![]() |
#1 |
![]() Başbakan Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi konusunda tam anlamıyla bir uzlaşma gerekmediğini, Anayasa'nın 276 oy şartının yeterli olduğunu söyledi.
Başbakan Tayyip Erdoğan, 22 Temmuz seçimlerlerinden sonra ilk kez ekrana çıkıp açıklamalarda bulundu. Erdoğan Kanal D'de yayınlanan Arena programında Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı. Parlemento'da uzlaşıyı nasıl sağlayacaksınız? Erdoğan: Uzlaşı ifadesini yerinde kullanmamız gerekiyor. Uzlaşı illa iki tarafın da hemfikir olması anlamına gelmez ki. Abdullah Bey tüm sivil kurumları ziyaret etti ve fikirlerini belirtti. Anayasa uzlaşma aramıyor. 276 ile seçersin diyor. Her zaman uzlaşma olmaz. Zaten demokrasi de bize bunu emretmiyor. Abdullah Gül isminde ısrar edilecekse neden siz cumhurbaşkanı adayı olmadınız? Erdoğan: Benim teşkilatım bana bu teklifi yaptı. Ben uzun süreli bir yola çıktım. Bu dönemde ben arkadaşlarımıza olmaz dedim. Onlar da o zaman Abdullah Bey olsun dediler. Abdullah Bey'in adaylığı konusunda bir konsesyus oluştu. Cumhurbaşkanının yetkilerinin daraltılması konusunda ısrarcı mısınız? Erdoğan: Bizim bu konuda hiçbir şüphemiz yok. Bizim cumhurbaşkanının halkın seçmesi konusunda bir fikir değşikliğimiz yok. Cumhurbaşkanını halk seçsin istiyoruz. Yeni anayasada cumhurbaşkanın yetkilerini ciddi şekilde kısıtlama var. Yeni hükülmet listesinde ne gibi değişiklikler var? Bakanlık sayısını neden çoğalttınız? Erdoğan: Biz merkeze yakın bir partiyiz. Sağdan da soldan da bizimle birlikte olanlar milletvekilleremez var. İki devlet bakanlığını bazı boşluklar belirmesi üzerine düşündük. Bülent Arınç'ın da hükümette yer alıp almayacağı sürpriz olsun. Benden isim istemeyin.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Erdoğan: Bizim bu konuda hiçbir şüphemiz yok. Bizim cumhurbaşkanının halkın seçmesi konusunda bir fikir değşikliğimiz yok. Cumhurbaşkanını halk seçsin istiyoruz. Yeni anayasada cumhurbaşkanın yetkilerini ciddi şekilde kısıtlama var
İnşallah 12.cumhurbaşkanımız da siz olacaksınız sayın başbakanım |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|