AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 09-22-2009, 19:58   #1
Kullanıcı Adı
rıfat gökalp
Thumbs up Elleri olmayan 'Rabia acar';Ayakları ile ördüklerini satarak öğrencilere BURS veriyor

Kelimelerin yetersiz kaldığı an! - Foto

Kırıkkale'de 'Melek Rabia' olarak bilinen ve elleri olmayan Rabia Acar (30), ayakları ile ördüklerini satarak elde ettiği kazançtan öğrencilere burs veriyor.

Foto Galeri - Müthiş bir hayırseverlik !

Ablası Meryem Yüksel ile birlikte oturan Rabia Acar, lisede ve üniversitede okuyan öğrencilere verdiği burslar sayesinde dünyanın en mutlu insanı olduğunu söyledi.

Aylık yaklaşık 300 lira burs veren Acar, ödemeyi geciktirdiği zaman çocukların zor duruma düştüğü hissine kapılıp uykularının kaçtığını belirterek,"Satamayınca ne yapacağım diye kendi kendime düşünmeye başlıyorum. Ben 300 lirayı veremeyince çocuklar mağdur olacak diye, uykularım kaçmaya başlıyor. Bu sırada çevrede bulunan bir insan gelerek, açık kalan parayı şahsıma yardım olsun diye getiriyor. Bende bir kuruşuna dokunmadan öğrencilere gönderiyorum ve kalbime huzur doluyor." diye konuştu.

Acar, boş zamanlarında ise mahallesinde bulunan kadınlara Kur'an-ı Kerim öğretiyor, ev işlerine yardımcı oluyor. Bahçede yetiştirdiği sebze ve meyveleri büyüterek evin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Ayağı ile şal, kazak, atkı, patik, yemi kenarı ve buna benzer giyecek malzemeleri ördüğünü açıklayan Rabia Acar, giyecekleri örerken hiç zorlanmadığını, öğrencilere katkı sağladığını düşününce mutlu olduğunu ifade etti.

Ellerinin doğuştan olmadığını açıklayan Acar, "Hiçbir zaman özürlü olmaktan şikayetçi olmadım ve mutsuzluk duymadım. Allah (C.C) beni böyle yarattı. Benim daha fazla ibadet etmem ve çevreme daha fazla yardımcı olmam için bu şekilde doğduğumu düşünüyorum." dedi.

Acar, şunları söyledi: "Allah'ın nasip ettiği her günü insanlara bir faydam dokunsun diye geçiriyorum. Bazen çok zorlanıyorum ama yılmıyorum. Allah beni ayakta tutuyor. Son nefesime kadar Allah rızası için çalışacağım. Çünkü burs verdiğim çocuklar, dinini, vatanını ve milletini seven, bayrağına bağlı, Türkiye'nin geleceğini oluşturacak insanlar."

Yardım ve hizmet deyince Rabia'nın bütün dertlerini unuttuğunu açıklayan ablası Meryem Yüksel ise, "Evde en büyük yardımcım Rabia'dır. Evin içini temizler. Bulaşık yıkar ve bahçede sebze yetiştirir. Her gün işlerini çabucak bitirerek, elişi yapmaya başlar. Gece geç saatlere kadar yatmak nedir bilmez. Yaptığı elbiseleri satınca yüzünde güller acar. Öğrencilere paralarını verirken, ondan daha mutlu bir insan göremezsiniz." şeklinde konuştu.

KEMAL BAŞOL / KIRIKKALE CİHAN-SAMANYOLUHABER

Konu rıfat gökalp tarafından (09-22-2009 Saat 20:49 ) değiştirilmiştir..
rıfat gökalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-22-2009, 20:06   #2
Kullanıcı Adı
rıfat gökalp
hüzünlenmemek için kendimi zor tutuyorum,rabia anamızın elverişsiz şartlara rağmen yaptığı özverili davranıştan dolayı kendisini kutluyorum ve Allah'tan bu cefakar anamızı cennet ile ödüllendirmesini temenni ediyorum.
rıfat gökalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-22-2009, 23:36   #3
Kullanıcı Adı
redyellow
Maşaallah...Maşallah.

Allah bu kardeşimizin gönlüne göre versin, ahirette yar ve yardımcısı olsun. Cenneti ile mükafatlandırsın.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)