AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti Milletvekilleri Forumu AK Parti Milletvekilleri hakkında paylaşım bölümümüz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-14-2009, 22:45   #1
Kullanıcı Adı
sudaduran
Post Atalay: Demokrasi, toplumsal sorunların panzehiridir
Atalay: Demokrasi, toplumsal sorunların panzehiridir
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Bütün toplumsal sorunların çözümünde daha fazla demokrasi en önemli panzehirdir'' dedi.
Beşir Atalay, DSİ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen ''Demokratik Açılım'' konulu konferansta, demokratik açılım çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Demokratik açılım konusunda hükümet olarak genel görüşme önerisi verdiklerini ve o talep gereği TBMM'de genel görüşme gerçekleştirildiğini ifade eden Atalay, ''TBMM bu konuyu pek çok boyutuyla değerlendirmiş oldu. Biz baştan beri hükümet olarak ve bu işin koordinasyonunu yürüten bakan olarak hep, 'bizim bu konudaki muhatabımız milletimizdir ve milletimizin temsilcileri olan TBMM'dir' demiştik. Onun için de bu konudaki nihai değerlendirme meclisin olacaktır'' diye konuştu.
Hükümet olarak bu görüşmeyi kendilerinin istediğini dile getiren Atalay, tüm partilerin genel başkan düzeyinde değerlendirmelerde bulunduklarını, hem kendilerinin, hem de muhalefet partilerinin değerlendirme yaptıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Tabii muhalefet eleştirir, dünkü değerlendirmelere o açıdan bakmak lazım. Biz eleştirilerin ötesinde, muhalefet sadece eleştirmesin, aynı zamanda alternatifler sunsun, birlikte bunu yürütelim istedik. Başından beri hepiniz bunu takip ettiniz, bu sadece AK Parti'nin, sadece bizim hükümetimizin bir sorunu değil, terör sadece hükümetin meselesi değil, bütün Türkiye'nin sorunu, bütün siyasi partilerimizin sorunu. Onun için bu konuda birlikte karar verelim diye ilk günlerden beri görüşme taleplerimiz oldu.
Bu konuda en geniş mutabakatı, ortak aklı sağlamak için çaba sarfettik. İstedik ki tam bir toplumsal farkındalık içinde bunu yürütelim ve böyle de yürüyor. Dünkü meclis görüşmelerinden memnununuz. Bu sürecin zorluğunu biliyorum, bu süreçler bütün ülkelerde zor yürümüştür. Sıkıntılı safları olur bunun ama sabırlı ve dirençli olmanız gerekir. Büyük konular büyük dirençle yürür. Biz de bu titizliğimizi korumaya çalışıyoruz.''
-''AYAĞIMIZDA İKİ PRANGA VAR''-
Türkiye'nin 7 yıldır demokratikleşme adına önemli adımlar gerçekleştirdiğini anlatan Atalay, son 6 ayda ise uluslararası alanda önemli başarıların sağlandığını söyledi.
Türkiye'nin bugüne dek uluslararası alanda önüne çıkan iki önemli sorunu olduğunu belirten Atalay, şöyle devam etti:
''Uluslararası alanda ayağımızda iki pranga var bizim. Daima her dış faaliyette, her uluslararası platformda önümüze çıkan ve dışarıda Türkiye aleyhine lobiler yaparlar. Bunlardan birisi Ermeni diasporasının çalışmaları, diğeri PKK terör örgütü ve o irtibatlı çalışmalarıdır. Türkiye aleyhine dünyada, 'demokratik değil, soykırım yapılmıştır' şeklinde propaganda yapılıyor, bazı ülkelerde soykırım yasaları çıkardılar. Son olarak Çin'de Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki katliamdan sonra Türkiye biraz daha müdahil oldu, Çin yönetimi bize şunu dedi, 'bakın bizden de istek var PKK temsilcilik açmak istiyor, buna izin vermiyoruz.' Önümüze hep bunlar çıkar, biz hükümet olarak Türkiye'nin önünü daha da açmak için, bu iki sorunu çözmeye karar verdik. Yani olaylara konulara biraz makro bakarsak, olayların anlaşılması daha kolay olur. İşte Ermenistan ile ilgili konu bu şekilde yürüdü.
Türkiye bir anlamda bölgemizdeki sorunları da çözüyor. İki konu çözülmüş oluyor bununla beraber, dünyada Türkiye aleyhine en kötü, kara çalışmayı yapan Ermeni diasporasının, lobisinin çalışmasını önlemiş oluyoruz. Biz onlara açık bir çağrıda bulunduk yıllar önce, 'gelin bir tarih heyeti kurulsun, bütün bu arşivleri açalım.' Şimdi o da yapılacak o konu Türkiye'nin ayağından pranga olmaktan çıktı. Diğer bir konu da terör ve terör irtibatlı çalışmalar. Şimdi de onun üzerindeyiz, demokratik açılım dediğimiz de iki konu var. Birincisi terörün sonlandırılması, bitirilmesi; ikinci boyutu ise demokratik standardımızın yükseltilmesidir.''



14 Kasım 2009, Cumartesi

ZAMAN

 

sudaduran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-14-2009, 22:46   #2
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart
Demokrasi özümsenebilicek düzeye gelecek...
arada cuntacılar olmasına rağmen...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-14-2009, 23:12   #3
Kullanıcı Adı
mpektas
Standart
Alıntı:
ÜçNoktadan... Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Demokrasi özümsenebilicek düzeye gelecek...
arada cuntacılar olmasına rağmen...
Düzelir mi dersiniz?
"Bunlar umudun katilidir,Meyve çağında ağacın serpilip gelişmiş fidanın..."demiş Nazım Hikmet.
mpektas isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım