AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 03-23-2008, 18:12   #1
Kullanıcı Adı
Abdullah KAÇ
Standart Başsavcıyı kim kapatacak? (Erdan DEMİRKIRAN)
Başsavcıyı kim kapatacak?

Birkaç gün önce Türkiye’nin toplam borcu, 410 milyar $’dı. Sonra bildiğiniz o şey oldu ve borç bugün 440 milyar $’a yükseldi. Dört işlem yapmayı bilen herkes bunun ne demek olduğunu bilir. Şöyle ki: Türkiye’nin yıllık cirosu, 100 milyar $. Kar oranı ise %5. Bu durumda bütün Türkiye’nin yıllık karı 5 milyar $ oluyor. Uzmanlara göre sayın Abdurrahman Yalçınkaya’nın açtığı bu kapatma davasından dolayı ortaya çıkan borç yükü 30 milyar $’dır ve bu borcu da biz ödeyeceğiz. Ben hesapladım eğer el ele verip aralıksız çalışırsak, bu borcu 6 senede ancak ödeyebiliyoruz.

Kashna Felsefesi
Hiçbir şey göründüğü gibi değildir.

Yani 15 milyon işçi tam 6 sene boyunca çalışacak ve 6. senenin sonunda bugün ki halimize ulaşmış olacağız. Bunun adı ‘Patinaj ekonomisi*.’ Aynı yerde 6 sene bekleyen 70 milyon insan. Bu inanılır gibi değil. Peki bu 15 milyon insan, 6 sene boyunca sadece uçak yapmaya çalışsaydı ne olurdu? Bir uçak fabrikası 5 milyar $’a kuruluyor. 6 tane uçak fabrikası açabilirdiler. Böylece hem dünyanın en büyük uçak üreticisi olur hem de büyük önderin ‘İstikbal Göklerdedir’ ifadesini yaşatarak onu ne kadar anladığımızı göstermiş olurduk.

*Patinaj ekonomisi: İşin aceleyken buzlu havada arabaya bin gaza bas, görürsün.

Minik Test

İlk fırsatta bir uçağa bin ve gördüğün her şeyi incele. Plastikten yapılmış koltuk kolları, süngerden yapılmış deriyle kaplanmış koltuklar, titanyum ve alüminyum alaşımlı bir gövde, birkaç klima ve bir de elektronik devrelerden oluşan pilot kabini… Şimdi söyle bakalım bunlardan hangisini yapmaya bizim gücümüz yetmez? Eee peki neden biz bugüne kadar bunu bir türlü yapamadık, yapamıyoruz? Çünkü ilgi alanımız başka ve uçak yapmak bizim ilgi alanımızın dışında kalıyor.

Bir insanın egosu bir milleti 6 sene boyunca esir ediyor ve bir hiçe bağlıyor. Yazık. Gerçekten çok yazık.

Operasyon Etiği

Bir ülke bir başka ülkeye savaş açacağı zaman bile ilgili bakanlıklar, başkanlıklar günlerce müzakereler yapıyor ve en sonunda aleni bir şekilde uyarılıyor ilgili taraflar. Savaş bu uyarılardan sonra başlatılıyor. Demek ki bir ülkenin halkını öldürmenin bile bir etiği varmış.

Dahiyiz Vesselam

Ulusal boyutta açlık sınırı açıklandığında, sınırda yaşadığını fark edip, aynı anda konuyla ilgili üst üste espriler yapabilen başka bir millet yok.

Sıradan avukatlar bir işyerine haciz götüreceği zaman, önce arıyor şirket sahibini sonra uyarılar gönderiyorlar ilgili taraflara:

- Borcun var kardeşim, bunu öde ya da bir hafta içinde hacze geleceğiz.

Akıla Bak

Acaba sayın başsavcı sayın başbakanı davayı açacağı konusunda hiç uyardı mı? Ya da kamuoyuna bunu hiç önceden duyurmayı ve ilgili birimlerin gündemine bunu düşürmeyi düşündü mü? Bu kadar büyük bir güçle bir millet hesapsızca nasıl harcanır bu nasıl bir akıldır?

Öte yandan T.C. Devleti’nin başındaki iki liderin bu davayla dünya kamuoyunda düştükleri durumun ve kaybettikleri prestijin hesabını kim verecek? 30 milyar $’ı yine kazanırız da biz, ülkemizin itibarı ne olacak? Halkının %47 oranında oyunu almış bir iktidarın partisini kapatmak. Demokratik monarşi!

‘Cumhuriyet elden gidiyor!’ diyerek çıkartılan bu gürültü, kaybedilen prestij, yok olan itibar, basit bir başörtüsü meselesinden mi kaynaklandı şimdi? Peki bu nasıl bir cumhuriyet anlayışı? Eğer milletin başındaki örtüyle cumhuriyet elden gidiyor ya da ele geliyorsa, o zaman o, cumhuriyet falan değildir, başka bir şeydir.

Sonuçta cumhuriyeti korumak ve kollamak adına yapılan bu eylem ülkemi 6 yıllık bir esarete mahkum etti mi? Evet. Biraz hesap yapabilseydi sayın başsavcı, yine aynı etkiyi yapabilirdi ve tek kuruş zarar etmezdik.

Not: Sayın başsavcının kötü niyetli olduğuna asla inanmıyorum. Basit bir matematik hatası işte. Geri dönüşü olmayan basit bir hata.

Özel Merak

Merak ediyorum acaba Atatürk bu durumu nasıl karşılardı? Peki bakalım bakalım nasıl karşılardı?

Başsavcı sorar: Atam biz cumhuriyeti korumak adına, hiç kimseye danışmadan, bu ülke halkının yarısının oyuyla iktidara gelmiş bir siyasi partiyi kapatmaya kalktık. Bunun da doğal sonucu olarak hesap edilebilen toplam zarar 30 milyar $ civarında oldu. Bu arada Atam, ortam çok bozuldu. Bildiğin gibi değil. Kız bana resmen soruyor ya: ‘Ben başım kapalı yaşamak istiyorum. Yüz yıl sonra ben bir daha sonsuza kadar bu dünyada olmayacağım. Bir defa yaşama hakkım var ve ben bunu baş örtülü geçirmek istiyorum. Sizin komplo teorileriniz beni hiç ilgilendirmiyor. Benim türbanı siyasal bir simge yapmak gibi derdim yok! Bunu daha nasıl anlatayım size!’ diyor yaa… Bu nasıl bir mantıktır paşam. Bir insanın hayatını ben nasıl ciddiye alırım. Ben bir savcıyım. Adalet diye bir şey var Atam. Kapatır giderim ben. Bazen hiç anlamıyorum. Sen yaşayacaksın diye ben doğru bildiğimden vazgeçemem ki! Bazıları diyor ki ‘Yok efendim 30 milyar $’a güneydoğuyu dünyanın cazibe merkezi yapabilirmişiz. Vay efendim 6 tane uçak fabrikası kurabilirmişiz. Aman efendim 30 milyar $ uzay araştırmalarına ayrılsaymışmış uzaya çıkabilirmişiz…’ Atam biz de düşündük taşındık ve bu milletin verdiği oyu kabul etmedik, yetkimiz de vardı partiyi kapatmaya karar verdik! İyi yapmış mıyız?

Atatürk: Sen cumhuriyetin ne anlama geldiğini anlamamışsın savcı efendi. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ demiştik. Siz Türkçe bilmiyor musunuz? Kayıt yok, şart yok! Egemenlik milletin olacaktı. Millet ne diyorsa o olacak, savcının dediği değil, benim de dediğim değil. Milletin dediği olacak. Sen hem milleti yok saymışsın, hem de onları borca sokmuşsun. Şimdi de geçmişsin karşıma ben ‘Atatürkçüyüm’ diyorsun. Saçmalama!

Bence şimdi birileri çıkıp acilen sayın başsavcıyı kapatmalı da nasıl? Aslında benim aklıma onu sonsuza kadar kapatacak bir fikir geliyor; ama uygulanır mı bilmiyorum! Yine de söyleyeyim: Hani 30 milyar $ para kaybettik ya şimdi biz, hani bu parayı toplayabilmek için devletimiz vergiler çıkaracak ya, hah bence bu vergilerin genel adını ‘Yalçınkaya vergisi 2008’ koysunlar da sayın başsavcı sonsuza kadar aklımızda kalsın.

Huylandırma Servisi
Bill Gates diye bir adam çıkıyor, 40 yılda bir trilyon $ para kazanıyor da biz 70 milyon akıllı adam bir araya gelip şu üç kuruş dış borcumuzu ödeyemiyoruz. Neden?

Sonuç:

Eğer amaç komik olmak idiyse; yeter artık, bu başarıldı. Bütün dünya bize fazlasıyla gülüyor.

Eğer amaç bir ilk olmak idiyse; bu da başarıldı. Bunun bir benzeri insanlık tarihinde görülmemiş.

Eğer amaç popüler olmak idiyse; bu da tamam. Dünyanın en popüler adamı ve savcısı şu an Türkiye’de ve bunu bilmeyen kalmadı.

Not: Bu yazı AKP’yi desteklemek için falan yazılmamıştır; ancak bunun böyle algılanmasına asla engel olamayacağımı biliyorum.

Dipnot: AK Parti’nin kapatılma sürecinde, AK Parti’den yana olanlar bu fikri ya da partiyi desteklemek için orada bulunmuyorlar. Ortada cidden bir haksızlık var. Ve buna ırkın, dinin, cinsin, cibiliyetin ne olursa olsun karşı durmak zorundasın. Devletin en adil kurumunun en tepesindekiler resmen bir ulusun yarısını yok sayıyor, işte bunu da benim aklım fikrim almıyor. Üstelik bir de hesap et ki ben dünyanın en akıllı insanıyımJ.

Derin Not: Bugüne kadar AK Parti’nin yaptığı yanlış icraatların olduğunu kesinlikle ben de kabul ediyorum. Borcun 400 milyar $’a nasıl geldiğini sorgulayan en ön adam da benim. Bu kadar zamandır iktidarda olup, dünyayı kasıp kavuran herhangi bir şey (Uçak, otomobil, jet, motor, tank…) üretilmediğinin de farkındayım. Ama ben şu anda burada lokal bir konu (Kapatma davası) hakkında yorum yapıyorum.

Saygılar

Sadece Başbakan Okusun
Başta okullar olmak üzere bütün kurumların giriş katlarında, en görünür yerlere posta kutusuna benzer birer kutu taktırmalı ve bu kutuların üzerine ise ‘İyilik yap kutuya at!’ ifadesini yazdırmalısınız. İnsanları da yaptıkları iyiliği bir kağıda yazarak, bu kutuya atmaları noktasında bilgilendirmelisiniz. Bu fikir haftada bir açılacak olan kutudan çıkan iyilik metinlerini asabilecekleri bir iyilik panosuyla beslenmeli. Emin olun ki bu uygulamayla her birey iyilik yapmaya yönelir. İlk başlarda yapmadığı halde, iyilik yapmışçasına kağıtlar yazarak bu kutuya atmasına şahit olabiliriz bazılarının; çünkü her insanın içinde bir iyilik meleği doğuştan zaten vardır.

Öte yandan her kurumda ziyadesiyle bulunan ‘Şikayet Kutuları’ndan ciddi ciddi şikayetçiyim. İnsanları negatif düşünmeye ve yönlendirmeye sevk ediyorlar. Böylece bu iyilik kutularıyla ‘İyilik yap denize at!…’ saçmalığını yerle bir ederek, insanları aleni iyilik yapmaya yönlendirebiliriz. Bu durumda ‘İyilik yap denize atma! Git gazeteye ilan ver. Balık da bilsin, Halik de… Herkes duysun senin iyilik yaptığını!’ felsefesi hakim olur ki bu da gizli kapaklı iyilik yapma çalışmalarının yerine aleni iyilik yapmanın önünü açar. Bunun dışında insanlar yıllardır gizli kapaklı iyilik yaptıkları için, hep kötülerin daha fazla olduklarına inandırıldık. Oysa dünyada her zaman iyiler, kötülerden daha fazlaydı; ama haber bültenleri iyilerden bahsetmedi hiç. Sonra da akşamki tecavüz haberi ertesi gün insanlara ‘Nesil çok bozuldu. Ne olacak bu milletin hali?’ dedirttirdi. Halbuki bu tek kişilik lokal bir kötülüktü. En kötü tarafı ise bu tarz haberlerin sonraki kötülükleri normalleştirmesiydi.

Not: Bu bölüm (Sadece Başbakan Okusun) başbakanların yoğun olduğu düşüncesiyle ve bu önerilerin dikkatlerinden kaçmaması gerekçesiyle haftada bir kez yenilenir

Erdal DEMİRKIRAN

Abdullah KAÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-23-2008, 18:38   #2
Kullanıcı Adı
yolcu44
Erdal Demirkıran Çok doğru konuşuyor, okudukça okuyası geliyor sayın Demirkıranın yazılarını.

Teşekkür ederim bu güzel yazıyı bizlerle paylaştığın için başkanım.
yolcu44 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-23-2008, 18:51   #3
Kullanıcı Adı
merve
ellerinize emeğinize sağlık :-*
merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-23-2008, 23:53   #4
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Alıntı:
‘Cumhuriyet elden gidiyor!’ diyerek çıkartılan bu gürültü, kaybedilen prestij, yok olan itibar, basit bir başörtüsü meselesinden mi kaynaklandı şimdi? Peki bu nasıl bir cumhuriyet anlayışı? Eğer milletin başındaki örtüyle cumhuriyet elden gidiyor ya da ele geliyorsa, o zaman o, cumhuriyet falan değildir, başka bir şeydir.
Sayfalarca yazıp, saatlerce konuşmaya gerek yok. İşte sözün özü...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)