AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 07-22-2011, 13:26   #1
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Standart CHP'de Baykal'ın kalesine operasyon: Antalya il yönetimi düşürüldü
CHP yönetimi, seçim öncesi yarım bıraktığı Antalya operasyonunu dün tamamladı.

Deniz Baykal'a yakınlığıyla bilinen Antalya il yönetimi, 12 üyenin istifası sonucu düştü. İstifaya yanaşmayan Antalya İl Başkanı Ahmet Özer Ülken de böylece görevden uzaklaştırılmış oldu. Parti kulislerinde, istifaların genel merkezin baskısı sonucu gerçekleştiği belirtiliyor. Yeni il başkanlığı için genel merkeze yakın Tuncay Ercenk, Vahap Tuncer ve Zeki Başaran'ın isimleri geçiyor.
Ülken, görevden düşürüldüğüne yönelik kendisine bir tebliğde bulunulmadığını, görevinin başında olduğunu savundu. Ancak CHP kaynakları, istifalarla yönetimin düşürüldüğü bilgisini doğruluyor. Genel seçimler öncesinde de, yönetim kurulu üyelerinin istifa ettirilerek yönetimin düşürülmesi girişiminde bulunulmuş, ancak Baykal'ın müdahalesi üzerine geri adım atılmıştı. Son operasyonun perde arkasında, Baykal'ın parti yönetimine karşı yürüttüğü muhalefet çalışmalarının etkili olduğu ifade ediliyor. Baykal, CHP'nin seçimlerde başarısız olduğunu savunmuş, Kılıçdaroğlu ile yemin krizi konusunda yaptığı baş başa görüşmenin ayrıntılarını medyaya sızdırdığı için yönetimin tepkisini çekmişti. Antalya'nın yanı sıra Van, Siirt ve Ankara il başkanlıklarında da operasyon yapıldığı öğrenildi. Van'da il başkanı görevden alınmadı ancak yönetim kurulu üyeleri istifa ettirildi. Siirt'te önceki gün yeni bir il başkanı atandı ancak geri çekilerek eski il başkanı tekrar göreve getirildi. Ankara'nın Yenimahalle ilçe yönetim kurulu da istifalarla düştü.

Zaman

Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)