![]() |
#1 |
![]() ![]() Dost;birtarafı acı ve üzüntüyle bükülmüş,diğer tarafı seni çekemeyenlere karşı dik duruş gösteren canlı varlıktır. Dost,senin yanında kendi acı ve ızdırabından bahsetmeyendir. Kendine yasak ve sınır koyup sana bunları hissettirmeyendir. Dört tarafa dönüyorum.Her gördüğüm yüz de sıcaklık buluyorum.İşte dost budur. Kötü gün ve felaket kapını çalınca seninle beraber olan,seni kucaklayan sana sırt verendir dost. Bazen kalbini kırdığımız,bazen hiç önem vermediğimiz,zora düştüğümüzde kendini aradığımız insandır. Yiğit,kahraman,merhametlidir.Gösteriş için yardım yapmayandır. Acılı halini bilip kaba sözüne alınmayan insandır. Temiz kalpli,tatlı dilli,güler yüzlüdür dost. Dost,seni düşmanından gizlice koruyandır. Dost;sohbeti baldan tatlı olandır ve seni sıkmayandır. Dost ışıktır,güneş gibidir.Geldiği yeri hem aydınlatır hem de ısıtır. Hakiki dost senin gözünden akan gözyaşı damlasıdır. Dost;Koca bir çölde kum tanesi, okyanusta su damlası ne kadar bariz görülür ve farkedilirse;güzelliği,iyiliği ile milyonlarca insan arasında farkedilendir. Hakiki dost;Bağda yetişen olgun meyve,insanın soluduğu hava,almış olduğu gıdadır. Dost:senin,benim kötü ve bun zamanlarımızda ağzından bal damlayan insandır. Can dost;adından bellidir can olandır,yürekten koruyandır. Sözleri ve davranışları insanı incitmeyendir.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() ....çok hoş sözler......
Konu akpli_jojoba tarafından (04-20-2009 Saat 19:02 ) değiştirilmiştir.. Sebep: ifadeyi yanlış kullandım |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|