![]() |
#1 |
![]() Burkma yüreğimi ey yâr
Sensiz benim ne günüm var Neyim var seni özlemekten başka Neyim var seni düşünmekten başka Sen ki bensin Ve ben ki senim Sen ki ateş gibisin Düştüğü yeri yakan Ben ki razıyım yakmana Yakarken aydınlatmana Ve çektirdiğin hicrana Çok görme ne olur bana bu yanmayı Yanarken ışımayı Aydınlanmayı ve aydınlatmayı Sen ki buz gibisin Düştüğü yeri donduran Ben ki donmaya razıyım Yeter ki Soğut yüreğimi Yalvarırım ey yâr Ne olur gamdan azat eyle bu nazik teni Ey yâr Çaresizliğimin çaresi olan yâr Yazım olmaya var mısın? Sözüm olmaya var mısın? Olan yâr Olmayan yâr Gönlümü figâna salan yâr Sevdası bağrımda nalân yâr Düşüncesi bile haram olan yâr Bu biçare gönüllüye Bu avare gönüllüye Senden başka kimden umut var Bir dem fırsat tanı Bir son ver artık Her dem işittiğin âhûzârıma Gönlümü figâna salan yâr Sevdası bağrımda nalân yâr Düşüncesi bile haram olan yâr Gülsün ey yâr Senin fermanına mahsustur Güzelliğe kavuşmanın zamanı Gülşendeyim ey yâr Sen ki handansın Ya ben Giryândır sinem Üryândır sinem Her dem virandır sinem Ey yâr Hüsnüne yandırma beni Hayalle kandırma beni Ben ki zülfünün esiri bir divâneyim Bir telin için boğdurma beni Ey yâr Yokluğun bu divâneye Ölüm gibi dar Revây-ı hak mıdır bu çektiğim Ne olur Söyle bana yâr Zamanın hükmü böyle midir? İmdat isteyene imdat böyle midir? Böyle midir sevgi? Ve sevda böyle midir? Mecnun’u deli eden Leyla böyle midir? Müptelây-ı aşk böyle midir? Şem’e pervane olmak böyle midir? Ah…bu yolda vuslât Yoksa nasip değil midir? Yanmak mıdır hep Zencir-i aşka tutulanın kaderi Yoksa Buna dayanmak muhâl midir ey yâr? Olan yâr Olmayan yâr Gönlümü figâna salan yâr Sevdası bağrımda nalân yâr Düşüncesi bile haram olan yâr İsmail Bingöl Edebistan.com
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|