AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı ve T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bölümü,resimler bilgiler ve paylaşımlar.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 11-22-2010, 12:32   #1
Kullanıcı Adı
orhan gündoğdu
Exclamation Başbakan yine GERİ ADIM ATTI

Milli meselelerde önce çıkış yapıp sonra geri adım atan Başbakan’ın son mağlubiyeti, füze kalkanı oldu.

Lizbon’da onaylanan füze kalkanı anlaşması, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dış politikadaki başarısızlık ve tutarsızlıklarını da tescilledi. İşte Erdoğan’ın keskin çıkış ve geri adımları:

1- İsveç’e bir parladı, söndü

İsveç, Ermeni yalanlarını onayladı; elçiyi çekti, 19 gün sonra geri yolladı.

2- İsrail’e 2 defa patinaj yaptı
Alçak koltuk ve Mavi Marmara krizlerinde elçiyi çekti, yine geri gönderdi.

3- Gitmem dedi, ABD’ye gitti
Ermenİ tasarısına kızdı. 6 gün sonra “Gitmiyorum” dediği zirveye katıldı.

4- Rasmussen’e NATO ikramı
3 Nisan’da itiraz etti, 4 Nisan’da “Obama garantör oldu” deyip destekledi.

5- Füze kalkanında da zikzak!
“Komuta bizde olmazsa kabul etmeyiz” dediği anlaşmaya da boyun eğdi!

Önce ‘hayır’, sonra ‘evet’

Birçok milli meselede politik çıkışlar yapması, hemen ardından da geri adım atmasıyla bilinen Başbakan Erdoğan şimdi de, “Komuta bizde olmazsa kabul etmeyiz” dediği “NATO’nun füze kalkanı sistemi”ni onayladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8 yıl boyunca tepki gösterdiği birçok konuda daha sonra geri adım attı.

İşte Erdoğan’ın keskin çıkış ve geri adımlarından bazıları:
Rasmussen’e NATO ikramı
Danimarka’da Peygamberimiz Hz. Muhammed’e yönelik çirkin karikatürler ve PKK’nın yayın organı ROJ TV’nin yayınına verilen destek nedeniyle bu ülkenin başbakanı Anders Fogh Rasmussen’in NATO Genel Sekreteri olmasına önce karşı çıkan Erdoğan, “dünya barışına katkı sağlayacağı konusunda şüpheleri olduğunu” söyledi. Rasmussen’in Roj TV’nin yayınlarını engellememesi ve geçmişteki karikatür krizi sırasında takındığı tavrın, onun için eksi puan olduğunu vurgulayan Erdoğan, aradan bir gün bile geçmeden adaylığa destek verdi. Erdoğan, buna gerekçe olarak da “Çekincelerimizin Obama garantörlüğünde çözüldüğüne yönelik bilgiler gelmesi üzerine ’olur’ verdik” dedi.
Gitmem dedi, ABD’ye gitti

Başbakan Erdoğan, Ermeni tasarısının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde kabulü sonrası gösterdiği tepkiden de çark etti. Washington Büyükelçisi
Namık Tan’ın, 5 Mart’ta Türkiye’ye çağrılmasının ardından 6 Nisan’da yine Washington’a yolculandı. ABD’ye gitmeyeceğini açıklayan Erdoğan da 12 Nisan’da ABD’deki Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katıldı.

İsveç’e sadece parladı

Başbakan Erdoğan, İsveç Parlamentosu’nun Ermeni idddialarını içeren tasarıyı kabul etmesine sert tepki gösterdi.
11 Mart’ta İsveç Büyükelçisi Zergun Korutürk Türkiye’ye çağrıldı ve Erdoğan’ın bu ülkeye ziyareti iptal edildi. Büyükelçi Korutürk, 19 gün sonra yine İsveç’teki
makamına döndü.

İsrail’e iki defa patinaj

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon, Çelikkol’u makamına davet edip, kendisininkinden alçak bir koltukta oturttu. Ardından da İsrailli gazetecilere dönüp, İbranice, “Görüyorsunuz, o bizden aşağıda oturuyor, biz yüksekteyiz ve burada sadece İsrail bayrağı var” dedi. Bu gelişmenin ardından Başbakan Erdoğan’ın direktifleri doğrultusunda Çelikkol, Ankara’ya çağrıldı. Bir süre sonra da Çelikkol yeniden İsrail’e gönderildi. İsrail’in Türk yardım gemisine düzenlediği ve saldırının ardından bir kriz daha yaşandı. Büyükelçimizi 3 Haziran’da yine geri çağrıldı. 21 Temmuz’da da geri gönderildi.
Füze kalkanı projesinde zikzak çizdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son yenilgisi füze kalkanı projesi oldu. Erdoğan, 9 Kasım tarihinde Reuters’a yaptığı özel açıklamada, NATO’nun kurmayı planladığı füze savunma sistemi konusunda nihai kararlarını bazı noktalar netleştikten sonra vereceklerini söylemişti. Erdoğan “Projede netleşmesi gereken teknik bazı konular var. Sistemi kimin komuta edeceği, butona kimin basacağı gibi noktalar netleşmeli. Bu tür konular netleştiğinde, bu konudaki nihai kararımızı vereceğiz” demişti.
Başbakan Erdoğan, bu açıklamasından bir hafta sonra 15 Kasım tarihinde, füze kalkanı projesinde komutanın Türkiye’de olması gerektiğini söylemişti. Erdoğan, “Topraklarımızın genelini kapsayacaksa, füze kalkanı projesinde komuta bizde olmalı.” demişti. Erdoğan şunları kaydetmişti: “NATO kapsamında atılacak bir adım ve bu işin komutasının kime verileceği önemli. Topraklarımızın genelinde böyle bir şey düşünülüyorsa bize verilmeli. Başka bir ülke adı burda belirlenemez. Yerleşim noktaları önemli, serpilme önemli. Nerede olacak, hangi irtifada olacak... Teknik kadrolarımız Bütün bunların üzerinde çalışmalarını yapıyorlar ve Lizbon zirvesinde görüşülerek mutabakat sağlanırsa ne ala, yoksa yapacak bir şey yok.”
Düğmeye NATO basar!’

Başbakan Erdoğan’ın füze sistemiyle ilgili yaptığı, “Komuta mutlaka Türkiye’ye verilmeli” açıklamasına NATO’dan anında cevap gelmişti. NATO Sözcüsü James Appathurai, Milliyet’e yaptığı açıklamada bu ilkeyi bir kez daha teyit ederek, “NATO operasyonu söz konusuysa, düğmeye NATO basar” demişti.
http://www.haber5.com/basbakan-yine-...beri-107452.aw

orhan gündoğdu isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-22-2010, 13:24   #2
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Kaynak haber5 değilde Sözcü olabilir mi ? Stil çok benziyor...

Alt 11-22-2010, 13:27   #3
Kullanıcı Adı
orhan gündoğdu
girer kontrol edersin.ayrıca benim forumda yalan ve iftira üzerine bir tane yorumum olmaz.ayrıca aklın yolu birdir.konu ile alakalı bir ALLAHIN kulu bunları yapmadı diyemez.kaynağa ne gerek varki.herşey gözümüzün önünde gelişmedimi sevgili kardeşim..forumda konuya balıklama dalan mavera gibi elinde demokles kılıcı olan bir kaç kişi doğrumu yanlışmı diye beyninde süzmeden dalan var.hak düşmanında olsa doğrudur..

Konu orhan gündoğdu tarafından (11-22-2010 Saat 13:35 ) değiştirilmiştir..
Alt 11-22-2010, 13:48   #4
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Alıntı:
orhan gündoğdu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
girer kontrol edersin.ayrıca benim forumda yalan ve iftira üzerine bir tane yorumum olmaz.ayrıca aklın yolu birdir.konu ile alakalı bir ALLAHIN kulu bunları yapmadı diyemez.kaynağa ne gerek varki.herşey gözümüzün önünde gelişmedimi sevgili kardeşim..forumda konuya balıklama dalan mavera gibi elinde demokles kılıcı olan bir kaç kişi doğrumu yanlışmı diye beyninde süzmeden dalan var.hak düşmanında olsa doğrudur..

iftira bi tane haberim olmaz diyor ya...
senin üç haberinden bir tanesi kesin iftiradır...
yada yalandır...
yürü git işine...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11-22-2010, 14:05   #5
Kullanıcı Adı
orhan gündoğdu
Alıntı:
EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

iftira bi tane haberim olmaz diyor ya...
senin üç haberinden bir tanesi kesin iftiradır...
yada yalandır...
yürü git işine...
ispat etsene .etmessen müfterisin.
Alt 11-22-2010, 14:36   #6
Kullanıcı Adı
unnamed
sevgili kardesim orhan...
ben bu ulkede patinaj yapan yada geri donen nedense en son Erbbakana hocayi hatirliyorum...
bknz.28 Subat....

Alt 11-22-2010, 14:38   #7
Kullanıcı Adı
M.Atilla
Lightbulb
Alıntı:
ispat etsene .etmessen müfterisin.
İspatı sen yapacaksın biz değil..önceki açtığın konuda da belge, kanıt istedim elin ayağın birbirine dolandı...mecbur musun her gün farklı bir konuyla gündeme gelmeye..
M.Atilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11-22-2010, 15:46   #8
Kullanıcı Adı
orhan gündoğdu
Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili kardesim orhan...
ben bu ulkede patinaj yapan yada geri donen nedense en son Erbbakana hocayi hatirliyorum...
bknz.28 Subat....
28 şuabtı yaşın genç tam manasıyla yaşamadığın için böyle saçama sapan bir yorum yazmanı mazur görüyorum.ancak 28 şubatı o buhranlı günlerde hakaret,tehdit ve her türlü kitle harekete geçmişken dışarıda milli görüşü yıkmak için her türlü dolabı çevirenlere sorsan daha doğru olur.kim neyin peşindeydi göreceksin ve duyacaksın.ayrıca ben erbakan hocanın hayatında hiç patinaj yaptığını görmedim duymadım.ancak yukarıdaki yazıyı okuyunca eminim kimlerin patinaj yaptığını göreceksin..eğer anlarsan..
Alt 11-22-2010, 16:09   #9
Kullanıcı Adı
orhan gündoğdu
hani şu geri adım dedikte daha düne kadar füze kalkanı projesinde düğme bizde olacak diye nara atanlar bakın ne diyor:Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Balistik Füze Savunma Sisteminin komutasının kimde olacağına ilişkin olarak, ''Komuta olayına gelince, bunlar bundan sonra yapılacak olan birleşimlerde, bir araya gelmelerde o zaman tespit edilecek. Şu anda 'komuta şu ülkededir' diye belirlenmiş bir şey söz konusu değil'' dedi.hani bizdeydi veya ikili mekanizmayla yönetilecekti.gerçi bunu ırak savaşında görmüştük incirlikten yapılan 4990 sorti hangi mekanızmanın ürünü çok tartışılır .yani bu milleti aldatıp tabana selam yola devam uydurmasının bir devamından başka birşey değil.ne dersiniz..
Alt 11-22-2010, 17:20   #10
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Alıntı:
hani şu geri adım dedikte daha düne kadar füze kalkanı projesinde düğme bizde olacak diye nara atanlar bakın ne diyor:Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Balistik Füze Savunma Sisteminin komutasının kimde olacağına ilişkin olarak, ''Komuta olayına gelince, bunlar bundan sonra yapılacak olan birleşimlerde, bir araya gelmelerde o zaman tespit edilecek. Şu anda 'komuta şu ülkededir' diye belirlenmiş bir şey söz konusu değil'' dedi.hani bizdeydi veya ikili mekanizmayla yönetilecekti.gerçi bunu ırak savaşında görmüştük incirlikten yapılan 4990 sorti hangi mekanızmanın ürünü çok tartışılır .yani bu milleti aldatıp tabana selam yola devam uydurmasının bir devamından başka birşey değil.ne dersiniz..

Komuta Türkiye'de değil dendi de biz mi duymadık...

Eee ne kuyruk acın var...?
4990 sortiymiş...
Ne bitmez rakammış bu sürekli yükseliyor...
İki sene önce 4200'deydi...
790 sorti ne zaman atıldı...
Irak'tan amerika çekildi...
Haberiniz ola...
Madem o kadar şeyin bütündü niye gitmedin Iraklı kardeşlerine savaşmak için...
Sanal alemde höykürmek yerine oraya gitsen bir anlamı olurdu...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)