AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 03-31-2011, 15:43   #1
Kullanıcı Adı
M.Atilla
Lightbulb Başkanlık sistemi referanduma gidecek!
Başbakan Erdoğan yeni anayasa tartışmaları ile ilgili değerlendirme yaparken, 'başkanlık sistemi' ile ilgili soruları da cevapladı. Erdoğan başkanlık sistemi için referanduma gidileceğini açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Bu konuyu seçimden sonra referanduma götürmeyi düşünüyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, seçimden sonra bakan sayısını 20'ye düşüreceklerini de açıkladı. Erdoğan, yeni Anayasa ile ilgili ise, "Yeni Anayasa TBMM'deki sandalye sayımıza bağlı" şeklinde konuştu

HABER 7

M.Atilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-31-2011, 16:23   #2
Kullanıcı Adı
serdary
Umarım hayırlısı olur. Referanduma gidilirse şayet, çok iyi bilgilendirme yapılması gerekir. Halkı çok iyi bilinçlendirmek lazım...
Alt 03-31-2011, 16:28   #3
Kullanıcı Adı
unnamed
Başkanlık sistemini hala özerklik zannedenler olduğu sürece bu süreç hayal gibi gelir....
Alt 03-31-2011, 16:34   #4
Kullanıcı Adı
Cihannur
Başkanlık Sisteminin Türkiye'ye faydadan çok zarar getireceği kanaatindeyim. Eğer Başkanlık Sistemi referanduma gidecek olursa halk oylamasında benim oyum 'hayır' olacak inşaallah.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-31-2011, 18:31   #5
Kullanıcı Adı
Eşref
Başkanlık sistemi Amerika'da uygulandığı gibi mi uygulanacak? Yoksa Türkiye'ye özgü değişiklikler olacak mı? Bu çok önemli.

Ben her zaman ikili seçimden yana oldum. Malum ülkemizdeki siyasi partiler mantar gibi ürüyor. Çok parti yüzünden oylar da sağlıklı dağılmıyor. Birinci seçimde atıyorum %10 barajını geçen partiler meclisi oluştursa ve ikinci seçime girme hakkı elde etse; ikinci seçimden de zaferle çıkan parti hükümeti tek başına kursa bence mükemmel olur.

Çünkü bu ülke koalisyon hükümetlerinden çok çekti. Koalisyon hükümetleri bu ülkeyi hep geriye götürdü.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-31-2011, 18:40   #6
Kullanıcı Adı
İntifada
Başkanlık sistemi türkiyeyi düzlüğe çıkaracak sistemdir...
Halkın seçtiği meclisin üstünde bir kurum kesinlikle olmamalı...
Cumhurbaşkanlığı kurumu gereksiz ve yavaşlatan bir kurumdur...
Allah ıslah eylesin muhterem hasan mezarcı bunu 90 ların başında söyledi..
Işte 28 şubatta süleyman demirelı gördük yetkileriyle neler yaptı...
Dün ahmet necdet sezeri hatırlıyoruz ne zorluklar çıkardı meclis kararlarına..
Alt 03-31-2011, 21:10   #7
Kullanıcı Adı
ALmi´
Alıntı:
serdary Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Umarım hayırlısı olur. Referanduma gidilirse şayet, çok iyi bilgilendirme yapılması gerekir. Halkı çok iyi bilinçlendirmek lazım...
Evet iyi bir açıklama şart.

Referanduma gidilirse oyum Allah izin verirse 'evet' den yana olur. Yine de kısmet, bakalım.
ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-31-2011, 21:19   #8
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Referanduma gidilceğini sanmıyorum gidilcekse bile baya bir zaman alacaktır kesin.
Gidildi diyelim,evime bir partili gelip yeterli doyurucu tatmin edici bilgi vermezse veya çevremde bu tür bilgilendirmeye dayalı bir organizasyon olmazsa ya hayır derim veya boş oy atarım.Anayasa için yapılan referanduma benzemez bu.
Alt 03-31-2011, 21:21   #9
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Faşolar meydana tellarını çıkarıp bölünüyoruz aha bölündük aha gitti la gitti memleket gitti diye zırlayacak benim saftirik seçmenimde kabul etmeyecek
ama ben evet diyeceğim
Alt 03-31-2011, 21:36   #10
Kullanıcı Adı
Mavera
kesinlikle türkiye icin bicilmis bir sistemdir, nedenlerinide detayli ve örnekli olarak aciklamak isterim..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)