AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-26-2012, 01:38   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Thumbs up Artık DİSKO cezası verilmeyecek!


Türk ordusu DİSKO diye bilinen disiplin koğuşlarını tarihe gömüyor. Başbakanlığa gönderilen TSK Disiplin Kurulu tasarısıyla komutanın 21 güne kadar verebildiği oda hapsi kaldırılacak.


TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nde bir reforma daha imza atılıyor. TSK’ya daha önce olmayan bir yapılanmaya gidilerek Disiplin Kurulları ve Yüksek Disiplin Kurulu oluşturuluyor. Hazırlanan TSK Disiplin Kurulu Kanun Tasarısı Başbakanlık’a gönderildi. Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldıktan sonra Meclis’e gönderilecek olan tasarıyla “DİSKO” denilen “Disiplin Koğuşları” kalkıyor. Doğal olmayan ilişki, casusluk vb olaylara karışanlar geçirecekleri soruşturma ve alacakları cezayla birlikte ordudan atılacak. Disiplin suçları artık Yüksek Askeri Şura’ya gitmeyecek. Düzenlemeyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin asker olmayan üye ve TSK’dan atılanlarla ilgili verilen kararları ve tazminat hükümlerinin de önüne geçilmesi amaçlanıyor.
TSK Disiplin Kanun Tasarısı, Devlet Memurları Kanunu’ndaki disiplin hükümlerinin subay ve astsubaylara uyarlanmasını içerecek. Komutanlıklarda disiplin kurulları olacak. Bir de TSK bünyesinde Yüksek Disiplin Kurulu oluşturulacak. Hangi suçun ne cezası olacağı tek tek belirlenecek.

Her cezanın bir puanı olacak

Her cezanın da bir puanı olacak. Kınama, uyarma, kademe ilerlemesinin durdurulması ve atılma gibi cezalar verilebilecek. 5-6 kez suç işleyen kişi puan durumuna göre ordudan atılabilecek. Rütbeli askerler için puanlama usulüne göre disiplin cezası verilecek. Tasarıyla TSK’daki DİSKO (Disiplin koğuşu) denilen 21 güne kadar verilen oda hapisleri kaldırılacak. Artık komutanın insiyatifine göre ve süresi komutanca belirlenen oda hapisleri asla verilemeyecek. Tasarıya göre ceza verilen kişi, üst amire itiraz yetkisi verilecek. İç yargı yolu açık olacak. Askeri Yüksek İdari Mahkemesi’ne götürme hakkı bulunacak. Dayak gibi olaylarda mahkemeye gidilebiliyordu. Ama disiplin cezası yoktu, yeni tasarıyla disiplin cezası verilecek. Gayri tabii münasebet (doğal olmayan ilişki), casusluk, gizli belgelerin sızdırılması vb gibi disiplin suçları TSK’tan atılma sebebi olacak. Disiplin suçları çok çok önemli olmadıkça Yüksek Askeri Şura’ya gitmeyecek. Bu dosyalar Yüksek Disiplin Kurulu ve yargı yoluyla çözümlenecek. Yüksek Askeri Şura terfi işlemlerine bakacak.

ER UĞUR KANTAR DİSKO’DA ÖLMÜŞTÜ

KIBRIS’TA vatani görevini yapan Uğur Kantar’ın 2011’de terhisine bir hafta kala disiplin koğuşunda (DİSKO) gördüğü işkenceden komaya girmişti.Ambulans uçakla Ankara’ya getirilen er Kantar’ın tedavisi GATA’da, Anestezi Yoğun Bakım’da bir süre devam etmiş ve kısa süre sonra da hayatını kaybetmişti.

Star

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-26-2012, 21:14   #2
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi