AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-23-2009, 22:41   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Thumbs up CHP'li Sav'ı tir tir titretecek karar

ÖNDER SAV'IN YANINA KAR MI KALACAK?



CHP'li Sav'ı tir tir titretecek karar
Türkiye'de Peygamber Efendimiz için alaycı ifadeler kullanan CHP'li Önder Sav'ın sözleri yanına kar kala dursun Avusturya'da bakın ne oldu?

Avusturya'da, Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren söylemi nedeniyle dokunulmazlığı kaldırılarak mahkeme huzuruna çıkarılan aşırı sağcı milletvekili Susanne Winter üç ay tecilli hapis ve 24 bin avro para cezasına çarptırıldı.

Geçen yıl Graz kenti belediye seçimi dolayısıyla aşırı sağcı Özgürlükçüler Partisinin (FPÖ) düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmalarda, İslam dinine ve Hz. Muhammed'e yönelik hakaret edici sözler sarf eden Susanne Winter, federal savcılığın suç duyurusu üzerine Graz şehir mahkemesinde yargılandı. Federal savcının hazırladığı iddianamede, Winter'in konuşmalarında kullandığı ifadelerle “belli bir dini aşağılamak ve halkı başka bir din ve onun kutsal değerlerine karşı kışkırtmak suçu işlediği” belirtildi. Dava hakimi Christoph Lichtenberg, iddianamede sıralanan söz konusu ifadelerle Susanne Winter'in “iki dini topluluk arasında kin ve nefret oluşturduğunun” kesinleştiğine karar verdi.

Winter'in avukatlarının “seçim konuşmasındaki ifadelerin sadece radikal İslam'a yönelik kullanıldığı” yolundaki savunmasını ise hakim Lichtenberg inandırıcı bulmadığı için reddetti.

Ulusal mecliste dokunulmazlığı kaldırılarak yargılanmasına olanak tanınan aşırı sağcı FPÖ milletvekili Susanne Winter, üç ay tecilli hapis ve 24 bin avro para cezasına mahkum oldu.

Mahkeme kararını “şaşkınlıkla” karşıladığını ifade eden Winter, seçim konuşmalarında “kimsenin dini duygularını yaralamak istemediğini, İslam'da kadın haklarına dikkat çekmek istediğini ve doğruları söylediğini” ileri sürdü. Winter, mahkeme kararına karşı temyize gideceğini bildirdi.AA

İLGİLİ HABERLER

İşte vekil Sav'a 'ASIL' tepki
Önder Sav kayıplara karıştı !
Eşi konuştu: Sav'ın sözleri bizi üzdü !
BBP: ÖNDER SAV GÖREVDEN ALINSIN
CHP'Lİ SAV SAYGISIZLIĞINI NASIL SAVUNDU?
YİNE CHP YİNE SAYGISIZLIK!
SAV MÜSLÜMANLARDAN ÖZÜR DİLESİN
SAYGISIZ CHP'LİYE 10 NUMARA CEVAP
PEYGAMBERİMİZ (S.A.V) İÇİN ALAYCI ÜSLUP - İZLE


samanyoluhaber

 

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-23-2009, 22:49   #2
Kullanıcı Adı
politikaci
Standart
Aaa Türkiye'de Peygamber efendimize hakaret edildi diye bir ceza olsa,irtica devletine ilk adımı atmış oluruz!
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-24-2009, 00:56   #3
Kullanıcı Adı
redyellow
Standart
Sav niye titresin ki...

Sav türkiyede yaşıyor....

Bu kararı veren başka bir ülkenin mahkemesi...

müslüman bir ülkenin mahkemesi değil ki...

ne acı, ne garip ama maalesef öyle: MÜSLÜMAN BİR ÜLKENİN MAHKEMESİ DEĞİL....

Hele hele TÜRKİYENİN HİÇ DEĞİL...

Sav türkiyede ve herhalde bu konuda çok rahatdır!
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi