'Emniyette bana çok sıcak davrandılar'
Cumhuriyet Gazetesi başyazarı İlhan Selçuk, Ergenekon soruşturması çerçevesinde gözaltına alındığı emniyette gördükleri karşısında şaşırdı. Selçuk'un ilk izlenimi emniyette çok şeyin değiştiği.
Polislerin kendisine çok sıcak davrandığını söyleyen Cumhuriyet yazarı, kimisinin kendisine abi diye hitap etmek için izin istediğini belirtti. Yazarın kendi ifadesine göre sorgusu da nazik geçmiş.Selçuk, emniyet mensuplarıyla Fenerbahçe muhabbeti yapmış.
Cumhuriyet Gazetesi başyazarı İlhan Selçuk Ergenekon soruşturması çerçevesinde gözaltına alınması ardından yaşadıklarını arkadaşı olarak gördüğü medya mensuplarıyla paylaştı. Sorgusu ardından hakkında adli kontrol kararı alınan ve 'yurt dışına çıkmamak kaydıyla' salıverilen Cumhuriyet Gazetesi başyazarı, kendisine çok iyi davranıldığını, gerektiğinde uyuduğunu, diyet yemeklerle karnını doyurduğunu söyledi. Selçuk, imza karşılığı verilen emniyetin yemeğini ise ağzına sürmemiş. Emniyet çalışanlarının da yemekten şikayetçi olduğunu söylüyor. Selçuk geçmişle kıyaslama yaparak emniyetteki değişimi şöyle özetliyor: "Emniyet'in çok şeyin değiştiği anlaşılıyor. Etrafta genç, yakışıklı, uzun saçlı ve küpeli memurlar vardı. Bilgisayar kullanıyorlar. Aralarında uzman polisler vardı. Hatta birisi bana PKK'yı sordu, sonra da kendisi anlattı bana; ilginç bilgiler aktardı"
Selçuk, sorgusunu anlatırken ilginç ayrıntılara yer verdi. "Gözaltındayken yanımdaki polisler 'Size abi dersek kızar mısınız' diye sorduklarında güldüm" diyen İlhan Selçuk, merdivenlerden inerken koluna giren polis memuruna 'Kaçacak halim yok' diye çıkışmış. Polisin 'Yok abi bir şey olmasın diye koluna giriyorum' demesi üzerine hatasını anlayan Cumhuriyet yazarı, "Böylece de epeyce yaşlandığımı anladım." diyor. Cumhuriyet yazarı 12 Mart işkence dönemlerinden bugünlere Türkiye'de çok şeylerin değiştiğini, belirli bir zihniyet değişiminin görüldüğünü söylüyor.
Zaman 24.03.2008
|