fatih kısaparmak balon baskılı balon Ülkenin ayakta alkışladığı Kurban Bayramı tablosu DTP'yi rahatsız etti - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ülkenin ayakta alkışladığı Kurban Bayramı tablosu DTP'yi rahatsız etti

ümitli_bekleyis
12-29-2007, 02:57
Doğu-Batı kucaklaşmasına tavır

Kimse Yok Mu Derneği çatısı altında Doğu ve Güneydoğu'da yürütülen Bayram kampanyası takdir toplamıştı. Ancak bu tablodan rahatsız olanların olduğu ortaya çıktı

Kimse Yok Mu derneği öncülüğünde Doğu ve Güneydoğu illerimizde yapılan Kurban organizasyonu iç ve dış mihrakların etkisiyle dikilmeye çalışılan nifak tohumlarını dağıtılmsı ve yaraların sarılması için önemli bir adım olarak nitelenmişti. Hem bölge halkının hem de devlet yetkililerinin takdirini kazanan organizasyon DTP'nin tepkisini çekti.

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, partisinin grup toplantısında bölge halkına yapılan yardımlardan rahatsız olduklarını belirtip yapılan yardımları siyaset olarak nitelendirdi.

Zaman zaman 'laik Türkiye' denilerek kıyametler koparıldığını, ancak dini siyaseti esas alan grupların çalışmasının önündeki engellerin kaldırıldığını ileri süren Türk, şunları kaydetti:

''Okullara, verilen kurbanlara, yapılan çalışmalara bakıyoruz, dini kullanarak halkın iradesini kırmaya yönelik çalışma olduğunu görüyoruz. İslam Dininin yüceliğini, onun esaslarına çok büyük saygı duyuyoruz. Ama halkı kandırmaya yönelik halkın demokratik taahhütlerini farklı bir noktaya çekmeye yönelik dini kullanarak böyle bir siyasetin yapılmasına karşıyız."

SAMANYOLUHABER

Mehmet POLAT
12-29-2007, 11:35
Doğu insanın bilinçli bir hale gelmesi Dtp yi elbette rahatsız edecektir...

çünkü oradaki vatandaş bilinçlenirse Dtp nin işi daha da zorlaşacaktır...

mavera
12-29-2007, 12:00
Dinle, Diyanetle alakasi olmayan dtp bir kez daha tabaniyla ne kadar zit görüslü oldugunu göstermistir..Halk artik bilinclenmekte buda dtp yi rahatsiz etmekte cünkü onlar dinden uzak, cahil, dünya gerceklerinden bihaber bölge halki istiyorlar cünkü böyle olunca onlari sömürmek, kullanmak daha kolay oluyor..
2009 daki yerel secimlerde dtp ye iyi bir tokat atilacak bunu bilen dtp son cirpinislarini yapiyor..

romakudüs
12-29-2007, 12:53
dtp nin böyle bir tavır göstermesi normal ee 22 temmuzda onlara oy verenlerin yaptıkları yanlışı görmelerinden orkuyorkae

ümitli_bekleyis
12-29-2007, 18:23
Kurban Bayramı, bu yıl bambaşka bir atmosferde kutlandı. Sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaklaşık 200 bin fakir aileye kurban eti dağıtıldı.

İşadamları, bölgeye kendi elleriyle yardım paketleri götürdü. Doğu ile batı arasında Türkiye'yi büyüleyen bir 'kardeşlik köprüsü' kuruldu. Ancak bu tablonun DTP'yi rahatsız ettiği ortaya çıktı. DTP, Doğu ve Güneydoğu'daki fakir vatandaşlara yapılan yardım kampanyalarını 'zararlı' buldu. Grup Başkan Vekili Ahmet Türk, bu faaliyetlerin 'halkın direncini kırmaya yönelik' olduğunu savundu. Kendini laik olarak tanımlayanları bölgedeki özel eğitim ve yardım faaliyetlerini durdurmaya çağırdı.

Ahmet Türk, partisinin olağanüstü TBMM Grup Toplantısı'nda, önce terör örgütüne yönelik operasyonların durdurulmasını istedi, ardından Güneydoğu'ya yönelik gönüllü eğitim ve yardım faaliyetlerine engel olunması çağrısında bulundu. Türk, "Burada görüyorum, zaman zaman laiklik konusunda kıyametler koparılıyor. Ancak bölgede dini siyasete alet eden grupların her türlü faaliyetinin önünde hiçbir engel yok." dedi. Türk, bölgede özel okul açılmasından ve kurban yardımları yapılmasından şikayet etti. Öğrencilere dini kitaplar verildiğini savunan Türk, "Dini kullanarak, halkın direncini kırmaya yönelik çalışmalar görüyoruz. Bunlar belli bir çerçevede yürütülüyor. Halkı kandırmaya ve dini kullanmaya yönelik böyle bir siyasetle karşı karşıyayız." iddialarında bulundu. Türk, dine saygı duyduklarını; ancak halkın demokratik taleplerini farklı bir noktaya taşımak için dinin kullanılmasına karşı çıktıklarını ileri sürdü.

Türk, konuşmasında, terör örgütüne yönelik operasyona karşı halkı eylem yapmaya çağırdı. Türk, şöyle devam etti: "Halkın sivil duruş göstermesi gereken bir süreç yaşıyoruz. Halk, operasyonlara karşı olduğu düşüncesini çok açık bir şekilde ortaya koysun. Sorunlar yakıcı bir noktaya geldi. Özgürlük isteyenlerin sesi duyulmalı." Pakistan'da eski başbakan Benazir Butto'nun ölümüyle sonuçlanan olaylara dikkat çeken Türk, Ortadoğu'da bir domino oyununun sergilendiği ve bu oyunun Türkiye'ye sıçrayabileceği iddiasında bulundu. Türk, "Korkuyorum ki, sorunlarımızı açıkça irdeleyemezsek domino oyunu bir parçası olarak ülkemizi oraya taşır." ifadesini kullandı.
ZAMAN