fatih kısaparmak balon baskılı balon Ülkemizdeki kültürlerin anlatılacağı bir bölüm olmasını istiyormusunuz? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ülkemizdeki kültürlerin anlatılacağı bir bölüm olmasını istiyormusunuz?

El Emin
06-27-2010, 17:48
http://www.akpartiforum.com/forumda-kurt-bolumu-acilmasini-istiyormusunuz-t130848.html

Yukarıda vermiş olduğum linkte barışcan adlı abimiz çok güzel bir fikir sunmuştur foruma öncelikle böyle bir adımı attığı için kendisine teşekkür ediyorum.

Açmış olduğu konu başlıktan ötürü yanlış anlaşıldı ve bazıları bundan ötürü olumsuz baktı olumsuz yaklaştı ondan ötürü bu konuyu açtım.

İsteğimiz bir bölüm açılması adını tam belirlemesekte çok güzel öneriler var Anadolu Kültürleri gibi ve böyle bir bölüm açılmasını ona alt olarak Kürt Kültürü Laz Kültürü vb. gibi alt bölümler oluşturmak.Kültürlerini kardeşlerimizin paylaşması ve bizimde onlardan faydalanarak sözde kardeşim kelimeleri değilde kardeşim dediklerimiz kişilerin kültürleri hakkında az-çok bilgimiz olmasına vesile olacaktır.Daha samimi daha canlı bir ortama vesile olacağına inanıyoruz ve kültürleri merak eden kardeşlerimiz orada o kültürler hakkında rahatça bilgiye ulaşmalarına vesile olacaktır.Fazla söze gerek yok zaten sebebi ziyaretimiz belli.:gül:

Bu arada bu adımı atan barışcan abimizden özür diliyorum tez canlılığım sonucu ve içimdeki kahraman olma ruhu beni hızlı davranmaya itti :).Diğer konu yanlış anlaşıldı bende bu yanlış anlaşılmaya son vermek istedim...

unnamed
06-27-2010, 17:52
İyi yapmışsın kardeşim....

>Böyle bir konu açılsın, yemek tarifleri bile verilebilir...
Özellikle et üstüne olanlar...

Zenginliklerimizi tanımak herkes için iyi bir bilgi kaynağı olur...

Özgür Çağrı
06-27-2010, 17:59
Çeşitli bölgelerdeki özel tütün sarmaları tarifleri verilir :)

İstiyorum ...

HaArP
06-27-2010, 18:00
Elbette... İletişim ve güzel zenginliklerimiz Muhabbettendir...

El Emin
06-27-2010, 18:00

Kesinlikle katılıyorum.

Hasan ERBEK
06-27-2010, 19:02
Saygi,sevgi,deger cercevesinde eyvallah

Cihannur
06-27-2010, 20:49
Bu öneriyi destekliyorum. Anadolu Kültürleri başlığı güzel. Bölümün başlığı olarak; Türkiye Halklarının Kültürleri, Türkiye'nin Farklı Kültürleri veya Türkiye'nin Kültürel Zenginliği gibi başlıklar da düşünülebilir.

ak sevda
06-27-2010, 22:10
işte bu çok güzel fikir kültürlerimizin tanıtılması çok iyi olur

Mavera
06-27-2010, 22:12

evet evet birisi bana kürt böreginin tarifini versinde hanima yaptirayim gerci esim izmirli oldugu icin ege yemekleri yiye yiye hafiflikten ucacagiz :)

El Emin
06-27-2010, 22:34
Ah... Bak unuttum ya hay ALLAH.Bence böyle bir bölüm açmayalım.

akgurbetci
06-27-2010, 22:42
Ah... Bak unuttum ya hay ALLAH.Bence böyle bir bölüm açmayalım.

Ben sizin bunu desteklediginizi düsünüyordum ?

El Emin
06-27-2010, 22:45
Ben sizin bunu desteklediginizi düsünüyordum ?

Hata etmişim ya bu galevera denen abimiz olan zat kürtçe falan öğrenirse forumda başka dil kullanmaz anadolu kültürlerini o kadar çok seviyor.Rap verirken kardeşim demiyor hevalim diyor falan sonra irtica damgası yediğimiz gibi etnik kimlikçi damgası yiyeceğiz.:w:

akgurbetci
06-27-2010, 22:49
Hata etmişim ya bu galevera denen abimiz olan zat kürtçe falan öğrenirse forumda başka dil kullanmaz anadolu kültürlerini o kadar çok seviyor.Rap verirken kardeşim demiyor hevalim diyor falan sonra irtica damgası yediğimiz gibi etnik kimlikçi damgası yiyeceğiz.:w:

Allah iyiliginizi versin yahu ;1

Birde tek hayir oyu var o yüzden sasirdim siz öyle yazinca (:

Mavera
06-27-2010, 22:49
abicim ne kibarsin ya.. bu galevera denen abimiz :).. sanki cinayet zanlisindan bahsediyorsun be muhammet kardesim :)

El Emin
06-27-2010, 22:50
Allah iyiliginizi versin yahu ;1

Birde tek hayir oyu var o yüzden sasirdim siz öyle yazinca (:

:w::w::w:

Düşündüm ve çok büyük bir hata yapıyoruz diye karar verdim.:w:
Şimdi hürriyetsiz habercilerinden biri gelir zaten ibrahim abi vakası ile ünlendik galevera ile türkiye tanır bizi.

El Emin
06-27-2010, 22:53
abicim ne kibarsin ya.. bu galevera denen abimiz :).. sanki cinayet zanlisindan bahsediyorsun be muhammet kardesim :)

Öyle olsa abi dermiyim.;1

unnamed
06-27-2010, 23:49
Çeşitli bölgelerdeki özel tütün sarmaları tarifleri verilir :)

İstiyorum ...
işte bu fikire:saygılar::saygılar::saygılar:
lucky strike içeceğime Anadolu tütünü içerim....
eyyyttt be...(:

Özgür Çağrı
06-27-2010, 23:55

Ya El Emin özel bölümlerini niye deşifre ediyon ;D He havami atiyon bana beğeni veriyorlar diye :V

ama yani öyle galevera abide benim gibi 3 kelime kürtçe öğrenirse hürriyetten damgayı yeriz ak forumda bölücüler kürtçe kelime kullanıyorlar diye fişlerler :karizmatik:

Severim fişlenmeyi ;D

Mavera
06-27-2010, 23:59
dostlar "Ez we pırhesdıkım" olmadi "ma si maoropa"

El Emin
06-28-2010, 00:31
Ya muhammed özel bölümlerini niye deşifre ediyon ;D He havami atiyon bana beğeni veriyorlar diye :V

ama yani öyle galevera abide benim gibi 3 kelime kürtçe öğrenirse hürriyetten damgayı yeriz ak forumda bölücüler kürtçe kelime kullanıyorlar diye fişlerler :karizmatik:

Severim fişlenmeyi ;D

Nereden bildin tribim sana:w: hacı sonra başıma patlayacağına şimdiden deşifre ediyorum.

dostlar "Ez we pırhesdıkım" olmadi "ma si maoropa"

Al şimdiden başlamış sonumuz hiç iyi değil.

ALmi´
06-28-2010, 03:51
evet evet birisi bana kürt böreginin tarifini versinde hanima yaptirayim gerci esim izmirli oldugu icin ege yemekleri yiye yiye hafiflikten ucacagiz :)

Abi pardon ama adı 'Kürt Böreği' olan bir börek var da biz mi bilmiyoruz bunu ? :)

EZEL
06-28-2010, 04:25
İstiyorum bölümden sorumlu kişilerinde özenle seçilmesi gerektiğini düşünüyorum .

Cihannur
06-28-2010, 05:57
Abi pardon ama adı 'Kürt Böreği' olan bir börek var da biz mi bilmiyoruz bunu ? :)
Kürt Böreği

http://img205.imageshack.us/img205/8208/krtbrei1.jpg (http://img205.imageshack.us/i/krtbrei1.jpg/)

http://img651.imageshack.us/img651/289/krtbrei2.jpg (http://img651.imageshack.us/i/krtbrei2.jpg/)

http://img710.imageshack.us/img710/4896/krtbrei3.jpg (http://img710.imageshack.us/i/krtbrei3.jpg/)

Malzemeler:

4 Su bardağı un
1 Çay bardağı yoğurt
2 Yumurta
1 Paket kabartma tozu
250 Gr. Margarin
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 - 2 Fiske tuz

Yapılışı:

Unu eleyin ve ortasını havuz gibi açın. Yağ, yumurta, kabartma tozu ve 1 fiske tuzu ekleyerek hamur yapın. Hazırladığınız hamuru 20 adet beze yapın. 15 dakika bekletin. Margarini eritin ve soğutun. Bezeleri merdane ile açın. Açtığınız yufkayı yağlanmış tepsiye yayın; üzerini yağladıktan sonra diğer yufkayı üstüne koyun. 3 bolca yağladıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Hafif soğuduktan sonra pudra şekeri serperek dilimlere keserek servis yapın.http://img706.imageshack.us/img706/7465/oklavailehamuryouransmi.gif (http://img706.imageshack.us/i/oklavailehamuryouransmi.gif/)

Kürt Böreğini çok severim. Olsa da yesek.http://img42.imageshack.us/img42/4678/yiyipensmiley.gif (http://img42.imageshack.us/i/yiyipensmiley.gif/)

El Emin
06-28-2010, 08:30
İstiyorum bölümden sorumlu kişilerinde özenle seçilmesi gerektiğini düşünüyorum .

Eğer bizi uygun görürlerse bizler hazırız eğer forum kazanacaksa neden olmasın.

Ahmet Yasin
06-28-2010, 11:19
http://www.akpartiforum.com/forumda-kurt-bolumu-acilmasini-istiyormusunuz-t130848.html

Yukarıda vermiş olduğum linkte barışcan adlı abimiz çok güzel bir fikir sunmuştur foruma öncelikle böyle bir adımı attığı için kendisine teşekkür ediyorum.

Açmış olduğu konu başlıktan ötürü yanlış anlaşıldı ve bazıları bundan ötürü olumsuz baktı olumsuz yaklaştı ondan ötürü bu konuyu açtım.

İsteğimiz bir bölüm açılması adını tam belirlemesekte çok güzel öneriler var Anadolu Kültürleri gibi ve böyle bir bölüm açılmasını ona alt olarak Kürt Kültürü Laz Kültürü vb. gibi alt bölümler oluşturmak.Kültürlerini kardeşlerimizin paylaşması ve bizimde onlardan faydalanarak sözde kardeşim kelimeleri değilde kardeşim dediklerimiz kişilerin kültürleri hakkında az-çok bilgimiz olmasına vesile olacaktır.Daha samimi daha canlı bir ortama vesile olacağına inanıyoruz ve kültürleri merak eden kardeşlerimiz orada o kültürler hakkında rahatça bilgiye ulaşmalarına vesile olacaktır.Fazla söze gerek yok zaten sebebi ziyaretimiz belli.:gül:

Bu arada bu adımı atan barışcan abimizden özür diliyorum tez canlılığım sonucu ve içimdeki kahraman olma ruhu beni hızlı davranmaya itti :).Diğer konu yanlış anlaşıldı bende bu yanlış anlaşılmaya son vermek istedim...

Yanlış anlaşılmalara mahal vermeyeck yeni bir konu açtığın teşekkürler adı güzel kardeşim :gül:
Niyetimizin ne olduğu anlaşıldı gerisi forum yöneticilerine kalmıştır.Herşeyin hayırlısı olsun bakalım.

akgurbetci
06-28-2010, 12:39

Her bölüme ayri sorumlu secilmesi gerek o halde.

Karadenizliler (Lazlar), Cerkezi, Kürtü, vs...

El Emin
06-28-2010, 13:29
Yanlış anlaşılmalara mahal vermeyeck yeni bir konu açtığın teşekkürler adı güzel kardeşim :gül:
Niyetimizin ne olduğu anlaşıldı gerisi forum yöneticilerine kalmıştır.Herşeyin hayırlısı olsun bakalım.

Asıl ben böyle bir girişimde bulunduğun için teşekkür ederim abim.Tekrar hakkını helal et kusurumuza bakma bu konuyu direk benim açmamın sebebi bir an önce yanlış anlaşılmalara son vermekti.

El Emin
06-28-2010, 20:03
Güncelleme....

Forum yöneticileri ses çıkarırsa seviniriz.

Duygu'Seli~
06-28-2010, 20:19
Daha evvel fikrimi belirtmiştim..
Ama bu gibi kararlar bütün forum yönetimi ile beraber alındığı için genel bir yorumda bulunmak doğru değil..
Konuyu yönetimdeki arkadaşlara açıp alınan kararı en kısa sürede sizinle paylaşıcağız..
Hayırlısı olsun inşaAllah arkadaşlar..

El Emin
06-28-2010, 20:20
Daha evvel fikrimi belirtmiştim..
Ama bu gibi kararlar bütün forum yönetimi ile beraber alındığı için genel bir yorumda bulunmak doğru değil..
Konuyu yönetimdeki arkadaşlara açıp alınan kararı en kısa sürede sizinle paylaşıcağız..
Hayırlısı olsun inşaAllah arkadaşlar..

Tamam sabırsızlıkla kararı bekliyoruz.Postalları sevmiyoruz ama olumsuz bir sonuçta araya ilker dayıyı koyarız haberiniz ola.;1

Özgür Çağrı
06-28-2010, 20:22
nketimiz: Ülkemizdeki kültürlerin anlatılacağı bir bölüm olmasını istiyormusunuz?
Evet İstiyorum. 17 85.00%
Hayır İstemiyorum. 3 15.00%
Katılımcı sayısı: 20. Siz bu Ankette oyunuzu kullanmışsınız

İnşAllah adil bir karar alınır ve bölümlerimiz en kısa sürede işlemeye başlar ...

El Emin
06-28-2010, 20:55
nketimiz: Ülkemizdeki kültürlerin anlatılacağı bir bölüm olmasını istiyormusunuz?
Evet İstiyorum. 17 85.00%
Hayır İstemiyorum. 3 15.00%
Katılımcı sayısı: 20. Siz bu Ankette oyunuzu kullanmışsınız

İnşAllah adil bir karar alınır ve bölümlerimiz en kısa sürede işlemeye başlar ...

inşaALLAH.

El Emin
06-28-2010, 21:00
Açıkcası kimler "hayır istemıyorum" şıkkını işaretledi çok merak ediyorum???

Böyle bir bölüm güzel degil harikaa olur bence ;D

:) Bende kim böyle düşünüyor diye ve neden öyle düşünüyor diye merak etmiyor değilim fakat varsın olsun o kadarı.:)

Hepimiz aynı fikirde olacağız diye bir kural yok oda bizim farkımız olsun.;1

Mavera
06-28-2010, 21:53

bence sen yeni yapilacak 3. köprüden kendini at kardes :) kürt böreginin tadina bakmayan cok sey kacirmis olur ;)

.:Ay_Yıldız:.
06-28-2010, 21:58
Kim böyle bir bölümün olmasını istemez ki. Kime aykırı gelir :karasız:

Açın gitsin.

ALmi´
06-29-2010, 00:47
Vallahi D.bakırda yaşıyorsam 20 yıldır özellikle adı 'kürt böreği' olan bir börek görmediysem duymadıysam , sorun bende mi bilmiyorum :)
O gösterdiğiniz börek bildiğimiz peynirli börek işte. Buralarda öyle bir börek olarak anılmıyor ama batı da öyle biliniyor herhalde. :)

Neyse.. bu arada ben de o 3 kişinin kim oldugunu merak ettim. Başlıkta da artık bir problem yok , daha ne istiyorlarsa..

Mavera
06-29-2010, 00:55
gittigim bir börekci var özellikle kürt böregini siparis ederim öyle sandiginiz gibide peynirli börek degildir..
bu arada su ankette kimin,neye oy verdigini görecek sekilde yapabilirmiyiz..

Cihannur
06-29-2010, 01:20
Vallahi D.bakırda yaşıyorsam 20 yıldır özellikle adı 'kürt böreği' olan bir börek görmediysem duymadıysam , sorun bende mi bilmiyorum :)
O gösterdiğiniz börek bildiğimiz peynirli börek işte. Buralarda öyle bir börek olarak anılmıyor ama batı da öyle biliniyor herhalde. :)

Neyse.. bu arada ben de o 3 kişinin kim oldugunu merak ettim. Başlıkta da artık bir problem yok , daha ne istiyorlarsa..

gittigim bir börekci var özellikle kürt böregini siparis ederim öyle sandiginiz gibide peynirli börek degildir..
bu arada su ankette kimin,neye oy verdigini görecek sekilde yapabilirmiyiz..

Bizim buralarda Kürt Böreği peynirli değil pudra şekerli.

unnamed
06-29-2010, 01:23
amma büyümüş bu Kürt böreği mevzusu(:
Kürt böreği sade bir börektir, daha çok pudra şekeri ile yenir....
Almi kardeşim, yolun buralara düşerse haber ulaştır bana, beraber yiyelim(:

El Emin
06-29-2010, 13:26

Bence de kendini yapılacak üçüncü köprüden at...Hiç börekçinin önünden geçerken börek çeşitlerinin gösterildiği camda kürt böreği yazısını resmini de mi görmedin:)

El Emin
06-29-2010, 18:41
Güncelleme....

Secret man
06-29-2010, 18:43
Neden buyuttunuz konuyu acınız gitsin kardeşim

El Emin
06-29-2010, 18:43
Neden buyuttunuz konuyu acınız gitsin kardeşim

Yönetimden cevap bekleniyor.Ben anketi güncelledim.Görmeyenler varsa görsün diye.

Secret man
06-29-2010, 18:49
Yönetimden cevap bekleniyor.Ben anketi güncelledim.Görmeyenler varsa görsün diye.

walla on defa gordum yonetımde zahmet olmazsa gorsun :hmm

El Emin
06-29-2010, 18:52
walla on defa gordum yonetımde zahmet olmazsa gorsun :hmm

Gördüler görüşmeye aldılar cevap bekliyoruz.Ama bu gecikmeler yüzünden bir gün darbe yapacağım.:)

Secret man
06-29-2010, 19:18
Gördüler görüşmeye aldılar cevap bekliyoruz.Ama bu gecikmeler yüzünden bir gün darbe yapacağım.:)

:):):w::w::w:

Duygu'Seli~
07-01-2010, 16:48
Yönetim olarak istişare edildi..
Çoğunluğun kararıda göz önüne alınarak yeni kategorinin açılması konusunda karar verildi..

Yeni kategorimizin adı ''Anadolu Kültürleri'' şeklinde düşünüldü ancak son ana kadar değişiklik yapılabilir..

Kategori açıldığında bilgilendirmemizi ayrıca yapacağız..

Şimdiden hayırlı olsun..

Ahmet Yasin
07-01-2010, 16:54
Hayırlı olsun:gül:

rizzelli
07-01-2010, 17:02
Hayırlı olsun, doğu kültürünü az çok biliyorum ama inşaAllah arkadaşlarımız sayesinde yeni yeni bilgiler öğreniriz.

El Emin
07-01-2010, 17:05
Hayırlı olsun.

akgurbetci
07-01-2010, 18:02
Hayirli olsun insaAllah. Güzel paylasimlarda bulusmak ümidi ile.

Özgür Çağrı
07-01-2010, 20:26
Hayırlı Olsun (:

Cihannur
07-01-2010, 21:14
Hayırlı olsun.

Bu konuyu gündeme getirenleri, destekleyenleri ve kategorinin açılmasına onay verenleri tebrik ediyorum.http://img815.imageshack.us/img815/7572/alklayansmiley1.gif (http://img815.imageshack.us/i/alklayansmiley1.gif/)

HaArP
07-01-2010, 21:18
Hayırlı Olsun İnş... ''Anadolu Kültürleri'' MaşaAllah diyelim...

EZEL
07-01-2010, 23:19
Hayırlı olsun bu konuda öncü olan bir forum olduğumuz için gurur duydum .

Gönülden
07-02-2010, 00:08
Akpartiforum olarak hep beraber birlik içerisinde aldığımız bu karar hepimize hayırlı olsun inşallah ...farklı kültürlerle herdaim içiçe olan dostlar olarak bu bölümü birlikte götürmek temennisiyle selametle...

El Emin
07-03-2010, 20:39
Forum yöneticilerimiz sağolsunlar bölümü açmışlar fakat Kültür-Sanat'a alt bölüm olarak açılmıştır.
Biz zaten Anadolu Kültürleri altında Çerkez kültürü Laz kültürü Kürt Kültürü vs. diye alt bölümler olur diye fikir beyanında bulunmuştuk.Yöneticilerimize bir konuyu bildirelim dedik.Düzeltilebilir mi bu durum.

Duygu'Seli~
07-04-2010, 14:56
Forumda kültür kategorimiz zaten var..
İçerisinde dünya kültüründen,sanat ve tarih kültüründen bir çok paylaşımda var.. Anadolumuzun kültürünü tanıtmak amacıyla Kültür ve Sanat kategorimize ek olarak Anadolu Kültürlerini açtık..
Bu alt başlığa ek olarakta istenirse kürt kültürü,çerkez veya laz kültürüde açılabilir..
En çok istenen kült kültürünüde ANADOLU KÜLTÜRLERİ alt bölümü olarak açabiliriz..
Alt başlığın içinde başka alt başlıklarda açılabileceği için sorun yok diye düşünüyorum..Bölüm aynı yerinde kalır altına sadece kategorileri(kürt kültürü,çerkez kültürü vs.) eklenebilir..

ALmi´
07-04-2010, 15:35
Bu alt başlığa ek olarakta istenirse kürt kültürü,çerkez veya laz kültürüde açılabilir

Evet böyler olursa ,daha iyi olur.

El Emin
07-04-2010, 16:24
Forumda kültür kategorimiz zaten var..
İçerisinde dünya kültüründen,sanat ve tarih kültüründen bir çok paylaşımda var.. Anadolumuzun kültürünü tanıtmak amacıyla Kültür ve Sanat kategorimize ek olarak Anadolu Kültürlerini açtık..
Bu alt başlığa ek olarakta istenirse kürt kültürü,çerkez veya laz kültürüde açılabilir..
En çok istenen kült kültürünüde ANADOLU KÜLTÜRLERİ alt bölümü olarak açabiliriz..
Alt başlığın içinde başka alt başlıklarda açılabileceği için sorun yok diye düşünüyorum..Bölüm aynı yerinde kalır altına sadece kategorileri(kürt kültürü,çerkez kültürü vs.) eklenebilir..

Ben ona alt bölüm açılmaz diye biliyordum ondan yazdım öyle olursa gayet güzel olur forum olarak alt kategorileri belirleyelim şimdiden.

El Emin
07-04-2010, 18:47
Sevgili kardeşim bu yönde bir dizi değişiklik yapıldı. İstenilen şeyler çok daha net yazılırsa karar vermek o kadar kolay olur. Anadolu kültürleri altında herkes kendi yöresine ait paylaşımları yapması uygun olmazmı illaki alt başlıklar açılması gerekirmi ?

Öyle karışıklık olur abim...Konular kültürler iç içe girer yinede karar yönetimin.

El Emin
07-04-2010, 18:59
Sürekli kontrolümüzde olursa böyle bir karışıklık olmaz diye düşünüyorum. Hatta yöresel kültürleri o başlık altında sabitleriz bu şekilde dizayn edilmiş olur bir süre bu şekilde işlevini sürdürürse dediğiniz gibi aksaklıklar baş gösterirse farklı yöntemler kullanabiliriz ne dersiniz .

Siz bilirsiniz abim..Fakat belli bir süre sonra aksaklıklar veya karışıklıklar yaşanırsa düzeltmesi veya çeki düzen vermesi haddinden fazla zor olabilir.

El Emin
07-04-2010, 20:07
Kürt ve laz kültürleri diye alt başlıklar açalım o halde , istenilen diğer kültürlere göre tekrar eklentiler yaparız. Yönetimdeki arkadaşlarında bu yönde istekleri olduğuna göre deneyelim inşaAllah.

:gül::gül::gül: