AK Gençliğin Buluşma Noktası


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-09-2011, 12:46   #1
Kullanıcı Adı
sudaduran
Standart CHP'li Batum'a 16 yıl hapis istemi
Aralarında CHP milletvekili adayı Süheyl Batum'un da bulunduğu 9 kişi hakkında dava açıldı.

CHP milletvekili adayıSüheyl Batumve Deniz Ülke Arıboğanın da aralarında bulunduğu 9 kişi hakkında "üniversite inşaatının mührünü sökmek"ten dava açıldı. Batum ve Arıboğan'ın 16 yıla kadar hapsi isteniyor.

Beşiktaş'ta bulunan Bahçeşehir Üniversitesi'ndeki inşaatın mührünün sökülmesi mahkemelik oldu.

Vatan gazetesinin haberine göre; üniversie arazisi içerisinde kalan arsadaBeşiktaşBelediye Başkanlığı İmar Müdürlüğü görevlilerince 30 Mart 2006 tarihinde yapılan incelemede, binanın örtüsünün ruhsatsız olarak sökülüp demir konstrüksiyonla yenileme çalışmaları yapıldığı tespit edildi ve inşaat durdurulup mühürlendi.

6 Ekim 2006 tarihinde yapılan bir diğer incelemede ise mührün bozulduğu ve binanın arka bahçe kısmında bulunan hangarın yıkılıp yerine çelik konstrüksiyon ilave yapıldığı ve ön bahçe kısmında tek katlı kafeterya yapıldığı tespit edildi. İnşaat durdularak tekrar mühürlendi.

4 Ağustos 2008 tarihindeki incelemede mührün yine bozulduğu ve deniz tarafında bulunan çadırın büyütülüp çelik putrellerle yenilendiğini tespit edildi ve yine mühürlendi.

Ancak 2 Eylül 2008 'de yapılan rutin incelemede mührün tekrar bozulduğu, tek katlı çelik putrellerle kapatılmış alanın yerine eskisinin devamı niteliğinde iki kat yüksekliğinde çelik putrellerden ruhsatsız inşaat yapıldığı tespit edildi.

Bu inşaatı da mühürleyen görevliler son olarak 5 Ekim 2010 tarihinde yaptıkları incelemelerde mührün bozularak üç kat çelik putrellerle yapılan ruhsatsız inşaatın üzerine tek kat ilave yapılıp iskan edildiğini tespit etti. Ruhsatsız inşaatın önüne geçemeyen yetkililer savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İddianamede ruhsatsız inşaat yaptırmak suretiyle imar kirliliğine neden olmak ve mühür bozma suçlarının sorumlusunun Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel veüniversitetüzel kişiliğini temsil eden Mütevelli Heyeti Üyeleri Kenan Torlak, Eser Alptekin, Azmi Ofluoğlu, Şükrü Karataş, Şener Macun, Yılmaz Esmer, Çoşkun İnce, Deniz Ülke Arıboğan olduğu belirtildi.

Savcı şüpheliler Enver Yücel, Kenan Torlak, Eser Alptekin, Azmi Ofluoğlu, Şükrü Karataş hakkında “imar kirliliğine neden olmak ” suçundan 5'er kez olmak üzer ve “mühür bozma” suçundan da 4'er kez olmak üzere toplamda 7 yıldan 37 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Diğer şüpheliler Yılmaz Esmer ve Coşkun İnce için 1,5 yıldan 8 yıla kadar; Şener Macun için 5,5 yıldan 29 yıla kadar; Deniz Ülke Arıboğan ve Süheyl Batum için ise 3 yıldan 16 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dava,İstanbulAsliye Ceza Mahkemesi 'nde görülecek.

http://samanyoluhaber.com/h_552810_c...is-istemi.html

 

sudaduran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi