AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-16-2011, 23:43   #1
Kullanıcı Adı
Gönülden
Standart "Derse üniformalı girmenin örneği yok"


AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milli Güvenlik dersleri için "Subayların işini gücünü bırakarak, üniformaları ile liselerimize gelip o dersi vermesini gerçekten bir israf olarak görüyorum. Avrupa'da hiçbir ülkede üniformalı ordu mensuplarının liselere gidip çocuklara ders verdiği bir örnek yoktur" dedi.



Kanal 7'de Başkent Kulisi programına katılan Bağış, AB İlerleme Raporu'ndaki eleştirileri haklı, bazılarını ise haksız bulduğunu, raporun bazı siyasi mülahazalarla çıktığını söyleyerek, "İlerleme Raporu, Ayeti Kerime değildir, kutsal bir metin hiç değildir" diye konuştu.

Ana muhalefet partisinin bu raporu bir "karne" olarak değerlendirmesini kesinlikle kabul etmediğini belirten Bağış, "Bizim milletimize karne vermek kimsenin haddi değildir, bu onların bakış açısıdır. Ben kimsenin müfettişini kabul edemem" dedi. Bağış, bu raporun 14 yıldır çıktığını, eskiye kıyasla Türkiye'nin artık çok farklı bir dönemde olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin reform sürecinin devam ettiği hususuna raporda da yer verildiğini kaydetti.

Rapordaki, ordunun siyasetten çekilmesi konusu ile ilgili bölümler hakkındaki soru üzerine Bağış, rapordaki eleştirilerin bir bölümüne kendisinin de katıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de Milli Güvenlik derslerine tarih öğretmenlerimiz varken, o konuda ders verebilecek birçok sivil öğretmenimiz varken, askeriyenin ülkeyi korumakla görevli subaylarının işini gücünü bırakarak, üniformaları ile liselerimize gelip o dersi vermesini gerçekten bir israf olarak görüyorum. Avrupa'da hiçbir ülkede üniformalı ordu mensuplarının liselere gidip çocuklara ders verdiği bir örnek yoktur."

Bakan Bağış, bu uygulamanın hem yanlış, hem de kaynak israfı olduğunu belirterek, ders veren subayların ülkenin savunmasında, terörle mücadelede ya da başka görevlerde değerlendirilmesinin daha uygun olduğunu kaydetti. Bağış, subayların bir kısmının ihtiyaç olması durumunda derse girecek tarih öğretmenlerine kurslar verebileceğini söyleyerek, "Okullarımızdaki görüntünün sivil olması gerekir" diye konuştu.

Bu konudaki eleştirileri haklı bulduğunu, bunun için dün Kızılcahamam'da Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'den bu konuda bir çalışma başlatmasını rica ettiğini söyleyen Bağış, bunun örneğinin Avrupa'da hiçbir ülkede bulunmadığını kaydetti.

Rapordaki "KCK'dan gözaltına alınanların sayısı 2 bini aşmıştır" ifadesinin de kendisini rahatsız ettiğini aktaran Bağış, doğru sayının 605 kişi olduğunu, bundan "Türkiye'deki bazı odakların Brüksel'e gidip yanlış bilgilerle kendini acındırdığının anlaşıldığını" kaydetti. Bağış, KCK'nın yasa dışı bir yapılanma olduğunu söyleyerek, seçilmiş olmanın ya da belediye başkanı olmanın insanlara suç işleme özgürlüğü vermediğini bildirdi.

Bakan Bağış, Kıbrıs ile ilgili bölümleri de değerlendirerek, AB'nin kendi sözlerini tutmazken Türkiye'den limanlarını açmasını beklediğini, bunun ancak sözler tutulunca mümkün olabileceğini kaydetti. Bağış, "Sanki Adanın etrafındaki doğal kaynaklar gazozmuş da, gazı kaçacakmış gibi, işleri güçleri yokmuş gibi, sırf provokasyon olsun diye Akdeniz'in tabanında delikler açmaya başladılar. Bunu da Türkiye ile başka dertleri olan İsrail ile yapıyorlar. Kıbrıs Rum kesimi artık İsrail'in Truva atı olmaya soyundu" dedi.

AA





 

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-16-2011, 23:56   #2
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart
AYAKTA ALKIŞLIYORUM.
SADECE İSRAF DEĞİL AYNI ŞEKİLDE LİSELERİ PROBAGANDA MERKEZİ OLARAK GÖREN KOMUTANLAR VAR...
OKUL ÖĞRETMENLERİNİ FİŞLEYEN MİLLİ GÜVENLİKÇİLERİ GAZETELERDE DE OKUDUK...

Konu Yıldırım tarafından (10-17-2011 Saat 00:04 ) değiştirilmiştir..
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-17-2011, 00:09   #3
Kullanıcı Adı
serdary
Standart
Öğretmeni bırakın öğrenci de fişliyorlar nabız yoklayarak. Ne hocaydı ya bizim milli güvenlikçi...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 10-17-2011, 00:18   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
milli güvenlikten kalmıştım
5.zayıfımdı lise 2 de milli güvenlik...
ve okulda sırf ben kalmıştım
  Alıntı ile Cevapla
Alt 10-17-2011, 00:28   #5
Kullanıcı Adı
Mavera
Standart
la hic sormayin bizim ihl bir milli güvenlikci gelirdi adamin elinden cumhuriyet gazetesi düsmezdi..
özellikle zaten ihl lerine belirlenmis kisileri yollardilar pek tartismisligimiz olmadi ama yinede üniformali birisini egitim yuvalarinda görmek bence cok itici geliyor..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-17-2011, 00:53   #6
Kullanıcı Adı
unnamed
Standart
bize on numara bi adam geliyordu...
sonra ırak savaşı patlak verdi, bi gitti bir dahada kimse gelmedi....
  Alıntı ile Cevapla
Alt 10-17-2011, 00:53   #7
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
la hic sormayin bizim ihl bir milli güvenlikci gelirdi adamin elinden cumhuriyet gazetesi düsmezdi..
özellikle zaten ihl lerine belirlenmis kisileri yollardilar pek tartismisligimiz olmadi ama yinede üniformali birisini egitim yuvalarinda görmek bence cok itici geliyor..
Militarizmin krıntıları gibi
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi