AK Gençliğin Buluşma Noktası
Eğitim ve Öğretim Üniversiteler ve Üniversite Öğrencileri, Ak Parti Forum lise, ilköğretim ve okul öncesi eğitimi; İmam Hatip ve Açıköğretim.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-30-2013, 09:58   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Arrow Dershane Fiyatları Cep Yakıyor

Dershane Fiyatları Cep Yakıyor


Türkiye’de mantar gibi türeyen ve zincir şeklinde faaliyet gösteren dershaneler asgari ücretle geçinen ailelerin bütçelerine büyük darbe vururken cep yakıyor.

Türkiye’de mantar gibi türeyen ve zincir şeklinde faaliyet gösteren dershaneler asgari ücretle geçinen ailelerin bütçelerine büyük darbe vururken cep yakıyor. Ortalama 2 bin lira ile 20 bin lira arasında değişen fiyatları ile özel üniversiteleri bile sollayan sayıları 4 bini bulan dershanelerin yıllık öğrenci kapasitesi 1 milyon öğrenciyi aşarken gelirleri 4 milyar liraya ulaşıyor.

CEMAATİN DERSHANELERİ ASLAN PAYINI KAPIYOR

Fethullah Gülen cemaatinin kalbi olan ve 28 yıl önce Fırat Eğitim Merkezleri (FEM) adı altında kurulan dershaneler, 4 milyar liralık pastadan aslan payını kapıyor. Büyükşehirlerde üniversiteye hazırlık olarak FEM ismi ile faaliyet gösteren cemaatin dershaneleri, liselere hazırlık sınavlarında ise Anafen çatısı altında faaliyetlerini sürdürüyor. Anadolu’da ise Maltepe, Körfez, Nil, Nilüfer, Işık ve Sur isimleriyle faaliyet gösteriyor. Bine yakın şubesi bulunan cemaat dershaneleri dershanelerin dörtte birine ulaşırken ciroları ise 1 milyar lirayı buluyor.

ZİNCİR DERSHANELER ASLAN PAYINA ORTAK

Dershanelerden cemaate ait olanlar çıkarıldığı zaman zincir haline gelmiş marka dershaneler ön plana çıkıyor. Aslan payına ortak olanlar arasında Final Dergisi Dershaneleri, Uğur Dershaneleri, Sınav Dergisi Dershaneleri, Birey Dershaneleri, Açı Dershaneleri, Kültür Dershaneleri, Fatih Dershaneleri, Seviye Dergisi Dershaneleri, Bil Dershaneleri, Ekol Dershaneleri ve Hedef Dershaneleri gibi bilindik dershaneler kalan pastanın yarısından fazlasına yani 2,5 milyar lira ciroya ulaşıyor. Geriye kalan yarım milyar liralık payı ise butik ve tek şubeden oluşan dershaneler arasında bölünüyor.

DERSHANE ÜCRETLERİ EN AZ 2 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

Türkiye genelinde dershane fiyatları en az 2 bin liradan başlarken bu rakam büyükşehirlerde ve özel yapılanmalı dershanelerde 10 katına kadar çıkabiliyor. Asgari ücretli bir aile çocuklarını üniversiteyi kazanması için dershaneye göndermeye kalktığında bu rakam bütçesine adeta darbe vururken öğrenciler için fırsat eşitliğini ortadan kaldırıyor. Dershane ücretleri 6, 7 ve 8’inci sınıflar için 2 bin lira ile 4 bin lira arasında değişiyor. Lise 9, 10 ve 11’inci sınıflarda ise 2 bin lira ile 6 bin liraya, üniversite sınavlarına hazırlık sınıflarında ise 3 bin lira ile 10 bin liraya kadar çıkabiliyor. Bazı butik dershanelerde bu rakamlar 20 bin lirayı buluyor.

3 BİN 690 DERSHANEDEN 928’İ GÜLEN CEMAATİNE AİT

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı rakama göre Türkiye’de özel dershane sayısı 3690. Fethullah Gülen’e yakın dershanelerin sayısının 928 olduğu ifade ediliyor. Gülen’e ait bazı dershanelerin isimleri şöyle:

¥ Türkiye Genelinde, FEM Dershaneleri, 280 adet
¥ Türkiye Genelinde, Anafen Dershaneleri, 213 adet
¥ Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde, Körfez Dershaneleri, 126 adet
¥ Türkiye Geneli, Pi Analitik, 85
¥ Zirve Dershaneleri, İstanbul ve bazı diğer şehirler 66 adet
¥ Maltepe Yenirenk Dershaneleri, İç Anadolu bölgesi 54 adet
¥ Sabah Dershaneleri, Konya, Aksaray ve Karaman 21 adet
¥ Işık Dershaneleri, Adana, Osmaniye, Kocaeli, Manisa ve Mersin 15 adet
¥ Sakarya Dershaneleri, Samsun, Ordu 11 adet
¥ Sur Dershaneleri, Diyarbakır, Mardin 8 adet
¥ Feza Dershaneleri, Şanlıurfa 7 adet
¥ (Yeni) Serhat Dershaneleri, Niğde, Kırşehir ve Kayseri 8 adet
¥ Zafer Fen Dershaneleri, Trabzon, Rize 3 adet
¥ Ahi Modern Fen Dershaneleri, Amasya ve Çorum 3 adet
¥ Aral Fen Dershaneleri, Kastamonu, Sinop 6 adet
¥ HÜGEM, Malatya 4 Adet
¥ Selçuk Fen, Sivas Tokat 6 adet
¥ Nehir Dershaneleri, Tunceli 1 Adet
¥ Kocatepe, Afyonkarahisar
¥ Yeşilırmak, Bursa
¥ Zağnos, Balıkesir
¥ Meltem, Denizli
¥ Nilay, Kars
¥ Menba, Kocaeli
¥ Aksu, Kahramanmaraş
¥ Vefa, Siirt
¥ İpekyolu, Şırnak
¥ Çağlayan, Van
¥ Merkür, Zonguldak

KOCA: DERSHANELER ARADAN ÇEKİLMELİ

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, dershanelerle ilgili yapılan tartışmanın makamından uzaklaştırıldığını ve siyasal bir tartışma haline getirildiğini söyledi. Dershane sektörünün kesinlikle sağlıklı eğitim veren bir yapı olmadığını ifade eden Başkan Koca şunları söyledi: “Sadece öğrenciyi yarışa hazırlamaya dönük bir düzenektedir. Ne eğitim tarafı öndedir. Ne de öğretim. Ayrıca her yıl veli üzerine 10 milyar doları aşan ölçekte bir yük yüklemeye de devam etmektedir. Bu açıdan fakir öğrencilere yardımcı olduğu tezi de sorunlu bir söylemdir. Okullar çok daha nitelikli bir eğitim yapısına kavuşturulmalı, eğitim-öğretim çok daha nitelikli olmalı. Böylece dershaneye ihtiyaç bırakılmamalıdır. Dershaneye ayrılan zaman da çocukların, gençlerin kendi kişilik gelişimlerine dönük faaliyetlere ayrılmalıdır. Doğru olan budur. Eğer dershaneler bu ülke gençliğine bir katkı sunmuş olsa idi PİSA sınavlarında bir derece kazanma imkânımız olurdu. Böyle bir gelişme olmuyor. Dershane ve test mantalitesiyle olması da mümkün gözükmüyor.”

Koca; “Sistem değişmeli ve eğitim kalitesi okul merkezli olarak yeniden sağlanacak düzenleme yapılmalıdır. Bu ara kurum olan dershaneler, aradan çekilmeli oralara harcanan zaman ve diğer imkanlar da kültürel, sanatsal ve sportif eğitim faaliyetlerine kaydırılmalıdır” dedi.

DERSHANELERİN ÜLKE MESELESİ OLARAK GÖRÜLMESİ YANLIŞTIR

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç ise, dershaneler konusunda ortaya çıkan spekülasyonların ülke gündemine gelmesini anlayamadığını söyledi. Türkiye’nin önemli meselesinin sivil anayasa olduğunu ifade eden Özgenç, dershanelerin Türk eğitim sistemindeki yerinin abartıldığını kaydetti. Özgenç; “Eğitim sisteminin yeterli olmamasından dolayı geçmişte dershanelerin gerekli olduğu bir gerçektir. Ancak günümüzde eğitim ve sağlık konusunda önemli adımlar atılmıştır. Eğitim sisteminde yapılan reform değişiklik bunlardan biridir. Dolayısıyla dershanelerin kapatılmasının ülke meselesi haline getirilmesi yanlıştır. Gerekli olan eğitim okullarda verildiğinde dershaneye ve okuma salonlarına gerek kalmayacaktır. Dershanelerde çalışan öğretmenlerin de milli eğitim kadrosuna dahil edilmesi ve orada istihdam edilmesi halinde mağduriyet yaşanmayacaktır” dedi.

DERSHANELER EĞİTİME TAKVİYE İÇİN KURULMUŞTU

“Geçmişte dershaneler eğitime takviye için kurulmuştu ama günümüzde ticarethane gibi çalışmaktadır” diyen Özgenç şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti’nde okullar ve dershaneler diye iki eğitim olmamalı. Dershaneleri dönüştürme plânı, mevcut okulları bir yerde kendine getirir. Devlet okullarının yabancı ülkelerdeki okullar gibi amacına uygun olarak eğitim verilmesini sağlar. Günümüzde dershanelerin dönüştürülmesi konusunda bazı kesimlerin verdiği destekler bu kuruluşların kapatılmaması için değil tamamen siyasi iradeye karşı yapılan muhalefetten dolayıdır. Üniversitelerde başörtülü eğitimin önünü kesen bu konuda canhıraş mücadele eden siyasi ve akademik çevrelerden dershaneler hususunda destek istenmesi manidardır. Dün üniversitelerde başörtülü eğitime, Meclis’te başörtüsüne ve ‘kamusal alan’ diye karşı çıkanların dershaneler konusunda yaptığı açıklamalar tek kelimeyle samimiyetsizliktir.”























Yeni Akit

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-30-2013, 12:13   #2
Kullanıcı Adı
Özgür Suriye
Standart
Alıntı:
Ertuğrul ÖZGÜL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dershane ücretleri 6, 7 ve 8’inci sınıflar için 2 bin lira ile 4 bin lira arasında değişiyor. Lise 9, 10 ve 11’inci sınıflarda ise 2 bin lira ile 6 bin liraya, üniversite sınavlarına hazırlık sınıflarında ise 3 bin lira ile 10 bin liraya kadar çıkabiliyor. Bazı butik dershanelerde bu rakamlar 20 bin lirayı buluyor.
Kardeşim bu sene 11. sınıfta ve İzmir'de Fem Özel isimli bir Cemaat dershanesine gidiyor.

dershanenin senelik ücreti 16 bin tl.

ayrıca bu rantçılar son günlerde annemin ve babamın telefonlarına anti-demokratik dedikleri dershanelerin kapanması kararını twitter da protestoya çağırmak için mesajlar atıyorlar.
Özgür Suriye isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-30-2013, 15:11   #3
Kullanıcı Adı
Akbursa
Standart
O 16 bn dediğin grup dershanesi özel sınıf 4-5 kişilik olur. Yoksa 2000 işe 3000 arası fiyatlar sallamayın.

Bide dönüşünce özel okul fiyatlarını yazsanıza acaba kaç lira özel okullar.

Özellikle İzmir örneğini veren arkadaş bi İzmir deki özel okulların fiyatlarını versin
Akbursa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-30-2013, 16:16   #4
Kullanıcı Adı
Özgür Suriye
Standart
Sallayan sensin. O kadar para verince bırak da sınıflar en fazla 6 ila 8 kişilik olsun zaten.

okulla dershaneyi neden karşılaştırıyorsun? Dershane iki gün o da öğleden sonra , okulsa 5 gün ve sabahtan akşama kadar.

ayrıca karďeşimin gittiği okul da cemaat okulu.
Özgür Suriye isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-30-2013, 16:26   #5
Kullanıcı Adı
Akbursa
Standart
Alıntı:
Özgür Suriye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sallayan sensin. O kadar para verince bırak da sınıflar en fazla 6 ila 8 kişilik olsun zaten.

okulla dershaneyi neden karşılaştırıyorsun? Dershane iki gün o da öğleden sonra , okulsa 5 gün ve sabahtan akşama kadar.

ayrıca karďeşimin gittiği okul da cemaat okulu.
Niye karıştımamaym. Özel okullarda devlet okula göre daha iyi eğitim verilmiyor mu? Bunlar paralı kurumlar değil mi?

Dershaneler paralı iken adaletsiz oluyorda, özel okullar adaletli mi oluyor. Kardenişiniz özel okulda ise ekstra etüt, spor, gezi, çalışmalarını da biliyor sunuzdur. Farklı eğitim materyalleri kullanırlar. Bu devlet okulunda okuyana göre dezavantaj değil mi?

Bu Kpss kursu içinde geçerli değil mi? Onlarda serbest , parası olan kpss ye daha iyi hazırlanıyor olmayan kendi çabası ile.

İngilizce Kursları da serbest. Ortaokullarda İngilizce soruları çıktığını biliyor musunuz acaba? Kursa giden daha çok net yaparsa bu adaletsizlik değil mi?
Akbursa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-30-2013, 23:08   #6
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Dershane fiyatları cep yakıyorsa, cebi yananlar dershaneye gitmeyebilirler.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-30-2013, 23:36   #7
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
serbest elbise konusundaki görüşünüz neydi rica etsem öğrene bilirmiyim..?
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-30-2013, 23:42   #8
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Alıntı:
Ertuğrul ÖZGÜL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
serbest elbise konusundaki görüşünüz neydi rica etsem öğrene bilirmiyim..?
Elbette. Okullarda serbest kıyafet uygulamasından yanayım.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-30-2013, 23:46   #9
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Elbette. Okullarda serbest kıyafet uygulamasından yanayım.
teşekkür ederim paylaştığınız için
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-30-2013, 23:51   #10
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Alıntı:
Ertuğrul ÖZGÜL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
teşekkür ederim paylaştığınız için
Rica ederim.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog Pendik Oto Ekspertiz çarşamba pasta