AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 10-26-2012, 13:36   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Batu: Keşke kurban kesmek yasaklansa!

Her sene Kurban Bayramı'nda gündeme gelmeye çalışan ünlüler kervanına bu sene Pelin Batu katıldı. Geçmiş yıllarda popçu Tarkan ve oyuncu Hülya Avşar'ın sözleri büyük tepki toplamıştı.

Bir TV programına katılan Batu, kesilen hayvanların içini acıttığını belirterek, 'Kurban kesmek keşke yasaklansa. Ete değil eğitime ihtiyacımız var" dedi.
İşte Batu'nun tartışılacak sözleri: "Hz. İbrahim zamanında yaşamıyoruz. Bugün çok sayıda insan var ve çok sayıda ihtiyaç var. İnsanların temel ihtiyacı eğitim. Protein almak önemli olabilir ama binlerce hayvan kesilerek insanlara iyilik yapıldığına inanmıyorum. İlahiyatçı değilim sadece kendi hislerimi anlatıyorum. Dinlerde kimseyi öldürme dendiğinde insanların iyiliği düşünülerek söylenir bu."
Pelin Batu'nun bu sözleri benzer açıklamalar yapan Tarkan ve Hülya Avşar'ı akıllara getirdi.

TARKAN NELER SÖYLEMİŞTİ?

Popçu Tarkan, geçtiğimiz yıllarda Kurban Bayramı'yla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede büyük bir gaf yapmış, Kurban Bayram'da kurban kesmenin bir gelenek olduğunu dile getirmişti. Tarkan kesilen hayvanlar için, 'Umarım bu bayram olabildiğince az hayvan öldürülür. Haberlerde kurbanlık hayvanları görüyorum. Ölümleri için geri sayımı bekliyorlar. Ama bazı gelenekler maalesef değişemiyor. Keşke biraz değişse ve daha az hayvan öldürsek' diye konuşmuştu.

HÜLYA AVŞAR DA ŞAŞIRTMIŞTI

Hülya Avşar'ın Kurban Bayramı ile ilgili olarak yaptığı yorum müslümanların büyük tepkisini çekmişti:
"Benim fikrimi sorarsanız; İslami değerlerimizi şimdiden korumaya başlarız. Asıl tehditkar pozisyonlar yolda geliyor. Size en ufak örnek veriyorum; çok sevgili bir ahbabımın 9 yaşındaki torunu, babaannesine şöyle bir soru sormuş, 'Hayvan keserek bayram yapan bir dini aklım almıyor!' İşte bu soru bana da şok!!! Mantıklı gelen bu soru alttan nasıl bir jenerasyon geldiğini size de fark ettiriyor mu? Belki de beni etkileme sebebi, benim de son yıllarda kurban kesmek yerine daha hayırlı olacak bir şeyler yapmayı tercih ediyor olmamdır" dedi.

Haber7

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-26-2012, 23:08   #2
Kullanıcı Adı
ak sevda
bir insan ancak bu kadar geri zekalı olabilir
ak sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-27-2012, 00:45   #3
Kullanıcı Adı
MEÇHUL ADAM
Bu gibi ruh hastaları her Kurban Bayramında aynı şeyleri zırvalarlar.Bunlar gündemden düşmemek için hep bunu yaparlar.Alıştık artık bu gibilere....
MEÇHUL ADAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-27-2012, 03:16   #4
Kullanıcı Adı
Atlantis
reklamini yapiyor beyinsiz kurban olmazsa dagdaki çobanla benim oyum birmi diyecekti
Atlantis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)