AK Gençliğin Buluşma Noktası
Sağlık Sağlığımızla ilgili bütün paylaşımlar bu bölümümüzde.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-20-2007, 15:17   #1
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart Binlerce kadının hayatı kurtulabilir
Yoksul ülkelerde her yıl on binlerce kadının ölümüne yol açan “eclampsia” yani gebelikte kalsiyum yetmezliğine bağlı olarak ortaya çıkan komplikasyonun çok ucuz bir ilaçla
önlenebileceği bildirildi.

ANKARA - Bir dönem Türkiye’de faaliyet gösteren ve merkezi New York’ta bulunan uluslararası kar amacı gütmeyen kuruluş EngenderHealth yetkilileri, tansiyonun aşırı yükselmesine neden olan bu komplikasyonun yılda 63 binden fazla kadının ölümüne neden olduğunu belirterek, az gelişmiş ve kalkınmakta olan ülkelerde çalışan birçok sağlık görevlisinin, bu tedavi yöntemini bilmediğine dikkat çektiler. “Anneler, güvenli, etkili ve çok ucuz bir ilaç olan magnezyum sülfat olmadığı için ölüyorlar” diyen uluslararası kuruluşun yetkilileri, magnezyum sülfatın bugün hala birçok ülkenin hastanesinde bulunmadığı, hatta temel ilaçlar listesinde yer almadığı uyarısı yaptılar.
Kadın, anne ve bebek sağlığı konusunda Londra’da düzenlenen bir toplantıda görüşlerini sunan EngenderHealth temsilcileri, siyasi liderleri, uluslararası kuruluşları ve ulusal sağlık sistemlerini, yoksul ülkelerde gelişmiş ülkelere göre 14 kat fazla kadının ölümüne neden olan bu komplikasyonla mücadeleye çağırdılar.

Ayrıca bebek ölümlerinde yüksek bir risk oluşturan bu komplikasyonun tedavi edilmemesi durumunda, ani hastalık nöbetlerine, böbrek ve karaciğerde hasar ile ölüme dahi yol açabileceğini belirten uluslararası kuruluşun çalışanları, yoksul ve kalkınmakta olan ülkelerin sağlık çalışanlarının bu komplikasyonu tedavi için sadece müsekkin vermelerinin
de başka bir önemli sorun olduğunu kaydettiler.

EngenderHealth temsilcileri, büyük uluslararası sağlık kuruluşlarıyla yardım örgütlerini, magnezyum sülfatı daha kolay ulaşılabilir ve daha ucuz hale getirmeye çalışmalarıyla bunun eğitimi vermeye çağırdı. Kuruluş, siyasi liderleri de magnezyum sülfatı temel ilaçlar listesine koymaları için çaba göstermeye davet etti.



ntv

 

selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi