![]() |
#1 |
![]() ![]() Bayan Erdoğan: Masumiyet ölüyor Başbakan Erdoğan`ın ılımlı `kınama` mesajlarına karşın eşi Emine Erdoğan net konuştu: Masumiyet ölüyor... Fosfor bombalarıyla çocuklar katlediliyor... Başbakan Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan, "İstanbul çağrısı" toplantısında İsrail`i sert bir dille uyardı. İsrail`in Gazze`ye yönelik uyguladığı vahşette hiçbir bahanenin arkasına saklanamayacağının altını çizen bayan Erdoğan, "Gazze`de çocuklar ölüyor, çocukların ölümü masumiyetin ölümüdür, masumiyetin ölümü ise insanlığın ölümüdür" dedi. Gazzeli çocukların da parklarda oynamaya okula gitmeye haklarının olduğunu dile getiren bayan Erdoğan, İsrail`in sivillere yönelik fosfor bombası kullandığını hatırlatarak, "bu vahşete artık son verilmeli. Gazzeli çocuklar, okullarda, parklarda, camilerde, hastanelerde, annelerinin kucaklarında hunharca katlediliyor. Buna insanlığın vicdanı sessiz kalamaz" şeklinde konuştu. Konuşmasında duygulu anlar yaşayan bayan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürü: "Bir süredir Gazze`de insanlık dramı yaşanıyor. Ambargo insanların tek tek ölümüne sebep oluyordu. Şimdi toplu ölümler ölüyor. İki hafta da 800`e yakın insanın ölümüne şahit olduk. En temel insan haklarından mahrum insanların üzerine fosfor bombaları yağdırılıyor. Siviller kameraların önünde öldürülüyor. Özellikle kadınların ve çocukların yaşadığı acıyı tarif etmek için kelimeler kifayetsiz kalıyor. Gazze`li çocuklar süt istiyorlardı. Okula gitmek ve oyun oynamak istiyorlardı. Oyun oynamak istedikleri parklarda bisikletlerin üzerinde öldürüldüler. Camilerde, hastanelerde öldürüldüler. En güvenli yer anne kucaklarıydı, orada da öldürüldü. Biz burada konuşurken belki bir bebek daha ölüyor. Çocukların ölümü masumiyetin ölümüdür, masumiyetin ölü insanlığın çöküşüdür. Çocukları, sivilleri öldürenler, insanlık vicdanında yargılanmaktan kurtulamazlar. Ben siyasi anlayışın temsilcisi olarak değil, bir anne olarak acımı dile getiriyor. Bizim çocuklarımız parkta oynarken dizi yaraladığımızda yüreğimiz sızlıyor, orada kolunu, bacağını kaybeden çocukların anneleri çocuklarını nasıl teskin ediyor. Bu vahşet sadece çocuk masumiyetine kast etmiyor, aynı şakilde annelik şefkatine de kast ediyor. Gazze`de bütün insanlığın şefkati ve merhameti ölüyor. Burada ölenler Filistinli, müslüman diye kayıtsız kalanlar vicdanlarına dönüp baksın. Yeryüzündeki tüm semavi dinler insan yaşamını kutasl görürken, bu vahşetin anlamı nedir? Gazzelilerin de hayatı kutsaldır. Bizim çağrımız tüm insanlığadır. Çünkü gözümüzün önünde kayıp giden insanlığımızdır. Oradki insanların acil olarak ilaca, yiyeceğe, giyeceğe, yakacağa ihtiyacı var. Kaba güçle sorun çözme yöntemlerine karşı sevgiyi taşıyabiliriz. Hepinizden rica ediyorum, ellerimizi yüreklerimizi birleştirelim. İnsani yardım örgütlerini harekete geçirelim. Tarihte sizlerden adımları küçük ancak yürekleri büyüktü diye bahsedecek. Atılacak adımların İsrail`in saldırılarının bir an önce sona erdirecek güçlü bir vbaskıya dönüşmesini temenni ediyor. BM`nin ateşkes çağrılarına olumlu karşılık verilmesini istiyorum. Buradan Gazzeli kadınlara ve çocuklara seslenmek isityorum, asla yalnız değilsiniz, bizler hep yanınızda olduk ve yanınızda olacağız." KİMLER KATILIYOR Emine Erdoğan`ın öncülüğünde düzenlenen "Filistin`de Barış İçin Kadınlar" toplantısına, Azerbaycan Parlamento Başkan Yardımcısı Bahar Muradova, Katar Emiri`nin eşi Nasser Al-Missned, Libya Devlet Başkanı Kaddafi`nin kızı Dr.Aisha Muammer Al Kaddafi, Lübnan Cumhurbaşkanı`nın eşi Wafa Sleiman, Pakistan Başbakanı`nın eşi Begüm Fauzia Yusuf Rıza Gılanı, Pakistan milletvekilleri Asmaı Arbab Alamgir, Begüm Nuzhat Sadık, Suriye Devlet Başkanı`nın eşi Esma Esad,Suriye Devlet Bakanı Dr. Bashar Al Shaar, Suriye Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Dr. Diala Al Hajaref, Ürdün Kraliçesi Rania ve Ürdün Planlama Bakanı Suhair Ali katılıyor. http://www.haberayna.com/Haber/Yasam...yet-oluyor.php
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Emine Erdoğan hanımefendiyi yakından görme imkanı buldum Başbakanımızdan daha sıcak bir insana benziyor....
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|