AK Gençliğin Buluşma Noktası
Beşiktaş (BJK) AK Parti Forum Beşiktaşlılar !


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-02-2017, 22:10   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Beşiktaş'tan TFF PFDK'ya ve TFF Tahkim Kurulu'na Sert Tepki!
KAMUOYUNA DUYURU



Dürüstlük ve adalet başta olmak üzere ahlaki unsurları ve insani erdemleri her şeyin üzerinde tutan, hukukun üstünlüğünü ve efendiliği düstur edinmiş Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak PFDK’nın futbolcumuz aleyhinde almış olduğu fahiş, oransallık ilkesine aykırı ve hakkaniyete uygun olmayan kararının Tahkim Kurulu tarafından onandığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.

Hukukun en temel ilkesi "Kanunilik İlkesi" olup buna göre, hiç kimse kanunun açıkça suç saymadığı bir fiilden dolayı cezalandırılamaz; hiç kimse bir fiil için kanunda gösterilen ceza dışında bir ceza ile veya kanunda gösterilen cezadan daha ağır bir ceza ile cezalandırılamaz.

Kanunun uygulanması keyfilik teşkil edemeyeceğinden, bir eylemin sevk gerektirip gerektirmediği, soruşturma neticesinde cezasının ne olduğu mevzuat hükümleri ile sabit olmalıdır. Ancak futbolcumuz Caner Erkin hakkında yapılan “yargılama” süreci, hukukun temel ilke ve prensiplerine aykırı olarak, mevzuat hükümlerinin dışında sosyal medya ve sanal ortamlarda çarpıtılarak yaratılan algıyı bertaraf etmek amacıyla yürütülmüş ve nihayetinde karara bağlanmıştır.

Futbolcumuz hakkında alınan bu karar ve yargılama usulü açık bir hukuk skandalıdır.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun hukuk kurulları, algı yönetimi yapılan yerler değil, adil yargılama yapılan yerler olmalıdır. Bu tür hukuki çelişkiler ve adil yargılama haklarını hiçe sayan kararlar, spor kamuoyunun, TFF'ye ve kurullarına olan inancını zedelemektedir.

PFDK ve Tahkim Kurulu tarafından verilen kararın gerekçesinin hukuki dayanaktan yoksun olması, kurulların ciddiyetini ve yeterliliğini sorgulamamıza neden olmuştur. Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak her şeyden önce TFF Tahkim Kurulu'nun almış olduğu bu kararın “gerekçelerini” açıklamasını beklemekteyiz.

Ayrıca yabancı futbolcu sayısı sınırlandırılması, yeterince yerli futbolcu yetişmemesi sıkıntılarının konuşulduğu bir dönemde; maçın hemen ertesi günü içtenlikle kamuoyundan özür dileyen Milli bir futbolcunun, hatasından ders almasını sağlayıp Türk futbolu adına kazanılması gerekirken 6 hafta sahalardan uzak kalacak olması da her şeyden önce Türk Futbolu adına bir kayıptır.

Bu vesile ile kulübümüz hakkında başlatılan ve sistemli şekilde yürütülen algı operasyonunun farkında olduğumuzu, bu operasyon ve operasyonu yürüten ilgililerin tarafımızca itina ile izlendiğini, efendiliğin; yeri geldiğinde dişimizi göstermekten geri duracağımız anlamına gelmediğini, başta büyük Beşiktaş camiası olmak üzere tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

BEŞİKTAŞ JİMNASTİK KULUBÜ

Kaynak

Beşiktaş 02.11.2017

 


Konu Cihannur tarafından (11-02-2017 Saat 22:30 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-02-2017, 22:27   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Beşiktaş, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na ve Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'na göstermiş olduğu bu tepkisinde son derece haklı.

TFF PFDK ve TFF Tahkim Kurulu, Caner Erkin'e 6 maç ceza vererek kamuoyunda vicdanları sızlatmıştır. Alınan bu karar hukuksuz ve adaletsiz bir karardır. Adama sorarlar: "Şimdiye kadar aklınız neredeydi, neredeydiniz? Mesela daha geçen sezon olan 2016-2017 Sezonunda oynanmış olan Beşiktaş - Fenerbahçe Türkiye Süper Ligi maçı esnasında Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel maçın hakemine sinkaflı küfür ettikten sonra neredeydiniz?! O maçtan sonra Volkan Demirel'e niye ceza vermediniz?"

Caner Erkin hakkında vermiş oldukları bu ölçüsüz, hatalı ve vicdanları sızlatan kararları nedeniyle TFF PFDK'ya da TFF Tahkim Kurulu'na da yazıklar olsun!
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-03-2017, 19:34   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
"Caner bu hukuksuzluğun kurbanı oldu"



Spor yazarı ve yorumcusu Attila Gökçe, Beşiktaş'ın gündemini Haber 1903'e değerlendirdi.

İşte Gökçe'nin Haber 1903'e yaptığı açıklamalar:

Hukuka Özen Gösterilmeden Verilmiş Bir Ceza


PFDK'nın ve Tahkim Kurulu'nun Caner Erkin ile ilgili verdiği kararlar hakkında konuşan Gökçe "Duygusal olarak kamu nizamını tatmin etmek üzere Caner'in yaptığı ayıba karşı ibret-i âlem bir ceza verilmesi konusunda hukuka özen gösterilmeden bir ceza verildiğini düşünüyorum. Bu bir haksızlıktır. Caner bu hukuksuzluğun kurbanı oldu. En acı tarafı da şu: Ceza çekmesi gereken bir oyuncuya merhamet gözüyle bakıyoruz. Bu kararı hiçbir şekilde etik, sportif ve hukuki bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak

Haber 1903 03.11.2017
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-03-2017, 19:53   #4
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
"Haksız kararlar ile aşağı doğru gidiyoruz"



Beşiktaş kulübü eski yöneticisi Sinan Vardar, Beşiktaş'ın gündemi hakkında Haber 1903'ê açıklamalarda bulundu.

İşte Vardar'ın Haber 1903'e yaptığı açıklamalar:


Son Derece Yanlış Bir Karar

Tahkim Kurulu'nun Caner Erkin hakkında verdiği kararın son derece yanlış olduğunu dile getiren Vardar "Son derece yanlış bir karar. Türk futbol tarihinde kamera görüntüsü ile ceza verildi. 6 maçlık bir ceza olabilir mi? Bu kararın Tahkim'de düzeltilmemesi de çok ilginç geliyor. Beşiktaş kulübü Ernst raporunu neden açıklamıyor? Demirören taraf olsun demiyorum; ama Beşiktaş'ın da bu şekilde mağdur olmasına Demirören biraz müdahil olmalıdır" dedi.

Hayretler İçerisindeyim

Alınan bu kararlar hakkında TFF'yi eleştiren Vardar "Bu kurulları seçen TFF Başkanı var. Türk futbolunda hiçbir gelişim yok. Kulüpler kriz içerisinde. TFF'nin ufak bir yaptırımı yok. Beşiktaş'ın Avrupa Kupalarına gidememesi sahte evrak ile oldu. Bunu kim yaptı? Daha neyi konuşuyoruz? Haksız kararlar ile aşağı doğru gidiyoruz. İnanılmaz. Hayretler içerisindeyim" dedi.

Kaynak

Haber 1903 03.11.2017
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-03-2017, 20:06   #5
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
"2011'de Fenerbahçe ceza almasın diye karar çıkaranlar, 2017'de Caner ceza alsın diye karar çıkardı"



Spor yazarı Faik Gürses, Tahkim Kurulu'ndan Caner Erkin ile ilgili çıkan karar hakkında Haber 1903'e açıklamalarda bulundu.

İşte Gürses'in Haber 1903'e yaptığı açıklamalar:

Fenerbahçe Ceza Almasın Diye Karar Çıkartanlar


Caner Erkin hakkında alınan kararı sert bir dille eleştiren Gürses "Alanya maçından sonra Hukuk Kurulunun Caner'in cezasına ortak olduğunu yazmıştım. Elbette Caner hata yaptı. Caner hatayı yaptıktan sonra kanun hükmündeki cezayı değiştirmek ayıp ve mânidardır. 2011'de Fenerbahçe ceza almasın diye çıkan karar, 2017'de Caner ceza alsın diye başka bir karar yürürlüğe sokuluyor. Bu çok çirkin bir davranış. Bu karar Türkiye'de hukuksuzluğun yaygınlaştığını gösteren bir karardır. Bu karara son derece tepkiliyim. Beşiktaş camiası üzerinde oynanan oyunlar her geçen gün artmaktadır. Quaresma'ya Monaco maçında çalınan penaltı Türkiye'de farklı bir hakem tarafından çalınmazdı. Alanyaspor maçında Beşiktaş'ın penaltısı neden çalınmadı? Gün geçtikçe Beşiktaş aleyhine çıkan kararlar küçük bir kıvılcımdan alev topuna döndü. Bugüne kadar büyük harflerle konuşan bir spor yazarı değildim. Artık Beşiktaş üzerinde deney yapıyorlar. Gitsinler başka takımlar üzerinde bunları denesinler. Böyle saçma şey olmaz. Bakın ben 6 maçı tartışmıyorum. Uygulamaya çıkan kararlar, hakemlerin Beşiktaş'a karşı çaldığı düdükler rezalete doğru gitmektedir" dedi.

Beşiktaşlı Futbolcuların Yaptığı En Ufak Bir Şeyde...

Diğer takım oyuncuları hakkında hiçbir yaptırım uygulanmamasının çirkinliğin üzerinde bir ayıp olduğunu belirten Gürses "Maicon, Olcay'a neştersiz gırtlak ameliyatı yaptı. Resmen saha içerisinde operasyon yaptı. Operatör doktor Maicon, Olcay'ı Şenol Güneş Stadı'nda neştersiz ameliyat etmiş. Bu fotoğraftan sonra siz eğer bunu geçiştiriyorsanız, diğer futbolcuların etmiş olduğu küfürleri es geçiyorsanız, Beşiktaşlı futbolcuların yaptığı en ufak bir şeyde PFDK'ya sevk ediliyorsa bu çirkinliğin ötesinde ayıptır" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak

Haber 1903 03.11.2017
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-03-2017, 20:19   #6
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
"Hukuk bir gün herkese lazım olur"



Beşiktaş kulübü kongre üyesi ve spor yazarı Atıf Keçeci, Tahkim Kurulu'ndan Caner Erkin ile ilgili çıkan karar hakkında Haber 1903'e açıklamalarda bulundu.

Keçeci yaptığı açıklamada şunları söyledi:


Hukuk Bir Gün Herkese Lazım Olur

TFF PFDK ve TFF Tahkim Kurulu'nun almış olduğu kararı eleştiren Keçeci " Federasyon ve kurullarının hukukun herkese eşit uygulanması konusunda hassasiyet göstermesi gerekir. Kuruma, kişiye karşı değişik kararlar hukuk prensiplerine ters düşer. Beşiktaş camiası hakkını aramaktan çekinecek bir camia değildir. Hukuk Kurulu'nun, Disiplin Kurulu'nun ve Tahkim Kurulu'nun konu Beşiktaş olduğunda farklı düşünce içerisinde olmaması yani hukuka saygı göstermesi gerekir. Çünkü hukuk bir gün herkese lazım olur " diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak

Haber 1903 03.11.2017
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-03-2017, 20:38   #7
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
"Beşiktaş Kulübü, TFF'ye dava açmalıdır, tedbir kararı alınırsa Caner maçlarda oynar!"



Beşiktaş Divan Kurulu üyesi Av. Ali Rıza Dizdar, PFDK'nın Caner Erkin'e verdiği 6 maçlık ceza ve Tahkim Kurulu'nun verilen bu kararı onaması hakkında Haber 1903'e açıklamalarda bulundu.

İşte Ali Rıza Dizdar'ın Haber 1903'e yaptığı açıklamalar:

Hukuki Bir Skandal


Caner Erkin hakkında verilen cezaların bir hukuk skandalı olduğunu belirten Dizdar "Caner Erkin'in yapmış olduğu hareket kabul edilebilecek bir hareket değil. Öncelikle bunu dile getirelim. PFDK'ya sevk edilmesinde korkunç hukuki hata yapıldı. Caner Erkin televizyon görüntülerinden dolayı kurula sevk edildi. Geçmişte Disiplin Talimatında "Görüntüler ile delillerle, hakemlerin, saha müşahedelerin, gözlemcilerinin rapor verilmediği durumlarda sevk edilemez" hükmü vardı. Aslında daha evvel bunlarla ilgili sevk oluyordu. Caner'in eylemi yaptığında disiplin talimatında görüntülerle disiplin kuruluna verilebilir maddesi yok. Hakem ve gözlemci, saha müşahede raporlarında da bu eylem yazılmadıysa disipline sevk mümkün olmazdı. Caner'de o eskiden var olan görüntülerle disipline sevk edilir maddesini yürürlüğe sokularak geriye doğru yürüyerek Caner'i disipline sevk ettiler. Bu hukuken olmaz. Hukuki bir skandal var" dedi.

Beşiktaş Kulübü İtiraz Hakkını Kullanacak

Beşiktaş Kulübü'nün konu ile ilgili mahkemeye başvurması gerektiğini dile getiren Dizdar "Beşiktaş Kulübü, Tahkim Kurulu kararının kaldırılması yönünde tespit davası açarak konuyu uluslararası boyuta getirerek itiraz hakkını kullanacak. Çünkü Tahkim Kurulu kararları kesinleşmiş kararlardır. Bu kararın ortadan kaldırılması için bu kararın hukuken yok sayıldığını ispat edip TFF'ye dava açmalıdır. TFF'de idari hukuka girmediği için genel hukuk çerçevesinde bu cezanın ortadan kaldırılması için Beşiktaş Kulübü'nün mahkemeye başvurması gerekiyor. Mahkemeler bunu yok sayarlar. Çünkü burada anlaşmazlık var" dedi.

Tedbir Kararı Alınırsa Caner Maçlarda Oynar

Beşiktaş Kulübü konu ile ilgili dava açtıktan sonra eğer tedbir kararı alınırsa Caner'in maçlarda oynayabileceğini belirten Dizdar "Yukarıda hukuki açıklamalar yaptım. Halk belki bunu anlamayabilir. Biraz basite indireyim. Bir futbolcunun disipline verilmesi için hakem, gözlemci ve saha müşahedesi raporlarına ihtiyaç vardır. Eskiden görüntüler ile futbolculara ceza veriliyordu. Fakat bu oyun Emre Belözoğlu ile bozuldu. Geçmişte Emre Belözoğlu görüntüler ile sevk edilmemesi lazım diye uygulama çıktı. O zaman disiplin talimatından görüntüler ile insanlar disipline sevk edilemez diye hüküm disiplin talimatından çıkarıldı. Şimdi sevk edilebilir talimatı Caner Erkin ile eş zamanlı girdi. Hâlbuki Caner pazar günü oynadı ve talimatlar pazartesi günü değiştirildi. Lehine olanlar geriye yürür aleyhte olanlar geriye yürümez. Burada aleyhte yorum var ve geriye yürümez. Beşiktaş Kulübü, Tahkim Kurulu kararının ardından dava açacak ve tedbir kararı alınırsa Caner maçlarda oynar."

Kaynak

Haber 1903 03.11.2017
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-03-2017, 21:00   #8
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Melike Ulus



Eyy TFF


Evet biz efendiyiz, evet biz asiliz, evet biz küfre karşıyız, evet biz ezilenin yanında ezenin karşısında olan ve her konuya duyarlı bir kulübüz. Özeliz ve bir o kadar da çok güzeliz.

Ama futbolun da bir takım gerçekleri var. 90 dakika boyunca sahada stres var, hırs var, isyan var ve de en yüksek oranda sarf edilen efor var. En önemlisi de arkasındaki milyonlarca taraftarının yüzünü yere düşürmemek var. Sabah okuluna giden çocuk taraftarının gururla sınıfına girmesini sağlamak var. 90 dakika boyunca gırtlağını yırtarcasına tezahürat edenlere ödenecek hak var. Deplasman yollarını aşındıranların yorgunluğunu unutturmak var. Sana takımın ne veriyor diyenlere verdirebilecek cevaplar var. Var oğlu var.

Bunca manevi yükü barındırırken kim ister sahada yenilgiyi hazmedeni, kim ister haksızlığa eyvallah diyeni? Bu elbette vur kır, kafa göz yar, küfret, saldır anlamına gelmez. Ancak nihayetinde oradakiler de insan ve her insanın da tepkisi ne yazık ki bir değil. Ve biliriz ki insan beşer, kuldur şaşar. Bunca sinirlerin harap olduğu bir ortamda kabul edilmesi güç de olsa bunu yapanı hemen asmak ne kadar doğru ve ne kadar yerinde olur bir durup düşünmek lazım.

Bu lafım elbette Beşiktaş taraftarına. PFDK’ya geçmeden önce bunu kendi içimizde de bir sorgulayalım istedim.

Caner’in sarf ettiği sözleri tasvip etmek elbette çok mümkün değil. Ancak, örnek biraz pek yerinde olmasa da vermek istiyorum. Beşiktaş'ın ve de Türk futbolunun önemli isimlerinden “güzel insan” lakaplı kaptanımız Vedat Okyar'ın hemen hemen herkesin bildiği bir anısı vardır. – Oynanan bir maç sırasında rakip takımın bir oyuncusu öyle sıkı bir tekme atıyor ki Vedat Okyar can acısıyla bir anlığına zarafeti falan unutup küfür ediyor. Rakip oyuncu hemen hakeme şikâyet ediyor. Hakem hiç ihtimal vermese de güzel insana soruyor "Küfür mü ettin?" diye. Efsane kaptanımız duraksamadan cevap veriyor “Evet ettim”. Ve Vedat Okyar kırmızı kart görüyor. Tezcan, arkadaşının yanında tüm olanlara şahit ve şaşkınlıkla soruyor. "Manyak mısın sen neden ettim diyorsun?" Ve güzel insan cevap veriyor: "Üzerimde Beşiktaş forması varken yalan mı söyleyecektim!" –

Bu konuyu dilden dile, soydan soya efsane gibi anlatırken Caner’e olan bu aşırı öfke nedir? Öncelikle biz kendi içimizde adil bir değerlendirme yapalım ki ardından da Türk futbolunu ellerinde oyuncak edenlere geçelim!

Hatta geçmekle kalmayıp futbolcumuza sahip çıkarak haykıralım...

Caner 23 Ekim’de maça çıkıyor ve bir anlık gafletle istenmeyen sözler sarf ediyor. Hakem duymuyor ve raporda geçmiyor. O tarihte hâlâ geçerli olan talimata göre de bu sebeplerden dolayı ceza alması mümkün değil. Bir gün sonra da efendice özür diliyor, pişmanlığını dile getiriyor. Bir nevi kendini ispiyonlamış oluyor. Vay efendim bak küfretmiş, bu delildir, şu, bu diyerek tüm mecradan PFDK’ya baskı yapılıyor. Onlar zaten dünden hazır kıta bekledikleri için talimatta böyle bir sebeple ceza maddesi olmadan fahiş bir ceza veriliyor. Ve bu talimatı 26 Ekim’de değiştirebiliyorlar! Bakın burada sadece adaletsizlik yok. Hukuk cinayeti var. Art niyet var. Güçlerin kafalarına göre kullanışları var. Sonra da hazırladıkları kılıfı güya iç rahatlatıcı sözlerle geçiştiriyorlar. “Artık görüntüyle ceza vereceğiz!” Aradan çok geçmeden ismini bile zikretmeye değer bulmadığım oyuncular Caner’den farksız görüntü sergiliyorlar. Ama hâlihazırda talimat olmasına rağmen hiçbiri ceza almıyor. Çünkü ona da kılıf hazır. Ettikleri küfürün muhatapları yok! Yani o küfürleri kimse üzerine alınmıyor! Bu da aslında şu anlama geliyor: Sahada havaya, dağa taşa bakarak her şeyi saydırabilirsin! Mübahtır, cezası da yoktur! Hakemin kafasına gözüne bir şeyler fırlatıp yere düşürmenin de aman aman bir cezası yoktur; ama küfür edersen bak ona acımam 6 maç cezayı keserim! Bu kapsama da sadece Beşiktaş kulübü girer. Diğerlerine boynum kıldan incedir! Değildir de bu nedir?

Eyy TFF... Sizler ülke futbolunu bitirdiniz, millî takımı rüsva ettiniz, adaletten bihabersiniz, elle tutulur gözle görülür şekilde başarısızsınız, üstüne bir de kişilerin keyfine göre hareket ederek ülke futbolumuzu elinizde oyuncak ettiniz. Peki sizin cezanız ne olacak? O cezayı size kim verecek? Ve o gün gelince bedelini ödeyebilecek misiniz?

Kaynak

Haber 1903 03.11.2017
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-03-2017, 22:25   #9
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
"G.Saray'ın aldığı ceza çok az, Caner'e haince...(Caner'e 6 maç vermek kesinlikle yanlıştır, haincedir, orantısızdır)"



Eski hakem Ahmet Çakar, PFDK ve Tahkim Kurulu kararlarının ardından açıklama yaptı. İşte Ahmet Çakar'ın sözleri...

PFDK, Trabzon-G.Saray maçında Ndiaye'ye yaptığı faul sonrası kırmızı kart kart gören Olcay Şahan'a 'Rakip takım oyuncusuna yönelik şiddetli hareketi' nedeniyle 3 maç ceza verdi. Faulün ardından Olcay'ın üzerine yürüyüp yüzüne vuran Feghouli de aynı gerekçeyle 3 maçla cezalandırıldı. TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu ise Osmanlıspor forması giyen Özer Hurmacı'nın Trabzonspor ile olan sözleşmesini haksız feshetmesi sebebiyle 6 ay sahalardan men edilmesine karar verdi. Feghouli'nin kendini savunduğunu dile getiren ve cezaya isyan eden G.Saray yönetimi Tahkim Kurulu'na gitme kararı aldı.

Ahmet Çakar Diyor ki

Türk futbolunun en güvenilmez kurumları Tahkim ve Disiplin'dir. Son yıllardaki kararlara bakın buram buram eyyam, buram buram çifte standart, buram buram taraflılık kokuyor. Caner'e 6 maç vermek kesinlikle yanlıştır, haincedir, orantısızdır. Doğrusu 2 bilemedin 3 maç olmalıydı. Caner'in 6 maç aldığı hafta Galatasaray-Fenerbahçe maçında kafasından yaralanıp yere düşen bir yardımcı hakem var. Ama Galatasaray'ın aldığı ceza çok ama çok az. Caner görüntülerden ceza aldı, oysaki bir sonraki hafta benzerini Muslera, Valbuena ve Emre Belözoğlu da yaptılar. Onlara ceza vermemek için muhatap kılıfını uydurdular. Feghouli ve Olcay'ın cezaları içinse tam anlamıyla çok diyemem. 3 olmazdı da 2 olurdu.

Kaynak

Spor X 03.11.2017
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-04-2017, 16:45   #10
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Caner, Anayasa Mahkemesi’ne kadar gitmeli



Durum açıkça meydandayken kimse alavere dalavere yapmasın. Caner’e verilen 6 maçlık ceza hukukun bütün ilkelerine aykırıdır.

Hıncal Uluç ile 1 Soru 1 Cevap

- Caner'in 6 maçlık cezası onandı. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Karar nereden bakarsan bak hukuka aykırı… İşin özeti şu: Caner'e hakem ve gözlemci raporlarında yazmadığı sürece hiçbir kurumsal ceza verilemez. Görüntü eskiden hakemin ya da gözlemcinin raporunda olması kaydıyla yardımcı kanıt olarak kullanılıyordu. Tek başına değil… Tek başına kanıt olarak kullanılması hukuka aykırı, yani federasyonun yeni yaptığı yönetmelik hukuka aykırı... Niye? Türkiye Ligi'ni ya da Türkiye Kupası'nı ya da resmî maçları yayıncı kuruluşa emanet ediyorsun. Yayıncı kuruluş istediği görüntüyü kullanır. Uğur'a 6 maç ceza verdirir, bin beterini yapan Hıncal'ın görüntüsü bende yok der sıyırır. İkinci olarak yayıncı kuruluşun kasıtlı olmadığını düşünelim. Maç var, 18 kamerayla izleniyor. Başka maç var 8 kamerayla, bir diğerinde kamera yok. Yani kameraların olmadığı bir maçta her şey serbest, 18 kameralı maçta çok dikkatli olmak zorundasın. Böyle hukuk olmaz! Adalet terazisini gözü bağlı kadın dengede tutar. O dengede kalması için herkesin koşullarının eşit olması lazım, bir. O teraziyi tutanın da tarafsız olması lazım, bu da iki. Durum açıkça meydandayken kimse alavere dalavere yapmasın. Bu karar hukuksuzdur. Ceza hukukunun bütün ilkelerine aykırıdır. Caner, Anayasa Mahkemesi'ne kadar gider, gitmeli.

Caner'e Bir Ceza da Kulüpten: 75 Bin Euro

Başakşehir maçında hakem Mete Kalkavan'a yaptığı hakaret ve sportmenlik dışı hareketlerden dolayı 6 resmî müsabakadan men edilen Caner Erkin, Tahkim Kurulu'nun cezayı onamasının ardından ikinci şoku yaşamıştı. Yıldız futbolcuya üçüncü şok ise Beşiktaş Kulübü'nden geldi… Siyah-beyazlı yönetimin Caner'e para cezası verme kararı aldığı, meblağın ise 75 bin euro olduğu öğrenildi.

Kaynak

Sabah 04.11.2017
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
beşiktaş, beşiktaş jimnastik kulübü, beşiktaş'tan, caner erkin, pfdk'ya, sert tepki, tahkim kurulu, tahkim kurulu'na, tepki, tff, tff pfdk, tff pfdk'ya, tff tahkim kurulu, tff tahkim kurulu'na, özür


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım