AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı ve T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bölümü,resimler bilgiler ve paylaşımlar.

Stil
Seçenekler

Alt 11-18-2012, 16:09   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Başbakan'dan İsrail'e tarihi tehdit!

Mısır temaslarını sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye - Mısır İş Forumu'nda konuşuyor.

Başbakan Erdoğan 'Bir kere Mısır'ın şuanda içinden geçtiği süreç sadece Mısır'ı değil tüm bölgeyi yakından ilgilendiriyor. Eğer Mısır başarırsa bundan tüm İslam Coğrafyası büyük mutluluk duyacak ve umutları çoğalacak. Bazı liderler bazı yönetimler bundan rahatsız olabilir. Ama halklar bundan memnuniyet duyacaktır. Mısır'ın yaşadığı sancılaı aynen biz yaşadık. kiminle konuşuyorsam sanki 10 yıl önceki Türkiye'yi bana anlatıyorlar. Aynen size söylenenleri bize söylediler ve biz bu sancıları çektik. Burada tercüme iyi yapılması lazım. Ama unutmayın her kutlu doğum sancılı olur. İnşallah, bu sancılar kutlu bir doğumun sancılarıdır. Ve, o güçlü Mısır inşallah yeniden doğacaktır. Mısır'ın büyümesi, kalkınması ilerlemesi sadece Mısır için değil tüm bölge coğrafya için bir umut ışığı olacaktır. Burada yanı başımızda Gazzeli kardeşlerimizin üzerine bomba yağdırılıyor. Bu atmosferde Hişam Kandil kardeşim Gazze'ye gitti kendilerini kutluyor tebrik ediyorum. Ve, bede dün bir arada olduğumuzda kendisine Gazzeyi sormak durumunda kaldım. Keşke birlikte olabilseydik inşallah o da olur. Ve, Mısır'da yapılan tüm anlaşmalara rağmen, tarihinde olduğu gibi bu anlaşmayı bu ateşkes anlaşmasını da bozmak suretiyle Gazze'ye füzeler atan İsrail ona mukabil Gazze'den atılan roketleri bahane etmeye devam ediyor. 3 tane ölüsünü 300 - 3 bin gösteriyor. Öte tarafta 50 ölü Filistinli'yi 5 gösteriyor. Bu İsrail'in malesef karakteristik yapısıdır, cibiliyetinde vardır. Her zaman bunu böyle yapmıştır her zaman. Aynını bize yapmadı mı? Uluslararası sularda insani yardım taşıyan 30'u aşkın ulustan insanın bulunduğu o gemiyi vurmadılar mı 9 şehidimiz olmadı mı oldu. Sadece 1 Furkan yavrumuzun vücudundan 5 tane mermi çıktı ve yakın mesafeden atılmış. Bu mermilerden bir tanesi bizzat gördüm iki kaşının arasına sıkılmış bir mermiydi. Bunu yapan kim İsrail. İşte İsrail budur. İsrail çocuklara acımaz. Dün İsmail Haniye kardeşimizin kucağındaki yavruyu gördünüz. Onlar 9 aylık yavruları vuracak kadar acımasızdır.

Cumhurbaşkanlarına Davosta da söylemiştim. Siz çocukları öldürmeyi gayet iyi bilirsiniz. Orantısız güç kullanmayı gayet iyi bilirsiniz. Sizde Adalet diye birşey yoktur. Siz, zulmederek ezerek yükselmeyi hep kendinize ideal edilmişsinizdir. Şimdi bunu periyodik olarak yapıyorlar. 2008 Seçimleri öncesinde yaptılar. 1500 Gazze'de şehit 5000 yaralı vardı. Şimdi yine seçim yaklaştı seçim öncesi yine aynı provayı yapıyorlar. Fakat ben buradan Netanyahu'ya sesleniyorum. Şuanda 2008 yılında değiliz 2012 yılındayız. Bilesin ki 2012'nin şartları 2008'in şartları gibi değildir. Hesabını iyi yap. Ben Sayın Obama'ya da söyledim, Putin'e de söyledim. Şunu özellikle ifade ettim. Gelin fazla vakit kaybetmeden süratle hemen şu ateşkesi ilan edelim şu iş durdurulsun. Fakat dün yine devam etti. Siz İsrail tarafını ikna edin biz de Hamasla görüşelim Mısırlı kardeşlerimizle görüşüp işi yoluna koyalım. Dün gördüğünüz gibi Başbakanlık Binasını vurdular yerle bir ettiler. Siyasi liderler vurulmaya başlandı bunun üzerinde duruluyor. Eğer d ürüstlerse samimiseler egemen güçlerin yapması gereken birşey var. BM Güvenlik Konseyi'nden bu noktada çok şey beklemiyorum. Dünyada adaleti ihlas için, özellikle barışı sağlamak için kurulmuş olan BMGÜvenlik Konseyi artık 5 liderin dudakları arasına sıkışmıştır. Oradan çıkacak ifadeler kararlardır tüm dünyayı ilgilendiren. Ama şuanda bu konuda atılmış bir adım ne yazık ki hala yok. Sayın Obama'dan bunu istedik ama dün yine İsrail'in bombalamaları devam etti. İsrail'in canı bu kadar kıymetli de Gazze'de yaşayanların canı kıymetsiz mi? Biz adalet istiyoruz. Biz diyoruz ki eş zamanlı olarak ateş durdurulsun isteğimiz bu. İsrail durdurmayacak Gazze durduracak böyle bir adaletsizlik olabilir mi böyle bir anlayış yaklaşım olabilir mi? Mesele bunun karşısında dik durmaktır. Ben Arap Ligi'ne de sesleniyorum 'Sizin sesiniz ne zaman çıkacak ne zaman?' Yani, oturacağız yemekleri yiyeceğiz sohbetleri yapıp dağılacağız. Bunun ne anlamı var. Aynı şey İslam İşbirliği Teşkilatı'na da söylüyorum. Siz ne yapıyorsunuz? Bu kurumların reforme edilmesi şart. Siz değerli iş adamı kardeşlerime çok iş düşüyor. Sizin ayağa kalkışınız farklıdır bunu biliniz. Bilesiniz ki İnsan Hakları noktasında başarılı olamazsak, demokrasi noktasında, özgürlükler noktasında başarılı olamazsak ekonomi de başarılı olamaz. Çünkü bunlar at başı gider. Türkiye'de bunu başardığımız için bugün başarılı bir noktaya geldik. Bunu başaramasaydık bu noktaya gelemezdik. Biz Filistin için, Filistin davası için, Kudüs davası için her zaman güçlü olmak zorundayız. Bu bölgede terörist faaliyetlerinde bulunmak, devlet terörü estirmek isteyenlere karşı güçlü olmak zorundayız. Karanlık senoryaları kurgulamak isteyenler hamdolsun Mısır gibi Türkiye gibi ülkelerin olduğunu bilmek durumundadırlar. İnşallah artık bebek öldürmek için yo5la çıkanlar karşılarında güçlü iradelerin olduğunu da görecek anlayacak ve adımlarını da ona göre atacaklardır.

'Batılı güçlerin bütün derdi İslam Dünyası'nı kendi içinde parçalamaktır'

Biz bunu başarmak zorundayız. Bizden bölgenin tüm halkları bunu bekliyor. Bu bölgede Filistin İsrail sorunu çözülmedikçe ancak buradan Filistinli kardeşlerime sesleniyorum El Fetih'e de sesleniyorum eğer Fetih Hamas arasındaki bu sıkıntı giderilmediği sürece de Filistin sorunu çözülmez. Fetih, Hamas arasında bu sorunun çözülmesini engelleyenler ne hakka ne halka ne de tarihe bunun hesabını veremeyeceklerdir. Neyi paylaşamıyorsunuz, neyi halledemiyorsunuz. Eğer kendinize güveniyorsanız sandığı getirin ortaya gidin seçime Filistin'de kim kazanıyorsa ona teslim olun. Ama bunlar hayır, yine birilerinin destekleri ile makamlarını korumanın gayreti içinde oluyorlar. Noluyor? Makamınızı koruyorsunuz da BM Genel Kurulu'nda hadi arkanızdayız sizi devlet olarak kabul ettik diyorlar mı yine demiyorlar. 1 Yıl önce burada Filistin Devleti'ni göreceğiz diyorlar 1 yıl sonra hayır biraz daha beklememiz lazım diyorlar. Kimler işte o daimi üyelerden bazıları. Bu oyunu dikkatle takip etmemiz lazım. Batılı güçlerin bütün derdi İslam Dünyası'nı kendi içinde parçalamktır. İsrail keyfiyce saldırırken, bu bölgede hiç bir ülkenin hiçbir güvenliği, istikrarı huzuru da olamaz. Öncelikle ateşkes süratle ve bunun 24 saat içerisinde sağlanması gerekir. Bunu uzatmak iki tarafa da hiçbir şey kazandırmaz. İkincisi artık 2008'in şartları yok, bugün şartlar çok farklı. Diyorum ki kademeli olarak uygulanan bu ambargolar kaldırılmalıdır ki bölgeye bir rahatlama gelsin. Süratle 90 gün içinde bu görüşmelerin başlatılmasında fayda görüyorum. Bu adımların atılması lazım. Bu sürecin başlatılması lazım. Tekrar tekrar bu anlaşmalar yap boz tahtasına dönmemeli. Siyaset ve liderler artık kararlı adımlar atsın.

Mısır kalkınacaksa güçlü bir ekonomiye kavuşacaksa bu bölgenin istikrarı ile olacaktır. Biz, güçlerimizi birleştireceğiz bu salonda olduğu gibi. Siyasi alanda, diplomatik alanda ekonomik alanda da güç birliğimizi daha ileri seviyelere taşıyacağız. Türkiye son 10 yılda sağladığı siyasi istikrar ve ekonomisi ile bölgesel ve küresel güç olma yönünde önemli bir mesafe kaydetti. Türkiye artık küresel ölçekte bir cazibe merkezi konumuna gelmiştir. Genç ve yetişmiş bir iş gücümüz var.

Biz göreve geldiğimizde İMF'ye borcumuz 23,5 milyar dolardı şimdi borcumuz 1,3 milyar dolar. Nisan ayında sıfırlıyoruz ve IMF'ye biz borç vereceğiz buraya geldik. Bütün bunlar olurken bazı gerçekler hamdolsun oluştu. Örneğin gelirken birşey söyledik biz. 3 Y ile mücadele dedik. Mısırlı kardeşlerimin bunun idraki içinde olduğunu biliyorum ama biz bunu yaşadık. Biz Yolsuzlukla mücadele dedik, Türkiye'de korkunç yolsuzluklar oluyor her taraf perişan, kurumlar aynı şekilde şimdi yüzde yüz çözdük mü hayır daha almamız gereken mesafe çok. Dedik ki Yasaklarla mücadele, özgürlüklerin egemen olduğu bir Türkiye ve son olarak Yoksullukla mücadele hamdolsun bunun da neticelerini alıyoruz. Türkiye'nin en büyük bankası zarar ediyor onu görev zararı gösteriyorlardı halbuki içerde söğüşlenmiş bunu iyi tercüme edin bunun arapçası var mı bilmiyorum. İçerden adeta modern fareler çıkıyor onlar sıçanlar felan götürüyorlar. Hortumlamışlar diyebiliriz bunlar yapılıyor. Ama şimdi aynı bankalar Avrupa'nın ilk üçü ilk beşi içinde yer alıyor. Nereden nereye geldik. Şimdi böyle bir sürecin içindeyiz. Neden yolsuzluklar meselesi. O zaman kimin cebinde kalıyor halkın cebinde kalıyor devletin kasasında kalıyor bu para. Türkiye dünyanın şuanda en büyük 7 turizm ülkesi arasında yer alıyor buraya geldik. Turizm bakanı kızdı şimdi 6 diyor. Elhamdulillah. Müteahhitlik şirketleri 94 ülkede üstlendikleri projelerle ve Çin'den sonra dünyanın en büyük ikinci ülkesi olarak ikinci sırada yer aldık. Bu sürecin olumlu bir yansıması olarak İşsizlik oranı yüzde 14'ten yüzde 8'lere kadar inmiş vaziyette. Kişi başı milli gelirimizi 3 bin 500 dolardan aldık 10 bin 500 dolara gelmiş durumda.

2002 Yılında Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri ile ticaret hacmimiz 5 milyar doları dahi bulmuyorken bugün bu rakam 1'e 9 arttı 45 milyar dolara ulaştı. Ülkemize Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan gelen turist sayısı da son 10 yılda 6 kat artış gösterdi. Bu arada Türkiye'deki yerel yönetim anlayışımızı Mısır'a diyoruz biz de ihraç edelim. İstanbul ile Kahire'yi kardeş şehir yapalım. Derdim şu, diyorum ki bizim belediyecilik anlayışımızı aynen bu şehirlerimizde uygulayabiliriz. Yani, yapılanma anlayışından tutunuz, temizlik anlayışına varıncaya kadar çevre düzenlemesine varıncaya kadar kentsel dönüşüm değişim bütün bu tasarımlara varıncaya kadar müşterek bir çalışmanın içerisine girebiliriz. İnsanoğlu öncelikle görüntüye bakyıor ve buna göre notunu veriyor. Kahire medeniyetlere merkezlik yapmış bir şehir. Böyle güzel bir şehrin İstanbul gibi bir şehirle bir arada olması Kahire'ye farklı bir sıçrama getirecektir. Kahire inanıyorum ki Mısır'ın özetidir. Aynı şekilde biz de aramızda 2 milyar dolarlık bir anlaşma yaptık.

ihlassondakika

Konu Necip Fazıl tarafından (11-18-2012 Saat 17:42 ) değiştirilmiştir..
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-18-2012, 16:11   #2
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl

Konu Necip Fazıl tarafından (11-18-2012 Saat 16:22 ) değiştirilmiştir..
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-19-2012, 01:54   #3
Kullanıcı Adı
MEÇHUL ADAM
SAYIN BAŞBAKANIMIZA BU KATLİAMI SEYRETTİRİN.ARTIK SABRIMIZ KALMAMIŞTIR.

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
MEÇHUL ADAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-19-2012, 02:11   #4
Kullanıcı Adı
ayaz
başbakanı bu konuşmasından ötürü ayakta alkışlamak gerek israile kafa tutmak nerdeeee Türkiye nerdeyken bunun dile gelmesi hayaliinin kurulması bile imkansızken böyle bir zamanı yaşıyoruz şimdi Rabbim sonuç getirsin inşaallah
ayaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-19-2012, 02:20   #5
Kullanıcı Adı
MEÇHUL ADAM
Sayın başbakanımız bu sözlerinin arkasında olursa başımızın üstünde yeri vardır.Lakin sonradan "beni yanlış anladılar" diye kıvırırsa artık kendi itibarıı yitirmiş olur.

İsraill hakkında söylediği sözlerden dolayı kendisinden Allah razı olsun diyoruz..
Alt 11-19-2012, 21:27   #6
Kullanıcı Adı
MEÇHUL ADAM
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
Alt 11-19-2012, 21:33   #7
Kullanıcı Adı
MEÇHUL ADAM
YouTube Video

İsrailli kafirler iyice azdılar.Bunları şımartan da ABD, ve AB ülkeleridir.
Alt 11-19-2012, 22:30   #8
Kullanıcı Adı
Garibüzzaman
Kendisini İslam Dünyasının Lideri mi görüyor ne ? İsrail ile ipler zaten pamuk ipliğine bağlı, Filistin, İsrail sorununun temeli de ortada. Yakında sinema seyreder gibi seyrettiğimiz katliamın başında Türkiye olur mu ?

Konu Garibüzzaman tarafından (11-19-2012 Saat 22:33 ) değiştirilmiştir..
Garibüzzaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)