![]() |
#1 |
![]() Erdoğan'dan türban açıklaması..
Biz bir hukuk devletinde yaşıyoruz, bizim bir anayasamız var. Bu ülkede özgürlükler var. Tüm özgürlükler anayasa teminatı altındadır. Kimse kimsenin giyim kuşamını şekillendiremez. Her bayanın bireysel tercihidir, saygı duymaz spekülasyon yaparsanız, o bayana saygısızlık yaparsınız. Bir bayan nasıl başını açma hakkına sahipse, kapatma hakkına da sahiptir. Anayasamızda hepsi ortadadır. Bütün bunlar huzursuzluk tohumu ekmek isteyenlerin çabasıdır. Yeri gelince anam ninem böyle giyiniyor diyorsun, niye diyorsun. Cumhuriyetimizin 1. Cumhurbaşkanı Atatürk'ün eşinin, annesinin başı da örtülüydü. Örnek alacaksan O'na bak. [b] AK Parti MYK toplantısı sona erdi. İşte Erdoğan'ın açıklamaları... Bütün mesela ülkemize hizmet yarışıdır.. El ele, omuz omuza verip muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız. Fenerbahçe ve Beşiktaş maçları Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın galibiyetle çıkması hepimizin arzusudur, hepimizin dileğidir. Bütün takımlarımıza uluslararası müsabakalarda başarılar diliyoruz. Başörtüsü Arkadaşlar şunu net ortaya koyalım biz bir hukuk devletinde yaşıyoruz. Bu ülkede özgürlükler var, bütün bu özgürlükler Anayasa teminatı altındadır, herkes bir bayanın bireysel tercihe saygı duymalıdır, nasıl başını açma hakkına sahipse, öbürü de kapatma hakkına sahiptir. Milletvekili eşlerine yönelik kanunlarımz açık ve nettir. Huzursuzluk tohumları ekmeye çalışlanların çabasıdır, benim anam bacım böyle giyiniyor, Atatürk'ün eşine de bak, annesine bak, o da siz ders olur. Meclis'e gelmeyen halkın verdiği yetkiye ihanet etmiş olur Birşey söylenecekse TBMM çatısı altında söylenmeli. Doktorun görevi hastanede şifa elini uzatması, öğretmenin görevi okulda, milletvekilinin görevi de parlamentoda yasa çıkarmaktır. Eğer oraya gelmezseniz bu, halkın verdiği yetkiye ihanet etmektir. Birbirimize inanıp güveneceğiz İçerde enerji kaybına uğramamamız gerekir. 100 milyar dolara gidiyoruz, enflasyonda iyi noktaya geliyoruz geleceğiz, bunlar yeni demokrasiyle oluyor. birbirimiz hırpalamak yerine dayanışma içinde olmamız gerekir. Eğer milletin hükümete güvenini sarsacak olursak -Allah korusun- Türkiye'nin geleceğine yapılan en büyük yanlış olur. Çıta artık aşağı düşmez, Türkiye nasıl gelişiyor halkımızın refah düzeyi nasıl yükseliyor. Önümüzdeki 5 yılda Türkiye'nin nereye varacağını görmek mümkün. Ankara'daki su krizine cevap Ankara'nın su sıkıntısı yoktur, asgari 4-5 aylık su rezervi var, Melih Bey kesintilerden kaynaklanan zamanlama hatası yaptık dedi. Gerede suyu ile ilgili çalışmamız var. Önümüzdeki günlerde zirve yapmayı düşünüyorum. Atabileceğimiz ne gibi adımlar var konuşacağız. İstanbul'un yıl sonuna kadar suyu var. Temennmiz odur ki sonbaharla birlikte yağmurlar başlar, toprak hasret olduğu suya kavuşur. Bulgaristan da ayrıca su almamız söz konusu. Ben 94'te de aynı sorunları İstanbul'da yaşamıştım biliyorsunuz. Türkiye şu an 1750 metkeküplük suya sahiptir, hedef 3000 metreküp ama bunlar bir anda olmuyor, bir barajın başlayıp bitmesi 6-7 yıl süren şeyler bunlar, bir yandan da barajların yapılmasını engellemeye çalışanlar var. Amacımız sularımızın Karadeniz, Akdeniz boşa akmasını engelleyip halkın kullanımına sunmaktır. Yeni kabinenin Cumhurbaşkanı'na götürülmesi Seçilmişlerden oluşan bir kadro sunacağım. Bunlar seçilmiş insanlar, kurduğum takımla kollektif bir ekip kuruyorum. Herhalde buna benim karar vermem lazım. Umarım sayın Cumhurbaşkanımız da saygıyla karşılayacaktır. Buradaki hassasiyetlerimiz çok önemli... Şu anda demokrasideki de ekonomideki de kazanımlarımız da daha iyi olsun temennimiz budur. Önümüzdeki süreçte Köşk'e çıkar mısınız? Şimdiki hedefimiz önümüzdeki süreci, 5 seneyi başarıyla bir götürmek... Sayın Gül'ün aday olmasından sonra 'bu sizin hakkınızdı'ya cevap Geçen dönemde bizim son gece dediğimiz zamanda da Gül aynı şeyi söylemişti, ben de bu yola çıkarken hedefimiz partimizi siyasette bir dünya markası getirmek demiştim. Şu anda ilk sınavdayız. Yaptığım müzakereler neticesinde arkadaşlarımız siz yoksanız Abdullah Bey'i görmek istiyoruz demişlerdi. Cumhurbaşkanlığı makamının da güçlü bir makama oturmak gerekirse makamı da hakkı sahibine takdim etmek var. Erdoğan'dan CHP'ye sert cevap Siz başbakanlık yapacaksınız bakanlık yapacaksınız, hiçbir şey yok ama gündem cumhurbaşkanlığı olunca siyasi etiğe yakışmayacak şekilde parlamento mensubuna bunları yapacaksınız. Çok çirkin şeyler bunlar. CHP'nin bu ifadeleri kullanması Türkiye'ye değil, kendilerine kaybettirir. Yeni iki devlet bakanlığı ihdas edilecek Büyük uzlaşmadan kastınız nedir? Herkesin istediğini karşı tarafın da kabul etmesi mi, halkın verdiği yetkilerle ortak aklı oluşturma mı? Biz tabi 2.sini kabul ediyoruz. Parlamentoda halkın verdiği az bir yetkiyi dayatacaksınız. Asıl dayatma bu olur. Halkın %47 oy vermiş olduğu bir parti geliyor, sizlerle oturup konuşmak istiyor, siz ona cevap vermezseniz bunun adı uzlaşma için arayış olmaz. Saat 14:00 olmuş. Hala cevap vermediler. Biz ülke yönetiyoruz kabile yönetmiyoruz. Yapılan açıklamalarda duygusallıklar egemen, seçim öncesi ifadeleriyle bugünkü aynısı. Biz yapacağımız çok iş var diyoruz. Büyük uzlaşma ifadesini bu şekilde ortaya koyuyoruz.
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() ne güzel konuşmuş saat 2 oldu hala sesleri çıkmıyor biz ülke yönetiyoruz kavim değil
karizmatik başbakanım benim başörtüyede değinmiş bu arada |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() başbakanım çok güzel konuşmuşta bu güne kadar anlamayanlar bundan sonrada anlamamazlığa vuracak işi başbakanımında dediği gibi kendileri kaybeder
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Başörtüsü konusunda verdiği cevap ben Atatürkçüyüm diyenlere adeta kapak oldu.
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Gündemdeki her konuya cevap vermiş artık CHPliler susarlar mı ?
Tabi ki de susmazlar :D |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() -Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Atatürk'ün Latife Hanım'ın Atatürk'ün isteğiyle tessettüre girdiğini önesürdü. Başoğlu, "Sayın Gül Atatürk'ten sonra eşinin başı örtülü ikinci Cumhurbaşkanı olacaktır" dedi.
ANKARA (ANKA) - Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, "Latife Hanım'ın Atatürk'ün isteğiyle tessettüre girdiğini" iddia etti. Başoğlu, yazılı açıklamasında Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adaylığını değerlendirdi. Eşi başörtülü olması nedeniyle Gül'ün adaylığının eleştirildiğini hatırlatan Başoğlu, Atatürk'ün eşi Latife Hanım'ın da başının örtülü olduğunu kaydetti. "Latife Hanım'ın başörtülü ve tesettürlü bir çok resmi vardır, bu resimler devlet arşivlerinde ve Çankaya'da bulunmaktadır" diyen Başoğlu, şunları kaydetti: "Başörtüsünün İslam dininden kaynaklanan bir dini vecibe olmadığını, başını örtenlerin Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı gibi gösterilmek gayretleri devam etmektedir. Bu doğru bir değerlendirme değildir. Atatürk'ün eşinin başının örtülü hatta tesettürlü olduğu daima gözden kaçırılmaktadır." Latife Hanım'ın "İslama uygun tam kapalı yani tesettür içerisinde" bulunduğunu ifade eden Başoğlu, "Üstelik Latife Hanım'ın Atatürk'le evlenmeden önce tesettür biçimde olmadığı, evlendikten sonra Atatürk'ün isteğiyle tesettüre girdiği yapılan araştırmaların sonucunda anlaşılmıştır" dedi. Başoğlu, "Atatürkçüyüm deyip onun izinden gittiğini iddia edenler, Latife Hanımın İslama uygun giyindiği neredeyse gözden kaçırmaya çalışmaktadırlar" ifadesini kullanırken Sayın Gül Atatürk'ten sonra eşi başı örtülü ikinci Cumhurbaşkanı olacaktır" görüşünü savundu.(ANKA |
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() ''Birşey söylenecekse TBMM çatısı altında söylenmeli. Doktorun görevi hastanede şifa elini uzatması, öğretmenin görevi okulda, milletvekilinin görevi de parlamentoda yasa çıkarmaktır. Eğer oraya gelmezseniz bu, halkın verdiği yetkiye ihanet etmektir.''
Cumhurbaşkanlığı seçimine katılmamakda diretenlere söylenilebilicek en güzel sözü söylemiş gerçekden kutluyorum(: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|