![]() |
#1 |
![]() ![]() elin yemin midir? gözün ateş ı. düşünü uğrak merakıma bağışla elin yeminse gözünde ateş bu gün hangi İsmail oldun ey acı! uzlet; dalgın kanatlarına umut diye türkülerde kaç derviş dergahına ulaştı sürgün bir umudun gözlerinin sürmesini çek marifet çizgisine ihanetleri büyüten nokta kadar feryat ey acı bir nebze ölmek kadar uzak bak bana diyarım terk ve ben sahih rüyalarımı yitirmişken içimde bul beni yattığın bıçak dilimde cevapsız sorularımı buğulu camlara yazdım ardından bakan ellere el, kendi yurdunda gurbetim uzak gibi yakın gibi ihanetleri yansımış soruya düşken gelmek için nereden düşmek gerek görmek için nasıl duymak ey acı İsmail’in yeminiydi gözlerindeki ateş seyrine bir ışık kadar uzak yol süzülür kayan yıldızda süzülür intizarın muştusunda karanlık bir yüz ey acı! vehminin gölgesi çığlığıma intikam diye kondururken sesi kaç yıldız bırakır kök dalıma kaçı fırtına nefes, suya can olur içimde sürgüne giden yol özüme mal sür beni kahır dolu neferim dilekler dilemek kadar naifim ıı. sen hangi İsmail oldun ey acı… düşünü uğrak merakıma bağışla elin yeminse gözünde ateş bu gün hangi İsmail oldun ey acı! bir arası ayaz ve de cehennem korkusu düşer adı doğu olan tarafıma ekmesiz ve çıplak yalın ayak dik tepelerde haykırdığım da sensin özlediğim de içime batır kılıncını kirpiklerinde ezelsin dilimde sükût nabızlarımı yoklar seherin kuşları konunca perdeme bir asi rüzgar rıhtımdan uzaklaşan gemi taşır beni bedenim dünyadır oysaki ruhum levhi mahfuz ezberinde dilimde değil kalbimde ağrı hangi sürgünü yaşadım bil artık ey acı ismail’in boynundaki ter gibi dökülürken toprağa aslıma döndüm ey acı çamur oldum kilden ve dumandandım aşk bağında soluklanan resimlerimi duvara asarken en çok gece melâlim kavisledi kalbimi rüyamda bir iblisin son serzenişi kavi sözler döküldü bağrımdan ey yâr adı yâr dili yâr kokusu yâr olan acı kadar ezber olan gerçek kadar acı olan gizleniş aşikâr tanı sesinde son çığlığı gecenin dökülür naif sitemine acının şiirin en karanlık cümlesine bir şair kan aldırır sükûtun çığlığında. Bilal Can Sayha dergi
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|