fatih kısaparmak balon baskılı balon TEHLİKELİ CÜMLELER!.. - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TEHLİKELİ CÜMLELER!..

sertkaya
06-29-2008, 15:13
HAYDAN GELEN HUYA GİDER cümlesi bu cümlenin aslı
HAY(yani allah)DAN GELEN HU(yani allah a)YA GİDER
bu cümleyin gerçek anlamı dışında kullanmak insanın dinden çıkmasına sebep olur

birde insan helal olan bir şeye haram yada haram olan birşeye helal derse gene insan dinden çıkar
ör:birinsan içki İÇMESE ve içki helaldir dese dinden çıkar bir insanda içki içtigi halde içki haramdır derse dinden çıkmaz sadece günahkar olur

amel etmeniz dilegi ile......

DiLeFRuZZ
06-29-2008, 15:23
ALLAH ağzımızdan çıkan lafın anlamını bilip,idrak etmeyi nasip etsin

aşk-ı ilahi
06-29-2008, 15:30
kesinlikle....güzel bir konuya değinmişsiniz...

mesela:islamda tesettür farzdır...ama bazen ortama uyarak kalbi temiz olsun gerisi önemli değil diyenlerinde vay haline...

mesela:sıklıkla kullanılan kader utansın sözü...

allah bizi ve dilimizi bu sözlerden korusun...

yolcu44
06-29-2008, 15:37
Ben de bir tane yazmak istiyorum.

Mesela; "Allah nasip ederse inşaAllah" , "Alah kavuştursun İnşaAllah" , İnşaAlllah ne demek? Allah'ın izni ile demek değilmidir?

O zaman yukarıdaki cümleleri tekrar yorumlayalım. "Allah nasip ederse Allah'ın izni ile" , "Allah kavuştursun Allah'ın izni ile"

Söz konusu cümlelerde haşa iki ilahtan söz ediliyor. İnşaAllah, kelimesini doğru cümlelerde kullanalım ;) Gerçi sözde değil, kalpte geçenler önemlidir. Ama bir müslümanın söylediği cümleler yerinde olmalı.

Kadim Sevgiler...

sertkaya
06-29-2008, 15:38
teşekkürler...

isimsiz
06-29-2008, 18:37
ben dinden çıkaran güncel sözler diye konu açmıştım ama kafir olmak bu kadar kolay değil diye konu kitlendi :-*

tayyipleyiz
06-29-2008, 22:38
ben dinden çıkaran güncel sözler diye konu açmıştım ama kafir olmak bu kadar kolay değil diye konu kitlendi :-*

"Demek îman, bir mânevî Tûba-yi Cennet çekirdeğini taşıyor. Küfür ise mânevî bir Zakkum-u Cehennem tohumunu saklıyor. Demek selâmet ve emniyet, yalnız İslâmiyette ve îmandadır."

"İman, insanı insan eder; belki, insanı sultan eder. Öyle ise, insanın vazife-i asliyesi iman ve duadır."

Bize sorgulamak değil, iktibas düşer. Kilitlenen konunun 1: kaynağı yoktu ... 2 . Tutarsız idi. 3. Yönetim açıktan eleştirilemez. :) Not: Açıklama yapmam bir ekstradır. Sakın yanlış anlaşılmasın. :)

isimsiz
06-29-2008, 22:41

"Demek îman, bir mânevî Tûba-yi Cennet çekirdeğini taşıyor. Küfür ise mânevî bir Zakkum-u Cehennem tohumunu saklıyor. Demek selâmet ve emniyet, yalnız İslâmiyette ve îmandadır."

"İman, insanı insan eder; belki, insanı sultan eder. Öyle ise, insanın vazife-i asliyesi iman ve duadır."

Bize sorgulamak değil, iktibas düşer. Kilitlenen konunun 1: kaynağı yoktu ... 2 . Tutarsız idi. 3. Yönetim açıktan eleştirilemez. :) Not: Açıklama yapmam bir ekstradır. Sakın yanlış anlaşılmasın. :)

yönetimi eleştirmedim ama neyse. açıklama için sağolun :-*

yolcu44
06-29-2008, 22:44
İnşaAlah ile ilgili yazmış olduğum konuda dinden çıkma gibi bir şey söz konusu olamaz. Kalben niyetin önemli olduğunu söylemiştim zaten.
Bilmiyorum benim yorumum için mi söyledi? Yoksa konu başındaki mesaj için mi? milli mücahide :-\
Konunun geneli için yazılmışsa açıklamam budur :)

isimsiz
06-29-2008, 22:46
İnşaAlah ile ilgili yazmış olduğum konuda dinden çıkma gibi bir şey söz konusu olamaz. Kalben niyetin önemli olduğunu söylemiştim zaten.
Bilmiyorum benim yorumum için mi söyledi? Yoksa konu başındaki mesaj için mi? milli mücahide :-\
Konunun geneli için yazılmışsa açıklamam budur :)

konun sizinle alakası yok msn de açıklığa kavuştursak iyi olur :-*

yolcu44
06-29-2008, 22:49
:) Tamam. Sadece kendi yorumum ile ilgili açıklama yapmak istemiştim yanlış anlaşılmaması için. :)

Hıfz-ı lisan
06-29-2008, 22:51
ben iki değişik kitap okudum..

birincisinde Allah'ın ismi söylenildiğinde cella cellaluhu denilmesi gerektiğinde aklından herhangi bir cismin geçmemesi haşa Onu yaratacının yerine koyduğun yazıyordu..

İkincisinde ise;Allah'ın ismi anıldığında cella celaluhu nun söylenilmesi muhakkak gereklidir yazıyordu.. (yazarları hatırlamıyorum :( )

konuyla alakalı olmayabilir,özür diliyorum şimdiden ancak bilgisi olan varsa açıklarsa sevinirim...

insanoğlu heran birşeyler düşünebileceğinden ve onun niyeti önde olduğundan sorun olmaz diye düşünüp öyle anlatmak istedim ancak sizlerin düşüncesini alsam iyi olur.Yanlış bilgi sahibi olup onları anlatmak vebâl altında kalmak olmasın.. :)

sEbA
06-29-2008, 23:10
Teşekkürler paylaşım için kardeşim. Bi ara"İNSANI UÇURUMA GÖTÜREN SÖZLER"diye bir kitap çıkmıştı ama yazarını hatırlamıyorum onda farkında olmadan kullandığımız birçok söler vardı.Mesala hatırladığım; Nuh der, peygamber demez.O kitabı okumanızı tavsiye ederim sanırım nesil yayınlarındandı...

Beritan
06-29-2008, 23:14
gerçekten güzel bir konuya parmak basılmış...
bide şu şarkılarla gelen asilik var ....
aşkı ilahi kafamı yerdi eskiden şunu dinleme bunu dinleme diye

evren_kentli
06-30-2008, 00:02
Ben de bir tane yazmak istiyorum.

Mesela; "Allah nasip ederse inşaAllah" , "Alah kavuştursun İnşaAllah" , İnşaAlllah ne demek? Allah'ın izni ile demek değilmidir?

O zaman yukarıdaki cümleleri tekrar yorumlayalım. "Allah nasip ederse Allah'ın izni ile" , "Allah kavuştursun Allah'ın izni ile"

Söz konusu cümlelerde haşa iki ilahtan söz ediliyor. İnşaAllah, kelimesini doğru cümlelerde kullanalım ;) Gerçi sözde değil, kalpte geçenler önemlidir. Ama bir müslümanın söylediği cümleler yerinde olmalı.

Kadim Sevgiler...

eğer dediğiniz cümlelerde ALLAH yerine tanrı sözcüğü geçseydi dediğiniz doğru olurdu

yolcu44
06-30-2008, 00:39
Müslüman doğru konuşmalı. "Allah kavuştursun Allah'ın izni ile" bu ve buna benzer cümelere dikkat ederseniz anlamın bozulduğunu görürsünüz.
Düşünebiliyorsanız o iş tamam ;)

evren_kentli
06-30-2008, 17:24
Müslüman doğru konuşmalı. "Allah kavuştursun Allah'ın izni ile" bu ve buna benzer cümelere dikkat ederseniz anlamın bozulduğunu görürsünüz.

Eğer düşüncem ile ilgili bir sorun teşkil ediyorsa bu bir şahsın dar görüşü derim
Hiç kimseye düşmemiştir benim düşünüp düşünmediğim

yolcu44
06-30-2008, 17:29

Eğer düşüncem ile ilgili bir sorun teşkil ediyorsa bu bir şahsın dar görüşü derim

:) Güzel kardeşim ne dedim ki ben şimdi? Söylemek istediklerimi ancak düşünerek anlayabilirsin. O yüzden "Düşünebiliyorsanız o iş tamam" dedim :) Eğer hakaret olarak algıladıysanız özür dilerim ;)

Demokrat
06-30-2008, 17:37
Evet söylemlerimize dikkat etmeliyiz ama dinimiz o kadar basit bir din degildir ki istem disi söylenen sözler nedeniyle bir kisi dinden ciksin..
Ben acikcasi dinimizi bu kadar kati göstermenin hos olmadigi kanaatindeyim yok söyle yaparsan dinden cikarsin, yok bunu dersen dinden cikarsin coguda kaynaksiz, sagdan soldan duyma sözler..
Arkadaslar örnek edinecegimiz kaynaklar mevcut bir kisinin nasil dinden cikacaginin kriterleride belli tabiki bilincsiz kullanilan kelimeler insani günaha getirebilir ancak kesin yargilarla kisinin dinini sorgulamak herhalde bizlere düsmez ;)..
Mesela arkadasimiz cok güzel bir örnek vermis bu haydan gelen hu ya giden konusunda cogu kisi bu kelimeyi hayirsiz islerde kullaniliyor mesela kumardan gelen paranin, kaybedilmesinde ancak bu kelimenin anlamini bilmeyen bir kisiyi sirf böyle söyledi diye dinden cikartmak ne kadar dogru onada siz karar verin artik!...

evren_kentli
06-30-2008, 17:47

:) Güzel kardeşim ne dedim ki ben şimdi? Söylemek istediklerimi ancak düşünerek anlayabilirsin. O yüzden "Düşünebiliyorsanız o iş tamam" dedim :) Eğer hakaret olarak algıladıysanız özür dilerim ;)

ben düşünebiliyorsanızı görünce farklı yorumladım.
Ama düşüncenizin bu olmamasına sevindim,asıl ben özür dilerim bu önyargım dan dolayı