AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 09-29-2010, 23:52   #1
Kullanıcı Adı
mehmetakif24
Standart Boşanma oranı yüzde 40 arttı
Boşanma oranı son beş yılda tam yüzde 40 arttı. Uzmanlara göre de artık anne-babalar çocuğun velayetini istemiyor, 'Çocuk sende kalsın' diyor. Bu tabloda en büyük etkense geçim sıkıntısı.

Artan boşanma oranı, bir başka olumsuz gelişmeyi de beraberinde getiriyor. Geçmiş yılların aksine çoğu anne-baba, çocukların velayetini almak yerine karşı tarafa vermek için çabalıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, 2009 yılında 114 bin 499 aile, Aile Mahkemesi'ne başvurarak evliliklerini bitirdi. Bu rakamlar geçtiğimiz yıllara oranla büyük bir artışın işareti oldu. Son beş yılda boşanma olaylarında yüzde 40'a ulaşan ciddi bir artış meydana geldiği belirtildi.

Hukukun Egemenliği Derneği (HED) Başkanı Avukat Erdem Akyüz de tabloyu şöyle özetledi: "Boşanmaların en önemli gerekçesi, ekonomik krizle birlikte artan şiddetli geçimsizlik. Fakat son dönemdeki boşanmalarda çocuk velayeti anlayışı da değişti. Önceleri çocuğun velayetini almak için dava açan anne ve baba şimdi ise çocuğun velayetini üzerinden atmak için dava açmaya başladı." Avukat Akyüz, bu durumun nedeni olarak da geçim sıkıntısını gösterdi.

Aile mahkemelerinin davalara yetişemediğini de ekleyen söyleyen avukat Erdem Akyüz şöyle devam etti: "Bundan birkaç yıl öncesine kadar Ankara'da beş tane Aile Mahkemesi bulunurken, günümüzde iki kat çoğalarak on bire ulaştı. Mahkeme sayısındaki bu artışa rağmen hâlâ büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Boşanma olaylarındaki artışa on bir aile mahkemesi de yetişmemeye başladı. Mahkeme önünde uzun kuyruklar oluştu."

mehmetakif24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-30-2010, 00:08   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Nufus çoğaldı boşanmalar coştu tabi
Önceden boşanmadan da ayrılan vardı,şimdi direk mahkeme kapısını çalıyorlar,tabi geliri de var bunun miras bakımından. Geçimsizlikten dolayı ise neden evlenirler ben bunu anlamam,boşanınca zengin karı koca mı buluyorlar ? Cepleri para mı doluyor ? Birbirine destek olmadıktan sonra zaten evliliğin anlamı kalmaz.
Alt 09-30-2010, 00:10   #3
Kullanıcı Adı
unnamed
anlamsız bir şekilde gidip evlenirlerse olay böle olur...

Alt 09-30-2010, 00:21   #4
Kullanıcı Adı
merve
Dizilerin insanları bu yönde etkilediğini düşünüyorum.
Çocuk velayeti ile ilgili yazılanlar şaşırtıcı. Bide madem şiddetle geçinemiyorsun ne diye çocuk yapıyorsun ?
Bunun yanında birkaç çocuk yapanlarda var tabi
O yavrucakların suçu ne ya
merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-30-2010, 00:22   #5
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
seni seviyorum aşkımmmm...
laylay lom lay lay lom...
evlenince öfler püfler...
sonra nolur küt boşanma...
boşanma artık güzel bi huydan ziyade farklı değerlendiriliyor...
çocuk oyuncağı sanki...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-30-2010, 00:41   #6
Kullanıcı Adı
unnamed
bizim gençlerimizin dünyaya toz pembe bakışı...
onu yapacam bunu yapacam...
yapabilirmiyim diye sormaz...
sonra tabi borç batağı...
maddi yetersizlikler...
buna bağlı geçimsizlik...
tabi birde günahsız çocuklar...onlara üzülüyorum sadece...
bunlar hala pembepancurlu evin hayalini kursunlar...
Alt 09-30-2010, 12:20   #7
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Sorumluluk bilinci tükendiği anda her şeyi madde gözü ile değerlendirilmeye başlanırsa bu kopuklukların yaşanması doğal oluyor. Eşlerin birbirini öteler ötesi gözü içerisinde değerlendirme potasından cıkarsa dünyalık adına duygularının yıpranması baş gösterir. Eşinize sunabileceğiniz hayat kalitesi kadar sizinle mutlu olmaya ama en ufak sorun içerisinde onun üstesinden gelme yerine o sorumluluktan kaçmayı secebilen çiftlerin kutsal dairesi yıkılabiliyor.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-30-2010, 14:14   #8
Kullanıcı Adı
akgurbetci
Alıntı:
merve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dizilerin insanları bu yönde etkilediğini düşünüyorum.
Çocuk velayeti ile ilgili yazılanlar şaşırtıcı. Bide madem şiddetle geçinemiyorsun ne diye çocuk yapıyorsun ?
Bunun yanında birkaç çocuk yapanlarda var tabi
O yavrucakların suçu ne ya
Aynen katiliyorum.

Birde simdi ki zamanda insanlar hemen pes ediyor hic birseye dayanmiyor yani cekmesini bilmiyorlar.

Benim anamda bende diger aile fertlerimde babam tarafindan senelerce siddete maruz kaldik. Canim anam onca dertler gördü onca acilar yasadi ama bosanmadi. Evet kalabalik bir aileyiz ve evet o kadar cocuk olmasa daha iyi olurdu belki ama 30 yil öncesinde o kadar bilinci degildiler iste..

Tabi bunun bir sürü sebebi var bosanirsam millet ne der ailem nasil karsilar cocuklarim ne olur vs vs.

Ama ne bileyim simdi görüyorum bir senesi evleniyorlar diger senesi hop bosaniyoruz. Sebepler ise insan saskinlik icinde birakiyor. Yapamadik edemedik soguduk sevmiyor ilgilenmiyor söyle böyle.

Allahim bana ve tüm bekar kardeslerime hayirli evlilikler nasip eyler insaAllah. Bir ömür boyu hatta ahirette bile evlenecegimiz insanla beraber olmayi nasip eyler insaAllah.

Iyi günde kötü günde insaAllah.

Ha birde tabi ki siddet görüpte ayrilanlar da cok buna bisey demiyorum cünkü ne kadar zor bir durum oldugunu kendim biliyorum yasadigim icin. Biz dayanmisiz biz sesimizi cikarmamisiz o ayri bir konu tabi ki.
akgurbetci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-30-2010, 14:28   #9
Kullanıcı Adı
unnamed
Alıntı:
Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sorumluluk bilinci tükendiği anda her şeyi madde gözü ile değerlendirilmeye başlanırsa bu kopuklukların yaşanması doğal oluyor. Eşlerin birbirini öteler ötesi gözü içerisinde değerlendirme potasından cıkarsa dünyalık adına duygularının yıpranması baş gösterir. Eşinize sunabileceğiniz hayat kalitesi kadar sizinle mutlu olmaya ama en ufak sorun içerisinde onun üstesinden gelme yerine o sorumluluktan kaçmayı secebilen çiftlerin kutsal dairesi yıkılabiliyor.
abim zaten olanda bu şu anda..
manevi boşluk çokca olduğundan, en ufak birşeyde teslimiyeti bırakıp suçu başka yerlerde aramaya başlıyoruz...
iki tarafta suçlu..
ama en büyük suçlu aile...
evlendirmek, sadece mürvetini göreyim diye saçma bir mantıkla insanları evlendirmek ne kadar doğru...
oranlar bize gösteriyor...
Alt 09-30-2010, 17:28   #10
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Eşler birbirini Allah için sevmediği sürece bu dengeler sağlanmaz.
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)