AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.



Cevapla
Seçenekler
 
Alt 03-24-2010, 15:39   #1
Kullanıcı Adı
Gönülden
Standart Clinton Ermenileri kızdırdı
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın Ermenistan'ın soykırım iddiasının araştırılması için bir tarih komisyonu kurulmasını teklif etmesi Ermenileri kızdırdı.



ABD Dışişleri Bakanı Hallary Clinton Ermenistan'ın soykırım iddiasının araştırılması için bir tarih komisyonu kurulmasının doğru bir adım olacağını söyledi. Sorunu bilimsel yöntemlerle tartışmayı reddeden Ermeniler bu sözlerden rahatsız oldu.

Rusya devlet televizyonu Birinci Kanal'da gazeteci Vladimir Pozner'in sorularını yanıtlayan Clinton, Zürih'te imzalanan Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesinin öngören protokollerin imza töreninde Rusya ve Fransa dışişleri bakanları ile birlikte bulunduklarını hatırlattı. Clinton, protokoller çerçevesinde iki ülkenin tarih komisyonu kurulması yönünde anlaşma sağladığına dikkat çekerek, "Bu komisyon geçmişte kalan konuları inceleyecek." dedi.

Tarih komisyonunun kurulmasına yönelik çalışmaların yapılmakta olduğunu hatırlatan Clinton, "Bunun doğru yol olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde iki ülke ve iki halk kendilerine odaklanacak. Bize miras kalan geçmişi değiştiremeyeceğimizi bir çok kez söyledim. Şimdi yapabileceğimiz en güzel şey, daha iyi bir gelecek için çaba göstermektir." temennisinde bulundu.

Türkiye ve Ermenistan arasında ilişkilerin normalleşmesini ve sınırların açılmasını öngören protokoller, iki ülke parlamentolarında onay bekliyor. Ermenistan Anayasa Mahkemesi'nin protokollere 'sözde soykırım' iddiaları ve sınır konularında şerh koyması, ardından ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu ve İsveç parlamentolarında 'sözde soykırım' yasalarının kabul görmesi Ankara'nın tepkisine neden oluyor. Ermenistan'ın Azerbaycan toprakları Yukarı Karabağ'da işgali sona erdirecek yaklaşımlara soğuk bakması nedeni ile Kafkaslar'da barış süreci kilitlenmiş durumda.

Erivan'dan 'çok sert' tepki

Türkiye ile Ermenistan arasındaki protokoller kapsamında 1915 olaylarını araştırmak üzere kurulacak tarih komisyonu için çalışmaların başladığı yönündeki açıklamaya Erivan çok sert tepki gösterdi.

Ermenistan Dışişleri Sözcüsü Tigran Balayan, dün Clinton'ın sözleri üzerine bir açıklama yaptı.

Balayan, "Protokoller Türk ve Ermenistan meclislerinde onaylanmadan böyle bir komisyon söz konusu değil" dedi.

Balayan ayrıca, böyle bir komisyonda Ermenistan soykırımının tartışma konusu yapılmayacağını savunarak, "Ermenistan ne bunu ne de soykırımın gerçek olup olmadığını tartışma konusu yapmayacaktır" dedi.

EN HASSAS KONU
Tarih komisyonu, her iki taraf için de en hassas konuyu oluşturuyor. Komisyon önerisini gündeme getiren Türkiye, 1915 olaylarının araştırılmasını istiyor.

Bu nedenle de komisyon konusunun protokollere girmesi Türkiye açısından önemli bir kazanım olarak görülüyor.

Ancak Ermenistan için 1915 olaylarının ne olduğunun tartışılması bile söz konusu değil. Gerek Ermeni yönetimi gerekse de Ermeni halkı, 1915'in tartışma konusu bile yapılmayacağını, yaşananların "soykırım" olduğunu belirtiyor.







 

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-26-2010, 00:50   #2
Kullanıcı Adı
tolga_09
Standart
Danışıklı dövüş bunlar,bunların ağababası yahudilerdir.bunların hepsi iyi polis-kötü polis senaryosudur
tolga_09 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi