvayi(basörtüsü dinin geregidir) niye uygulamiyrosun!..

Kafes
09-18-2007, 20:09
aslinda diyanetin alani nedir, ne is yapar bunlarin tartisilmasi gerekiyor ya..laik bir devlette diyanet isleri!..yok hadi diyanet isleri diye bir kurum kurdun, onun verdigi fetvayi(basörtüsü dinin geregidir) niye uygulamiyrosun!..

artik o bile yok.. diyanet yeni bir fetva verdi bildigim kadariyla okula basi acik girilebilir diye.

loneliness
09-18-2007, 20:11

Bu konuda kapsamlı bir reform hazırlanmalı gerçekten...Ama sanırım bazı antlaşmalar var bunun önünde engel yanılmıyorsam...

mavera,
09-18-2007, 20:13

artik o bile yok.. diyanet yeni bir fetva verdi bildigim kadariyla okula basi acik girilebilir diye.

dogrudur..
hic unutmam anasol-m zamaninda cuma hutbelerine özellikle dikkat ediyorlardi..öyle cuma hutbelerine rastlamistim ki "yok canim" filan dedigim olmustur..
diyanetin kapsami nedir, diyanet isleri baskani ne is yapar..neden diyanet isleri baskani bir seyhulislam olamiyor?ß
yok laiklikle yönetiliyoruz diyorsaniz, laiklikle diyanet ne alaka!

trabzonlu_maniax
09-18-2007, 21:41
herkesin din özgürlüğü arkadaşlar kimsey sınırlayamayız o zaman onlarda bizim yurt dışındaki camiilerimizi kapatırlar ;)

Meftun
09-18-2007, 23:11
bence de kapatılmamalı...bodrum kat diyorsunuz ya her dinde öyle sapık sapık ayin yapan sahte tarikatlar oluyor......hem biz onlar kapatılsın dersek başıörtümüz için verdiğimiz savaş biraz mesnetsiz kalmaz mı?

CAGLAR
09-22-2007, 17:57
BU KONUYA SON NOKTA KOYARAK SOYLUYOM HERKES IBADETLERINDE OZGURDUR

Ngereklinsan
09-22-2007, 17:59
nedn kapansın
o zamn fransa da almanya da ingiltere de camiler kapansın
öle şey mi olur ya..

TÜRK EVLADI
09-22-2007, 18:02
Atalarımız dünyayı 300 yıl boyunca süper güç olarak yönettiyse bu hoşgörü sayesinde...

Biz fethettiğimiz yere sadece fethederken kılıç kullandık ama sonrasında hep huzur ve hoşgörü verdik!

Zaten kiliseleri kapatırsak İslamiyeti küçük düşürürüz...

KARAHANLI
09-22-2007, 18:05

...

R.T.E.
09-23-2007, 03:03
ALMANYADA 1000 cami var. yıkalım o zaman onları da.

Orhu_N_utu_Kuran
09-23-2007, 03:23
SULTAN FATİH in istanbulu fethettikten sonra ilk cuma namazını kılarak onurlandırdığı AYASOFYA tekrar cami yapılmadıkça kiliselere çok fazla aman vermemek lazım.

ayrıca istanbulda bazı apartman dairelerinde de kilise kurulup misyonerlik faaliyetleri yapılıyor.

hemen buradan adres verebilirim.

kadıköy iskelesindeki simit sarayından sağa dönünce yokuş olan bir sokak var.o sokağı 150 metre çıkınca hemen sağ tarafta.kapısında incil ve bazı hristiyanlık misyonerliği yapan kitaplar var.ordan her geçtiğimde standtaki tüm kitapları alırım.incil hariç her kitabı çöpe atarım.

biraz daha cesaretim olsa o mekanın camlarını aşağı indirirm ama maalesef hemen gerici yobaz ve faşist ilan ediliyor insan.istikbali düşünmek gerek bi yerde....

AkSa- 34
09-23-2007, 03:23
tamam biz kapatalım.eee sonra dış ülkelerdeki camileride onlar kapatsın nasıl olur mu? >:( kısasa kısas olur hem... :o

Orhu_N_utu_Kuran
09-23-2007, 03:26
tamam biz kapatalım.eee sonra dış ülkelerdeki camileride onlar kapatsın nasıl olur mu? >:( kısasa kısas olur hem... :o

geçen sene avrupada kundaklanan camilerden haberiniz yok galiba

R.T.E.
09-23-2007, 03:27
SULTAN FATİH in istanbulu fethettikten sonra ilk cuma namazını kılarak onurlandırdığı AYASOFYA tekrar cami yapılmadıkça kiliselere çok fazla aman vermemek lazım.

ayrıca istanbulda bazı apartman dairelerinde de kilise kurulup misyonerlik faaliyetleri yapılıyor.

hemen buradan adres verebilirim.

kadıköy iskelesindeki simit sarayından sağa dönünce yokuş olan bir sokak var.o sokağı 150 metre çıkınca hemen sağ tarafta.kapısında incil ve bazı hristiyanlık misyonerliği yapan kitaplar var.ordan her geçtiğimde standtaki tüm kitapları alırım.incil hariç her kitabı çöpe atarım.

biraz daha cesaretim olsa o mekanın camlarını aşağı indirirm ama maalesef hemen gerici yobaz ve faşist ilan ediliyor insan.istikbali düşünmek gerek bi yerde....

kişiler bazında konuşuyoruz tek taraflı.
olmaz.
almanyada benim babam imam.
o camiler kapanırsa babam türkiyeye döner.
babam türkiyeye dönünce rahatım bozulur.
robert kolejine aylık toplantılara gelir filan falan.
olmaz.
kiliseleri kapatayalım.
ayrıca İNCİL HARİÇ HEPSİNİ ÇÖPE ATIYORMUŞSUN.
incili de at.
çünkü artık incil incil değil.

Orhu_N_utu_Kuran
09-23-2007, 03:38
saygımız hz İSA ya.yoksa erozyona uğramış kitaba değil.ALLAH korusun çöpte üzerinde incil yazan bir kitabın fotoğrafını çekseler,ben rahatsız olurum...

R.T.E.
09-23-2007, 03:38
signatürdeki harita hoşuma gitti kardeş.

Orhu_N_utu_Kuran
09-23-2007, 03:51
EYVALLAH.

O HARİTANIN HAYATA GEÇMESİ İÇİN UFAKTA OLSA KATKI YAPMAK BİZİM İÇİN EN BÜYÜK ŞEREFTİR.

R.T.E.
09-23-2007, 03:52
inşallah gerçekleşir.

AkSa- 34
09-23-2007, 03:55

iyi ozaman başlayalım bizde kiliseleri yakmaya.bizim dinimiz hoşgörü dinidir.

Orhu_N_utu_Kuran
09-23-2007, 04:01
SAYIN AKSA34

ALLAH aşkına bir bakın yazdıklarıma hiçbirinde kiliseleri yakalım diye bir ibare veya işaret varmı?

ben diyorumki en azından misyonerlik faaliyetlerine karşı bir dur denmeli.veya bu apartman dairelerinde gizlice kurulan kilise bozuntularına karşı önlem alınmalı.

sözlerimi çarpıtmayın lütfen..

R.T.E.
09-23-2007, 04:05

aksa 34 baya çarpıtıyor .

AkSa- 34
09-23-2007, 04:09

yazılanları okursanız çarpıtanı bulursunuz.düşünün sonra kara verin.muhteşem ikili arkadaşım ;)

R.T.E.
09-23-2007, 04:12

yazılanları okursanız çarpıtanı bulursunuz.düşünün sonra kara verin.muhteşem ikili arkadaşım ;)

ikili derken sadece beni kastedip yanardöner mi demeye çalıştınız yoqsa arkadaşa doğru dediğim için sinirlendiniz mi.

Orhu_N_utu_Kuran
09-23-2007, 04:13
sayın aksa

ilkokuldaki OKUDUĞUMUZU ANLAYALIM ÖĞRENELİM derslerine gitmenizi tavsiye ederim.

AkSa- 34
09-23-2007, 04:14
ben kapatılmaktan bahsettim.sen saygı deger arkadaşım kundaklamadan.asıl sen neyi ima etmek istedin sorun burda başladı.bizler çarpıtmaktan anlamayız.sadece uyuşmazlık oldu o kdar.neyse allah'a emanet olun kardeşlerim ;)

R.T.E.
09-23-2007, 04:16
sayın aksa

ilkokuldaki OKUDUĞUMUZU ANLAYALIM ÖĞRENELİM derslerine gitmenizi tavsiye ederim.

bu lafa +1000 verirdim ama 1000saat istiyor o yüzdem +1

Orhu_N_utu_Kuran
09-23-2007, 04:19
sayın aksa

umarım kırılmadınız.biraz alaycı konuştum heralde.özür dilerim...sizde ALLAH a emanet olun.

AkSa- 34
09-23-2007, 04:24
önemli degil.kısaca abi kardeş kavgası yaptık.sonuçta kardeşiz. ;)

R.T.E.
09-23-2007, 04:25
önemli degil.kısaca abi kardeş kavgası yaptık.sonuçta kardeşiz. ;)

evet de hangimiz abiyiz. ;D

AkSa- 34
09-23-2007, 04:30
fark etmez sen hangisi olmak istiyosan bende 2.şıkı tercih ederim ;)

CAGLAR
09-24-2007, 22:46
BENCEDE DOGRUSUNU SIZ HALKIMIZA BIRAKIYOM

nuh
09-25-2007, 12:36
kapanmamalı osmanlı zamanında bile kapanmamış hatta imarına bile izin verilmiş her ülkede her insanın dinini yaşama özgürlüğü olmadıkça kavgalar bitmeyecektir!

Ak_Kelebek
09-25-2007, 12:42
bence de kapanmamalıdır.Kesinlikle Türkiyeye arap ülkeleri gibi bakacaktır Ülkemize gelen tristler.Bence Müslümanlar ibadetini gidip camii de yapıyorlarsa,hristiyanların da Kiliseye gidip ibadetlerini yapmaları gayet doğal olmalı.Böyle bişey yapmak demek Türkiyenin trizimde gerilemesi demektir bunu da istemeyeyiz...
Kesinlikle kapanmamalı...

unnamed
09-25-2007, 23:58
atalarımız zamanında en güçlü devlet bizdik şimdi ise o gücümüzün yarsı bile deilisiz una karşı kapatılmalı dişe diş kana kan adamlar nasıl camiye karşıysa bende kiliseye karşıyım

mavera
09-26-2007, 01:11
atalarımız zamanında en güçlü devlet bizdik şimdi ise o gücümüzün yarsı bile deilisiz una karşı kapatılmalı dişe diş kana kan adamlar nasıl camiye karşıysa bende kiliseye karşıyım

peki ne oldu bizim dinimizin hosgörüsüne?..
sadece söyle ekstrem bir örnek verecegim güzel kardesim "bir köpek seni isirdigi zaman sende dönüp köpegi isirirmisin?"

maviinsan
09-26-2007, 01:12
Dinizim hoşgörü dinidir.Kapatılmamalı tabi.

TÜRK EVLADI
09-26-2007, 01:19
Eğer bugün kiliseleri kapatırsak emin olun Hristiyanlık Türkiye'de patlama yapar!

Düşünceler saçma olsa bile eğer baskı altına alırsanız çığ olarak geri döner!

tuğba61
09-26-2007, 02:01
tabiki kapatılmamalı.. hosgörülü din nerde demezlermi soraa..

unnamed
09-26-2007, 22:46

sadece söyle ekstrem bir örnek verecegim güzel kardesim "bir köpek seni isirdigi zaman sende dönüp köpegi isirirmisin?"

öreneğin pek hoş değil kaldır onu istersen

mavera
09-26-2007, 22:52

niye hos kacmamis..gayet acik..birileri bizim dinimize saldiriyor,bize küfrediyor, bizim camiilerimize saldiriyor,ibadet yerlerimizi kapatiyor diye bizde aynisimi yapacagiz..
örnegim gayet acik buyur cevabini bekliyorum..orada kaldirilmasi icin hic bir nedende yok!

kobbal
09-26-2007, 22:53
çoğunluk hayırı gösteriyor peki neden hayır

mavera
09-26-2007, 22:53
çoğunluk hayırı gösteriyor peki neden hayır

cogunluk demek ki bir hayir görüyorda hayir diyor peki azinliga sormak gerekiyor neden evet?

kobbal
09-26-2007, 22:55
ewet demelerinin sebebi bence çan çan çalan zil sesidir seninde kilisenin yanında evin olsaydı sende ewet derdin galiba

mavera
09-26-2007, 22:57
ewet demelerinin sebebi bence çan çan çalan zil sesidir seninde kilisenin yanında evin olsaydı sende ewet derdin galiba

bu kadar basit mi bazi seyler?? o zaman camii yaninda oturanlar ezandan rahatsiz olursa onlara ne diyebiliriz?
peki o can sesi yüzünden kilisenin kapatilmasini öneren zati muhtereme kiliseyi kapatmak yerine can sesini susturmasini önermek nasil olur..;)

kobbal
09-26-2007, 23:00
unutma sen doğarken tekbir ismin verilirken kulağına ezan okunuyor
çan sesini susturması için kiliseyi kapatması gerekir dimi

benim amacım kiliselerin kapatılması değil bizce türkiyede kiliselerin kapatılmasıyla ilgili konu açılması .................................... anlamsız

mavera
09-26-2007, 23:03
unutma sen doğarken tekbir ismin verilirken kulağına ezan okunuyor
çan sesini susturması için kiliseyi kapatması gerekir dimi

benim amacım kiliselerin kapatılması değil bizce türkiyede kiliselerin kapatılmasıyla ilgili konu açılması .................................... anlamsız

simdi ne alaka benim dogumumda kulagima tekbir verilmesiyle!..
birincisi laik bir ülkede yasiyor can sesi ve kilisenin olmasi normaldir, ikincisi laik degil müslüman bir ülkede yasasak bile kilisenin olmasi ve yakin cevresinin duyacagi kadar can sesi verilmesi dogaldir, ücüncüsü kiliseyi kapatmakla o dine mensub kisilerin müslüman olacaginimi saniyoruz!..
bende konunun anlamsiz ve gereksiz oldugunu savunanlardanim...;)

kobbal
09-26-2007, 23:08
ya tamamda siz beni yanlış anladınız kilise ibadethane camiye duyduğumuz saygıyı duymamız lazım ama ben konu üzerine yorum yzıyorum

mavera
09-26-2007, 23:11
ya tamamda siz beni yanlış anladınız kilise ibadethane camiye duyduğumuz saygıyı duymamız lazım ama ben konu üzerine yorum yzıyorum

bu konu neyki? konu kiliselerin kapatilmasi, kilise bir ibadethane ;)

parabol
09-27-2007, 13:29
tartısma cok anlamsız bır yere gıtmıs bence...kılıseler kapatılsın yanı oylemı...bu nasıl kabul edılır..osmanlı devletının yuz yıllar boyu ayakta dımdık kalmasının en buyuk sebebı sebebı azınlıklara baska mılletlere karsı gostermıs oldugu hosgorudur....

kapatılsın dıyen arkadaslar sıze bazı sorularım var;

bızımde yurt dısında camılerımız var onlar kapatılmaya kalksa tepkımız ne olur..yurt dısında yasayan vatandaslarımız ne yapar??

yurdumuzda yasayan hrıstıyan ancak bu ulkeyı seven bırcok ınsan var...bu ınsanların turkıyeyı her ortamda savunduguna ben sahıdım..pekı bu ınsanlar ne dusunur??

hadı tum bunları bı kenara bırakalım...hıc bırını gormeyelım bencılız ya hanı ona gore cevap bulalım;

turkıye ye akın akın turıst gelıyor..kılıselerın kapatılması sonucunda sızce bu gelen turıst oranı kac oranında azalır????kım gelır ulkemıze...ekonomı nasıl etkılenır...??

ümitli_bekleyis
09-28-2007, 17:17
kendi dinimizi yaşamamıza nasıl saygı gösterilmesini bekliyorsak,kendimiz de saygı göstermeyi bilmeliyiz.herkese eşit davranılmalı.özgür irade kim hangi dine inanmak istiyorsa,mutlu oluyorsa öyle olmalı.tabi devletmiz için tehdit oluşturmadığı,verilen haklar düzeyli ve yerinde kullanıldığı sürece..

aksavaşçı
09-28-2007, 17:25
Fatih Sultan Mehmet kapatmamıştı hoşgörü göstermişti.bizlerde o insanların torunlarıyız.bizimde hoşgörü göstermemiz gerekir.

aşk-ı ilahi
09-28-2007, 17:39
hiç bir yorumu okumadım.....ama bence asla kapatılmamalı....biz asırlar boyunca tüm dinlere saygı gösteren bir milletiz..ve sorun asla bizim tarafımızdan çıkmadı....çıkmazda...nasıl ben camimi istiyosam ve seviyosam ,onada saygı duyarım...yoksa özgürlükleri kısıtlayan diğer kendini bilmezlerden ne farkımız kalır..

ahmike
09-28-2007, 17:43
kapatılmamalı siz dısardaki camilerin kapanmasını istermisinizz

unnamed
09-28-2007, 22:59

niye hos kacmamis..gayet acik..birileri bizim dinimize saldiriyor,bize küfrediyor, bizim camiilerimize saldiriyor,ibadet yerlerimizi kapatiyor diye bizde aynisimi yapacagiz..
örnegim gayet acik buyur cevabini bekliyorum..orada kaldirilmasi icin hic bir nedende yok!

sadece sana şunu söyliyecem taviz tavizi doğrurur bu hoşgörü arkasına saklana saklana zaten bu konuma geldik Osmanlı İmparatorluğu ne zaman taviz vermeye başladı o zman yıkım sürecine geçti sana en basit örneği

mavera
09-28-2007, 23:02

sadece sana şunu söyliyecem taviz tavizi doğrurur bu hoşgörü arkasına saklana saklana zaten bu konuma geldik Osmanlı İmparatorluğu ne zaman taviz vermeye başladı o zman yıkım sürecine geçti sana en basit örneği

kiliseleri acik birakmak taviz degildir aksine onlara hakkini teslim etmekdir..osmanli istanbulu fethettiginde kiliselere dokunmadi madem o tavizdi nasil oldu da 400 yil hüküm sürdü?
tavizle, yasakcilik arasindaki farki iyi ayirt edelim lütfen...;)

AKmetalci
09-28-2007, 23:52
kapatılmamalı.. dinen ibadet edilen yerler kapatılamaz. hristiyanlıkta bir dindir. ve ınsanların mabedi nı kapatmak musluman bır topluma yakışmaz. en saygı gosteren dinin mensubuyuz

parabol
09-28-2007, 23:55
UNNAMED;
Pardonda bu konuyu kaputulasyonlarla karıstırdın herhelde..ıkısı cok farklı seyler..bız dın ve vıcdan ozgurlugu denılen seyden bahsedıyoruz...ve kımse bunu kısıtlayamaz..osmanlı devletını cokuse goturen sebepler cok farklı sebeplerdı boylelıkle tarıhı ne kadar yuzeysel bıldıgınıde goruyorum..

osmanlı devletınde benımsenen bu deger (ınsanların dınıne hosgorulu davranmak) bu denlı ulu bır devlet ve mıllet olmasının baslıca sebeplerı arasındadır bence..

unnamed
09-30-2007, 22:41
UNNAMED;
Pardonda bu konuyu kaputulasyonlarla karıstırdın herhelde..ıkısı cok farklı seyler..bız dın ve vıcdan ozgurlugu denılen seyden bahsedıyoruz...ve kımse bunu kısıtlayamaz..osmanlı devletını cokuse goturen sebepler cok farklı sebeplerdı boylelıkle tarıhı ne kadar yuzeysel bıldıgınıde goruyorum..

osmanlı devletınde benımsenen bu deger (ınsanların dınıne hosgorulu davranmak) bu denlı ulu bır devlet ve mıllet olmasının baslıca sebeplerı arasındadır bence..

dediğin konuyu benimserim ama şunuda göz ardı etmemek lazım senin imparotorluğunu kim çökertti ben bunları söylemek istedim din ve vicdan özgürlüğünü neden hep kabulediyoz ortada madem böle bi kural var bu kurala herkesin uyması lazım onlar uymassa bende uymam arkadaşlar lütfen geçmişide es geçelim şimdiye bakalım islam dünyası hristiyan ve yahudi elinde ızdırap görüyor onarl ne yaparsa bende aynını yaparım hoşgörü iki kısımlı olur hep niye ben hoşgöreyim bunları düşünmemiz lazım

parabol
10-01-2007, 00:29
soyledıgın bızıı sevıp sevmemelerıyse eger sevmek zorunda degıller bıde onları sevmek zorunda degılız ..ama yurtdısındakı vatandaslarımızın dın ve vıcdan ozgurlugu var bılıorum ben..yurt dısında camılerımız de var bıldıgım kadarıyla..bu konuya en ıyı mavera cevap verebılır yurtdısında yasayan bırı olarak..

ayrıca maveranında onceden soyledıgı gıbı "bir köpek seni isirdigi zaman sende dönüp köpegi isirirmisin?"

bız dogru olanı yapmalıyızkı vıcdanımız rahat olsun varsın onlar en kotusunu yapsın(bu hayatta hersey ıcın gecerlıdır)

scheriff30
10-01-2007, 13:56
dinimiz hoşgörü dini kımseye zorla bişey yaptıramayız ibadet herkezin vicdan meselesidir biz sadece allah hidayet etsin deriz gerisi yalan