![]() |
#1 |
![]() Bunu diyen ben değilim. Kim biliyor musunuz?
Kenan Evren! ‘Türkiye bir süre sonra, eyalet düzenine geçmek zorunda. Biz 80’li yıllarda bunun üzerinde çalışmıştık. Eğer Türkkiye sekiz ya da onbir eyalete bölünürse, Ankara’nın üstündeki yük hafifler.’ Bu 90 yaşındaki radikal liberal’in akıllara ziyan çıkışı, Türkiye’nin kafasını allak bullak etti o saat! Bu lafların üzerine Abdullah Öcalan ne dedi biliyor musunuz? İnanmayacaksınız, ama doğru: ‘Evren, askeri bir dehadır!’ ‘Yahu böyle laf edilir mi? Dava açılmalı’ falan diyerek Evren’e saldıranlara en başta kim karşı çıktı farkında mısınız? İnsan Hakları Derneği! Ve Dernek kükredi: ‘Bırakın fikirlerini açıklasın!’ Şimdi işin ah ah, vah vah yanına bir göz atalım mı? Evren Paşamızın 12 Eylül ağlatısının bilançosu, ah ah ve de vah vahsız okunamaz çünkü: 1. Efendim, 650 bin kişi göz altına alındı. 2. Tam tamına 1 milyon 683 kişi fişlendi. 3. Açılan 210 bin dava sonunda 230 bin kişi yargılandı. 4. Tam 7 bin kişi hakkında idam cezası istendi. 5. İdam cezası verilen 517 kişiden 49’u hakkında karar infaz edildi. 6. Hepi topu (!) 30 bin kişi sakıncalı olduğu için işten atıldı. 7. Bu arada 927 yayın yasaklandı, 30 ton gazete ve dergi sakıncalı bulunarak imha edildi, 937 film yakıldı. 8. Toplam 400 basın mensubu yargılandı ve bunlar 3 bin 115 yıl hapse mahkum edildi. 9. Çaktırmadan 3 bin 854 öğretmenle 120 üniversite öğretim görevlisinin işine son verildi. 10. Ve de YÜZ YETMİŞ BİR kişinin İŞKENCEDEN ÖLDÜĞÜ BELGELENDİ! Bütün bu rezillikten sonra, 12 Eylül’ün ardından yüzlerce soruşturma ve yargılamaya uğrayan İnsan Hakları Derneği ve üyelerinin Evren’e sahip çıkması, ‘Gün gelir herkesin demokrasiye ihtiyacı olur netekim’ dedirtiyor insana değil mi ? star
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|