![]() |
#1 |
![]() ![]() Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomiyi değerlendiren Erdoğan'ın gündeminde CHP'nin çarşaf çıkışı da vardı. İşte ayrıntılarıErdoğan: "ABD'deki temaslar... Mali piyasalarda şeffaflığın arttırılması, gerekli mekanizmaların geliştirilmesi, yatırımcılar ve mudilerin korunması. mali piyasaların tüm alanlarında uluslararası iş birliğinin güçlendirilmesi, uluslararası piyasaların reforma tabi tutulması, serbest piyasa ekonomisinden taviz verilmemesi konularında toplantıda görüş birliği oluştu. Acil ve orta dönemde alınacak tedbirleri içeren planı da yayınladık. Önümüzdeki yıl mart ayı sonunda hayata geçirilecek. 30 Nisan 2009 tarihinde tekrar bir araya gelmek üzere dağıldık." "Kimse hükümeti köşeye sıkıştırarak farklı ülkelerde şu olmuş bizde niye yok gibi bizden 2001 krizlerinde olduğu gibi her hangi bir şey beklemesin. Açıklayacağımaz paketleri tüm taraflarla görüşüyoruz, görüştükten sonra açıklayacağız ama krizi fırsata dönüştürcek primi de kimseye vermeye niyetli değiliz. Puslyu havaları sevenler var. Bunlara da fırsat verme niyetinde değiliz." "Kapılarınızı kapatarak gelişemezsiniz. Küresel krizlere tek tek karşı koymak sonuç getirmeyecektir ve ortak bir haraketin kaçınılmaz olduğunu ifade ettik liderler zirvesinde. Bu dayanışma sayesinde krizin etkileri çok daha hızlı atlatılacak. Sıkıntıları süretli aşmamıza vesile olacaktır." "Hindistan ziyareti... Hindistan'ın yatırımcısı çok iyi. Dünyanın çok değişik alanlarında ve değişik ülkelerinde ciddi yatırımları var. Bütün liderlerle görüşmelerimiz oldu. İşadamlarımız onlarla bir araya geldi, muhataplarıyla görüşmeleri oldu. Çok verimli bir ziyaret gerçekleştirdiğimize inanıyorum." "Bugün önemli bir haftayı yaşayacağız. Ticaret Kanunu ile ilgili önemli bir adım atılacak. bin 500 maddeyi aşkın bir kanun. Bunu bitirince ticari hayatımızda rahatlayalım. Yaşadığımız ziyaretlerle birlikte yurt dışı trafik kadar Türkiye'de de bir trafiğimiz var. Sadece son bir hafta içinde yaşadığımız başdöndürücü trafik bile Türkiye'nin nereden nereye geldiğini gösteriyor. Bu yeni jsorumluluklarımıza uygun bakış açısını mutlaka muhafaza etmek durumundayız. Tüm kurum, kuruluşlarımızran, özellikle de siyasi aktörlerden yapıcı bir katkı bekliyoruz. Afaki tartışmalardan tarih boyunca hiç bir kazanç elde edemedi. Aksi durumda önemli mesafeler katetti. Şu 6 yılda artık somut olarak gördük. Bizi sürekli polemiklerin içine çekmeye çalıştılar. Biz hiç birine aldırmadık. Türkiye'nin gereksiz tartışmalarla kaybedecek tek bir saniyesi olmadığı kanısındayız. Hamdolsun bu yolda da önemli mesafeler aldık, almaya devam ediyoruz. Uluslararası doğrudan yatırım yapmaya uygun ülkeler arasında 13. sırada bulunuyoruz. " "Hiç bir işi olmayan vatandaşım, git kaymakamlığa git orada sosyal yardımlaşma fonundan yardımını al. Bununla kalmıyor yemeğini de alıyor. Kışlık yakacağını alıyor. Çocuklarını da okutuyor. Onlara da her ay destek veriliyor. Tüm bunlara rağmen bundan rahatsız olan muhalefet var. Efendim fakur fukarayı dilenciliğe alıştırıyorsunuz. Bunlar bizim deil, o yılların tablosu. Dünyada da olduğu gibi işsizlik var. Türkiye'de de alışılmamış olan bu süreci biz başlattık ve devam ettiriyoruz. Yani siz fakir fukaranın adresini bulamadıysanız ben ne yapayım. Biz bulduk gidiyoruz. Bütün bu gezmeyi yaparken ülkenin her yerinde biz bu evleri gördük. Bir adım daha atmamız lazım. Yeni daireler yapmamız lazım dedik. Başını sokacak yer bulamayan vatandaşımızı oraya yerleştireceğiz, onlardan kira dahi almayacağız. Peşinatsız ayda 100 ytl ödemek suretiyle ev vereceğiz. Gönül tabi ki bu yolu arzu etmez. Ama eğer böyle bir gerçek varsa, sorumluluk mevkiinde olan bizler duyarsız kalamayız. Bugüne kadar gelenler duyarsız kalmış olabilir. Türkiye devletini sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlıyor." "Bunu yandaşlarına dağıtıyorlar diye bir laf çıkartmışlar. Elinize dilinize dursun, elinize dilinize dursun. Bütün bu yardımlar kaymakamlıklarımız vasıtasıyla o ildeki fakir fukaraya dağıtılıyor. Bana böyle bir şikayet gelsin o kaymakamın yakasına ben yapışırım. Onlar susuz köylerin yolunu bilmezler. KÖYDES literötüre bizimle girdi. Bunların zamanında var mıydı? Hedefimiz suyu olmayan köy-mezra kalmasın. Beni mezradan arıyor vatandaş. Orada insan varsa bizim elimiz oraya ulaşacağız. Suyunu, yolunu yapacağız. Ne dedik, insanı yücelt ki devlet yücelsin." "Öyle bir kaç kişiyi seçip mikrofona çıkarmak suretiyle iktidar yandaşlarına kömür dağıtıyor dedirtiyorlar. Benim milletim bunu yapmaz. Sandıkta bunu göreceğiz. Tabi eğer hakikaten asil bir hareketse ben bu değişim dönüşünü yapanları kutluyorum. Çünkü bu bir uyanıştır aynı zamanda. Asil milletim bunu cevabını her dönemde vermiş. Türkiye'yi bütün gerçekleriyle tanımaya başladı. Türkiye'yi nihayet doğru şekilde anlamaya çalıştılar. Her ne kadar seçim varsa da önümüzde rozetlerin takılması güzeldir. İnşallah bu dönüşümün arkasında olumlu umutlar taşımak istiyorum. Farklı giyim tarzlarının bu ülkede varlığının farkına vardılar. Temennim odur ki bunun arkası da gelsin. Sayın genel başkan olumsuzluklara boyun eğmemeli. Bu duruş böyle sürerse bir çok sorun çabuk çözülecektir. Siyasetin temeli tutarlı olmaktır. Uzun soluklu olarak aynı çizgide yürüyebilmektir." Erdoğan, konuşmasının ardından partisine katılanlara rozet taktı.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|