AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 08-07-2011, 18:09   #1
Kullanıcı Adı
onurcan
Standart Bakan Fatma Şahin’in İftar Davetine Şok Yanıt: İftar Bize Ters!

Bakan Fatma Şahin, Tunceli’nin BDP’li Belediye Başkanı Edibe Şahin’i “Sizi de bekliyoruz” diyerek valiliğin iftarına davet etti. Kadın Başkanın yanıtı Bakan Şahin’i şok etti:
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 12 Haziran seçimlerinde AK Parti’nin milletvekili çıkaramadığı Tunceli’yi ziyaret etti. Belediye Başkanı’nı ‘Sizi de bekliyoruz’ diyerek valiliğin iftar davetine çağıran Şahin’e yanıt net oldu: İftar yemeği bize ters düşer!
Fatma Şahin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olur olmaz yollara düştü; iktidar partisinin genel seçimde az oy aldığı illeri geziyor. Şahin’le (Hakkari ve Van’ın ardından gittiği) AK Parti’nin milletvekili çıkartamadığı Tunceli’deydik.

Bakan Şahin, Tunceli’nin BDP’li Belediye Başkanı Edibe Şahin’le de görüştü cuma günü. Kabinenin tek kadın bakanı ile BDP’li kadın belediye başkanı…

Tunceli Belediye Başkanlığı’nda gerçekleşen görüşmede, konuşmasına Tunceli’yi diğer illerden ayırt etmediklerini söyleyerek başlayan Şahin şöyle devam etti, ‘Biz etnik, bölgesel, dinsel milliyetçiliği reddediyoruz. Tunceli ne kadar mutluysa İzmir, Ankara, İstanbul da o kadar mutludur. Toplumsal barış ve huzur birliktelikten geçer.’
Bakan Şahin, Tunceli Belediye Başkanı’nı Vali Mustafa Taşkesen’in vereceği iftara davet etti. Herkes davetliydi o iftara… Milletvekilleri, mülki amirler, kentin ileri gelenleri, huzurevinin ve çocuk yuvasının sakinleri, engelliler, şehit yakınları, gaziler… ‘Sizi de bekliyoruz’ dedi Fatma Şahin, belediye başkanına… Yanıt kısa ve netti: İftar yemeği bize ters düşer!
Bakan Şahin anlamaya çalışan gözlerle bakınca BDP’li Tunceli Belediye Başkanı devam etti, ‘Bizim için oruç yani Muharrem, matem anlamına gelir. Yas orucu olduğu için en mütevazı şekilde yapılır.’
Fatma Şahin, ‘Bizim için de iftar, bütün gün aç kalıp sonra masadaki her şeyi silip süpürmek değildir’ dedi gülümseyerek. Belediye Başkanı bir kez daha, ‘Beni zorlar.
İftara gelmem. Gelmeyeyim’ dedi.
Vali espriyle konuyu geçiştirmeye çalıştı… Kendisi de Tuncelili olan AK Parti MKYK üyesi Füsun Kümet açıklamalara girişti… Sonuçta sohbetin tadı kaçtı! AKŞAM

onurcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-07-2011, 18:28   #2
Kullanıcı Adı
BlueMoon
tunceli işte ne beklersin

oruç tutan insan varmıdır orada merak ediyorum

galiba alevilik orada neredeyse %99 larda ?
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-07-2011, 18:36   #3
Kullanıcı Adı
Mavera
sizde bu ülkeye terssiniz ama ne yapalim..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-07-2011, 18:38   #4
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sizde bu ülkeye terssiniz ama ne yapalim..
kim ben mi ? anlamadım ?yoksa yukarı konudaki belediye başkanına mı diyorsun ?
Alt 08-07-2011, 19:52   #5
Kullanıcı Adı
@yşenur
Son derece kendilerine yakışan bir açıklama olmuş...
@yşenur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-07-2011, 19:56   #6
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
BlueMoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kim ben mi ? anlamadım ?yoksa yukarı konudaki belediye başkanına mı diyorsun ?
aclik mi, susuzluk mu yoksa sigara mi?
Alt 08-07-2011, 19:56   #7
Kullanıcı Adı
bayrakbekcisi_
bayrakbekcisi_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-07-2011, 19:58   #8
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Alıntı:
aclik mi, susuzluk mu yoksa sigara mi?
Sigara icmiyorum aclik vurmus olabilir ama gercekten merak ettim bana mi dedin diye
Alt 08-07-2011, 20:00   #9
Kullanıcı Adı
Mavera
haci Allahini seversen sana niye diyeyim o sözde belediye baskanina söyledim niye ters anladinki :D
Alt 08-07-2011, 20:02   #10
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Alıntı:
haci Allahini seversen sana niye diyeyim o sözde belediye baskanina söyledim niye ters anladinki :D
Benim mesajin altinda gorunce bana dedin zannettim oruc basa vurdu galiba yok neden yanlis anlayayim

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)