AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 08-20-2009, 10:20   #1
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Standart Erdoğan: 'Muhtar olacak durumum yok'
Başbakan Erdoğan siyasi yasaklı olduğu dönemde Artvin'e gider. Mevlüt Kocadağ'ın konuğu olan Erdoğan'a başbakan olacağı söylenince ilginç bir cevap gelir...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, siyasi yasaklı olduğu dönemde çıktığı Karadeniz turunda Artvin’in Yusufeli ilçesine de uğrar. Erdoğan, siyasi yasaklı olduğu dönemde kendisinin başbakan olacağını rüyasında gören Mevlüt Kocadağ’a ‘Benim muhtar olacak durumum yok, nasıl başbakan olayım?’ der.

Recep Tayyip Erdoğan, hapisten çıktıktan hemen sonra dönemin Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la birlikte Karadeniz turuna çıkar. Bu tur sırasında Kadir Topbaş’ın halasının oğlu Mevlüt Kocadağ’ın da misafiri olur.
Mevlüt Kocadağ o dönem yaşanan bir olayı Haber 7’den İhsan Aydın’a anlattı. Kocadağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hapisten çıktığı dönemde siyasi yasaklı olduğunu hatırlattı. Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Altıparmak (Barhal) köyüne giden Erdoğan burada Kocadağ ailesinin konuğu olur.

‘RÜYAMDA GÖRDÜM’

Mevlüt Kocadağ, Erdoğan’ın köylerinde üç dört gün kaldığını belirterek yaşadığı ilginç bir olayı da anlattı. Kocadağ, “Ben yasaklı olmasına çok içerleniyordum. Başbakan’ın konuk olduğu akşamlardan birinde bir rüya gördüm. Rüyamda ‘Tayyip Bey atla koşuyor ama atın ayaklarını birileri kesiyor. Ayaklarına kılıç vuruyorlar at tökezliyor ama tekrar yoluna devam ediyor.’ Eşime anlattım, o da ‘Tayyip Bey’e anlatalım’ dedi. Ben ‘ anlatmayalım, belki ters tepebilir’ dedim. Rüyayı Tayyip Bey Başbakan olacak ancak çok sıkıntılar yaşayacak şeklinde yorumladım.”

KAHVE SÖZÜ…

Mevlüt Kocadağ rüyasını anlatmaz ama eşi kahvaltı sofrasında dönemin yasaklı siyasetçisi Erdoğan’a rüyayı “Siz başbakan olacaksınız ama Başbakan olduğunuzda buraya gelip bizi ziyaret eder misiniz?’ diyerek anlatır.

‘MUHTAR OLACAK DURUMDA DEĞİLİM'

Mevlüt Kocadağ, Erdoğan’ın bu rüya karşısında ise şaşırdığını belirterek yaşananları şöyle aktardı; “Tayyip Bey o dönem siyasi yasaklı olduğu için ‘Bacım ben muhtar olacak durumda değilim, sen Başbakanlıktan bahsediyorsun. Söz veriyorum Başbakan olursam gelip kahveni içeceğim’ der."

Mevlüt Kocadağ, Erdoğan’ın Başbakan olduktan sonra kendilerini ziyaret ettiğini de belirtti.

HALKIN İÇİNDEN BİRİ

Kocadağ, Başbakan Erdoğan'ın başarılı olmasının altında yatan nedeni ise şöyle açıkladı; “Tayyip Bey gittiği her yerde ‘Beni izleyin diyordu?’ Buraya geldiğinde tokalaşmadığı kimse kalmadı. Halkın içinden, halk adamı. Birebir tanıyor herkesi. Başarıdaki en büyük sır budur. Buraya geldiğinde halkın içinden biri gibi davranıyordu. Horon da oynuyordu, sohbetlere de katılıyordu. Köye geldiğinde bağdaş kurup oturup yemeğini yiyordu.”

Haber 7

BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)