AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 02-04-2008, 23:32   #1
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart 'CHP'nin halkın partisi olmadığını anladım'
İzmir'in Menemen ilçesinde AK Parti'ye katılan Alevi kökenli CHP'li Kazımpaşa Mahallesi Muhtarı Hazime Tekin, başta Pir Sultan Abdal Derneği olmak üzere kendisini eleştirenlere cevap verdi. AK Parti ilçe binasında bir basın toplantısı düzenleyen Tekin, insanlığa kim hizmet ediyorsa onların yanında olduğunu söyledi.

Muhtar Tekin, bugüne kadar hiçbir siyasi amaç gütmediğini, hep insanlara hizmet etmek için çalıştığını söyleyerek, AK Parti'ye geçişinin iki sebebi olduğunu kaydetti. Tekin, "Ben doğu kökenli ve Alevi bir vatandaşım. Bugüne kadar CHP'li oldum lakin muhtarlığım döneminde CHP'den hiçbir fayda görmedim. Mahallemdeki mağdur vatandaşlara hep AK Parti sahip çıktı. Sonunda CHP'nin halkın partisi olmadığını anladım" dedi.

Hazime Tekin, AK Parti'ye geçmesi sebebiyle Menemen Pir Sultan Abdal Derneği tarafından da acımasızca eleştirildiğini söyledi: "Ben o derneğin üyesiyim. Kültürümüze, değerlerimize bağlı bir insanım. Dernek benden savunma istedi. Bunu benden nasıl isterler? Bu ülkede demokrasi var, özgürlük var, insan hakları var. İnsan istediği bir yerde olabilir. AK Parti'ye geçince, değerlerimden taviz vermiş mi oluyorum? 'Sen Alevisin, AK Parti'ye geçemezsin. Senin Aleviliğinden utanıyoruz.' diyorlar. Onlara bu hakkı kim veriyor? Ben de Pir Sultan Abdal Derneği'nden istifa ediyorum." Derneğin kimsenin tekelinde, hiçbir partinin güdümünde olmadığını vurgulayan Tekin, "Pir Sultan dernekleri CHP'ye mi bağlı? Dernekteki bütün insanlar CHP'li mi olmalı? Aleviler her yerde, bütün partilerde vardır." şeklinde konuştu. Hz. Ali'nin (RA), "Haksızlığın önünde eğilmeyiniz, çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz." sözünü hatırlatan Tekin, ayrıca kendisine sözle sataştığını ve hakaret ettiğini söylediği CHP'li İl Genel Meclisi üyesi Hasan Türkmen hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. AK Parti Menemen İlçe Başkanı İdris Akkoyun da Hazime Tekin'e bütün bu yapılanların çok çirkin olduğunu belirterek, " Hele bir hanıma, İnsan Hakları Derneği'nin bir üyesinin böyle yapmasını tasvip etmiyoruz. O böyle yaparsa, insan haklarını kim ve nasıl savunacak?" dedi.

CİHAN

ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-04-2008, 23:36   #2
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Alıntı:
"Ben doğu kökenli ve Alevi bir vatandaşım. Bugüne kadar CHP'li oldum lakin muhtarlığım döneminde CHP'den hiçbir fayda görmedim. Mahallemdeki mağdur vatandaşlara hep AK Parti sahip çıktı. Sonunda CHP'nin halkın partisi olmadığını anladım"
Biraz geç olmuş ama zararın neresinden dönsen kardır...
Hala anlayamayanlar veya anlamak istemeyenler veya böyle olması işlerine geldiği için anlamamazlıktan gelenler var...
Alt 02-04-2008, 23:44   #3
Kullanıcı Adı
RDönmezs
herkes bir gün AK PARTİ'li olacak :D
çalışanın yanındayız ;)
Alt 02-08-2008, 04:21   #4
Kullanıcı Adı
aknesill
Alıntı:
rdönmezs Nickli Üyeden Alıntı
herkes bir gün AK PARTİ'li olacak :D
çalışanın yanındayız ;)
herkes ak partili olmasın..örneğin baykal ak partili olduğu gün bu işte bi sorun var demektir hocam
aknesill isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)