AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 12-03-2007, 19:58   #1
Kullanıcı Adı
subcomandante
Standart Fethullah Hoca'dan başörtüsü yorumu
Fethullah Gülen 'başörtüsü füruattır' sözüyle ne demek istedi?

Gülen Cemaati'nin önde gelen ismi Hüseyin Gülerce, cemaatin Kürt sorunu, AK Parti ile olan ilişkiler ve Gülen'in başörtüsü yorumu ile ilgili Neşe Düzel'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Gülen Cemaati'nin önde gelen ismi, Gülen'in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın Mütecelli Heyeti Başkanı ve Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce'den uzun süre tartışılacak açıklamalar.

KADINLARIMIZ HAYATIN İÇİNDE DAHA GÖRÜNÜR OLACAK

Dinin özünü anlama sürecine girdik. Biz Anadolu Müslümanlığı diyoruz. Bizim milletimizin Müslümanlık yorumu demek bu. Anadolu Müslümanlığı İslam'ın yumuşak yüzüdür.. Bizim kadınarımızı da hayatın içinde daha çok göreceksiniz. Biz AB'yle demokratikleşmeyi savunuyoruz. Bu demokratikleşme, kadının görünür olmasını bize kabul ettirecek..

Kürt sorununda yanlış yaptık diye itiraf etmek birşey değil. Komutanlar çözüm için işin doğrusunu da söylemeliler. Samimilerse 'Kürt sorununun çözümü AB üyeliğidir' demeliler.

BAŞÖRTÜSÜ FÜRUATTIR

Fethullah Gülen 'başörtüsü füruattır' dedi. Yani, 'Dinin öncelikli meselesi değildir' dedi. Diyelim ki başörtüsüyle kalp kırıyorsunuz. 'Ben kalp kırmamanızı tercih ederim' demektir bu.

CEMAAT AK PARTİ'YE OY VERDİ

Cemaat AKP'ye oy veriyor. Son seçimlerde Doğu'da ve Güneydoğu'da camianın mensuplarını oylarını büyük çoğunlukla AK Parti'ye vermişlerdir. Bir, hizmetlerden onlar da yararlandılar. İki, AK Parti'nin dindarlığını kendilerinin oy vereceği bir siyasi adres olarak önemsediler. Yukarıdan bir talimatla oy verin diye bir şey olmuyor.

K. IRAK'TAKİ OKULLARI KİM KORUYOR?
K. Irak'taki okullarımızı oradaki Kürt yönetimi koruyor. Kürt bölgesi karışık değil biliyorsunuz. Bağdat karışık. Karışıklığın olduğu yerlerde bizim okullarımız yok.

subcomandante isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-03-2007, 20:08   #2
Kullanıcı Adı
Meftun
yanlış yorumlamaya gerek yok bence bunu...nur cemmatinin okumayı öncelikli gördüğü zaten biliniyor...yani kadınlarımız bir yerlere gelsin -dünyevi menfaatler için değil yanlış anlaşılmasın- aktif olsun sinmesin demek bu....ama tabii öyle bir dünyadayız ki fethullah hocaya müslüman değil diyenler bile var....
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-03-2007, 20:15   #3
Kullanıcı Adı
e-midyat
Dün onu mason diye nitelendirenler şimdi tesekkur yazıalrı yazıyor onu tebrik ediyorlar....ALLAh razı oolsun hocam her daim basımzıda ol....
Alt 12-03-2007, 20:25   #4
Kullanıcı Adı
Hıfz-ı lisan
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın İstanbul'daki iftar yemeğini ben tertip etmedim. Oradaki durumum, herhangi bir üyeninkinden farklı değildi. Üç-beş cümlelik konuşmayı da bir emr-i vakiye binaen yaptım. Orada konuştuğum şeyler. Otuz-otuzbeş seneden beri her vesileyle sürekli ifade etmeye çalıştığım düşüncelerden farklı değildir.

Görünme, ortaya çıkma gibi mülahazalar, su-i niyetli kimselerin yakıştırmaları olsa gerektir. Çok şükür, şöhreti 'ayn-ı riya' ve 'kalbi öldüren zehirli bir balı' bilenlerdeniz.

Hayatım boyu, herhangi bir siyasi şahsa veya partiye yaranmak ve yamanmak istemediğim gibi, yine herhangi bir siyasi şahıs veya partiyi kösteklemek gibi, bir düşüncem de hiçbir zaman olmadı. Hele, şunun bunun siyasi arzu ve menfaatlerine hiç mi hiç alet olmadım.

Şimdiye kadar insanları söz ve davranışlarından dolayı çok eleştirenler gördüm. Ama 'sen şöyle düşünebilirsin, böyle yapabilirsin' şeklinde muhtemel mülahazalara göre hüküm verildiğini ne gördüm ne de duydum.

Toplumu bir arada barış ve ahenk içinde tutmak, milli ve dini bir vazifedir. Din ve milliyet hissi taşıyanlar, bundan rahatsız olmamalıdırlar.

Başörtüsüyle alakalı mülahazalara gelince

Söz konusu mülakat, yayınlanmadan önce redakte edilmiş midir, yoksa edilmemiş midir, bu ayrı bir mesele, önce konuyla alakalı olarak sorulan soruya verdiğim cevabın gazetede çıkan kısmını aynen aşağıya alıyor ve insafla bir kere daha tetkik buyurulmasını rica ediyorum.

'Örtü mevzuunda bir şey demeye hakkımız yok. Konuyla alakalı Kur'an-ı Kerim'de açık sarih nasslar var. Bu itibarla mevzu, yorumların dışında kalır. Çünkü bu bir Allah emridir.'

Hem altındaki paragrafta şöyle denmektedir: 'Kadının başını örtmesi meselesi, elbette ki, bir iman meselesi ölçüsünde önemli değildir. Yani, Allah'a karşı kulluk ve umumi manada kulluk ölçüsünde önem arz etmez.'

Takip eden paragraf ise, aynen şöyledir: 'Temel meseleler varken teferruatın -doğrusu furuatın demek olacaktı- kavgasını vermek, üslup bakımından yanlış... Onları (yani furuatı) öne çıkarmak, bir yönüyle diğer meselelerin önemsizliğini ifade etmek gibi, bir şey olur.'

'Burada söylenenler, insanlar yeniden başa dönsün, başlarını açsın ve belli bir dönemden sonra kapasınlar demek de değildir.' Vurgulanmak istenen, imani esaslar kendi değerleri ölçüsünde, İslam'ın şartlarına kendi değerleri ölçüsünde diğer farz, sünnet ve müstehaplara ise, yine kendi değerleri ölçüsünde yer ve öncelik-sonralık verilmesi gerektiğidir. Ayrıca, tedriciliğin de İslamı tebliğde ve anlatmada bir esas olduğu izahtan varestedir.

Bir tek sütun içinde söylenen bunca söz ve yayını günlerce sürmüş bir mülakat içinde tek bir kelimeyi seçip, öteden beri usulcülerce kabul edile gelen bir taksime uyarak başörtüsü için, 'ana meseleler' karşılığı 'füruattır' manasına söylenmiş bir kelimeyi, 'kaldır bir kenara at manasında 'teferruat' şeklinde anlamayı doğrusu insafla te'lif edemedim.

Fethullah Gülen

http://tr.fgulen.com/content/view/1781/6/

Hıfz-ı lisan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-03-2007, 20:30   #5
Kullanıcı Adı
AKPPO
Feto nun Söylediklerine hic sasirmadim kendini Allah tan Daha Merhametli,daha hosgörülü oldugunu saniyor Kuran i kerimde apacik belirtilmistir bu konuya deginilmistir Kuran i kerimde yazmiyor egitim gibi sebeplerden dolayi taviz verebilirsiniz diye ve kimseye bu hakk verilmemistir sanirim kendisi incil den aliyor bu Hakki Kalp kirmaktansa diyor
Alt 12-03-2007, 20:31   #6
Kullanıcı Adı
Meftun
Alıntı:
AKPPO Nickli Üyeden Alıntı
Feto nun Söylediklerine hic sasirmadim kendini Allah tan Daha Merhametli,daha hosgörülü oldugunu saniyor Kuran i kerimde apacik belirtilmistir bu konuya deginilmistir Kuran i kerimde yazmiyor egitim gibi sebeplerden dolayi taviz verebilirsiniz diye ve kimseye bu hakk verilmemistir sanirim kendisi incil den aliyor bu Hakki Kalp kirmaktansa diyor
kuranı kerimde öyle birşey yazmıyor taviz verebilirsiniz diye ayrıca seni saygıya davet ediyorum feto ne demek ya >
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-03-2007, 20:31   #7
Kullanıcı Adı
Hıfz-ı lisan
kardeşim hocaefendi'yi sevmesen bile düzgün bir hitabla düşünceni belirt lütfen... ;) Feto hiç de hoş bir tasvir deil >
Hıfz-ı lisan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-03-2007, 20:57   #8
Kullanıcı Adı
AKPPO
Alıntı:
hıfz-ı lisan Nickli Üyeden Alıntı
kardeşim hocaefendi'yi sevmesen bile düzgün bir hitabla düşünceni belirt lütfen... ;) Feto hiç de hoş bir tasvir deil >
özür dilerim amma insan kendisini tutamiyor
Kuran da acik belirtigi halde ne diyor
Alt 12-03-2007, 21:01   #9
Kullanıcı Adı
fütüvvet
hitapta çok ama çok yanlış,konuya balıklama dalmada..
Kuranda olmayan bi şeyi incilden alıyor ithamıda, haddini aşmadan başka bir şey değil..
sevenler körü körüne sevmesin
sevmeyenlerde ulu orta çizgileri taşarak ağzına geleni söylemesin..
en azından edep ya hu..
fütüvvet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-03-2007, 21:06   #10
Kullanıcı Adı
HuRReM
Alıntı:
AKPPO Nickli Üyeden Alıntı
Edepsizliğin lüzumu yok!

Hocaefendi'nin görüşlerinin hepsine katılmasam da güzel işlere önderlik etmiştir..Rabbim bildiği gibi razı olsun kendisinden..

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)