AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 02-18-2008, 02:41   #1
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart Gerçek CHP şimdiki DSP'dir
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Atatürk'ün kurduğu CHP'nin şimdiki DSP olduğunu iddia ettiDSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Gerçek Cumhuriyet Halk Partisi, bakın iddialı bir söz söylüyorum, Atatürk'ün, İnönü'nün Cumhuriyet Halk Partisi bugün Demokratik Sol Parti'dir'' dedi.

Sezer, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) meclis ve danışma kurulu üyelerinin yanı sıra bazı odaların temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini, bu süreçte yapılması gereken çok iş olduğunu söyledi.

Ülkede hem ekonomik, hem sosyal alanlarda büyük sıkıntılar yaşandığını iddia eden Sezer, ''İnsanlar başka kentlerde, başka ülkelerde olan hizmetlerin, güzelliklerin kendi yöresinde, kendi bölgesinde de olmasını istiyor. Öyleyse bunun için el birliğiyle yapmamız gerekenler var'' diye konuştu.

Kimsenin ayrılmasını beklemem

Sezer, ''CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve ekibi siyasetten ayrılırsa siz CHP ile birleşip CHP'nin başına geçebilir misiniz?'' şeklindeki soru üzerine, şunları söyledi:

''Ben, siyasette başarılı olmak için birilerinin ayrılmasını filan bekleyecek değilim. Başarıyı bir an evvel yakalamamız gerekiyor. Gerçek Cumhuriyet Halk Partisi, bakın iddialı bir söz söylüyorum, Atatürk'ün, İnönü'nün Cumhuriyet Halk Partisi bugün Demokratik Sol Parti'dir. Niye? Biraz önce anlattım. 12 Eylül sonrası partiler kapatılıyor, herkes köşesinde, ticaretinde, işinde, gücünde. 'Atatürk'ün Cumhuriyet Halk Partisi'ni kapatamazsınız' diye hapislere giren Bülent Ecevit'in o ruhla kurduğu partidir Demokratik Sol Parti. Onun için gerçek Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk'ün izindeki parti, Demokratik Sol Parti'dir.''

AA

ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)