![]() |
#1 |
![]() BAŞBAKAN VAN MİTİNGİNDE KONUŞTU ![]() Erdoğan: Hazmedemeyenler var AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de hiç kimsenin ana dilinden dolayı horlanmadığını söyledi. Partisinin Van mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan, "Türkiye'de hiç kimse ana dilinden ve kültürel özelliklerinden dolayı horlanmıyor. Ama bunu hazmedemeyenler var. İşte TRT 6'yı kurduk. Bunu bile hazmedemediler. Her işe bir kulp takanlar bunu da eleştirdiler. TRT 6'nın 24 saat yayın yapmasını hazmedemediler. Bunun seçim yatırımı olarak yapıldığını savundular. Oysa, TRT 6 yeni genel müdürümüzün göreve başlamasıyla birlikte gündeme geldi, o zaman kuruldu. Biz bunu seçim yatırımı olarak yapmadık. Kim ne derse desin hizmetlerimize devam edeceğiz." dedi. Erdoğan, "Biz hizmet üretiriz. Asla gerginlik üretmeyiz. Çünkü milletimizin derdi bizim derdimizdir, Milletimizin sorunu bizim sorunumuzdur. Bu güne kadar nasıl sessiz devrimlere imza attıysak, aynı değişim iradesini yine ortaya koyacağız. Bakın eğitimde önemli hizmetler ürettik. Eğitim bizim her şeyimizdir." diye konuştu. Cumhuriyet tarihinde Van'a eşi görülmemiş eğitim yatırımları yaptıklarını anlatan Erdoğan, "Van'da 6,5 yılda 2 bin 802 dersliğin yapımını tamamladık. Yatılı öğrencilerimizin mağdur olmaması için 22 pansiyon yaptırdık. Orta öğretimdeki pansiyonlarda yatak sayısını 4 bin 885'e çıkarttık. Eğitim yatırımlarımızda 2003'ten bu yana yüzde 510'luk bir artış sağladık. 2003'e kadar bilgisayarlı okul yok gibiydi. Biz gelir gelmez okullara 7 bin 222 bilgisayar gönderdik. Bilişim teknolojisi sınıfları açtık. Öğrencilerimiz hızlı internet ağı ile artık dünya ile görüşüyor." şeklinde konuştu. Van'da yüksek öğretimde de önemli hizmetler ürettiklerini dile getiren Başbakan Erdoğan, "Yüksek öğretimde 3 yeni yurt açtık. Yatak kapasitesini 3 bin 152'ye çıkardık. Yapılan hizmetlerden bu beyefendilerin haberi var mı?. Bu yatırımları konuşanlar var mı, insaf ya. Bizden öncekiler, üniversite öğrencilerine 45 lira burs veriyorlardı. Biz şimdi 180 lira veriyoruz. 45 lira nere, 180 lira nere. İşte farkımız burada. Geçmişte gençler milletvekili olamıyordu. Olması için 30 yaş istiyorlardı. Biz geldik bu yaşı 25'e indirdik. Artık gençlerimiz 25 yaşında da milletvekili olabiliyor. Çünkü biz eğitimde engel tanımıyoruz." diye konuştu. (CİHAN)
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() hemde o kadar çokki allah onlara akıl versin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ![]() Erdoğan: Bu canavarlardan da kurtulacağız! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Van'da büyük bir kalabalığa seslendi. Erdoğan'ın hedefinde muhalefet ve malum medya vardı. Erdoğan'ın konuşmasının önemli başlıkları şöyle: SEN TÜRKİYE'SİN BÜYÜK DÜŞÜN "Bugün Melborn'de artık Şam, Beyrut, Bağdat, Tokyo, Pekin, Atina'da dünyanın birçok yerinde Türkiye konuşuluyor. Türkiye'nin dik duruşu konuşuluyor. Mazlumun yanında oluşu konuşuluyor. Bu Türkiye'yi birlikte inşa ettik. Gür sesle tüm dünyaya haykıracağız. Sen Türkiyesin Büyük Düşün, Sen Van'sın, Büyük Düşün. Vanlılar bize küçük düşünmek yakışmaz. Van'ın şu 6.5 yılda nereden nereye geldiği ortada." BAYKAL NEDEN BURAYA GELMEZ "Sadece malesef bu tür ifadelerle halkımızı aldatmaya çalışıyorlar. İşte eserleri ortada. Burası Türkiye'nin bir ili değil mi, neden buraya gelmez Sayın Baykal, ben şimdi söyledim ya adresi şaşırarak gelebilir. Ama ben mutlu olurum. Çünkü muhalefeti burada görmekten mutlu olurum. 81 vilayeti dolaşan tek parti biziz. Sadece ben 66 vilayet dolaşmış olacağım. Durmak yok yola devam. Neden, seçim bu. Bunun hakkını vereceğiz. Ama bunların böyle bir derdi yok. Neden karşınıza çıkamıyorlar. Van için ne yapacaklar, bunlardan bir şey duydunuz mu? Diğerlerinden duydunuz mu? Bunlara bunu sorun. Bu kimlik siyaseti yapanlara da bunu sorun. Bize kimlik siyaseti yapma, sen bana ne yapacaksın bunu söyle. Belediyecilikte oy hizmete verilir. Adamın kimliği etnik yapısı bizi ilgilendirmez, kim hizmet yapacaksa başımız üstüne." BUNLAR NİFAKTAN BESLENİRLER "Barış, güven ve istikrar için hangi projeyi ürettiler. Van'ı bir turizm, kültür ve medeniyet şehri yapmak için tek bir projeleri var mı? Bunlar sadece ve sadece istismardan, yalandan, huzursuzluktan, nifaktan beslenirler. osyal demokrasinin geldiği son noktaya bakar mısın. Bu mudur halkçılık. Halkına saygısı olmayanın halkçı olması mümkün mü, cumhura saygısı olmayanın cumhuriyetçi olması mümkün mü? 6 buçuk yıldır söylüyorum, bunlar Ankara'ya mahkum, halktan kopuk, bunlar halkın diliyle konuşmuyor diyorum. Kendileri de bunu teyid ediyorlar. Televizyonlar aracılığıyla milyonlara ulaşıyorum diyorlar. Spot ışıklarının altından siyaset yapılmaz. Gel şu Van meydanını, bu aşkı sevdayı gör, siyaset meydanda yapılır. Milletle bir gönül bağı kur. Milletin gözünün içine bak. Milletin elini tut. İnanki benim yaşım 55 oldu. Sen 70 yaşındasın, tecrüben fazla ama inan ki siyasette 18 yaşından bu yana varım, inanki dünyaya bakışın değişir. İnanki halka bakışın değişir. Bir medya grubuna verilen vergi cezasından sonra bizim medyayı baskı altına aldığımızı iddia edenler var." DOĞAN GRUBUNA TOKAT GİBİ SÖZLER "Vergi cezası alan medya grubu daha önce de ceza aldı. Ama masaya oturdu kimseye şikayet etmedi, bu kez vergi kaçırma suçundan ceza aldılar. Ama unu medyaya baskı olarak yansıttılar. Aileme karalama kampanyaları yaptınız, iftiralar attınız, hangi baskıyla karşılaştınız? Yalan haberlerinizi tekzip ettik bunu yayınlamadınız. Ticari itibarınız için manşetlerinizi kullandırın. Gazeteleri ve köşe yazılarını sorumsuzca kullanıp kamu vicdanını yaraladınız. Basın çalışanlarını köle gibi çalıştırdınız. Sizis sayenizde bu kavramlar yerlerde süründü." DEMOKRATİK İKTİDARI HAZMEDEMİYORLAR "Tüm dünyaya duyuruyorum, Türkiye'de basın ve fikir özgürlüğü vardır ama kimse iftira atmamalıdır. Kimse yalan yazma özgürlüğüne sahip değildir. Bu yandaş medya Türkiye'nin AB noramlarına ayak uyduramıyor. Halkın iradesine dayanan demokratik iktidarları hazmedemiyor. Hükümetleri kullanmaya alışmışlar. Ama Ak Parti ancak bu milletin menfaatlerini korur, basının kendini sorgulama vakti geldi de geçiyor bile. Eskiden türlü canavarlar vardı, ak parti iktidarında tüm canavarlar dize geliyor. Enflasyon ve faiz canavarlarını yendik. Yolsuzluk canavarını da büyük ölçüde yendik. Yasakçı canavarla mücadelemiz sürüyor. Çukurlardan kardeşi kardeşe kırdırmayı hedefleyen planlar çıkıyor. Sizin hayır duanızla ülkemizi bu canavardan da kurtarıyoruz. Biz Adalet ve Kalkınma ile bu ülkeyi ileri noktalara taşımaya azmettik. Hukuk, Hürriyet ve hizmet alanlarına ağırlık veriyoruz." KÜRTÇE YAYINA BİLE KULP TAKTILAR "TRT6 Kürtçe yayın yaptı bunu bile hazmedemediler, kulp takmaya başladılar. Dediler ki iktidar bunu seçim için yaptı. Allah aşkına böyle bir şey bir ayda yapılabilir mi? Bunu bile kimlik siyaseti yapan o parti diyor ki seçim yatırımı, Kim ne derse desin, biz devletle halkımızı buluşturmak için gereken neyse bunu yaparız ama asla gerilim üretmeyiz. Çünkü milletimizin derdi bizim derdimizdir. Bugüne kadar her sorunun üzerine nasıl kararlılıkla gittiysek aynı kararlılıkla gitmeye devam edeceğiz." AK PARTİ VAN'DA NELER YAPTI? "2802 dersliğin yapımını tamamladık, 7222 bilgisayar gönderdik. Bilişim teknolojisi sınıflarını açtık. Gevaş'ta böyle birşey olacağı kimin aklına gelirdi. Pansiyonlar açtık. Yurtlar kurduk. Barınmada yüzde 510'luk artış sağladık. İki fakülteyle yabancı diller yüksekokulunu hizmete açtık. 3 yeni yurt açarak kapasiteyi 3152'ye ulaştırdık. Bu beyefendilerin bunlardan haberi var mı? Yurt çalışmalarımızı tamamladığımızda 2002'ye göre yüzde 96 artış olacak. Öğrencilere burs olarak 45 milyon veriyorlardı, 180 milyon veriyoruz biz, fark bu. Sadece eğitim yardımları için 62 buçuk trilyon para aktardık Van'da. Sağlıkta bütün hastaneleri birleştirdik. 1300 hastaneyi halkımızın hizmetine sunduk. Hastanede eczane kuyruğunda az mı bekledik. Şimdi 400 yataklı bölge eğitim ve araştırma hastanesi ile bir hayırseverin yaptırdığı hastanelerin inşaatına süratle devam ediyoruz. Uzman hekim muayene odası sayısını 3 misline çıkardık. 3 ambulans vardı şimdi 27 ambulans var. Adalet sarayı ile ilgili proje bitti en kısa zamanda inşaatı yapılıyor. 4859 konut uygulaması başlattık. Van gölünün kenarından yamaca baktığımızda grünür. 9704 konut çalışmalarımız tamamlandığında yapılmış olacak. İnşallah doğalgazda diğer ilçelerde de yayılacak. Van merkez kurtuldu, insanca yaşama hakkına bu milletin evlatları hak kazanmıştır bunu biz gerçekleştirdik. 2002 öncesinde sadece 43 km duble yol vardı. 172 kilometre duble yol ilave ettik bunun üzerine. Şehirler değişiyor. Daha iyi olacak. Bunu da yeterli bulmuyoruz. Van'a tarım yardımı olarak 361 trilyon çiftçi kardeşimize destek verdik. Buradaki kararlılık da sürüyor. Şu anda 40 bine yakın sigortalı var Van'da." "İnşallah bu yeni dönemde Burhan Yenigün kardeşimle tekrar durmak yok hizmete devam diyeceğiz. Edinilmiş tecrübeyi halkımıza yansıtacağız. Vanlı kardeşim mührü bir kez daha AK Parti'ye vuracak. Ama diyorum ki, buradan ayrıldıktan sonra herkese bunları anlatacak mıyız, elele omuz omuza olacağız, bu dava ortak davamız. Halkıma tepeden bakmak yok, gerektiğinde kapı kapı dolaşıp kömürünü de götüreceğiz. Bu milletin hizmetkarıyız biz. Gelin bu medeniyet yolculuğuna kaldığımız yerden beraber devam edelim." HABERVAKTİM.COM |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|