![]() |
#1 |
![]() 'Alman vatandaşlığına geçin, oyunuzu kullanın' 19 Nisan 2009 Pazar, 15:49 GÜNCELBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, gurbetçilere "Alman vatandaşlığına geçin mutlaka oyunuzu da kullanın" çağrısında bulundu. Erdoğan, küresel sermaye karşıtlığını da "Ekonomik faşizm" olarak nitelendirdi. Başbakan Erdoğan bugün, eski Başbakan Gerhard Schröder'in 65'nci doğum yıldönümü münasebetiyle bulunduğu Almanya'da, Türk dernek ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya geldi. Hannover'deki buluşmada bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin tüm dünyayı etkileyen finans krizi karşısında güçlü bir duruş sergilediğini belirterek, "Ancak ülkemizde maalesef hedef saptırmaya yönelik hastalıklar var. Bunlardan biri de küresel sermayeye karşı duruş sergileyenler. Küresel sermaye farklı bir ülkeye gidiyorsa, risk bu sermayenindir. Gittiği ülke için değildir" dedi. Yabancı sermayenin o ülkeye yatırım yapacağını ve kuracağı fabrikada çalışacak kişilerin de o ülkenin insanları olduğunu söyleyen Erdoğan, "Orada kazanmak için sürekli yatırımlar yapacaksınız. Kazandığınız sürece vergi ödeyeceksiniz. Kime? Gittiğiniz ülkeye. Ama bunu kasıtlı olarak görmezden gelenler var. Bir taraftan işsizlik diyeceksin, diğer taraftan buna karşı çıkacaksın. Gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerde artık buna prim verilmiyor. Komünist ülkelerde bile böyle bir mantık yok. Onlar bile küresel sermayeyi çekmeye gayret ediyorlar. Biz de ise öyle şeyler anlatılıyor ki, eyvah ülke elden gidiyor, deniliyor. Bunun adı hiçbir zaman milliyetçilik olamaz. Bu aslında ekonomik bir faşizmdir, bundan kurtulmak lazım" şeklinde konuştu. ÖNCE GURBETÇİLERİN HUZURU Avrupa'da yaşayan Türklere yönelik ayırımcı uygulamalara da dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Bizzat size, derneklerimize yönelik saldırıların artmasını üzüntüyle karşılıyorum. Almanya'daki Türklerin huzur ve güveni ikili ilişkilerin en önemli boyutudur. Sizlerin burada kendinizi yalnız hissetmenize asla razı olmayız, buna asla tahammülümüz yoktur." dedi. ALMAN VATANDAŞLIĞINA GEÇMEKTE TEREDDÜT ETMEYİN Almanya'da yaşayan Türklerin Alman vatandaşlığına geçmekte hiçbir şekilde tereddüt etmemesi gerektiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, Vatandaşlık almanın, hakların garantisi olduğunu söyledi. Dil öğrenme konusunda da hiçbir ihmalin bulunmaması gerektiğini söyleyen Erdoğan, "İyi derecede Almanca öğrenmek, Almanya'nın siyasi, kültürel ve ticari yaşamına katkıda bulunmayı sağlayacaktır" diye konuştu. GÜÇLÜ KÖPRÜ ŞART Türkiye'nin Almanya başta olmak üzere dünya geneline yayılmış vatandaş ve soydaşlarıyla güçlü bir köprü kurmak zorunda olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Elbette aramızda bir gönül köprüsü var. Elbette yüreklerinizin yarısının Türkiye'de olduğunu biliyorum. Ancak siyasi noktada, ekonomik, kültürel, eğitim noktasında da bu köprüyü sağlamlaştırmak, genişletmek, bugünün dünyasında artık kaçınılmaz bir hal aldı. Sizler burada her biriniz, Türkiye'yi temsil ediyorsunuz. Almanya'da faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri olarak temsil ettiğiniz kitlelerin haklarını en iyi şekilde savunduğunuzu da biliyorum. Bunun yanında Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda daha fazla sorumluluk yüklenmenizi gönülden arzu ediyoruz. Geçmişte birtakım hatalar yapılmış olabilir. Geçmişte yanlış politikalar, ihmalden kaynaklanan bazı meseleler ortaya çıkmış olabilir. Fakat bugün fraklı bir vizyonla bütün vatandaşlarımızı eşit bir şekilde kucaklayan bir hükümet işbaşındadır" şeklinde devam etti. SON 6.5 YILDA EKONOMİDE BÜYÜK BAŞARILAR KAZANILDI Türkiye'nin son 6,5 yıl içinde yaşadığı değişimi Almanya'daki şirket sahipleri, dernek ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin çok yakından hissettiğini belirten Başbakan Erdoğan, geçmişte Türkiye'nin sık sık ekonomik krizler yaşayan, demokratik açılımların yapılamadığı, kendini yenilemeyen, kronik meselelerini çözemeyen bir ülke olarak tanındığını kaydetti. TÜRKİYE'NİN ETKİNLİĞİ ARTIYOR Türkiye'nin artık potansiyelini ortaya çıkaran, her türlü zenginliğin hem kendisi hem de bölgesi için istikrar unsuru haline getirebilen bir ülke olma yolunda ilerlediğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Türkiye, istikrar içinde oldukça, her anlamda bugünkünden daha yüksek seviyeleri yakalayabilecektir" dedi. TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİK SÜRECİNE DESTEK VERİN Avrupa'da yaşayan dernek ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) olarak Türkiye'nin AB üyelik sürecine destek vermelerini isteyen Başbakan Erdoğan, "Bu yolculukta sizlerin de sorumluluk yüklenmenizi, Türkiye'nin ilerleme sürecini hızlandırmanızı umuyorum. Sizleri ülkemizin sadece Almanya'daki değil, aynı zamanda Avrupa'daki esas temsilcileri olarak görüyoruz. O yüzden sizin burada elde ettiğiniz başarılar, Türkiye'nin AB ile müzakerelere doğrudan katkıda bulunacağından kuşku duymuyorum" görüşlerini dile getirdi. TÜRK GİRİŞİMCİLER GURUR VERİYOR Almanya'da 70 bin Türk işveren bulunduğunu, bunların toplam yatırımlarının 7.5 milyar euro, toplam cirolarının ise 33 milyar euroya ulaştığını hatırlatan Erdoğan, Türk firmalarında 330 bin kişinin istihdam edildiğini belirterek, "Bu rakamlar bizi ziyadesiyle gururlandıran rakamlar" şeklinde konuştu. MUTLAKA SANDIĞA GİDİN Konuşmasının son bölümünde Eylül ayında Almanya'da yapılacak seçimlere dikkat çeken Başbakan Erdoğan, Türk kökenli tüm seçmenlerin mutlaka sandık başına gitmesini istedi. Erdoğan, "Tüm STK'lar seferber olmalı ve Alman vatandaşı olan, seçmen olan kardeşlerimizi ne yapıp edip sandığa götürmelisiniz. Muhakkak sandığa gidin. Bunu özellikle sizlere ifade etmek istiyorum. Bir Başbakanınız olarak, siyasetçi olarak, oyun ne demek olduğunu gayet iyi bilen biri olarak bunu sizlere hatırlatmayı faydalı görüyorum" dedi. stargazete.com
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() çok doğru bir uyarı biz orada büyük bir kitleyiz oy hakkımız olursa bizi daha çok önemserler
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|