İzmir'in Menemen ilçesinde AK Parti'ye katılan Alevi kökenli CHP'li Kazımpaşa Mahallesi Muhtarı Hazime Tekin, başta Pir Sultan Abdal Derneği olmak üzere kendisini eleştirenlere cevap verdi. AK Parti ilçe binasında bir basın toplantısı düzenleyen Tekin, insanlığa kim hizmet ediyorsa onların yanında olduğunu söyledi.
Muhtar Tekin, bugüne kadar hiçbir siyasi amaç gütmediğini, hep insanlara hizmet etmek için çalıştığını söyleyerek, AK Parti'ye geçişinin iki sebebi olduğunu kaydetti. Tekin, "Ben doğu kökenli ve Alevi bir vatandaşım. Bugüne kadar CHP'li oldum lakin muhtarlığım döneminde CHP'den hiçbir fayda görmedim. Mahallemdeki mağdur vatandaşlara hep AK Parti sahip çıktı. Sonunda CHP'nin halkın partisi olmadığını anladım" dedi.
Hazime Tekin, AK Parti'ye geçmesi sebebiyle Menemen Pir Sultan Abdal Derneği tarafından da acımasızca eleştirildiğini söyledi: "Ben o derneğin üyesiyim. Kültürümüze, değerlerimize bağlı bir insanım. Dernek benden savunma istedi. Bunu benden nasıl isterler? Bu ülkede demokrasi var, özgürlük var, insan hakları var. İnsan istediği bir yerde olabilir. AK Parti'ye geçince, değerlerimden taviz vermiş mi oluyorum? 'Sen Alevisin, AK Parti'ye geçemezsin. Senin Aleviliğinden utanıyoruz.' diyorlar. Onlara bu hakkı kim veriyor? Ben de Pir Sultan Abdal Derneği'nden istifa ediyorum." Derneğin kimsenin tekelinde, hiçbir partinin güdümünde olmadığını vurgulayan Tekin, "Pir Sultan dernekleri CHP'ye mi bağlı? Dernekteki bütün insanlar CHP'li mi olmalı? Aleviler her yerde, bütün partilerde vardır." şeklinde konuştu. Hz. Ali'nin (RA), "Haksızlığın önünde eğilmeyiniz, çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz." sözünü hatırlatan Tekin, ayrıca kendisine sözle sataştığını ve hakaret ettiğini söylediği CHP'li İl Genel Meclisi üyesi Hasan Türkmen hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. AK Parti Menemen İlçe Başkanı İdris Akkoyun da Hazime Tekin'e bütün bu yapılanların çok çirkin olduğunu belirterek, " Hele bir hanıma, İnsan Hakları Derneği'nin bir üyesinin böyle yapmasını tasvip etmiyoruz. O böyle yaparsa, insan haklarını kim ve nasıl savunacak?" dedi.
CİHAN