AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-27-2020, 11:02   #1
Kullanıcı Adı
temhaydogan
Standart Yunanistan hangi çılgın projenin peşinde? Yunanistan tetikçi mi?
Yunanistan hangi çılgın projenin peşinde? Yunanistan tetikçi mi? Almanya, Yunanistan'ı kullanıyor mu? https://youtu.be/vqF-yPCo--k
Türk-Yunan dostluğu diplomatik bir yanıltmadır. Çünkü, Yunan hükümetleri, Türk düşmanlığından besleniyor.

Ege Denizi'ndeki toplam ada, adacık ve kayalık sayısı bin 800 civarında. Bunların yaklaşık bin 700'ü insanların yaşamasına elverişli değil. Ege'de, egemenliği anlaşmalarla Yunanistan'a devredilmemiş 152 ada, adacık ve kayalık bulunuyor.

Sadece*“Kardak Adacıklarının Türk toprağı olduğu”*1999 yılında Yunanistan'a yazılı nota ile bildirilmiş. O yüzden, Ege adalarının egemenliği Yunanistan'ın yumuşak karnıdır. Çünkü Yunanistan, Uluslararası Adalet Divanı'na gidildiği takdirde 152 coğrafi formasyonun hepsine sahip olamayacağının farkındadır.

Yunanistan, Türkiye'yi Anadolu'ya hapsetmek gibi çılgın bir fikrin peşindedir. Buna ne hukuk ve siyaset ne de Türkiye izin vermez. Lozan Antlaşması gereği Semadirek, Limni, Midilli, Sakız, Sisam ve Ahikerya adaları ismen sayılarak; Taşoz, Bozbaba ve İpsara adaları ise 6 büyük devlet kararına atıf yapılarak askeri amaçlarla kullanmaması kaydıyla Yunanistan'a devredilmiş. Adaların*“Gayri askeri statüsü”*Yunanistan tarafından yıllardır ihlal ediliyor. Bu ihlallerin, Türkiye tarafından askeri tedbirlere başvurulmasını haklı kılacak*çok önemli hukuki gerekçeler oluşturuyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 8 Haziran 1995'te,*“Yunanistan'ın Ege'deki karasularını 6 deniz milinin ötesine çıkarma kararı aldığı takdirde hayatî menfaatlerimizi muhafaza ve müdafaa için, hükümete, askerî bakımdan gerekli görülecek olanlar da dahil olmak üzere, tüm yetkilerin verilmesine”*
karar vermişti.
Yunanistan, sözde 6 deniz millik hava sahasını ihlal etmezsek karasularını 12 deniz miline çıkarmaktan vazgeçebileceğini belirtiyor. Karasularını 12 deniz miline çıkardığı takdirde, Yunanistan Ege Denizi'nin yaklaşık*yüzde 72'sini*egemenliği altına alacaktır.

NEDEN MAVİ VATAN?

“Mavi Vatan”, 783 bin 562 kilometrekarelik anavatanımızın yaklaşık yarısı kadar olan 462 bin kilometrekarelik bir deniz alanıdır. Deniz alanlarımızda da karadaki egemenlik alanlarımız ile hemen hemen eşdeğer hak ve çıkarlarımız vardır. Bunun için Mavi Vatan'a ve üzerindeki hava sahamıza vatan toprağı gibi sahip çıkmalıyız. Mavi Vatan kavramından en çok rahatsız olan Yunanistan ve Avrupa Birliği iken her nedense kendi içimizde de rahatsız olanları görmek sadece emperyalistleri sevindirir.

Genelkurmay Başkanlığı, düşmanlık içeren tüm ifadelerin okul kitaplarından karşılıklı olarak çıkarılması önerisini gündeme getirmiş ancak Yunanistan bunu reddetmişti.

Akdenizlilik ve birlikte 400 yıldan fazla yaşamış olmanın bizi yakınlaştırması gerekirken, Yunan hükümetleri her zamanki gibi Türk düşmanlığından beslenmektedir. Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi hem geçmişinden ders almalı hem de aklını başına almalı, Batılılar tarafından uydurulan tarihlerine ve emperyalist güçlere güvenerek onların tetikçisi olmaktan vazgeçmelidir. İçine düşecekleri cehennemden onları Zeus, Poseidon ve Hades bile kurtaramaz.”

Anlaşılıyor ki, Türkiye'nin gelecek nesilleri tükenmez bir servet ve kuvvet kaynağı olan Mavi Vatan'a bugünkünden daha fazla ihtiyaç duyacak ve bağımlı olacaktır.

Bahçeli: 'Oğuz neslinde er tükenmez’

Bahçeli, " Navtex alanı olarak belirlenen sularda Türk milletinin karşısına çıkmaya cesaret edenlerin bilmesi gereken altın kural şudur: Alemde şer bitmezse, Oğuz neslinde de er tükenmez. Yunanistan Lozan Antlaşmasını çiğnemektedir" ifadelerini kullandı.
Bir yanda Türkiye’yle Almanya’da müzakere masasına oturan Yunanistan’ın diğer yanda arasında deniz sınırı olmayan Mısır’la geçersiz ve yok hükmünde bir anlaşma imzalaması ahlaksız bir tertiptir" diyen Bahçeli, Yunanistan'ın düşmanca tutum sergilediğine dikkat çekerek, "Ancak Türk milletinin düşmana ne yaptığı da bilinmektedir. Yüz yıl önce Sevr’e boyun eğip kabullenmemiz için Haziran 1920’de Anadolu’yu istila emri alan kokuşmuş Yunan anlayışının bugün tekrar küresel emperyalizmin tetikçiliğine heves etmesi Ege ve Akdeniz’i her türlü ihtimale müsait ve müzahir hale getirmiştir. Türk milletinin şakası yoktur. Ayağımızın altında dolaşanın akıbeti ezilmektir. Denizde provokasyon yapanları bekleyen makus son çırpına çırpına boğulmaktır. Kara sularımızdaki pervasızlıkların nihai sonucu batıştır, balıkların karnıdır, denizin dibidir. Türkiye’yi Akdeniz’den çıkarmaya, Anadolu coğrafyasına kıstırmaya ve sıkıştırmaya hiçbir ülkenin gücü yetmeyecektir. Geçmişin hesabını güncelleyip üzerimize öfkeyle gelenlerin ya akılları başlarından gitmiş ya da sirtakiden dolayı bedenleri ve beyinleri uyuşmuştur. Nasıl ki 780 bin km2’lik kara parçamızın tek bir taşından taviz vermiyorsak 460 bin km2’lik mavi vatanımızın da tek bir damlasından vazgeçmemiz söz konusu olmayacaktır. Navtex alanı olarak belirlenen sularda Türk milletinin karşısına çıkmaya cesaret edenlerin bilmesi gereken altın kural şudur: Alemde şer bitmezse, Oğuz neslinde de er tükenmez. Yunanistan Lozan Antlaşmasını çiğnemektedir" ifadelerini kullandı
https://youtu.be/vqF-yPCo--k


SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 

temhaydogan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım