![]() |
#1 |
![]() dört mahalle Küçük bir kasabanın dört ayrı mahallesi varmıs. Birinci mahallede 'Evet ama' lar yasiyormus. 'Evet ama'lar her zaman ne yapilmasi gerektiğini bildiklerini düsünürlermis. Yapma zamani geldiğinde ise 'evet, ama' diye yanitlarlarmis. Yanitlari hep yanlis olurmus. Suçu baskalarina atmakta da ustaymislar. Ikinci mahallede 'Yapicam'lar yasarmis. Ne yapacaklarini bilirlermis. Kendilerini yapacaklari seye adim adim hazirlarlarmis ama yapacaklari sirada sanslarini kaçirdiklarinin farkina varirlarmis. Bumahallede insanlarin dizleri dövülmekten yara bere içindeymis. Yasami ertelememek için verdikleri karari bile ertelerlermis. Üçüncü mahallede yasayan 'Keske'cilerin hayati algilama güçleri mükemmelmis. Neyin yapilmasi gerektiğini daima en isabetli sekilde bilirlermis ama... maalesef her sey olup bittikten sonra. 'Keske'cilerin de baslari hep kanarmis, duvarlara vurmaktan! Kasabanin en yesil bölgesinde, en güzel evlerin oldugu mahallede ise 'Iyi ki yaptim'lar otururmus. 'Keske'ciler bu mahallede yürüyüse çikar, etrafa hayranlikla bakarlarmis. 'Yapicam'lar 'Keske'cilerle birlikte bu mahallede yürüyüse çikmak ister ama bir türlü firsat bulamazlarmis. 'Evet ama'lar ise mahallenin güzelliğini görmek yerine, ağaçlarin gölgelerinin yeterince genis olmadiğindan, günesin daha erken saatte doğmasi gerektiğinden sikâyet ederlermis. 'Iyi ki yaptim' mahallesindeki insanlarin kusuru da Beyinlerinde mazeret üretme merkezlerinin olmamasiymis. Bu yüzden yasadiklari ortam her zaman güzel, düzenli ve huzurluymus. Bu hafta hep birlikte 'Iyi ki yaptim' mahallesine tasinmaya ne dersiniz? CAN DÜNDAR
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() güzel yazıydı
![]() asıl sen hangi mahalledensin ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() İyi ki yazıyı eklemişsiniz ...(+)
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() galiba ben "yapacam" mahallesindeyim :-[
ama en kısa zamanda pılımı pırtımı toplayıp "iyi ki yaptım" mahallesine taşınacam inşallah :D |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |