![]() |
#1 |
![]() ![]() Başbakan Erdoğan Ergenekon terör örgütü operasyonlarını değerlendirdi. Erdoğan, muhalefetten gelen açıklamalara sert çıkarken, CHP lideri Baykal'a 'çekincen niye' diye sordu. Başbakan Erdoğan Ergenekon terör örgütü operasyonlarını değerlendirdi. Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi: "Ortada devam eden bir soruşturma var. Yasama yargı ve yürütme birbirlerine müdahale etmez. Bize düşen hukuka yardımcı olmaktır. Biz hukuka yardımcı oluruz. Sağlıklı işlemesini sağlarız. Demokraside üç erk bağımsızdır. Biz mafya ve çetelerle iş yapmıyoruz. Bizim işimiz hukukla... Bazıları, ana muhalefet yavru muhalefet bu operasyonların intikam hissiyle yapıldığını savunuyor. İnsan biraz insaf eder. Günlerdir çukurlardan çıkan bombalar neyin nesi... O krokiler neyin nesi. Bunlar ne amaçla topraklara gömüldü. Kimlerin canlarına kastetmek için bu sinsi planlar yapıldı. O zaman polisimiz jandarmamızı tebrik etmeniz lazım. Burada hassiyetlerinizi korumanız lazım. Kişilerin işlediği suç için kurumlar karalanamaz. Bu savcıysa yargıyı, polisse emniyeti askerse TSK'yı karalayamayız. İşte dün ge lav silahlarından binlerce mermiye kadar. Harbe mi gidiyoruz. Bunlar daha işin başı. Daha neler gelecek kim bilir. Bu noktada güvenle ve cesaretle adım atan herkesi kutluyor tebrik ediyor ve hayırlı olsun diyorum. Çocuklarımıza torunlarımıza tertemiz bir Türkiye bırakmanın adımlarını atıyoruz. Türkiye adalet ve emniyet temelleri üzerinde yükselecek. Baykal, hukuk sürecine her fırsatta müdahale etmek istiyor. Aradan zaman geçse de hukukun temel ilkelerini benden iyi biliyor olsa gerek. Bir dönem gladyo ve çeteler araştırılsın diyor. Bir dönem mafyaya çetelere kucak açıyor. çetelere mafyaya avukatlık yapıyor. Bir dönem ıvır zıvır duyuyor. Sayın Baykal neden çakiniyorsun telaşa gerek yok. Abdestinden şüphesi olan namazı kabul olmaz. Mahkemeler üzerinde siyasi baskı oluşturmaya hiç kalkmayın. Aksi ispat edilene kadar herkes masumdur. Gelin adalete ve hukuka hakimlere savcılara güvenin. Burada bir duyuruyu da yapıyorum. Anayasayı koruyacak olanların burada yargıya müdahale konusunda hassas davranmaları gerektiğini belirtiyorum. Biz söylerken yargıya müdahale var deyip Sayı Baykal söyleyince ne kadar güzel söyledi dememek lazım. Bırakın demokrasi ve hukuk işlesin. 29 MART SEÇİMİ Gelelim 29 Mart seçimlerine. Aday belirleme çalışmalarımız demokratik bir şekilde devam ediyoruz. Dün gece de sabaha kadar değerlendirmelerimizi yaptık. Propaganda da da farklı olduğumuzu ortaya koyacağız. Biz yapacaklarımız söyledik. Yapamayacağımız sözü vermedik. Milletle aynı dili konuştuk. 70 milyonu kucaklayan bir partiyiz. Siyasi çekişmelerle işimiz yok. Halka hizmet asli vazifemiz. İzmir'i AK belediyecilikle tanıştırmak istiyoruz. Bu nedenle gayretimiz farklı olacaktır. Projelerimizi hazırladık. Seçimde masaya yatıracağız. İşçiye de işverene de memura da çiftçiye de aynı mesafedeyiz. İmkan dahilinde kaynakları milletin imkanına sunuyoruz. ESNAFA MÜJDE Esnaf ve sanatkarlar aracılığıyla kredi kullanan ve bunu ödeyemeyen esnafımız için bir uygulamaya daha imza attık. 100 bine yakın esnafın temmerrüt faizi 5 yıla kadar taksitlenecek. Bu uygulama ile esnafımızın evi ve arabası haczedilmekten kurtulacak. Kredi kartı mağduru ifadesini ben kabul etmiyorum. Kredi kartı kullanmada ciddi bir yanlışlık var. Öbür tarafta kazandığı kadar haracamayı bilen varken nasıl oluyorda mağduriyet oluyor. Bunu siyasi istismar haline getirerek mağduriyet ortaya çıkarmak yanlıştır. AB KONUSU Avrupa Birliği herkese eşit davranmalıdır. kamıoyunun şevkini kıracak açıklamalardan kaçınmalı. Başlıkları bir rutin olarak 2'şer 2'şer açılmasını anlayamıyoruz. Bu neden 3,4 olmuyor. Biz dersimizi çalışıyoruz. İstanbul milletvekilimiz Eğemen Bağış'ı Başmüzakereci olarak atadık. Yeni dönem daha farklı olacaktır. Bu haber toplam 172 defa okunmuştur. haber10
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |