AK Gençliğin Buluşma Noktası

Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-24-2009, 13:02   #1
Kullanıcı Adı
milletinadami
Standart ateistlere cevaplar
Ateist adamın sorusu:

Tek suçu Allaha inanmak icin yeterince kanit bulamayan birinin müslümanliktan ciktigi icin cehennemde sonsuza kadar yanmasi.. Bu Allahin adil ismine uyuyormu. Sirf bu yüzden sonsuza kadar iskence görmesi doğrumu. Günümüz hukukunda sucluya iskence yapmak suctur ilkesinin gerisindemi kaliyor ?

Cevap:

Madem burda müslümanların arasındasın demekki ya araştırıyor, aklına uğrayan vesveselere cevap arıyorsun yada tartışıyor felsefe ve fikirlerini yaymaya çalışıyorsun. Eğer ikinciyse konuşmak abes.Ama birinciyseki kanaatimce budur, sana tavsiyem Allahı sakın inkar etmeyesin.

Demişin, Allaha iman etmeye yeterli delil bulamayan ne yapsın!
_Madem tek sorunu delilsizlik şu halde inkar etmeyede delili yok, ama bu kararını vermiş Allah inancına kalbinde sed çekmişse demekki zalimdir, canidir. Hem varlığı hakkında delilsizlikten şikayet edeceksin, hemde kesin karar verip yok diyeceksin ? Varlığına ve birliğine iman ettim demeye -kendince- delil bulamayan yok demeye hiç delil bulamaz. Çünkü yokun delili olmaz, heryere bakması lazım, bu ise mümkün değil. Radyo tele-fon/vizyon yayınlarının varlığını idrak ederiz ama göremeyiz, demekki her yere bakmak mümkün olsaydı, yokluğu yine anlaşılamazdı. Öyleyse inkar eden içindeki bir inat ve kibirden ötürü inkar eder ve elbette cezayı hakeder.

Demişsin suç la ceza orantısız?
_Allah evet adildir ve senin kendine acıdığından çok sana acıyandır. Bu kadar merhametli bir Allah elbette kulunu yakmak istemez. ancak madem adildir ve küfrün cezasını ebedi cehennem olarak adaletiyle hükmetmiştir demekki doğrusu budur.

Bugün beşeri kanun hükmetse; bir gözlük gasbeden kişi sekiz sene hapis yatacak" Artık bir vatandaş gözlük çalmaya hevesinden bu adaletsizlik! bir gözlük nerdee sekiz sene hapis nerdee diyemez. Adaletsizlik; bir suçu işleyen kişiye hakimim kararlaştırdığı cezanın fazlasını vermektir, halbuki Hakim küfrün cezasını ebedi cehennem azabı olarak takdir etmiş demekki adalet budur.

Kanun suça ceza takdir ederken caydırıcılığı ön planda tutar. Bir suçun işlenişi arttıkça cezası arttırılır zira anlaşılmıştırki ceza kifayetli gelmemiş halkı caydırmamış. Allah ebedi cehennem ateşi vaad ettiği halde hala küfürde inat eden bu kadar kişiler bulunduğuna göre demekki insanlar fazlasınıda hakediyorlar, ancak Allah adildir fazla ceza vermiyor ve lakin suça misliyle mukabele ediyor. Küfür suçunun denk cezası ebedi cehennemdir.

Demişin, dünyada cezalar mahkumu islah içindir adalet budur.
_Yanlış, çok suçların cezası müebbet hapis, bazı yerede ise idamdır. Demekki insan bu aklıyla hükmediyorki "Bazı feci kabahatler olurki cezası daimidir, ve affın kapsamı dışındadır."

Demişsin,Allahın takdir ettiği ceza, Günümüz hukukunda sucluya iskence yapmak suctur ilkesinin gerisindemidir ?
_Suçluya işkence yapmak suçtur çünkü bu hakimin takdir ettiği cazanın fazlasını icra etmektir. Ancak Hakim önceden haber vermiş, demişse: "Küfrün cezası ebedi cehennem azabıdır." Ve kişi bu cezayı bildiği halde suçu işlese sonrada cezasnı cehennemde ebedi kalarak görse demekki peşin razı olduğu ve hakettiği cezasını görecek fazlasını değil.

 

milletinadami isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım