![]() |
#1 |
![]() Zonguldak Demokrat Parti İl Başkanı Turgut Hamzaçebi, istifa ettiğini açıkladı. ![]() 27 Nisan 2009 17:56 Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Turgut Hamzaçebi parti binasında yaptığı açıklamada hem 29 Mart yerel seçimleri değerlendirdi, hem de İl Başkanlığı’ndan istifa ettiğini açıkladı. Hamzaçebi, “İş ve meslek hayatımda olduğu gibi ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde hizmet etmek gayesi ile atıldığım siyasi hayatta da görev yaptığım ve sorumluluk taşıdığım her an şahsi işlerimi bir yana koyum, gecemi gündüzüme katarak partimizin başarılı olması için var gücümle çalıştım. Tek amacımız Zonguldak’ı hak ettiği seviyeye ulaşmasını sağlamak olmuştur. Bizler seçimlere Demokrat Parti Zonguldak Teşkilatı olarak en iyi adaylarla katılmanın mücadelesini verdik. Seçimi Alaplı hariç diğer bölgelerde kazamamamıza rağmen arkadaşlarımız en iyi şekilde çalışarak partimizi bölgelerimizde temsil ettiler. Buradan kazanan ve kazanamayan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Siyasette izlenen en kolay yol seçim yenilgisini başkalarını suçlayarak veya genel merkez politikalarının yanlışlığının arkasına sığınarak izah etmektir. Ama ben siyasi terbiyem gereği böyle bir yol izlemeyeceğim. Seçim kaybetme nedenlerini başkalarında aramaktansa sorumluluk merciinin başındaki kişi olarak tüm sorumluluğu üstlenmem gerektiğinin bilincindeyim. İşte taşımış olduğum sorumluluğun bilincinde olarak 29 Mart yerel seçimlerinde Zonguldak merkez ve genelinde aldığımız bu sonuçlardan sonra doğru olanı yapmam gerektiği kanaatindeyim. Doğru olanda bir an önce koltuğu bırakmam, ortaya koyulacak yeni anlayışların ve yeni yönetimlerin önünü açmak olacaktır. Zaten partimizin de hem ilimizde hem de ülkemiz genelinde derlenip toparlanmaya, yeni anlayışları ve yeni kadroları bir an önce ortaya koymaya ihtiyacı vardır. İşte bende bunun için bu inanç ve düşünceler doğrultusunda il başkanlığı görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Benim il başkanlığı görevini bırakmam partiden ayrıldığım anlamına gelmemelidir. Eğer şahsıma bir görev düşerse demokrasi mücadelesinde hiçbir görevden kaçmayacağımın bilinmesini isterim. Benim bugün ortaya koymuş olduğum irade siyasi bir olgunluk, ilkeli bir davranış ve siyasete kazandırmak isteğimiz seviyenin bir tezahürü şeklinde algılanmalıdır” dedi. Haber7
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|